-
Düdüklü tencerenin patlaması
Öncelikle bütün arkadaşlara kolaylıklar diliyorum.Mesleğe yeni başlayacak biriyim. Bir bayan müşteri , mağazadan almış olduğu düdüklü tencereyi kullanırken düdüklü tencere patlıyor ve bu patlama sonucunda gözünde % 60 lık bir görme kaybı ve kol ile gögüs bölgelerinde yanıklar meydana gelmiş olup kalıcı izler meydana gelmiş gözünde şekil bozukluğu oluşmuştur. Bundan dolayı ilgili mağazaya yönelik 100 bin YTL'lik maddi-manevi tazminat davası açmayı düşünüyorum.Bu davada izlemem gereken yol hakkında bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim ve elinizde bu yönde yargıtay kararı var mı ?
Ayrıca Tüketici mahkemelerinde dava açılacak gibi burada ben ne tür ve ne kadar harç yatırmam lazım . Teşekkürler...
-
Re: Düdüklü tencerenin patlaması
Merhabalar!
Durumunuz icin cok üzüldüm ve gec mis olsun diliyorum.
Ama ginede bir soruda bulunmak istiyorum?
Ya düdüklü tencerenin icine ne koydunuz siz, dinamitmi koydunuz ki patlama gerceklesti.
Cok affedersiniz? Merak ettim!
-
Alıntı:
Ruya Caliskan rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar!
Durumunuz icin cok üzüldüm ve gec mis olsun diliyorum.
Ama ginede bir soruda bulunmak istiyorum?
Ya düdüklü tencerenin icine ne koydunuz siz, dinamitmi koydunuz ki patlama gerceklesti.
Cok affedersiniz? Merak ettim!
bence saçma bir soru düdüklü tencerinin içine dinamit koyulmasına gerek yok.Basınç tan dolayı patlar...
-
Sn.Ruya Caliskan . Ben burada yapmış olduğunuz açıklamayı ciddiye almamakla birlikte espri yaptığınızı kabul ediyorum ve bu espriden hareket ederek çok cahil olduğunuz sonucuna varıyorum zira günlük yaşantımız içinde düdüklü tencerenin patlaması sonucu yaralanan uzuvlarını kaybeden sayısız örnekle karşılaşıyoruz . Bu gerecin hatalı imalat sonucu ne kadar tehlikeli bir boyuta varabileceğini anlamanız lazım.
Ben son derece ciddi ve samimi bir şekilde soru sordum ve yardımlarınızı desteklerinizi bekliyorum , lütfen gayriciddi yaklaşımlardan kaçınalım hoş değil !
-
Alıntı:
mtuna rumuzlu üyeden alıntı
Sn.Ruya Caliskan . Ben burada yapmış olduğunuz açıklamayı ciddiye almamakla birlikte espri yaptığınızı kabul ediyorum ve bu espriden hareket ederek çok cahil olduğunuz sonucuna varıyorum zira günlük yaşantımız içinde düdüklü tencerenin patlaması sonucu yaralanan uzuvlarını kaybeden sayısız örnekle karşılaşıyoruz . Bu gerecin hatalı imalat sonucu ne kadar tehlikeli bir boyuta varabileceğini anlamanız lazım.
Ben son derece ciddi ve samimi bir şekilde soru sordum ve yardımlarınızı desteklerinizi bekliyorum , lütfen gayriciddi yaklaşımlardan kaçınalım hoş değil !
Iyi Aksamlar Hanfendi!
Hanfendi siz benim yazdimi bir güzel Espiri olarak kabul ederek soruma cevab yaniti verebilirdiniz.
Mesela o düdüklü tencere niye patladi?
Elektrikli Ocak mi kullaniyorsunuz?
Acaba bununla bir alakasi var mi?
Cikartilan ürün neden saglam cikmadi?
Icine ne koydunuz?
Peki eger bunlardan hic biri degilse,
ne ilave edilen, nede kulanilarn ocak cihazi!
ozaman düdüklü Tencere hangi maddeynen üretildiki patliyor!
Iste bu sebeble daha kolay bir dava acip sikayette bulanbilirsiniz.
Hemide sadece kendinizi düsünmeniz degil - aslinda sizin cevrenizdeki yasiyan türk halki nada zarar verebilir bu ürün, eger gercekden bir tehlikeli maddeden üretildiyseki,
bu demektir ki prodüksyon sirketine derhal üretini güzelce mühürleyip ortalikdan kaldirilmasi lazim
Kusura bakmayin ben sizi cahil gördüm.
Biz Philosophlar aramizda tatli sakalarnan baslattiriz sohbetin koyusunu.
Ama siz düsüneceginiz yerine bana karsilik verip benimle meskul olmayi terci ettiniz.
Sevgilerim ve Saygilarimla
Rüya Caliskan
-
Ugradığınız zararın tazmini için üretici firmaya dava açacaksınız. Davalar mahkemeye hitaben yazılmış bir dilekçe ile olur . Bu konu teknik olarak kendi başınıza yapabileceğiniz kadar basit değildir. Dava açma ve takip etme işini meslek olarak seçmiş avukatlardan profosyonel destek almanız daha sağlıklı olacaktır. Sorduğunuz sorunun iki üç cümlelik bir cevabı yoktur.
-
Sn.Rüya Çalışkan açıklamalarınız beni hayli şaşırtıyor. Şöyleki ;
1-Hanım olduğum sonucuna nerden vardınız.Dikkat ederseniz isim mtuna "m" harfi sizce ne olabilir.Filozoflar okuduğunu iyi kavramalı peşin hükümlere varmamalı.
2-Düdüklü tencere,neden patladı tabiki mal ayıplı olduğu için.Daha öncede aynı kişi aynı gereci aynı şekilde kullanmış ancak böyle bir kaza zühur etmemişti.
3-Çıkartılan ürün neden sağlam çıkmadı bu sorunun muhatabi ben değilim o ürünü imal edenlerdir.Onlarla yüce Türk Adaleti önünde hesaplaşacağız.
4-Düdüklü tencerenin içine ne mi koydum ? valla her normal insanın koymayı düşündüğü şeyleri koydum. TNT koymadım tabi.
5-Düdüklü tencerenin neden patladığı bilirkişi incelemeri sonucunda anlaşılacaktır.Ancak müşterinin kullanım hatasının olmadığı kesin ( en azından bizim iddiamız bu yönde).
Ayrıca,siz düdüklü tencere satışı yaptığınıza dair şüphelerim oluştu. :)Haklımıyım ?
Ülkemizin Filozoflara ihtiyacı var ama Filozof olmak hiç kolay değil çok uğraşmalısınız. Sağlıcakla kalın.......
-
Sayın Ruya Caliskan,
Lütfen, daha fazla saçmalamayın....
Saygılar
-
Alıntı:
Iyi Aksamlar Hanfendi!(hanımefendi)
Hanfendi siz benim yazdimi(yazdığımı) bir güzel Espiri(espri) olarak kabul ederek soruma cevab(cevap) yaniti verebilirdiniz.
Mesela o düdüklü tencere niye patladi?
Elektrikli Ocak mi kullaniyorsunuz?
Acaba bununla bir alakasi var mi?
Cikartilan ürün neden saglam cikmadi?
Icine ne koydunuz?
Peki eger bunlardan hic biri degilse,
ne ilave edilen, nede kulanilarn ocak cihazi!
ozaman düdüklü Tencere hangi maddeynen(maddeyle) üretildiki patliyor!
Iste bu sebeble daha kolay bir dava acip sikayette bulanbilirsiniz.
Hemide(hemde) sadece kendinizi düsünmeniz degil - aslinda sizin cevrenizdeki yasiyan türk halki nada zarar verebilir bu ürün, eger gercekden bir tehlikeli maddeden üretildiyseki,
bu demektir ki prodüksyon(?) sirketine derhal üretini güzelce mühürleyip ortalikdan kaldirilmasi lazim
Kusura bakmayin ben sizi cahil gördüm.
Biz Philosophlar(filozof) aramizda tatli sakalarnan(şakalarla) baslattiriz(başlatırız) sohbetin koyusunu.
Ama siz düsüneceginiz yerine bana karsilik verip benimle meskul(meşgul) olmayi terci(tercih) ettiniz.
Sevgilerim ve Saygilarimla
Rüya Caliskan
(sosyalizim değil sosyalizm)
(Espri dediğiniz şey iğrençti,görme kabiliyetinin %60ını kaybetmiş bir insana,biz Türkiye'de böyle iğrençlikler yapıp,sonrada üste çıkmaya çalışmıyoruz.)
Siz Avusturyada buna ne diyorsunuz bilemiyorum ama biz buna bozuk türkçe diyoruz.Önerim ileti yazmadan önce aşağıdaki linkten kullanacak olduğunuz kelimelerin katlettiğiniz dilde nasıl yazıldığını kontrol etmenizdir.
saygılar
ekircali
-
Haklısınız Sn.Ekircalı. Rüya Hanım'ı daha fazla üzmemek için bu konunun üzerinde durmamıştım. Galiba filozoflar bozuk bir dil kullanıyor :) ne dersiniz ?
-
çok medeni bir tartışma..
herkese teşekkür..
-
Alıntı:
korugan rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Ruya Caliskan,
Lütfen, daha fazla saçmalamayın....
Saygılar
Iyi Günler!
Siz kendinizi ne zanediyorsunuz!
Gayet dogru yaziyorum.
Eger ürün zararliysa, derhal ortalikdan kaldirilmasi lazim.
Lütfen yazdiklarimi tikamayiniz!!!!!!!!!!!!
Tesekkür ederim.
Sevgiler ve Saygilarimla
Ruya Caliskan
-
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Ugradığınız zararın tazmini için üretici firmaya dava açacaksınız. Davalar mahkemeye hitaben yazılmış bir dilekçe ile olur . Bu konu teknik olarak kendi başınıza yapabileceğiniz kadar basit değildir. Dava açma ve takip etme işini meslek olarak seçmiş avukatlardan profosyonel destek almanız daha sağlıklı olacaktır. Sorduğunuz sorunun iki üç cümlelik bir cevabı yoktur.
Merhaba!
Evet katiliyorum.
Onun icinde olayi en ince ayrintisina kadar arastirip, inceleyip ve sorusturmak lazim.
-
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
(sosyalizim değil sosyalizm)
(Espri dediğiniz şey iğrençti,görme kabiliyetinin %60ını kaybetmiş bir insana,biz Türkiye'de böyle iğrençlikler yapıp,sonrada üste çıkmaya çalışmıyoruz.)
Siz Avusturyada buna ne diyorsunuz bilemiyorum ama biz buna bozuk türkçe diyoruz.Önerim ileti yazmadan önce aşağıdaki linkten kullanacak olduğunuz kelimelerin katlettiğiniz dilde nasıl yazıldığını kontrol etmenizdir.
saygılar
ekircali
Bakin Bey- veya Hanfendi/ler!
Siz mesela bir hakim karsisina cikiyorsunuz
ve siz insan öldürdünüz sucuynan yargilaniyorsunuz!
Ama siz o insani öldürmediniz!
Ömrünüz boyunca okul okumadiniz ve kitab okumadiniz,
ve fikir sahibi degilsiniz, ve kendizi söze dökemiyorsunuz!
Ama sizi bütün mahkeme heyeti suclu buluyor
siz kendinizi acaba nasil müdahalle edeceksiniz?????
Bunu iste bir okumus vatandas olarak ögrenmeniz lazim,
önce en kötüsünü düsünerek en iyisine paylsamak.
Size Yargida igrencmiyim degilmiyim diye sormuyorlar,
siz bir sucnan suclaniyorsunuz
ve suclu olmadinizi ispatliyamassaniz
katil olarak yargilanirsiniz.
Ben bir espiri yaptim ama yabancilar bu espiriyi gayet ciddiyete cevirebilir.
Gözünüz dört acip, eger ki üretilen Ürün gercekden zararliyse
derhal ortalikdan kaldirilmasi lazim!
-
Alıntı:
ersöz rumuzlu üyeden alıntı
çok medeni bir tartışma..
herkese teşekkür..
Bende sizlere tesekkür ederim.
Kitabi acacaksinizki icindeki neymis o anlasilsin.
Hanfendi önce yazmak istemedi, sonradan acti agzini iyce durumu anlatti verdi
ama arada yipranan ben oldum.
Hadi neyse - Allaha Sükür.
-
Açıklama inceliğiniz için teşekkürler.
TDK sitesi tavsiyem hala geçerlidir.
-
İnanılır gibi değil....
Bu nasıl Türkçe?
Bu nasıl anlatım tarzı?
Bu nasıl mantıksızlık?
Bu nasıl bir büyüklenme?
Siz kim filozofluk kim.....
Sayın ekircali'nin tavsiyesi çok isabetli ama yeterli değil..
Bunun yanısıra bir psikiyatri servisi de oldukça isabetli olur.
Düdüklü tencere patlıyor ve bir sayın üye yaralanıyor, doğal olarak da yardım istiyor. Bu uzman da soruyor içine dinamit mi koydunuz diye.
Bence siz rüya değil kabussunuz......
Selamlar.
-
Sayın mtuna,
Düdüklü tencerenin patlaması düdüklü tencerenin imalat hatasından kaynaklanıyorsa Sayın Tayfun Bey’in belirttiği gibi hareket etmeniz gerekir.Ancak tencerenin patlaması kullanım hatasından da kaynaklanıyor olabilir.Bu bakımdan öncelikle vaki patlamanın düdüklü tencerenin ayıplı veya üretim hatalı olduğundan kaynaklanmış olduğunu tespit ettirmeniz yararlı olacaktır.
Birde bu başlık altında tartışırken birbirlerimize karşı daha hassas olmamızı ve kırıcı olmamamızı arzu ederim.
Saygılarımla…
-
Merhaba!
Düzeltiniz icin tesekkür ederim.
Evet hatalar var, ben türkiyede okumadim ve türkiyenin harf alfabetisini bile bilmem.
Ama ginede yazmak istedimi anladiniz degil mi???
Baylar. Siz bozuk dil diye bunu anliyorsaniz. Bunu düzeltmenin yollari var. Hic problem degil.
Düzeltiniz icin Tskr ederim.
-
Alıntı:
Tarsolak rumuzlu üyeden alıntı
İnanılır gibi değil....
Bu nasıl Türkçe?
Bu nasıl anlatım tarzı?
Bu nasıl mantıksızlık?
Bu nasıl bir büyüklenme?
Siz kim filozofluk kim.....
Sayın ekircali'nin tavsiyesi çok isabetli ama yeterli değil..
Bunun yanısıra bir psikiyatri servisi de oldukça isabetli olur.
Düdüklü tencere patlıyor ve bir sayın üye yaralanıyor, doğal olarak da yardım istiyor. Bu uzman da soruyor içine dinamit mi koydunuz diye.
Bence siz rüya değil kabussunuz......
Selamlar.
SIZIN NE KADAR YARDIM SEVER ADIMLARLA ISE YAKLASTINIZ ANLASILIYOR! BANA SALDIRMAKNAN MESGÜL SÜNÜZ!
TERBIYESIZ! AMA SIZE YARDIM EDIP YOL GÖSTERENDE KABAHAT!
BENI DAHA FAZLA VE ADIMI RAHATSIZ ETMEYIN!
Sonucda sokakta vücüduna bomba gecirip kendisini öldüren insanlar var.
Bu dünyada her an hersey olabilir.
Bir piskatriste isterseniz ben sizi tavsiye edeyim, siz benim cevablarimi tümüyle bile okumamisiniz.
Hersey ispatda ve sahitlikde biter.
-
Sn.Çalışkan tamam çok espritüel bir halet-i ruhiyeniz ve berbat bir grameriniz var.Bunların ikisi birleşince sonuç felaket oluyor.Bi nevi doğal afetsiniz. Buna karşılık ne olursa olsun tartışmaya renk kattınız teşekkür ediyorum size. Tartışılan benim sorularımdan ziyade siz oldunuz :) . Ancak şimdi soracağım soruya sizin dışınızdaki uzman arkadaşlardan cevap bekliyorum umarım anlayışla karşılarsınız beni. Bu düdüklü tencerenin patlaması olayında söz konusu iddiamı nasıl ıspatlarım ? mahkeme tencereyi bilirkişiye mi yollar ?
Stj.Av.Mehmettunakaya
-
Sayın mtuna,
Tespit isteminde sanırım hakim düdüklü tencereyi bilirkişye inceletecektir.
Tartışma konusuna gelince gerçekten ölçüyü kaçırmayalım ve birimizin bir yöndeki halihazır durumuna saygı gösterelim.
Saygılarımla...
-
Duruma göre:
Düdüklüyü bilirkişiye gönderebileceği gibi, bilirkişiyi de düdüklüye gönderebilir.
-
Sahi düdüklü tencere niye patladı?
Üyelerimizden bu teknik konuyu aydınlatan çıkar mı?
Sorular:
1-)Tencere hangi hallerde patlar?
2-) Patlamaması için tüketici hangi tedbirleri almalı?
....Öyleya ..Allah korusun.
Hemen basınçtan deyip işin içinden çıkmayın. Onu anladık. Yeni bir şeyler söyleyecek üye/üyelere ihtiyaç var.
-
Tespit derken , duruşma safhasında hakim bilirkişiye mi inceletir yoksa ben ayrıca bir delil tespit dilekçesi mi yazayım ?
-
SN. mtuna,
Bu hadise sitedeki yazışmalarla halledilecek bir konu değil. Bir profesyonelden yardım almanızı öneririm. Ayrıca geçmiş olsun dileklerimi iletirim.
-
Sayın Rüya Çalışkan bilerek ya da bilmeyerek esprinin dozunu iyice kaçırmış,ölüm olmasa işin içinde katıla katıla güleceğim.Bu nasıl hitap şekli,nasıl böbürlenme,megalomanlık bu olsa gerek hem de bilip bilmeden konu üzerinde kesin yargılar ileri sürerek.Yine de tebessüm etmekten kendimi alıkoyamıyorum.
Cevaba gelince bence dava açmadan önce kullanma talimatını iyice okumalı,bununla da yetinmeyip işin uzmanından bilgi alınmasını tavsiye ederim.Yeterli bilgi sahibi olunduğunda davayı ispat etmek daha kolay olacaktır.Ayrıca bilirkişinin ne gibi bir rapor tanzim edeceğini de az çok kestirebiliriz.
-
"Ayrıca bilirkişinin ne gibi bir rapor tanzim edeceğini de az çok kestirebiliriz " diyorsunuz biraz açarmısınız ?
-
Sanırım Rüya Hanım, yabancı bir ülkede yetişmesinden dolayı kelimelerin yazılışlarında bir takım hatalar yapıyor ve aynı şekilde demek istediklerini tam olarak anlatamıyor. Bence bu durum Türkiye'de yaşayıp da dilimizi kullanmayı bilmeyen kişilerin durumundan daha vahim değil.
Rüya Hanım, tencerenin patlama sebebini esprili bir şekilde sormak istemiş. Nedense, niyetinin kötü olmadığı,dalga geçme maksadıyla "dinamit mi koydunuz" şeklindeki soruyu sormadığı yönünde bir izlenim oluştu bende.
Konuya gelince, düdüklü tencereler genellikle, ocaktan alındıktan sonra kapağının hemen, tencere henüz soğutulmadan açılması nedeniyle içindeki buhar basıncının aniden serbest kalması sonucunda patlarlar. Fakat başka nedenleri de olabilir ki, dikkat edilmesi gereken hususlar kullanma klavuzunda gösterilmiştir. Bu nedenle tencerenin hangi esnada patladığının bilinmesi tüketicinin yada üreticinin hatasının tespiti bakımından gerekmektedir.
-
Sayin Sahin!
Müdahaleniz icin tesekkür ederim.
Kisin hemen bir Türkce Dil Kursuna katilip söz yazislis isini iyice bir ögrenecem.
Sanirim ne demek istedimi herkes biraz düsünürse gayet iyi anliyor.
Bir bes dakka düsünüp veya bir 24 saat döndümü herkes anlar.
Ginede size tesekkür eder ve iyi günler dilerim. Kolay Gelsin hepinize Allah sihin acikli versin.
-
Öncelikle büyük geçmiş olsun,
Ayıplı malın neden olduğu zarar ziyandan malın satıcısından üreticisine-ithalatçısına kadar hepsi sorumludur. Ancak ne şekilde olursa olsun söz konusu olan düdüklü tencerenin "Ayıplı" olduğunun tespiti ve ispatı, konunun sonuçlanması için şarttır. Yanlış anlamayın ama tencerenin patlamış olması direk olarak ürünün ayıplı olduğu sonucunu doğurmaz. Bu duruma neden olan faktörün ortaya çıkması yani tespiti gereklidir. Kullanım hatasından olabileceği gibi üretim hatasından da kaynaklanabilir ki o takdirde zaten ürün ayıplı sayılır. Ayrıca ürünün kullanım klavuzundaki ve garanti belgesinindeki şartlar da dikkatle incelenmeli ve değerlendirilmelidir diye düşünüyorum. Şahsi kanaatim konunun bilirkişi incelemesi neticesinde sonuçlanacağı yönündedir.
Tekrar geçmiş olsun.
Saygılarımla...
-
Merhaba; bu konuyla ilgili mevzuata bakmanız isabetli olacaktır. Zira 25137 sayılı AYIPLI MALIN NEDEN OLDUĞU ZARARLARDAN SORUMLULUK HAKKINDA YÖNETMELİK gereken süreci açık ve net şekilde ifade etmektedir. Tüketicinin ikametgahının bulunduğu yer mahkemesi yetkili mahkemedir. Görevli mahkeme ise Tüketici Mahkemeleridir. Çünkü taraflardan birisi tüketici ve bir tüketici işlemi söz konusudur. Ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir. Müvekkilinizin hakkını sonuna kadar savunmanız dileğiyle iyi çalışmalar...
-
Iyi Günler, Hayirli Sabahlar!
Merak ettim. Bir sonuc elde edinildi mi? Eger bir gelisme varsa? Hangi yönde?
Cevabiniz icin önden tskr ederim.
-
benim hiç alakam yoktur ama kendi fikrimce işin şu tarafıda geldi aklıma bende düdüklü tencere kullanıyorum daha önce babamın elinde patlamıştı allahtan bişiy olmadı.
sebepler:
1.düdüklü tencerenin kapağında ki hava deliklerinin açık olduğuna eminmisiniz?
2.tencereyi yok fazla mı doldurdunuz?
3.içindeki besin maddesi az olsa bile kapağına deyecek şekilde su mu doldurdunuz?
4.tencerenin pişme süresi dolduğunda dinlenmeden (içinde ki buhar dışarı çıkmadan) kapağımı açtınız?
bunlar tencerenin patlamasına sebeptir,bunların dışında ki sebepte ürünün bozuk olduğu imalat hatası olduğudur.
bunlar benim fikrim,bence kişiye bu soruları sormak lazım ....
bu arada geçmiş olsun .....
-
Benim sorum Düdüklü tencereyi kullanan tüketici Tencereyi ocağın üzerinde unutup kadın programlarını seyretmeye dalmış olmasın?
ya da :)
tencereye kuru fasulye koyunca gaz yapmış ta olabilir. tencere de doğal ihtiyacı olarak gaz çıkarmış olabilir.
-
Cevap: Re: Düdüklü tencerenin patlaması
Alıntı:
Iyi Günler, Hayirli Sabahlar!
Merak ettim. Bir sonuc elde edinildi mi? Eger bir gelisme varsa? Hangi yönde?
Cevabiniz icin önden tskr ederim.
Bir gelişme olmamış görünüyor :)
-
Alıntı:
çoban rumuzlu üyeden alıntı
Bir gelişme olmamış görünüyor :)
Bu tencere 2 sene önce patlamıştı
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bu tencere 2 sene önce patlamıştı
Sonucunu merak etmiştim Sayın Kırcalı, sorulan soruların sonuçları paylaşılsa ne iyi olurdu !
-
Cevap: Düdüklü tencerenin patlaması
Düdüklü deyip geçmemek lazım !
Bakınız bir vaka daha:
"Şanlıurfa’da geçtiğimiz Eylül ayında meydana gelen ilginç bir olayın görüntüleri yeni ortaya çıktı. 4 yaşındaki Esma, oyun oynarken düdüklü tencereye sıkıştı. Ailesi minik çocuğu tencereden çıkaramadı. Ailesi hemen tencereyle birlikte Esma'yı hastaneye götürdü. Gördükleri karşısında şaşıran doktorların elinden bir şey gelmedi. Bunun üzerine itfaiyeye haber verildi. Hastanenin önüne itfaiye geldi. Tencerenin içindeki çocuk, itfaiyenin tencereyi kesmesiyle çıkarılabildi.
TENCEREDE HASTANEYE BÖYLE TAŞINDI
İŞTE MÜTHİŞ OLAYIN VİDEOSU / WEB TV
Yıldız ailesinin kızı Esma, yemek hazırlığı yapan annesinin mutfakta çıkardığı büyük boy düdüklü tencereyle oynamaya başladı. Yaşıtlarına göre çok zayıf olan Esma, bir ara tencerenin içine girdi, ancak sıkıştığı için bir daha çıkamadı. Ailesi Esma'yı sıkıştığı tencereden çıkarmak için bir süre uğraştı ancak başarılı olamayınca onu Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü.
Karşılaştıkları manzara doktorları şaşırtırken, burada da Esma Yıldız tencereden çıkarılamadı ve tencerenin kesilmesine karar verilerek itfaiyeden yardım istendi. Hastane bahçesine gelen itfaiye görevlileri, Esma'yı kurtarmak için çalışma başlattı. Bu olay, hastanede bulunan bir kişi tarafından cep telefonu kamerasına kaydedilirken, kaza kırım ekibinde görevli itfaiyeciler Esma'nın korkmaması için gözlerini kapatıp hidrolikli kesici ve ayırıcı makine ile tencereyi kesti. Böylece Esma Yıldız, saatler sonra sıkıştığı yerden çıkarıldı.
Yara almadan tencereden çıkan Esma, teslim edildiği yakınlarıyla birlikte evine döndü." Hürriyet
Üzücü ama gerçekten bir o kadar da komik :DD Allahtan patlama riski yokmuş
-
Cevap: Düdüklü tencerenin patlaması
Karaman’da, 53 yaşındaki Nezahat Çalışkan ve 2 yaşındaki torunu, düdüklü tencerenin patlaması sonucu vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı
Olay Bugün saat 15.00 sıralarında Karaman Alacasuluk Mahallesi Özcan Genç caddesi üzerinde meydana geldi. Aşure yapmak için düdüklü tencereye aşurelik malzemeleri koyarak ocağın üzerine bırakan Nezahat Çalışkan, bir süre sonra tekrar mutfağa döndü. Çalışkan, tencerenin kapağını kontrol ederken bir anda patlama meydana geldi. Mutfakta yanında bulunan 2 yaşındaki torunu Hasan Hüseyin Çalışkan da yaralandı.
Mutfaktan gelen patlama sesi ve genç kadının çığlığına yakınları yetişti.. Yüzünden ve sağ kolu vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Nezahat Çalışkan oğlu tarafından Karaman Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Plastik cerrahi bölümünde tedavisine başlanırken, 2 yaşındaki torunu Hasan Hüseyin ise sağ bacağında hafif şekilde yanık olduğu ve taburcu edildiği öğrenildi
(Karaman.org)
http://www.haber7.com/haber/20100106...i-2-yarali.php
Merhabalar!
Yav. Bu düdüklü tencereleri neynen üretiyorlar cok merak ediyorum. Sanki icinde patlayitici madde var.