Kantaroncu rumuzlu üyeden alıntı
Bana göre kurum istese de düzeltemez... Kural olarak, idare hukuken sakat olan işlemini her zaman geri alabiliyorsa da, sizin olayınızda durum farklı. 1. Sicil Amiri, kendi şahsına münhasır olan yetkisini, ifade ettiğiniz şekilde kullanmış. 2. Sicil Amiri de, 1. Sicil Amiri'inin aleyhinizdeki kanaatlerini destekleyen belge olup olmadığını sorgulamadan, ya da 1. Sicil Amiri ile aynı fikirde olduğundan aynı düzeyde not vermiş. Şayet 2. Sicil Amiri 1. Sicil Amiri'nden 10 puandan fazla vermiş olsa, res'en 3. Sicil Amiri'nin değerlendirmesine başvurulurdu.
Bu durumda, 1. ve 2. Sicil Amirleri'ne, aleyhinizde yaptıkları Sicil değerlendirmelerini değiştirmeleri yönünde herhangi bir zorlama yapılamaz... 1. ve 2. sicil amirleriniz yargı yoluna başvuracağınızdan çekinerek "yanlış olmuş" diyerek yeniden Sicil Raporu tanzim etmek isterlerse, bu defa böyle bir değişikliğe idarenin müsade etmemesi gerekir. Aksi takdirde Sicil Raporu'nun bir ciddiyeti kalmayacağını düşünüyorum. Velev ki, böyle bir yeniden düzenleme yapılsa dahi, bu sizin dava hakkınızı ortadan kaldırmaz...
Öte yandan Sicil Raporu'nun 6 ncı ve 8 inci sorularına 100'den aşağı not verilmesi halinde, sicil amirinin bu kanaatine dayanak olmak üzere belge konulması zorunludur. Zira devlet memuru tarafsız olmaya ve insan haklarına saygılı olmaya mecbur olup, bu konularda en küçük eksikliğin soruşturma konusu yapılması mecburiyeti vardır. Sizin Sicil Raporu'nuzda puanınızın "60" olması 6 ncı ve 8 inci sorulara 100 puan verilmediğini de göstermektedir.
Öğrenme tarihinden itibaren 60 günü geçirmeden dava açmanızı öneririm.