-
Avukat olmak istiyorum, sizce ne yapmalıyım?
Merhabalar siteye yeni uye oldum. Bu sene öss'ye girdim ben de bircok arkadas gibi tercihlerimi yaptım. Liseden beri en cok girmek istedigim bolum hukuktu. Sırf bu yüzden ea öğrencisi oldum. Sınav sonuçlarım geldiginde aldıgım puanın İstanbul'da bir hukuk fakültesine girmeme yetecek kadar oldugunu görünce bu hayalimi gercekleştirmek adına tüm tercihlerimi istek sırasına göre hukuk yaptım fakat şu sıralar acaba yanlış mı yaptım demekten kendimi alamıyorum. Nette arastırdıgım bircok hukuk sitelerine,forumlarına vs. baktım. Fakülteden yeni mezun olmuş insanların hayal kırıklıklarını görünce gercekten uzuldum ve bu nedenle tercihlerim konusunda bayağı tedirginim. Bu zorlu eğitimden geçtikten sonra karsılasılacak şey (özellikle av. olma konusunda) az bir maaş ve artık toplumda saygın olmayan bir statu mu sizce de? Bircok insan mesleklerinden daha ilk yıllarında soğumuş. İleride boyle olmak istemem acıkcası hiç birşey için geç sayılmaz.. Sizin bu konudaki fikirleriniz neler? (öÖzellikle mesleğe atılmış kişilerden yorum bekliyorum)
-
Re: sizce ne yapmalıyım?
İlkeler önemlidir bence. İlk ilken çok zengin olmaksa okumana gerek yok manken yada şarkıcı ol...Avukat idealiyle gider az maaş demek daha avukat çıkmadan olmadan birisinin yanında çalışmaya kafayı koydun demektirki çok yanlış. Nasıl avukat olacağın çok önemli bence .Yani ne avukatı... Onuda anlatma yeri burası değil...
Saygınlığa gelince neden saygın olmadığını düşündüğünü anlayamadım her meslekte ki iyi kötü kadar bu meslekte de vardır. İnsan saygınlığını kendisi yaratır Avukat bir isim Avukatlık ise bir meslektir saygıysa kişiye duyulur...
-
Re: Avukat olmak istiyorum, sizce ne yapmalıyım?
sayın Tangör bende hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiyim ve avukat olmak istiyorum ama çevrem istemiyor yıllardır verdiğim savaşın savunmasını yaptığınız bu küçücük paragraf için size çok teşekkür ederim...
-
avuktaların maddi durumları genelde nasıl? Yani genelde iyi şeyler duymuyorum o kadar emek verdikten sonra karşılıksız olması iyi olmaz.
-
Alıntı:
sevil** rumuzlu üyeden alıntı
Liseden beri en cok girmek istedigim bolum hukuktu. Sırf bu yüzden ea öğrencisi oldum. Sınav sonuçlarım geldiginde aldıgım puanın istanbulda bir hukuk fakültesine girmeme yetecek kadar oldugunu görünce bu hayalimi gercekleştirmek adına tüm tercihlerimi istek sırasına göre hukuk yaptım fakat şu sıralar acaba yanlış mı yaptım demekten kendimi alamıyorum.
Valla kardeş yazmadan önce sorsaydın ne yapmalıyım diye sakin ol geçer derdim yazmışsın bir kez keyfini çıkartmaya çalış bari
-
Alıntı:
serhat pişkin rumuzlu üyeden alıntı
sayın Tangör bende hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiyim ve avukat olmak istiyorum ama çevrem istemiyor yıllardır verdiğim savaşın savunmasını yaptığınız bu küçücük paragraf için size çok teşekkür ederim...
Bu savaşınızda size sonsuz başarılar, sabırlar, mangal gibi bir yürek, engin bir hoşgörü, yırtıcı bir hırs, nasırlaştırılmış duygular diliyorum.
-
Ne kadar gerekli şuanda kestiremiyorum ama iyi ve/veya kötü temennileriniz için teşekkür ederim.
-
Ben de avukat olmak istiyorum. Üstelik daha lise 1 e gidiyorum. sadece avukat olabilmek için ea seçmeyi düşünüyorum. Halbuki sayısal derslerim daha iyi.. ama o kadar çok avukat olmak istiyorum ki; eşit ağırlık seçicem!!Ama siz böle konuşunca kafam karıştı..:rolleyes: :D
-
Kafanı karıştırma Y@qmurr, hangi mesleği daha çok seviyorsan, hangisini istiyorsan kendi yolunda ilerle.
Aşağıdaki forumu incelemeni tavsiye ederim.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=28604
-
alıcağın hukuk eğitimi sonunda illa avukat olman gerekmeyecek ..
birçok meslek alanında imkanların olucaktır.
hukuk fakültesinde öğrenilen bilgiler hayatının her alanında işine yarayacaktır.
yeterince donanımlı olacağından eminim ..
okumayı seviyosan ve ilgini çekiyorsa , eninde sonunda başarılı olacaksındır.
avukat ya da değil ..
-
Ben ilkokuldan beri avukat olmak istedim.Bunun abartı olduğunu düşünebilirsiniz.Neye göre böyle karar verdiğimi inanın ben de bilmiyorum.Sayısal derslerim her zaman sözel derslerimden iyi olmuştur.Ailemde herkes sayısalcı ve bu nedenle benim ea seçmeme çok karşı çıktılar;hani ea sayısal yapamayanlar seçer düşüncesi var ya.Önce bununla savaştım ve galip çıktım:) Ancak hukuk fakültesinde okurken, hukuk için sözel zekanın ne kadar önemli olduğunu farkettim.Herkes 1 defa okuyuca aklında kalırken benim 3-4 defa okumam gerekti.Ama çok şükür 4 yılda bitirdim.Meğer her şey yeni başlıyormuş.Hakimlik sınavı vardı bu kez karşımda.Hakimlik mi avukatlık mı kararsızlığı yaklaşık 1 yıl sürdü.Bu arada avukatlık stajımı yapıyordum.Toplumun sanki hakimlik yüce bir meslek,avukatlık dolandırcılık imajı benim kararsız kalmamda en büyük etken oldu.Fakat önemli olan toplumun ne düşündüğü değil senin nerede durduğunla alakalı.2 aydır kendi büromda avukatlık yapıyorum.Bir yandan maddi imkanlarla boğuşurken bir yandan manevi baskılar devam ediyor.İnsanların bakış açılarını düzeltebilmek için benim çabam ne kadar etkili olur bilemiyorum,ama umuyorumki mesleğimin ilerleyen yıllarında beklediğim saygıyı göreceğim.Benim size tavsiyem staj süresinde gözlemlerinizi iyi yapın,sizin için hangi mesleğin daha iyi olacağını zaten göreceksiniz.Ben avukatlığın çok saygın bir meslek olduğunu düşünüyorum.İnsanlara hukuki yardımda bulunabilmek gerçek bir tatmin sağlıyor.En azından bana yetiyor.Avukatlar müvekillerinin talebi doğrultusunda hareket etmektedir.Dolayısıyla ortada bir yalan varsa bile biz sadece burda köprü konumundayız.Aksi halde bu yalanlar doğrultusunda karar vermek zorunda kalan hakimler de bizimle aynı durumdalar.Saygılar
-
Bende avukat olmayı çok istiyorum .Yani bütün hayallerim bu meslek üzerine kurulu.Amacım ise gerçekten haklıyken haksız duruma düşenlere yardım etmek ama bazı insanlar avukatlar yalan soylerler,tehlikeye girerler diyorlar ve kafa karıştıyorlar.Bende yalan soylemeyi hiç sevmiyorum ve sizden bu konu hakkında yardım istiyorum...Bir de avukatlık gerçekten çok mu zor?
-
İlla yalan varsa Avukatlar kendi yalanlarını değil, müvekkillerinin yalanlarını söylemek zorunda kalırlar...
-
Ben lise 3 e gidiyorum.Ve ileride avukat olmak istiyorum bunun için gerekli aşama ve kurallar konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler..
-
Sayın Hayat Aksu;
Sorunuzun yanıtını şu linkte bulabilirsiniz:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=32793
Kolay gelsin...
-
Alıntı:
deniz02 rumuzlu üyeden alıntı
çok teşekkür ederim :)
-
Sevgili Arkadaşlar,
Hukuk Fakültesi son sınıfa kadar gelmiş arkadaşların ve avukat olmak isteyen arkadaşların yazdıkları şeylere inanamıyorum. Her meslek gurubunda olduğu gibi avukatlar arasındada gelir seviyesi yüksek insanlar vardır. Gelir seviyeniz öncelikliyse ticaret yapın. Ticaret yapmanız için sizlerden bir diploma talebide olmaz. Hemde hukukçu olmak isteyen arkadaşların sıralarını işkal etmezsiniz. Saygınlık konusunda her meslekte saygın insanlar vardır. Saygınlık kişiliğinizle alakalıdır. Bir müvekkilinizin davasının size kazandıracağı hazdan çok parayı düşünüyorsanız yanlış meslektesiniz :)
-
Ben 8. sınıf öğrencisiyim avukat olmayı düşünüyorum ve her gün bu siteden herkesin yorumlarını okuyorum sözel dersleri çok seviyorum ama lisede ea seçebilirim avukat olmak için bi sorum olucak üniversitede 4 sene hukuk fakültesini okuduktan sonra 1 sene daha yani 5. sene de staj mı yapıyorsun ve staj yaparken belirli birr ücret almaya başlıyor musun???
-
Alıntı:
ESRA BİLDİK rumuzlu üyeden alıntı
Ben 8. sınıf öğrencisiyim avukat olmayı düşünüyorum ve her gün bu siteden herkesin yorumlarını okuyorum sözel dersleri çok seviyorum ama lisede ea seçebilirim avukat olmak için bi sorum olucak üniversitede 4 sene hukuk fakültesini okuduktan sonra 1 sene daha yani 5. sene de staj mı yapıyorsun ve staj yaparken belirli birr ücret almaya başlıyor musun???
Staj ücretsizdir.Ama uygulamada genellikle staj yapanlara belirli bir ücret veriliyor.
-
Ankara ya da istanbulda okuyun imkanınız varsa. Çok farklıdır diğer hukuk fakültelerinden.
-
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ama benim asıl sorum şu üniversitede stajla beraber 5 sene mi okunuyo yoksa stajıda üniversite ile birlikte 4 sene de bitiriyomuyuz
-
Hukuk eğitimi ve avukatlık stajı farklı süreçler.
Hukuk eğitimi tamamlandığında,avukatlık yapmak isteyenler için 1 yıl süreli bir eğitim dönemi var.
-
Staj görürken nasıl bir eğitim vardir?
-
Alıntı:
ESRA BİLDİK rumuzlu üyeden alıntı
staj yaparken belirli birr ücret almaya başlıyor musun???
Avukatlık Kanununda ve Staj Yönetmeliğinde "Avukat Stajyerlerine Ücret Ödenmez" şeklinde bir hüküm yoktur. Ancak;
Avukatlık Kanununun 16. Maddesi 5. Maddeye, 5. Madde de 11. Maddeye atıfta bulunmaktadır.
"Avukatlık Kanunu 11. Madde: Aylık, ücret, gündelik veya kesenek gibi ödemeler karşılığında görülen hiçbir hizmet ve görev, sigorta prodüktörlüğü, tacirlik ve esnaflık veya meslekin onuru ile bağdaşması mümkün olmıyan her türlü iş avukatlıkla birleşemez."
Saygılar.
-
Benim sorduğum soru yalnış anlaşılmasın lütfen ben sadece kendi maddi durumumu göz önünde bulundurarak bu soruyu sormuştum ginede verdiğiniz bilgiler çok önemliydi teşekkür ederim
-
Avukatlık stajında para almıyorsunuz ama iyi yetişmiş, diksiyonu düzgün, meramını çok iyi anlatan, gündemi takip eden, kalemi güçlü bir avukat bugünkü koşullarda bile iyi paralar kazanır. İngilizceyi çok iyi öğrenmenizi, alan bilgisinde kendinizi yetiştirmenizi öneririm. İlgi alanınıza giriyor mu bilmiyorum ama ticaret hukuku'nda kendinizi yetiştirirseniz iyi para kazanırsınız.
-
Para kazanmak için avukat olunmaz. İyi bir avukat iseniz para sorununuz olmaz.:)
-
ilk etapta para kazanmaktansa hukuk fakültesini bitirebilecek sabrınız , isteğiniz olup olmadığını düşünmenizi öneriyorum.
sonuçta mesleğini seven birinin para kazanamıcağı bir alanda değilsiniz ..
bir çok arkadaşım hukuk fakültesinin ikinci , üçüncü sınıfında okulu ya bıraktı , ya da bölüm değiştirdi o yüzden seçiminizi iyi yapmanız , hedefinizi belirlerken iyi düşünmenizi öneririm.
-
Hukuk fakültesinde yoğun bir çalışma dönemi geçirildiğini söyleyebilir miyiz yani.Hukuk fakültesini kazanmak için öss'den kaç puan almamız lazım.
-
diğer bir çok fakülteden daha çok emek vermeniz ve çalışmanız gerektiği bir gerçek . Ama seviyorsanız size hiç bir şeyin zor geliceğini düşünmüyorum. Bütün üniversitelerin taban ve taban puanları her sene değişiyor bu nedenle tam bir puan vermem imkansız , üstelik yeni sistem hakkında da pek bir bilgim
de yok..
ösym 'nın sıtesınden var olan hukuk fakültelerinin taban/tavan puanlarını bulabilirsiniz sanırım ..
-
bence çok güzel meslek.keşke okuma imkanı verilmiş olsaydı tercihim olurdu malesefki lise mezunuyum.kısmet oğluma inşallah
-
-
Cevap: Avukat olmak istiyorum, sizce ne yapmalıyım?
Ben de avukat olmak istiyorum.Bu yıl Öss'ye tekrar gireceğim ama benim olay biraz daha değişik.İlkokuldan beri avukat olmak bir şeyleri savunmayı isterdim ama şartlar beni meslek lisesi okumaya itti.Neden derseniz çevre.Bir sene meslek lisesinde okudum hocalarım burda kalma diye çok ısrar ettiler.Yanda bir düz lise var oraya git, üniversitede çok zorlanırsın.Burda da benim sorumsuzluğum devreye girdi.Bilgisayar bölümüne girdim. Dört sene okudum ama içimde hep o avukat olma hevesi kaldı. Üç sene okulun münazara yarışmalarına katılan takımının başkanlığını yaptım.Son seneye geldim.Üniversitenin kapısında hiçbir şey bilmeyen bir meslek liseli olarak bilgisayar öğretmeni olmak için dershaneye kayıt oldum ama başaramadım.Şimdi bakıyorum da belki böyle daha iyi oldu.Katsayı kalktı denecek kadar aza indi.Bu yıl tekrar hazırlanacağım hiçbir mazaret olmadan çevreye kulak asmadan kazanacağım inşallah.
-
Avukatlık güzel meslek..
Ama karakterinize uygun olup olmadığını iyi düşünün...
Geceleri sıçrayarak uyanacaksınız , devamlı günleri sayacaksınız , en üst seviyedeki patronlardan en alt seviyedeki vatandaşlarımıza kadar her seviyeye hitap etmeye çalışacaksınız.. En zoru da adalete inanmayan vatandaşlarla uğraşacaksınız...
Ama hepsi bir yana
bir dava kazanmış olmanın hazzını yaşadığınızda hepsini unutup gidiceksiniz..
-
İnsanın çok isteyip yapamadığı bir şeyi geç de olsa kararlılıkla başardığına çok kez şahit oldum.Umarım senin de gönlünce olur.
Avukatlık güzel bir meslek gerçekten.Her mesleğin olduğu gibi onun da zor yanları var ama şahsi fikrim diğer mesleklere göre getirisi daha fazla.Maddi anlamda değil.İnsanları savunmak,adil olabilmek,kendini güzel ifade edebilmek hayatta herkesin harcı değil.