-
Tek Böbrek ve Çürük Raporu
Arkadaşlar DOĞUŞTAN tek böbrekli olup, çürük raporu alan birileri varsa bana bu başlık altında yazarsa çok sevinirim. Sormak istediğim sorular var. Forumlarda bu konuyla ilgili yazan arkadaşlar var ama birebir bağlantı kuramadığım için konuşamadım hiç cvplarınız bekliyorum tşk ederimm...
-
Re: Tek Böbrek ve Çürük Raporu
elverişlidir. gider... koşmanıza ve spor yapmanıza engel değil, yada buna yönelik bi devamlı tedaviniz (diyaliz böbrek yetmezliği vs...) yoksa direkt alırlar... Hayırlı teskereler...:o
-
Siz bu yazıyı yazıcak kadar bilgi sahibi değilsiniz sanırım... Çünkü kanuna göre ister doğuştan ister sonradan tek böbrekli olan kişiler askerliğe elverişli değildir. Ben bunu biliyorum zaten ancak hastaneye sevk almamla ilgili birkaç soru sormak istedim çürük alan varsa paylaşmak istiyorum...
-
Tek böbrek yönetmeliğe göre askerliğe elverişsizlik nedenidir.
-
Tşk ederim bilgilerin için bu konuda problemim yok yinede eğer bu raporu resmen kendi alan biri yazımı görürse ona sormak istediğim birşey var bekliyorum...
-
İlk yoklama yada son yoklamada durumu belirttiğiniz an hastahaneye sevk ile elverişsizdir raporu alırsınız.
-
Tşk ederim benim sevk tarihim kasımda gözüküyor askerlik şubesinden kasım 'ın ilk haftası gel hastaneye sevkini verelim gönderelim dediler. O zaman kasımın başı gibi hastaneye gidip raporumu alırım sanırım.
-
arkadaşlar merhaba
benim bir böbreğim travma nedeniyle alındı
askerlikle ilgili rapor durumum nolu
barlas arkadaşım. özellikle sen cevap yazarsan sevinirim
iyi çalışmalar
-
-
Defaaten yanıtlanmış bir konu tek böbrek askerliğe elverişli olmama nedenidir ister doğuştan ister daha sonradan olsun.
-
barlas1086 kardeşim doğuştan tek böbrekli oldugunu sölemişsin daha öncede kasımda gideceğini flan durumun n oldu çürük raporu alabildin mi cvplarsan sevinirim.bir de satri arkadaşımız doğuştan tek böbreklilerin askere alındıgını söylemiş bunu neye dayanarak yazdıgını söylerse memnun olurum
-
Alıntı:
victoria123 rumuzlu üyeden alıntı
bir de satri arkadaşımız doğuştan tek böbreklilerin askere alındıgını söylemiş bunu neye dayanarak yazdıgını söylerse memnun olurum
Muhtemelen sandalyenin arkalığına dayanarak.
Bu arada siz de imla kurallarına uyarsanız, hem siz hem biz seviniriz.
-
Tek böbrekli doğuştanda olsa sonradanda olsa askere alınmaz.
-
Selam arkadaşlar, benimde sağ böbreğim yok doğuştan. Aynı zamanda alerjık astım hastasıyım. Astımdan dolayı komanda olamaz askerliye elverişlidir raporu aldım ama böbrek için daha görünmedim. Askeri hasteneye 8. ayda gelmemi soyledıler. Şubeden göndereceklermiş. Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim tek böbrek çürük sebebimidir?
-
Alıntı:
gokangeceli rumuzlu üyeden alıntı
Selam arkadaşlar, benimde sağ böbreğim yok doğuştan. Aynı zamanda alerjık astım hastasıyım. Astımdan dolayı komanda olamaz askerliye elverişlidir raporu aldım ama böbrek için daha görünmedim. Askeri hasteneye 8. ayda gelmemi soyledıler. Şubeden göndereceklermiş. Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim tek böbrek çürük sebebimidir?
Bir üstteki cevabı ve ondan öncekileri okudunuz mu?
-
evet arkadaşlar bende doğuştantek böbrekliyşm ama benim böbregim iki böbrek büyüklüğünde yani vucudun saklayamayacagı şekilde büyük acaba tek böbreklilerden çürük alan varmı doğuştan tek böbrek bide ayak bileğimden ameliyat oılmuştum ve ayagım hala şişik ve fazla ayakda durunca agrı yapıyor bilgisi olan varsa yazarsa
-
Bakınız yukarıda verilmiş cevaplar.
-
slm 12 yaşında sağ böbrek ameliyatı oldum 9 taş alındı ve böbregimin 3/1 alındı taşların yapmış oldugu yaralardan dolayı böbregimin çektirdigim renkli filimlerde eksik çalışması var ve bu böbrekten dolayı zaman zaman tansiyon sorunu yaşıyorum 2006 yılının sonunda belfıtıgı ameliyatı oldum L1 den felç dize kadar başlamıştı ameliyat sonrası düzeldim yürümeye başladım ama bacagımda biraz incelme oldu zaman zaman ufak defek sorunlarım oluyor benim askere alınıp alınmam gibi bir durumun olurmu cevap verirseniz sevinirim tşk..
-
slm ben 2002 yılından itibaren böbrek hastasıyım sağ böbreğim sola göre küçük ve buna bağlı olarak foksiyon bozukluğu var spor yürüş yaptığımda veya ağır bir iş yaptığımda vücudumda şişmeler oluyor halsiz bırakıyor ayrıca çok sayıda ilaç kullandığım içinde sürekli uyku hali oluyor buna bağlı olarak hiper tansiyo istemiik kalp hastalığı ve gut hastalığı rahatsızlıklarından dolayı heyet raporlu olarak günde toplam olarak 10 adet ilaç içmekteyim ve bu ilaçları ömrümün sonuna kadar içmem gerekiyor benim sorum şu be ağustosun başında askerliğe başvuracam bei hastaneye sevk ettiklerinde bana çürük verme ihtimalleri varmı vey bu durumdan dolayı çürük alan arkadaşımız varmı teşekkürler
-
ben doğuştan tek böbrekli değilim ama 5aylıkken böbreğimin biri alınmış ister doğuştan ister sonradan tek börek askerliğe elverişli değil ben askere alınmadım askerliğe elverişli değildir raporum elimdedir.
-
tek böbrek çürük sebebidir bilginize ben tek böbrekliyim sağ böbreğim yok
-
Tek böbrekli iseniz çürük raporu alırsınız.Böbrek,apandsite benzemez ve hayati bir organdır.
-
Cevap: Re: Tek Böbrek ve Çürük Raporu
Alıntı:
victoria123 rumuzlu üyeden alıntı
barlas1086 kardeşim doğuştan tek böbrekli oldugunu sölemişsin daha öncede kasımda gideceğini flan durumun n oldu çürük raporu alabildin mi cvplarsan sevinirim.bir de satri arkadaşımız doğuştan tek böbreklilerin askere alındıgını söylemiş bunu neye dayanarak yazdıgını söylerse memnun olurum
Daha öncelerdede konuşmuştuk doğuştan tek böbrekliydim gitmeden önce sevkimi istedim ve çürük raporu verdiler konuyla ilgili soruları olan arkadaşlar için yazıyorum.
-
Cevap: Tek Böbrek ve Çürük Raporu
Ne olursa olsun tek böbrekte verilen karar şudur.
D/53 F-5 Savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir......