-
Memurken hepatit B olmak memurluktan çıkarmaya sebep teşkil eder mi?
akut veya kronik hepatit B olmak memurluktan çıkarmaya veya malülen emekli olmaya sebep mi? hangi hallerde ve ya hastalıklarda çalışmaya engel olması ve malülen emekli olmaya sebep olabilir?
-
Re: memurken hepatit B olmak memurluktan çıkarmaya sebeb teşkil eder mi?
siroz olduğunuzda ki hiç dilemem bunu malulen emekli olabilirsiniz..
saygılarımla
-
ancak hepatit b bulaşıcı bu duurmda çalışma nasıl beklenir anlamadım siroz ölüme yaklaşma demektir buda mezarda emeklilik gibi bir şey hepatit b hastası çalışan daima hastalığı yaymaya bulaştırmaya aday
-
hepatit B kan ve cinsel yolla geçer....çalışma arkadaşlarınızla bu tür ilişki içinde olmayacağınıza göre....
iş esnasında biyeriniz kanadığında diğer insanları uyarmak genel insani görev olarak algılanmalı....
evli iseniz eşinize test yaptırın...hala mikrobu almadı ise aşılama yaptırmalısınız...
talep gelirse aşılamalarla ilgili detaylı bilgiler verebilirim...
saygılarımla
-
bir öğretmen arkadaş hepatit b den malülen emekli olmuş siroz değildi bu kurmdan kuruma değişiyor mu acaba öğretmen konuşurken tükrükle havayla geçer diye mi bakılmış olaya acaba mesleğiniz ne olursa olsun neticede insanlarla ilşki halindesiniz ve daiam bulaşma riski var hepatit b ile ilgili kanunlarda ne deniyor tam olarak devlet memur alırken bulaşıcı hastalık var mı diye bakıyor ancak memurken hastalanana nden çare bulmuyor anlamadım öelne kadar mı çalışacak?
-
sevgili titan
hepatit B çok genel bir isim...Bundan sizin anladığınızla benim anladığım farklı...detayları çok....ciltler dolusu kitaplar var bu konuda...
Hepatit B taşıyıcılığı malulen emekli olmanıza neden değildir....
şayet siz karaciğer biyopsisi yaptırdı iseniz lütfen sonucu bana yazın yardımcı olayım size tıp doktoru olarak...(karaciğer biyopsisi son derece ciddi bir tıbbi işlemdir)
bu arada internette malulen emeklilik gerekçeleri:hastalıkları vb deyimlerle araştırma yapıp bilgi edinebilirsiniz..orda geçecek tıbbi terimleride bana sormaya çekinmeyin lütfen....
saygılarımla
-
Re: Memurken hepatit B olmak memurluktan çıkarmaya sebep teşkil eder mi?
sayın klmakn karaciğer biyopsisi yaptırmadım ancak 5 kez yapıla kan tetkiklerinde HbsAg denilen değer pozitif çıktı ancak karaciğer değerleri AST ve ALT hep normal düzeyde çıktı bunu anlayabilşmiş değilim 2 yıl boyunca madem virüs var neden karaciğer etkilenmemiş yalancı pozitiflik diyecem ancak 5 ke zyapılan inceleme hemde ünv. araşatırma . ahstaensinde herhalde yanlış sonuç çıkmış olamaz taşıyıcılıkta olabilir belki bağışıklıkta kazanılmış olabilir detaylı diğer tetkikler araştırılıyor ona göre sonuç belli olacak ancak bu hastalık öyle bir günde belli olabilen bir şeyde değil yıllarca takip ve tahlil ve kontrol istiyor
-
Sayın Titan
Siz Hepatit B taşıyıcısınız..Bu mikrobu taşıyan herkesin karaciğeri bozulmaz( iyiki bozulmaz) ama siz herkese kan ve cinsel yolla hastalığı bulaştırabilirsiniz...bu nedenle kişisel anlamda dikkatli olun...sizden başkasına bulaşmış birisi bunu ispatlarsa hakkınızda dava bile açılabilir...
Konunuza dönersek hepatit B taşıyıcılığı malulen emekli olmayı gerektirmez..Lakin sizin çalışamayacağınız birimler vardır.Mesela mutfakda çalışamazsınız..kasaplık yapamazsınız( ne iş yaptığınızı bilmiyorum.genel şeyleri yazıyorum) vb vb...
Örnek verdiğiniz sayın öğretmende Kronik Persistan Hepatit var olabilir..Bu sizinkinden son derece farklı ve sonu mutlaka siroza giden kötü bir durumdur...size önerim her 6 ayda bir AST ve ALT özellikle ALT yi mutlaka kontrol ettirin. Alkol almamanız gerektiğini sanırım biliyorsunuzdur...
Bunlardan başka tıbbi başka bilgi ihtiyacınız varsa lütfen çekinmeden yazınız...
Saygılarımla
-
ben öğretmenim ve hepatit b pozitif çıktı ancak daha söylemdim kimse bilmiyor söylersem olumsuz etkilenbilirim belki görevimden memurluktan olurum korkusu var böyle bildiğim çok insan var memurluktan olur çıkarılır veya vebalı gibi bakılır diye kims eaçıklamıyor gizli tutuluyor bu neederc doğru bilmiyorum malulen emkli olacaksa açıkalrım ancak bulaşma riski olduğu için memurluktan çıkarılır diye biliyorum
-
Alıntı:
usluahmet rumuzlu üyeden alıntı
ben öğretmenim ve hepatit b pozitif çıktı ancak daha söylemdim kimse bilmiyor söylersem olumsuz etkilenbilirim belki görevimden memurluktan olurum korkusu var böyle bildiğim çok insan var memurluktan olur çıkarılır veya vebalı gibi bakılır diye kims eaçıklamıyor gizli tutuluyor bu neederc doğru bilmiyorum malulen emkli olacaksa açıkalrım ancak bulaşma riski olduğu için memurluktan çıkarılır diye biliyorum
Hepatit B taşıyıcılığı toplumumuzda sık görülmektedir...ve memurluktan çıkarılmayı gerektiren bir durum değilidir...Taşıyıcı olduğunuzu söyleme yada söylememe sizle ilgili bir karardır......
Saygılarımla
-
belki kronikte olabilir kronik hepatitse daha tehlikeli siroza dönebilir ve virüs sürekli hem kişide hem çevresinde hastalık yapabilir durumda taşıyıcılık bildiğim kadarıyla kişide hastalık oluşturmaz ama çevresindekiler bulaşırsa onalrı hasta eder tehlike saçar kronik hepatit iyileşmez ve ömür boyu sürer bu durum emekli olmaya mantıklı bir sebep olmalı ama memurluktan çıkarma yönüne gidilirse hasta kişi mağdur olur ortada kalır
-
Re:
peki panik atak memurluktan çıkarılmaya sebep olur mu?
-
Re:
Alıntı:
HOTBOYYY rumuzlu üyeden alıntı
peki panik atak memurluktan çıkarılmaya sebep olur mu?
Panik atak memuriyetten çıkarılmaya sebep olmaz... Tedavisi olan bir hastalıktır.
-
......
Cevabınız için teşekkürler.Bir sorum daha olacak ben şuanda askerlik görevimi yapmaktayım ve askerde askeri hastaneden panik atak raporu aldım.Askere gitmeden önce sözleşmeli öğretmenlik yapıyordum, askerden dönüşte panik atak raporum yüzünden sözleşme imzalamamda bir sorun yaşarmıyım.Tekrar devlet memuru olablir miyim?
-
Re: ......
Alıntı:
HOTBOYYY rumuzlu üyeden alıntı
ben şuanda askerlik görevimi yapmaktayım ve askerde askeri hastaneden panik atak raporu aldım.
Panik atak ırsi bir rahatsızlıkmıdır?Bir başka -pardon 2 başka- konuda abinizin panik atak olduğunu yazmıştınız.
Açık olmak,sizcede daha doğru bir yol değilmi?
Karar verin siz panik atak olan abi misiniz?Yoksa abisi panik atak olan küçük kardeş mi?
Anlayamıyorum,neden böyle birşey yapmaya ihtiyaç duyar insanlar.
-
rapor
Meb bakanlığına e-başvuru yaptım.Kimliğim belli olmasın diye abim diye yazdım vede o metinden kopyala yapıştır yaptım.O sebebten dolayı abim ibaresi geçiyor.Çelişkili ifadeler kullandığım için özür diliyorum.Sorumu cevaplarsanız sevinirim.
-
arkadaşım öncelikle geçmiş olsun,
Bende bir memurum ve hepatit b memuriyete engel değildir,bende taşıyorum(inaktif yani kronik değil).Bu maalesef ülkemizde çok yaygın bir durum.Ben de aylardır hepatit b ile ilgili ne varsa okudum,okumadığım hiç bir şey kalmadı,öncelikle taşıyıcıdan ne anlamalı ona bakmalı,kronik taşıyıcılıkki enzimler genelde yüksek oluyor referans değerlerden,o zaman tedavi başlanması söz konusu,ncak inaktifse yani virüs alınmış fakat bağışıklık sistemi virüse saldırmıyor dolayısı ile karaciğer hücrelerini tahrip etmiyor,o zaman genelde tedavide uygulanmıyor sadece kontrol(6 ayda bir) tavsiye ediliyor,kronik veya inaktif taşıyıcılık ayrımı için HBVDNA ya bakılıyor bu testin mutlaka yapılması lazım deniyor,
(Bilgilerimi paylaşmak istedim daha fazla tecrübeli veya doktor veya sağlıkçı arkadaşlar varsa onlar yanlışım varsa düzeltsinler lütfen)
Polislik gibi yorucu meslekte bile inaktif taşıyıcılar kabul ediliyor.Kronikler kabul edilmiyor.Memurlukta hepatit b ile ilgili bir test yok sağlık raporunda.Olamazda zaten,5-6 milyon insandan bahsediliyor.Ancak hijyen gerektiren işlerde aranması gerekir haliyle..
sonuç olarak memurlukta herhangi bir sorun olmaz.Allah Şifa versin.
-
Hekim sıfatı ile bu konuya ilk açıldığında cevap verildi lakin konu sahibi malesef tatmin olmadı...
Saygılarımla
-
rubenaden arkadaşım bilgilerin için sağol
inaktifse taşıyıcıysa hepatit b sorun yok çalışabiliyorsun anladığım kadarıyla
peki kronikse ilerleyiciyse hastalık; nasıl bir uygulama yapılıyor hastaneye mi yatılıyor tedavi için iyileşinceye kadar veya malülen emekli olma gibi bir seçenek mi öngörülüyor bu hala anlaşılmadı
sayın klmakn verdiğiniz bilgiler aydınlatıcı ancak bazı noktalar belirttiğim gibi hala karanlıkta kalıyort ve kafamızda soru işaretleri oluşuyor o yüzden soruyoruz hani hasatalığın değişik durumları var her durumda farklı uygulamalar yapılıyor sanırım
-
merhaba, ben inaktiflikle ilgili olarak yazdım ancak,kronik durumda malulen emekli olabilme şartları ile ilgili olarak hatırladığım konu;657 nin 105. maddesi belki işini görür,
Madde 105 – (Değişik: 29/11/1984 - KHK 243/18 md.)
Memurlara hastalıkları halinde, verilecek raporlarda gösterilecek lüzum üzerine, aylık ve özlük haklarına dokunulmaksızın aşağıdaki esaslara göre izin verilir.
A) On yıla kadar (on yıl dahil) hizmeti olanlara altı aya kadar,
B) On yıldan fazla hizmeti olanlara oniki aya kadar,
C) Kanser, verem ve akıl hastalıkları gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığa yakalananlara onsekiz aya kadar,
İzin verilir.
Memurların, hastalıkları sebebiyle yataklı tedavi kurumlarında yatarak gördükleri, tedavi süreleri hastalık izinlerine ait sürelerin hesabında dikkate alınır.
İzin süresinin sonunda hastalıklarının devam ettiği resmi sağlık kurullarının raporu ile tesbit edilenlerin izinleri bir katına kadar uzatılır. Bu sürelerin sonunda da iyileşmeyen memurlar hakkında emeklilik hükümleri uygulanır. Bunlardan gerekli sağlık şartlarını yeniden kazandıkları resmi sağlık kurullarınca tespit edilenler tekrar görev almak istedikleri takdirde, eski derece ve niteliklerine uygun görevlere öncelikle atanırlar.
Görevlerinden dolayı saldırıya uğrayan memurlar ile görevleri sırasında ve görevlerinden dolayı bir kazaya uğrayan veya bir meslek hastalığına tutulan memurlar, iyileşinceye kadar izinli sayılırlar.
Sıhhi izin sürelerine esas hizmetin hesabında 87 nci maddede sayılan kurumlarda emekli keseneği veya sigorta primi ödenmek suretiyle geçen süreler ile askerlikte geçen süre dikkate alınır.
İyileşme halinde göreve dönüş:
Madde 106 – 105 inci maddede yazılı en çok süreler kadar izin alanlar, izinlerinin sonunda işe başlıyabilmek için, iyileştiklerine dair raporunu (Yurt dı-şındaki memurlar için mahalli usule göre verilecek raporu) getirmek zorundadırlar
18 ay +18 ay daha sonra rapor diyor,benim bulabildiğim bu,şimdilik
hoşçakal
-
selam bende hepatit b hastalığı yeni öğremdim ve çaliştiğim yer öğretmen evi lokali yani topluma hizmet vermekteyim çalışmama devam etmem gerikri yoksa çıkışmı almam gerek
-
Alıntı:
klmakn rumuzlu üyeden alıntı
sevgili titan
hepatit B çok genel bir isim...Bundan sizin anladığınızla benim anladığım farklı...detayları çok....ciltler dolusu kitaplar var bu konuda...
Hepatit B taşıyıcılığı malulen emekli olmanıza neden değildir....
şayet siz karaciğer biyopsisi yaptırdı iseniz lütfen sonucu bana yazın yardımcı olayım size tıp doktoru olarak...(karaciğer biyopsisi son derece ciddi bir tıbbi işlemdir)
bu arada internette malulen emeklilik gerekçeleri:hastalıkları vb deyimlerle araştırma yapıp bilgi edinebilirsiniz..orda geçecek tıbbi terimleride bana sormaya çekinmeyin lütfen....
saygılarımla
selam bende hepatit b hastalığı yeni öğremdim ve çaliştiğim yer topolum hizmet yeri ne yapmam gerek
-
çaliştiğim yer öğretmen evi lokali ve işim ağır hastalığı atlatmam için dinlenmem gerek olduğunu söylüyor doktorlar yeni olduğum için ben işi burakma taraftarıyım burakırsam tazminat hakkım ölüyor tazminatımı alablmem için işten atmaları gerek atmıyorlar
-
Sayın titan2 hepetit b hakkında geniş bir araştırma yapın nasıl bir hastalıktır iyi öğrenin bulaşma yollarını iyi bilin birkaç yazınızı okudum anladığım kadarı ile bu konuda fazla bir bilginiz yok hepatit b tehlikeli bir hastalıktır ama takip edildiğinde herhangi bir sorun çıkmaz 6 ayda bir doktor kontrolü yeterlidir eyerki ast ve alt niz yüksek çıkarsa dna testi yaptırın oda yüksek çıkarsa doktorunuz karaciyer biyopsisi yapar duruma göre zefix yada interferon tedavisi uygulayacaktır bilginize ülkemizde çok fazla sayıda bu hastalığı taşıyan var çoğu kişi bunu bu hastalığı taşıdığından bile haberi yok en önemlisi bilinçlenmek insanlar arasında genel bir kanı var hepatit b öldürür hepatit b kesinlikle öldürmez kendinize dikkat ettiğiniz sürece sorun olmaz ben doktor değilim bunları sadece araştırdım okudum yazdım saygılar...
-
yukarda bahseddiğim gibi ben hepatit b taşıycı konumdayım dna testi yaptırdım çok düşük çıktı ve bu sonuçları çalıştığım iş yerine verdim beni hemen işten attılar ve tazminat ve işsizlik maaşı alamıyacağımı ibraz ettiler 12 yıl emek vermişim ben işyerine tek kalemde sildiler işe dönmek istemiyorum fakat tazminat ve işsizlik maaşı alabilirmiyim işten atılma sebebi ise 4857-25 maddeden attılar beni işten neyapmam gerek bu konuyla ilgilenen varsa bana yol göstersinler lütfen
-
25. madenin içinde yer alan bendlere göre alabilirim fakat hiç kimse 25.maddeyi incelemiyor ayrıntılı bilgi vermiyor 25. dendiği zaman olmaz deyip gönderiyorlar
-
yani diyorlarki sen hastasın başımıza bela olma gitderdini başka mercilere anlat
-
derdimi kime anlatacağimı bulamıyorum kime gitsem olmaz diyorlar
-
Re:hepatit b hastası hemen işten attılar ne tazminat nede işsizlik hiç birinden yarlanamıyorum
4857-25. maddeden dolayı işime son verildi
-
Re: işten atıldım hepatit b taşıycısı olduğum halde
neden hiç bir hakkım olmuyor bu nebiçim kanun çekip kendimizi mi vuralım devlet bunu diyor o olmaz bu olmaz seçenek kalmıyor ölmekten başka hastalık olarakta görmüyor emekli etmiyor ne olcak