Utanıyorum ama gurur duyuyorum - engelliler
Bu gece İskenderun Yelken Kulübünde, İskenderun Engelliler Spor Kulübünün gecesindeydik.
Alıntı:
Ve şampiyon oldular
http://www.hurhaber.net/haberimage/2...ngelliler1.jpg İskenderun’u süper lige taşıyan İskenderun Engelliler, kendi saha ve seyircisi önünde son maçını tek yenilgi aldıkları İstanbul ile oynadı. İskenderun ekibi fark atarak şampiyonluk ipini göğüsledi. Türkiye Tekerlekli Sandalye 1. liginin son maçına Payas Kapalı Spor salonunda çıkan İskenderun Engelliler, sezon boyunca aldıkları tek yenilginin rövanşını İstanbul ekibinden almak için sahaya çıktı.
HELAL OLSUN SİZE
Tam kadro gelen İstanbul takınma karşı İskenderun Engelliler değişimli olarak İbrahim, Fatih, Mami, İlker, Ömer, Atilla, Umut, http://www.hurhaber.net/haberimage/arsiv%5C20.jpg İbrahim ve Sinan ile mücadele etti. Çok çekişmeli ve hızlı başlayan karşılaşmada İstanbul Engeliler prestij için çıktıkları maçta rahat oynadı. Her iki takım da hem temkinli, hem de atak bir oyun ortaya koydu. İskenderun ile İstanbul ekiplerinin ilk iki periyotta birbirine yakın sayı farkını korudukları gözlendi.
İlk yarı İskenderun Engellilerin 27-24’lük üstünlüğüyle kapandı. İskenderun ekibi ikinci yarıya daha hırslı çıktı. Saha ve kondisyon avantajını kullanan İskenderun Engelliler, ikinci yarıda rakibini adeta ezdi geçti. Sahada daha çok topu elinde tutan, oyun kuran ve sayı yapan taraf olan İskenderun ekibi rakibiyle arasındaki sayı farkını araladı.
ŞAMPİYON SPORCULARA ÇEYREK ALTIN
İskenderun ekibinin baskısına dayanamayan İstanbul Engelliler takımı pes etti. Ve maç 64-46 gibi İskenderun Engelliler Kulübünün üstünlüğüyle tamamlandı. Maçın bitimiyle birlikte salonda şampiyonluk coşkusu yaşandı. Her iki takımın sporcuları birbirleriyle kucaklaştı. Bu arada AKP Milletvekili adayı Orhan Karasayar, şampiyon olan İskenderun Engeliler Kulübü sporcularına birer çeyrek altın takarak kutladı.
Alıntı:
İskenderun Engelliler Spor Klübü
http://bp0.blogger.com/_GhG5WYunqPY/.../s400/iesk.JPG İSKENDERUN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ 1989 YILINDA TÜRKİYE'NİN İLK TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL TAKIMI OLARAK KURULDU VE 1992 YILINDA İSE TESCİLLİ SPOR KULÜBÜ OLARAK FAALİYETLERİNE BAŞLADI. BU GÜNE KADAR DÖRT (4) TÜRKİYE 1. LİG ŞAMPİYONLUĞU VE SAYISIZ ULUSAL ŞAMPİYONA DERECELERİ ELDE ETMİŞTİR. PEKİ TAKIMIMIZIN ŞAMPİYON OLDUĞU ZAMANKİ RAKİPLERİ KİMLERMİYDİ?? HEMEN SÖYLEYELİM: BEŞİKTAŞ-KIBRIS-İZMİR-İSTANBUL-ANTALYA-ANKARA-ADANAEVET ŞAŞIRMAYIN BU BÜYÜK TAKIMLARIN İÇERİSİNDE BU SPORU BU ÜLKEDE BAŞLATAN BİZİM MEMLEKETİMİZİN TAKIMI YANİ GÜZİDE İLÇEMİZİN BÜYÜK TAKIMI İSKENDERUN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ SADECE BAŞLATMADI VE DEFALARCA BU İLÇEYE KUPA KAZANDIRDI. VEEEE HER ZAMAN YAPTIĞIMIZ GİBİ, HİÇBİRŞEYE SAHİP ÇIKMADIĞIMIZ GİBİ, BU TAKIMA DA SAHİP ÇIKMADIK.HAL BÖYLE OLUNCA BU ŞAMPİYON TAKIM ÖNCE DÜŞTÜ SONDAN BİRİNCİLİKLERE, ARKASINDANDA BÜYÜK BİR ÇARESİZLİKLE 2. LİGE. TAKIMIN EN İYİ OYUNCULARI BİRER BİRER BAŞKA TAKIMLARA TRANSFER OLDULAR.AMA YİNEDE YIKILMADI BU TAKIM KENDİ ONURU KENDİ ŞEREFİ İÇİN YENİDEN ÇALIŞTILAR VE TEKRAR BİR ÜST LİGE ÇIKTILAR.ŞİMDİ BU YIL YİNE 1. LİG TE MÜCADELE EDECEK TAKIMIMIZIN SADECE DESTEĞE İHTİYACI VAR. HAYDİİİİİİİİ İSKENDERUNLULAR BU SEFER SAHİP ÇIKALIM VE BU TAKIMI BU LİGTE ŞAMPİYON YAPALIM. KULÜBÜMÜZLE İRTİBATA GEÇEREK NELER YAPABİLECEĞİNİZİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.VE BİZLERE YARDIMCI OLABİLİRSİNİZ. UNUTMAYIN: HER İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR.
Bu çocukların çalışmalarını bizim moruklar voleybol takımının antremanlarından önce kapalı spor salonunda izlerdim ama salon yıkılınca bu yıl izleyemez olduk. Onları seyrederken neler başardıklarını görürdük de böylesi bir başarıyı yakaladıklarından hiç haberimiz olmadı.
Kendi adıma utanırken onlar adına gurur duydum. Bu sene BJK,GS, FB gibi takımlar İskenderun'a deplasmana gelecekler ve ben muhakkak gideceğim.
Onların hepsini sevgiyle kucaklıyorum.:)
Re: Utanıyorum ama gurur duyuyorum-engelliler
Azimlerinden, her şeye rağmen hayata sımsıkı tutunmalarından ve bu üstün başarılarından dolayı ben de tebrik ediyorum birbirinden değerli kardeşlerimi.
Keşke onlara hayatlarını daha da kolaylaştıracak tüm imkanları sunabilsek...
Re: Utanıyorum ama gurur duyuyorum-engelliler
Başarı gösteren veya gösteremeyen tüm katılımcıları tebrik ediyorum. Ayrıca o olanakları sağlayan herkesi de..
Keşke mümkün olsa idi de heyecanlarını paylaşabilseydik.
Başarıları daim olsun. :iyi: buradan kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
Re: Utanıyorum ama gurur duyuyorum-engelliler
Birğün elinde alev alev bir meşale ile ve gündüz gözüyle sokak aralarından kosarak gecen Diyojen'i gören halk Üsdadım bu neyin nesi?Elinde yanan çıra parcasıyla böyle nereye kosuyorsun der.Diyojen cevap verir.
Denize saldırıyorum şaşıran ahali ama nasıl olur,elindeki bu küçük ateşle sen koskoca denize ne yapabilrsin ki?
Diyojen'in cevabı hazırdır
Hiç birsey yapamasam bile,daldırınca,COZ diye bağırtırım.
Re: Utanıyorum ama gurur duyuyorum-engelliler
Anında istihbarat
BAKIN, insansız uçak veya sentetik diyaframlı radar kullanmadan "anında istihbarat" veriyorum...
Bugün, Türkiye'de, Dünya Futbol Şampiyonası başlıyor. Salı günü de, milli takımımızın İngiltere ile maçı var.
*
Kadromuz şöyle...
*
Kaptan, Adem Püskül.
Sol ayağı yok. İngilizce öğretmeniydi, asteğmen olarak Şırnak'tayken, mayına bastı.
Defans, İsmail Temiz.
Sağ ayağı yok. Özel Kuvvetler'de uzman çavuştu. Bingöl'de mayına bastı. "Patlama oldu, havalandım, yere düştüğümde bir de baktım ki, botumun sadece bilek kısmı kalmış. Şu anda tek kramponum var, öbürünün nerede olduğunu düşünmek istemiyorum."
Santrfor, Ali Budak.
Sağ ayağı yok. Şırnak'ta mayına bastı. "Aslında sağ ayağımla vururdum topa, sağ bacağım gitti, sol ayağımla vurmayı öğrendim, mutluyum, kaç kişiye nasip olur ki milli takım forması..."
Sol açık, Rahmi Özcan.
Sol bacağı yok. Takımın gençleri, Oğuz ve Barış gibi, 16 yaşında... Sol bacağı doğuştan 30 santim kısaydı, 10 ameliyat geçirdi, protez takılması için, kestiler.
Kaleci, İlhan Elmalı.
Sağ kolu yok. Samsunspor'un altyapısında yetişti, Tanju Çolak ile oynadı, Yıldız Milli Takım'a seçildi, jeofizik mühendisi oldu, yüksek gerilim hattına kapıldı, sağ kolunu kaybetti. "Rakipler, olmayan kolumun tarafına vuruyor yetişemeyeyim diye, ona göre idman yapıyorum" diyor.
Orta saha, Ali Özduman.
Sol ayağı yok. Şırnak'ta mayına bastı. "İki ayağım varken, futbol oynamayı beceremezdim. Tek ayakla milli forma kısmet oldu. Annem, kalan tek ayağımı sakatlayacağım diye korkuyor, idmanda sakatlandığımda ona söylemiyorum."
Menajer, Uğur Özcan.
Sol ayağı yok. Askerliğinin bitmesine 15 gün kala, Şırnak'ta mayına bastı. Eski kaptanımız.
*
Ampute milli takımımız bu.
*
Ampute, el ya da ayağından birinin olmaması anlamına geliyor. Kanadyen yardımıyla oynanıyor. Kanadyen, bildiğin koltuk değneği.
Ampute futbol, bizde, 2003'te başladı. Silahlı Kuvvetler, gazilerimizden takım kurdu. Futbol Federasyonu, işe sarıldı... Şu anda 7 takımımız var.
Kurallar, hemen hemen aynı. Ama ofsayf yok. Yarı sahada oynanıyor. İki hakem yönetiyor. Kale, biraz ufak. Kaleci olman için, illa ki, kolunun olmaması lazım. Protezle oynamak yasak. 1 kaleci, 6 oyuncu, 7'şer kişiyle oynanıyor. 7 yedek. Sınırsız değiştirebilirsin. 25'er dakikalık 2 devre. Her devrede 1 dakikalık 1'er mola hakkın var. Mola, maçın sonuna ekleniyor. Top, aynı, FIFA standartlarındaki top.
İlk Dünya Şampiyonası, 2005'te Brezilya'da yapıldı. 2006'da Rusya'da... Ve, 3'üncü Dünya Şampiyonası'na Türkiye ev sahipliği yapıyor. "Bugün" Antalya'da başlıyor.
Brezilya, İran, Özbekistan, Ukrayna, Sierra Leone, Nijerya, Rusya, İngiltere, Gana, Liberya, Fransa, Hindistan ve Türkiye katılıyor.
Günde 5 maç. Eleme yok. Her takım, birbiriyle oynayacak. En çok puan toplayan iki takım, 22'sinde final oynayacak. İlk maçımız "salı günü" İngiltere ile... Favoriler, Sierra Leone ve Rusya.
*
Maçın galibi oluyor. Mağlubu olmuyor. Çünkü daima "yaşama sevinci" kazanıyor.
*
Başta, futbolcularımız... Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Futbol Federasyonu Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan ve ana sponsor Ülker Grubu olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür borçluyuz.
*
Ve, son not:
Her şeyi Roj TV'den beklemeyelim... Lütfedip kamera gönderelim.
11 Kasım 2007 Yılmaz Özdil
Re: Utanıyorum ama gurur duyuyorum-engelliler
HELAL SİZE ÇOCUKLAR
Antalya'daki Dünya Ampute Futbul Şampiyonası'nda Türkiye, Brezilya'yı 1-0 yenip dünya üçüncüsü oldu.
Ampute Futbol Milli Takım'da tek bacağı olmayan futbolcular yer alıyor.
Kalecileri ise tek kolu yok. 20 kişilik milli takımın 13'ünü Güneydoğu gazileri,
7'sini çeşitli kazalarda sakatlanmış siviller oluşturuyor.
Süleyman Ekin. Posta
Re: Utanıyorum ama gurur duyuyorum-engelliler
İskenderunlu bir üye olarak bu haberi okuyunca göz yaşlarımı tutamadım...İnsanlarımıza gereken değer verilmiyor ne yazıkki...Gerçekten bu haberi yazan ve bu habere güzel yorumlarıyla katılan herkese çok teşekkür ederim...Teşekkürler Sayın Bayındır...
Re: Utanıyorum ama gurur duyuyorum - engelliler
EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER: Engelli gençler yemin etti, askerlik görevini yaptı
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Engelli vatandaşlardın kutsal askerlik hizmetini bir gün süreyle yerine gaetirmelerini sağlamak amacıyla temsili askerlik töreni yapıldı. İl Jandarma komutanlığında yapılan törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 16. Zırhlı Tufgay Komutanı Tuğgeneral Ali Sivri, 2. Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Atilla Özler, Jandarma Bölge Komutanı Ceyhun Harput, Jandarma Alay komutanı Kurmay Albay Eyüp Şeker, Dicle Üniversitesi rektörünü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve çok sayıda davetli katıldı. Tören için aileleri ile birlikte gelen engelliler olak olarak askerlek görevini yerine getirebilmeler için traş olup askeri kamuflaş giydiler.
Devamı: http://www.nethaber.com/Toplum/10158...ngelli-gencler
Sizlerle GURUR duyuyoruz:
EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER...
Re: Utanıyorum ama gurur duyuyorum - engelliler
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olduğu dönemde engellilerle ilgili birçok projeye öncülük eden Nimet Çubukçu, bu açılımlarını Milli Eğitim Bakanlığı' na da taşıdı.
Devlet Bakanlığı döneminde Türkiye'de bir ilke imza atarak, kartvizitlerini görme engelliler için özel olarak "brail alfabesi" ile bastıran Çubukçu, bu geleneğini yeni görevinde de bozmadı. Engellileri unutmayan Çubukçu, MEB'deki kartvizitlerinde de "brail alfabesi"ni kullandı.
Diğer kartlardan farkı yok
Çubukçu'nun özel olarak bastırdığı bu kartvizitlerinin, Latin alfabesiyle basılan kartlardan içerik olarak hiçbir farkı bulunmuyor. Brail alfabeli kartvizitlerde de Çubukçu'nun, adı, soyadı, Milli Eğitim Bakanı olduğu, telefon ve faks numaraları, mail adresi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın adresi bulunuyor.
www.hurriyet.com.tr
Re: Utanıyorum ama gurur duyuyorum - engelliler
Engelli Askerden Ağlatan Şiir
Yemin töreninin ardından, gözlerinde yüzde 60 oranında görme kaybı bulunan Celal Uzun, ‘Bana engelli diyorlar’ adlı şiirini okudu.
www.haberler.com
Re: Utanıyorum ama gurur duyuyorum - engelliler
Onlar
Tribündeki sesleri
yüreklerinde hissettiler
olmayan bacaklarının yerine
inancı ve umudu koydular
hep ızdırap dolu gözleri
güçlü kolları ile
potaları zorladılar
ve...........
bir rüyayı gerçekleştirmek için
hep birlikte yola çıktılar
Erol Gökçe
Bedensel Engelliler
Spor Kulübü
Başkanı
Re: Utanıyorum ama gurur duyuyorum - engelliler
Engelli Gençler, Adana Hipodromu’nda coştu
46 engelli okulu ve bağlı dernekleri ile bu yıl Kıbrıs, İsveç, Azerbaycan, Suriye, Bulgaristan ve Romanya’dan katılan konuk öğrenciler, “Engelli Gençler Festivali” coşkusunu bu yıl da Yeşiloba Hipodrom’unda kutladı. Bu anlamlı günde yine ortak noktada buluşuldu.
Festivalin sunumunu, Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkan Yardımcısı Ali İhsan Çay gerçekleştirdi. Törende, Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İpek Kobaner ile kurduğu Sabancı Vakfı ile kendini engellilere ve onların sorunlarını çözmeye adayan Dilek Sabancı birer konuşma yaptılar.
Devamı: http://www.haber7.com/haber/20090521...7nda-costu.php
Cevap: Utanıyorum ama gurur duyuyorum - engelliler
Engelliler için dev proje
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde, Türkiye Beyazay Derneği ve ilgili bakanlıkların işbirliğiyle engellilerin eğitimine yönelik yürütülen “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası çerçevesinde Dolmabahçe Sarayı'nda Hayrünissa Gül'ün katılımıyla bir gece düzenlendi.
Hürriyet (AA) / Gündem - 24 Temmuz 2009
“Eğitim Kayıtla Başlar” adı altında düzenlenen ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın da katıldığı gecede bir konuşma yapan Hayrünnisa Gül, kampanyanın üç ay önce başladığını ve toplumun her kesiminden büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Yeni eğitim ve öğretim yılı için okul kayıtlarının yapılacağı bugünlerde eğitimle bütün engellerin aşılacağına bir kez daha dikkati çekmek için burada olduklarını dile getiren Gül, engelli insanların çalışan ve üreten bireyler olarak toplumsal hayata kazandırılmalarının ilk ve tek şartının eğitim olduğunu ifade etti.
Hayrünnisa Gül, engellilerin eğitim hakkından faydalanması için çok önemli uygulamalar başlatıldığına dikkati çekerek, “Bugün devletimiz, engelli öğrencilerin özel eğitim ve rehabilitasyon gelirlerini karşılamak için maddi destek sağlıyor. Çocuklar okullarına ücretsiz olarak ulaştırılıyor. Üniversitede okuyan engelli öğrenciler için de öncelikler ve kolaylıklar sağlanarak her türlü eğitim araç ve gereci vergiden muaf tutuluyor” dedi.
ENGELLİLER İÇİN KOLEJİN YARIN TEMELİ ATILACAK
Devletin yanında sivil toplum kuruluşları, iş, sanat ve spor camiasından pek çok kişinin engellilerin eğitimi konusuna büyük bir duyarlılıkla sahip çıktığını belirten Hayrünnisa Gül, yarın engellilere eğitim verecek yeni bir okulun temelini atacaklarını bildirdi.
Okulun yapımını üstlenen Fikret İnan'a teşekkür eden Gül, bu tür örneklerin artması dileğinde bulundu.
Hayrünnisa Gül, engelli çocukların topluma kazandırılması için atılan adımlara rağmen bazı ailelerin çocuklarını okula gönderme konusunda hala isteksiz davrandığını üzülerek gördüğünü dile getirdi. Gül, “Çocuklarınıza güvenin, sizi başarılarıyla gururlandırmaları için onlara bir şans verin. Kendi kararlarınızın bedelini onlara ödetmeyin. Önlerine bir engel de çıkartmayın. Yeni eğitim öğretim döneminde çocuklarınızı okula kayıt ettirin. Onların hayatında yeni bir sayfa açın” diye konuştu.
Engelli çocukların eğitiminde eğitim camiasının temsilcilerine, vali, belediye başkanı, kaymakam ve okul müdürlerine de iş düştüğünü ifade eden Gül, bu kayıt döneminde gerekirse engellileri ve ailelerini tek tek ziyaret etmelerini onlara mevcut imkanları anlatmalarını istedi.
Devlet Bakanı Kavaf da kampanyanın Bakanlığa bağlı Özürlüler İdaresi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Beyazay Derneği işbirliği ile yürütüldüğünü hatırlatarak, “Eğitim her engeli aşar” diyerek yola çıktıklarını ve bunun toplumda çok önemli bir safha olduğunu söyledi.
Başta eğitim ve istihdam olmak üzere engelli vatandaşların toplum hayatına katıldıkları bir Türkiye hedeflediklerini ifade eden Kavaf, son dönemde bu konuda çok önemli çalışmalara imza attıklarını vurguladı.
“Türkiye, bu yolda sağlam adımlarla ilerlemekte” diyen Bakan Kavaf, çıkardıkları engelliler yasası ile engellilere bakım, istihdam ve sosyal güvenlikle ilgili adımların atılması için gerekli yasal zeminin sağlandığını kaydetti. Kavaf, bu kanunla özel eğitim destek hizmetinden herkesin faydalanmasının sağlandığını belirtti.
Bu hizmetten yararlanan engelli sayısının 210 bine ulaştığını aktaran Kavaf, engellilerin ücretsiz taşıma projesi ile okullarına gönderildiğini, yemeklerinin de devlet tarafından karşılandığını anlattı. Devlet Bakanı Kavaf, engellilere devlet desteği sağlandığını hatırlatarak, hükümet olarak hizmet politikalarının temelini önce insan ilkesinin oluşturduğunu vurguladı.
Kavaf, toplumda engellilere yönelik duyarlılığın artması için yapılan çalışmaların da son derece önemli olduğuna işaret etti. Bu ve benzeri kampanyaların önemine dikkati çeken Kavaf, “İnanıyorum ki, binlerce başarı hikayesi doğacak. Engellilerin kendi rüyalarını gerçekleştirmeleri sağlanacak” dedi.
Türkiye Beyazay Derneği Başkanı ve AKP İstanbul milletvekili Lokman Ayva da engellilerin eğitim almasının önemine değinerek, bu konuda sanatçıların önderliğinin toplum için önem taşıdığını ifade etti.
Toplumun özürlülerin de eğitim alabileceğine inanmasının çok şeyi değiştireceğini dile getiren Ayva, ailelerin “çocuğuma kim bakacak” diye endişe ettikleri dönemden onlar için imkanların yaratıldığı bugünlere gelindiğini söyledi.
Engelli çocukların da imkan verilmesi halinde büyük başarılar elde edebileceklerini dile getiren Ayva, üniversite sınavında iki engelli öğrencinin derece aldığını anımsattı. Ayva, “Bunlar uzak şeyler değil, hayallerimizin gerçekleşeceğini biliyoruz. Asıl olan sizlerin desteği kamuoyumuzun ikna edilmesi lazım. 'Artık niye çocuğunu okulu göndermiyorsun?' diyen komşular yetiştirmek lazım” şeklinde konuştu.
Kampanya sponsoru FİYAPI'nın Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ise engellilerin ilk olarak eğitime ihtiyaç duyduğunu bu nedenle ilk engelliler okulu olan Fikret İnan Engelliler Koleji'nin temelinin yarın atılacağını söyledi. İnan, bu okulların sayısının artmasını temenni ettiklerini belirtti.
Gecede daha sonra sanatçılar Metin Şentürk, Zerrin Özer, Emel Sayın, Gökhan Tepe, Hakan Altun, Burak Kut ve Linet sahne aldı.
Oktay Kaynarca'nın sunuculuğunu üstlendiği gecede Eda Pala da engelli çocuklardan oluşan koro ile “Düş Bahçeleri” adlı şarkıyı seslendirdi.
Ülke genelini ve tüm engelli gruplarını kapsayan ve 3 yıl sürecek bir sosyal sorumluluk projesi olan “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası ile eğitim kurumlarının engellilerin eğitimlerine devam etmelerini mümkün kılacak fiziki şartlara kavuşturulması ve eksiklerinin giderilmesi planlanıyor.
Cevap: Utanıyorum ama gurur duyuyorum - engelliler
Tekerlekli basketçilerden büyük başarı
Adana'da 5 Ekim tarihinden bu yana devam eden Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda 4. maçında Türkiye, İsveç ile karşılaştı. İlk üç periyotu başa baş geçen karşılaşmanın son dakikalarında Ay-yıldızlılar farkı açtı ve salondan 10 sayı farklı 57-67 galip ayrılmasını bildi.
Adana'da 5 Ekim tarihinden bu yana devam eden Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda 4. maçında Türkiye, İsveç ile karşılaştı. İlk üç periyotu başa baş geçen karşılaşmanın son dakikalarında Ay-yıldızlılar farkı açtı ve salondan 10 sayı farklı 57-67 galip ayrılmasını bildi.
Şampiyonanın ilk maçında Yüreğir Spor Salonu'nda İsviçre'yi 65-53 yenen Türkiye, Fransa ve İngiltere yenilgilerinden sonra 4. maçında İsveç karşısına çıktı. Menderes Spor Salonu'nun da birinci periyodu 13-13 biten Türkiye-İsveç karşılaşmasında devre 30-26 konuk ekibin lehine sonuçlandı. Üçüncü periyoda da hızlı başlayan Türkiye, bu periyodu 46-52 önde kapadı. Son periyoda girildiğinde seyircinin de desteğini alan milliler peş peşe kazandığı basketlerle farkı açtı. Son dakikalarda da üstünlüğünü sürdüren
milliler karşılaşmadan 57-67 galip ayrıldı.
Milliler 10 sayı farkla İsveç maçını kazanması, salonda bayram havası yaşattı. Taraftarlar, millileri alkışlarla soyunma odasına gönderildi.
Türkiye yarın A Grubu'ndaki son maçında Polonya ile saat 19.00 Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.
http://www.haber7.com/haber/20091012...yuk-basari.php
Cevap: Utanıyorum ama gurur duyuyorum - engelliler
TEKERLEKLİ Sandalye Basketbol Milli Takımımız, Avrupa ikincisi oldu
Adana’da düzenlenen Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nın finalinde İtalya’ya 64-52 yenilen millilerimiz, şampiyonluğu rakibien kaptırdı. Şampiyonada, İngiltere üçüncü, Polonya dördüncü, Fransa beşinci, Almanya altıncı, İspanya yedinci, İsrail ise sekizinci oldu.
http://www.hurriyet.com.tr/spor/dige...r/12702260.asp
Cevap: Utanıyorum ama gurur duyuyorum - engelliler
Engelleri Birlikte Aşıyoruz...
Edirne/Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Yardım Gecesi
Katılacak olan sanatçılar;
- Popstar Firdevs
- Vaçe
- Pınar Cashmor
- Grup Cromonals
Sunucu;
KeşanFm DJ'yi Ayşin Seçil Gezer
Tarih: 3 - Aralık - 2009 Perşembe
Yer : Keşan Kapalı Spor Salonu
Saat: 19.30
Bilet Satış Noktası: Keşan Ortopedik Engelliler Parkı
Cevap: Utanıyorum ama gurur duyuyorum - engelliler
'Engelsiz-siniz'
Aralarında, ilk kez kurulan engelli bale grubunun da yer aldığı çeşitli sanatsal gösteriler sunacak olan Antalyalı 63 engelli, ‘Engelsiz-siniz’ projesiyle sahneye çıkmaya hazırlanıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Gönüllüler Derneği Engelliler Birliği'nin düzenlediği ortak projede, çeşitli yaşlardan bedensel ve zihinsel 63 engelli, Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) sahnesine çıkacak. Hiphop, kolbastı, halk oyunları, zeybek, tango, solo enstrüman performans gibi gösterilerini 28 Şubat'ta sunacak olan Antalyalı engelliler, sağlıklı olan herkese bu dünyada kendilerinin de var olduğu mesajını verecek.
Gösterilerden en ilginci, Türkiye'de ilk kez kurulan engelli bale grubunun sunacağı 7 dakikalık bale olacak. Antalya Sakatlar Derneği'nden seçilen ve yaşları 25 ile 35 arasında değişen 10 kişilik grup, 1.5 aydır bu gösteri üzerinde çalışıyor. ANTDOB'un balerin ve baleti Sevgim Aksoy ile Ali Basmacı'nın çalıştırdığı grup, ‘Sonbahar Hikayesi’ adlı vals müziği eşliğinde ‘Dansın Büyüsü’ adını verdikleri danslarının ilk gösteri heyecanını yaşıyor.
Projenin genel sanat yönetmenliğini üstlenen ANTDOB koristlerinden tenor Devrim Demirel, projede yer alan özellikle çocuk engellilerin duydukları heyecanın görülmeye değer olduğunu söyledi. Onları topluma kazandırmak, sosyal yaşantılarına renk getirmek ve sorunlarını çözmek amacıyla bu projenin yapıldığını belirten Demirel, engellilere, kültür ve sanatın insani değerler olduğunu ve herkes tarafından izlenip uygulanabileceğini göstermek istediklerini vurguladı. Engelsizlere ise bütün bunları engellilerden çok daha rahat yapabileceğini hatırlatmayı amaçladıklarını kaydeden Demirel, engellilerin önüne ‘fiziksel’ engel çıkaranlara seslenmek istediklerini söyledi.
http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sa...r/13873758.asp
Cevap: Utanıyorum ama gurur duyuyorum - engelliler
Zihinsel Engelli Milli Sporcular Yurda Döndü
Polonya'nın Başkenti Varşova'da 17-24 Eylül Tarihleri Arasında Düzenlenen "özel Olimpiyatlar Avrupa Yaz Oyunları"nda 7 Altın, 6 Gümüş ve 7 Bronz Madalya Kazanan Zihinsel Engelli Milli Sporcular Yurda Döndü.
Polonya'nın başkenti Varşova'da 17-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen "Özel Olimpiyatlar Avrupa Yaz Oyunları"nda 7 altın, 6 Gümüş ve 7 bronz madalya kazanan zihinsel engelli milli sporcular yurda döndü.
Milli sporcuları Atatürk Havalimanı'nda Özel Sporcular Derneği Başkanı Necmettin Aydın ve yönetim kurulu üyeleri çiçeklerle karşıladı.
Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın, Polonya'daki şampiyonada ülkemizi basketbolda ve atletizmde 8'er, masa tenisi ve bowlingde de 4'er Oyuncu olmak üzere toplam 24 sporcunun temsil ettiğini kaydetti. Karma basketbol takımının son maçında Ukrayna'yı yenip şampiyon olduğunu, diğer madalyaların ise atletizm, masa tenisi ve bowling dallarından geldiğini belirten Necmettin Aydın, bundan sonraki hedeflerinin Atina'da 2011 yılında yapılacak Dünya Özel Olimpiyatları'nda başarılı olmak olduğunu sözlerine ekledi.
Video İçin Tıklayınız
Başarılarının devamını dileyerek kutluyoruz.
Cevap: Utanıyorum ama gurur duyuyorum - engelliler
http://cdn1.cnnturk.com/Handlers/fil...3635&width=580
2010 Dünya Ampute Futbol Şampiyonasına katılan Türkiye Ampute Milli Takımı finalde son maçını yenerek dünya üçüncüsü oldu.
http://www.trtdari.com/Haber/HaberDe...9-e9dd5d9dbc3e
Cevap: Utanıyorum ama gurur duyuyorum - engelliler
3-Aralık Dünya Engelliler günün'de sizleri tekrar anmak tüm engelli spor'cularımızın başarılarının devamını diler saglıklı mutlu günler dilerim.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...E93867gQ3wPXwh
Cevap: 3 aralık engelliler günü!... Ve şok eden rakam!
http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResi...k-1265026.Jpeg
Parmakları yok madalyası çok
İzmir’de yaşayan, üç çocuk, altı torun sahibi, 60 yaşındaki Gazel Demiray’ın atletizm başarısı, azmin zaferini gözler önüne seriyor. Engelli Gazel Nine, iki yılda 15 madalya kazandı...
İZMİR’de yaşayan, üç çocuk, altı torun sahibi, 60 yaşındaki Gazel Demiray’ın atletizmdeki başarısı, azmin inanılmaz zaferini gözler önüne serdi. Henüz altı aylıkken tandıra düşünce ayakları yanan, geçirdiği operasyonlarla beş parmağı kesilen, kalanlardan sadece biri işlevini gören Demiray, engeline rağmen severek yaptığı atletizmde başarıya doymadı. Sporun kendisini hayata bağladığını dile getiren Gazel Demiray, sevgisini, “Statta ölmek istiyorum” diyerek özetledi.
Aslen Gaziantepli olan, genç kızlığında engelinden dolayı çıplak ayakla dolaşmaktan çekinen, ancak ilerleyen senelerde hem çocuk hem de torun sahibi olan Demiray’ın zorluklarla geçen yaşamı, iki yıl önce, İzmir’in Karşıyaka Sahili’nde çıktığı yürüyüşte bir anda değişti. Kendince, yürüyerek zinde kalmaya çalışan Gazel Demiray, İzmir Masterlar Atletizm Kulübü Derneği’nin düzenlediği “Mavi Körfez, Yeşil İzmir” adlı halka açık yarışmayı fark etti.
Hemen kayıt olan Demiray, altı kilometrelik yürüyüşü başarıyla tamamlarken, sertifikayla ödüllendirildi. Başarısı, derneğin saymanı ve sosyal komite başkanı emekli asker Birsen İnan’ın da dikkatini çekti, üye kaydı da yapıldı.
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...px?id=17514431
Cevap: Utanıyorum ama gurur duyuyorum - engelliler
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
AKP'den Bedensel engelli sporculara gelince para yok!
Bedensel Engelliler Spor Federasyonu "ödenek yokluğu" nedeniyle binlerce engelli sporcunun faaliyet gösterdiği spor branşlarından çekilme kararı almış.
Şimdi bu kararla binlerce bedensel engelli sporcu belki de onları yaşama bağlayan, heyecanla yaptıkları spordan yoksun kalacaklar. Örneğin Dünya ve Avrupa şampiyonu olan, Türkiye'nin reklamı ve tanıtımına katkıda bulunan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı belki de kapanacak. Koskoca Türkiye, engelli sporcuları için için ödenek bulamıyorsa yazıklar olsun. " ak-saraya kaynak var ama bu insanlar için yokmuş."
Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun resmi sitesinde yer alan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:
"Federasyonumuza ödenek aktarılmadığından dolayı Yönetim Kurulumuzun 25 Ocak 2015 tarihinde almış olduğu karar ile 05-08 Şubat 2015 tarihleri arasında Mersin'de yapılacak olan Atıcılık Türkiye Şampiyonası hariç diğer tüm branşların faaliyetleri ödenek bulunmaması nedeni ile ertelenmesi uygun görülmüştür."
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki spor branşları şöyle:
1-) Ampute Futbol
2-) Atıcılık
3-) Atletizm
4-) Badminton
5-) Bilek Güreşi
6-) Boccia
7-) Halter
8-) Kayak
9-) Masa Tenisi
10-) Okçuluk
11-) Oturarak Voleybol
12-) Tekerlekli Sandalye Basketbol
13-) Tekerlekli Sandalye Dans
14-) Tekerlekli Sandalye Tenis
15-) Yelken
16-) Yüzme
http://blog.radikal.com.tr/medya-tel...-karisik-87548
http://www.ahaport.com/bedensel-enge...or-621473h.htm