Bakaya kaldıktan sonra öğrenci olarak tecil yaptırabilir miyim
Merhabalar,
Şu anda Açıköğretim Fakültesi işletme bölümü hazırlık sınıfındayım. Ekimde ayında 3. sınıfa kayıt yaptırarak öğrencilik haklarından yararlanacağım. Ancak askerlik sevk tarihim ağustosun 20 si. Bakaya kalırsam 3. sınıfa kayıt yaptırdıktan sonra öğrenci belgesi ile askerlik şubesine gitsem askerliğimi tecil ettirebilirmiyim. Forumu araştırdım benim durumuma benzer konu göremediğim için konu açtım. Şu anda iki arada bir derede kaldım.
Re: Bakaya kaldıktan sonra öğrenci olarak tecil yaptırabilirmiyim
Arkadaşlar ilerleyen günlerdeki durumumu sizin cevaplarınız belirleyecek belkide lütfen bilgisi olan fikirlerini paylaşabilir mi benimle
Bakaya kalmak için yasal bir mazeretiniz yok ise tecil edilmez.
Bakaya kalma nedenim şudur;
7 Eylüldeki bütünleme sınavına girip Ekimde 3. sınıfa kayıt yaptırmak acaba bunu yasal mazaret olarak öne sürebilirmiyim.
Bakaya kalma nedenim şu
7 Eylüldeki bütünleme sınavına girip Ekimde 3. sınıfa kayıt yaptırmak acaba bunu yasal mazaret olarak öne sürebilirmiyim.
Bu yasal bir mazeret değil.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Duruma göre kanunlar benim okuma hakkımı elimden alıyor.
Kanunların bir suçu yok.Dikkatli olsaydımız bunlar olmazdı.
Re: Bakaya kaldıktan sonra öğrenci olarak tecil yaptırabilir miyim
Alıntı:
bertay rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Şu anda Açıköğretim Fakültesi işletme bölümü hazırlık sınıfındayım. Ekimde ayında 3. sınıfa kayıt yaptırarak öğrencilik haklarından yararlanacağım. Ancak askerlik sevk tarihim ağustosun 20 si. Bakaya kalırsam 3. sınıfa kayıt yaptırdıktan sonra öğrenci belgesi ile askerlik şubesine gitsem askerliğimi tecil ettirebilirmiyim. Forumu araştırdım benim durumuma benzer konu göremediğim için konu açtım. Şu anda iki arada bir derede kaldım.
Tecil yaptıramazsınız.çünkü askerlik sıfatını geçmişsiniz.askere gitmek zorundasınız ama askere giderken okulunuza devam edebilirsiniz.devamdan kastım sınavlarınıza girebilirsiniz.kolay gelsin...
Alıntı:
sinih8688 rumuzlu üyeden alıntı
çünkü askerlik sıfatını geçmişsiniz.
Bu ne demek?
Lafta lisans mezunu olacağız ama tecil etmeye bile yaramıyor. Demekki bu yüzden hak vermişler.