-
Üniversite öğrencilerinin çoğunun sınıfta kalması, yaz okulu
Şimdiden teşşekür ederim yardımcı olan abilerime .
ÖNCELLİKLE ÖZEL BİR ÜNİVERSİTEDE OKUYAN BİRİYİM ŞİKAYETİMDE ÜNİVERSİTE HAKKINDA OLUCAK
X ÜNİVERTİSENİN HAZIRLIK BÖLÜMÜNDE 650 ÖĞRENCİYE SAHİPTİR
BU 650 ÖĞRENCİNİN 500 SINAVDAN KALMISTIR.KALAN ÖĞRECİLER YAZ OKULUNA GİDİCEKTİR. VE YAZ OKULU ÜCRETİ 3000 YTL DİR
BEN BU X ÜNİVERSİTENIN BUNU KASITLI YAPTIĞINI DUSUNUYORUM CUNKU DAHA ÇOK PARA KAZANACAKTIR.BENİM ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM NE GİBİ
HAKLARA SAHİBİZ.BU YINE AYNI ÜNİVERSİTE AYNI OLAYI YASAMIS VE ÖĞRECİLER ARASINDA DİLEKÇE VE İMZA TOPLANIP YAZ OKULU ÜCRETSİZ OLMUSTUR
BU KONUDA BANA LÜTFEN YARDIMCI OLUN
SAYGILAR.
-
Re: Üniversite öğrencilerinin çoğunun sınıfta kalması, yaz okulu
1-lütfen mesajınızı dil bilgisi kurallarına uyarak düzeltiniz
2-yaz okuluna gitmek zorunlumudur
-
bu bilgi bana acil lazımdı ve hızlı bir şekilde yazdım fakat bir yardımda bulunan olmadı :kızgın: yok imla hatası yok küçük büyük uyumu çok teşşekkür ederim size :kızgın:
-
Size,
"Evet kesinlikle üniversite tarafından yapılan kasıtlı bir eylemdir, paranızı almak için önce sizi dersten bırakır, sonra da yaz okulu açar" diyebilir ve sizin mutlu olmanızı sağlayabiliriz.
Fakat; üniversite bir kurumdur. Deneyimli hocaların eğitim vermek ve bir şeyler öğretmek için çabasının yanısıra, bir öğrenciyi dersten geçirmek için, o öğrenciye inanması gerekir. Bırakması veya geçirmesi, takdirindedir.
Şöyleki; özel okul veya devlet okulu arasında inanılmaz bir fark olduğuna inanmadığım için, sizin paranızı da kimsenin almaya çalıştığına inanmıyorum.
Sayın klmakn'nin uyarısına uyunuz, dilbilgisi kurallarına dikkat ediniz.
-
Sanırım bu acil bilgi ihtiyacınıza karşılık sizden ücret vb. talep edileceğini düşünüyorsunuz. Böyle bir durum sözkonusu değil tabi...
Peki siz neden, size karşılık beklemeden bilgi verecek insanların basit ve haklı talebine kızma hakkını kendinizde bulabiliyorsunuz?!!!
-
Ben zaten öğretmenlerden şikayetiçi değilim bu okulda soruyu hazırlayan komisyon farklı.Bazı öğretmenlerimizde bize hak veriyorlar 1 öğrettilerse 100 sormak sizce haksızlık değil mi ? Dediğim gibi de buna benzer bir olay yaşanmış ve yaz okulu ücretsiz olmustur yorumlarınızı bekliyorum.
-
Özel üniversitelerde bildiğim kadarıyla dönem içi ücretleri de oldukça fazladır. Dönem içindeki derslerin yalnızca 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde, aynı ders saati ile verilmesi ve o sıcakta öğretim görevlilerinin devamının mecburi olduğu göz önünde tutulursa, kişi başı 3000YTL fazla bir ücret değildir. Bu söylediklerim kişisel kanaatim olmakla birlikte; dava hakkınız saklıdır, bu konuda şüpheniz olmasın.
-
Konuyu öğrenci temsilcileriniz kanalı ile Rektörlüğe bildirin, geçmiş uygulama tekrarlanabilir.
Üniversitelerin temel görevi öğrencilere bilgi yüklemek değildir. Bilgiye kolay ulaşmanın metodolojisini öğretmek, bilgiye ulaşmak için araştırmaya sevketmek, edinilen bilgilerin analizini yapabilecek yetkinliğe öğrencileri eriştirmektir temel olarak...
Konuyu bir de bu açıdan değerlendirin lütfen...
Selamlar,
-
Syn.Stj.Av.Emrah Yavuzcan
Dava haklı saklıdır derken ne demek istediniz ? Birde 600 kisiden eğer 500 kişi kalıyorsa suçlu kimdir? Nihayetinde kimse kalmaya gelmiyor üniversiteye haksız mıyım?
-
500 kişi suçludur.
Siz sanıyor musunuz devlet okullarında, ders gören 600 kişinin 500'ü geçiyor?
Dava hakkınız saklıdır derken, eğer idare tarafından tesis edilen bir işlem sonucu zarar gördüğünüze inanıyorsanız, dava açabilirsiniz.
-
Bunun kesin kanıtı olarak neyi ortaya atabiliriz sizce.Birde sanırım okullarda en az öğrenci geçme yüzdelik olarak bir yasa var diye biliyorum.Örneğin lisede böyle birşey olmuştu ve sınav tekrarlanmıştı.Üniversitede böyle bir işlem olduğunu düşünüyorum yanılıyormuyum ?
-
-
Peki lisede neden böyle bir uygulama oldu yani sınav tekarı .
-
Her üniversitenin kendi yönetmeliğine sahip olduğunu bildiğinizi ve yine lise-üniversite arasındaki farkları bildiğinizi varsayıyorum ve yanıtı size bırakıyorum. Ayrıca, hangi bölümde okuyorsunuz?
-
Evet tabiki biliyorum.Fakat sahip olduğu yönetmeliğine saklı tutma hakkı varmış bunu bilmiyordum ? Doğru mudur ?
-
İyi çalışmalar.
Ben de diğer sayın üyeniz ile aynı probleme sahibim. Ben de özel bir okulda burslu okumaktayım. Şuan hazırlıkta eğitim görmekteyim . Benim de problemim yaz okulları. Bizim hazırlık sistemimiz 4 kurdan oluşmaktadır. En alt kurdan başlarsınız 2 ay da bir sınavlar olur ve bu sınavlardan belirli bir ortalamayı yapamassanız o kuru tekrar okursunuz. Ben bütün kurları iyi bir ortalama ile bitirmiş bulunmaktayım . En sonda bir sınav olursunuz ,o sınavdan 65 alamazsanız sizin diğer ortalamalarınza bile bakılmaz. Ben o sınava girdim ve en üstseviyede olmama rağmen çok zordu ve okulun yarısndan çoğu kalıcak. Yani ben de kalıcam, hiç çalşmamış benden çok alt kurda kalmış bir öğrencide. sizce bu haksız bir uygulama değil midir? Sizce bilerek yapılıyor olamaz mı? Ben burslu bir öğrenciyim ve diğer özel okullar gibi değil. Burslu öğrencisine de paralı bu yazokulU. Sizce her öğrencinin buna gücüyeter mi? Ben bu okul iyi bir puan ile gelmişken bu okula burslu olarak bukadar kolay bursumun gitmesi normal mi? Ve tabiki bukadar çalışıp benimle aynı en iyi kura kadar gelmiş arkadaşlarmın bile kalması garip değil mi?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
-
Size yardım edebilecek tek kişi; yine kendiniz!
Daha fazla çalışmanın zamanı gelmiş sanırım.
Tekrar etmek gerekirse, bir idari işlemden zarar gördüyseniz bu işlemin iptali için dava açabilirsiniz. Gerisi size kalmıştır...
-
Biz gerektiği kadar çalştık tavsiyeniz için sağolun . Çalıştım ki şuan özel bir okulda tam burslu okumaktayım .. Çalıştımki hazırlık okulunda hiç ingilizce bilmeden en iyi kurdayım . Sorun bu zaten .Neden yapamadık?
-
Peki bu dava hangi bölümü girer birde 500 kişi aynı anda yapıcaktır.
-
Neden yapamadığınızı bana sormamalısınız. Forum konusunun kendi açımdan, gereken cevapları aldığını düşünüyorum ve burada noktalıyorum.
-
Alıntı:
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Size yardım edebilecek tek kişi; yine kendiniz!
Daha fazla çalışmanın zamanı gelmiş sanırım.
Tekrar etmek gerekirse, bir idari işlemden zarar gördüyseniz bu işlemin iptali için dava açabilirsiniz. Gerisi size kalmıştır...
sayın av. adayı arkadaşlar gerçekten mağdur olmuşlar , özellikle son öğrenci burslu bir yerlere gelmiş bunun yasal olup olmadığını souruyor, siz aksine bir uygulamayla rehberlik danışmanlık yapıyorsunuz. 2. arkadaş yeterince çalışmış daha ne olsun , son kura gelmiş ama geçememiş. Yardım edebilecekseniz arkadaşlara kendi alanınızda yardım edin , insanları rencide etmeye gerek yok .
-
İyide Sayın Yavuzcan zaten alanında söylenecek olanı söylemiş.
Üniversitenin yaptığı sınava itiraz edebilmeniz için eşleniği bir sınavdan geçmeniz gerekir. 100 kişi geçti 500 kaldı gibi çürük bir temelle hiçbirşey elde edilemez. Eğer yönetmeliği incelerseniz hazırlıktan muaf olma koşulları arasında eşleniği sınavı bulabilirsiniz. Özel olarak belirtilmemiş olsa bile TOFEL sınavına başvurun. Amerikadaki üniversitelerin Tofel dan kaç istediği belli. Gerekli puanı alın, emsal göstererek itiraz edin. Üstelik yaz okulu zorunlu değil bildiğim kadarıyla hiçbir yerde. Yaz okuluna katılınmasada sonundaki finale oda olmadı sonraki dönem başındaki muafiyet sınavına katılınıyor.
Burası bir hukuk sitesi. Ağlama duvarı değil. Yanıtı beğenmemeniz cevap veren arkadaşa saygısızlık hakkı vermez.
-
Alıntı:
bahtsiz_sabıkalı rumuzlu üyeden alıntı
sayın av. adayı arkadaşlar gerçekten mağdur olmuşlar , özellikle son öğrenci burslu bir yerlere gelmiş bunun yasal olup olmadığını souruyor, siz aksine bir uygulamayla rehberlik danışmanlık yapıyorsunuz. 2. arkadaş yeterince çalışmış daha ne olsun , son kura gelmiş ama geçememiş. Yardım edebilecekseniz arkadaşlara kendi alanınızda yardım edin , insanları rencide etmeye gerek yok .
Tekrar etmek gerekirse, bir idari işlemden zarar gördüyseniz bu işlemin iptali için dava açabilirsiniz. Bunun neresi anlaşılır değildir sayın bahtsiz_sabıkalı? Anlaşılmıyorsa tekrar tekrar: "bir idari işlemden zarar gördüyseniz bu işlemin iptali için dava açabilirsiniz"
-
Alıntı:
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Tekrar etmek gerekirse, bir idari işlemden zarar gördüyseniz bu işlemin iptali için dava açabilirsiniz. Bunun neresi anlaşılır değildir sayın bahtsiz_sabıkalı? Anlaşılmıyorsa tekrar tekrar: "bir idari işlemden zarar gördüyseniz bu işlemin iptali için dava açabilirsiniz"
sayın yavuzcan ben ona bişey demiyorum , bu arkadaşlar zarar görmüşler , açsınlar davasını onada bişey demiyorum, sadece demek istediği önceden böyle bir uygulama olmuş , ögrenciler yaz okuluna parasız devam etmişler, bu yolda , hukuki olarak nasıl davranmak gerekir ne yapmalıyız diyorlar.
-
Yaz okulu ücretleri
Merhaba,değerli hukuki net sakinleri!. Yaz okulu ile ilgili konuyu okuyunca bende şöyle bir soru sorarak konuya başka bir boyut getirmek istiyorum.Sorum şu; Benim oğlum ünüversite okumakta,2. öğretimde, normal eğitim yılında ödediğimiz harç 1. öğretimden fazla sebep akşamları okumaları, buraya kadar tamam diyelim. Şimdi benim oğlum yaz okuluna gidiyor,yaz okulu sadece gündüzmüş akşamı yok.Fakat ücrete gelince yine sanki akşamları gidiyormuş gibi fazla ücret alınıyor.İşin tuhaf tarafı,2 öğrenci var biri 1. öğ. diğeri 2.öğ. ikisi de yaz okuluna gidiyorlar beraber aynı zamanda yalnız birisi 100ytl ödüyor diğeri 150ytl, bu konudaki yorumlarınızı paylaşmak istiyorum şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılar.
-
Sayın Dursunkoylu,
Yapılan uygulama hatalı. Ancak hata ödediğiniz ücrette değil. Staj ve vb. zorunluluklar dışında 2. öğretim öğrencileriyle gündüz ders yapılamaz. Büyük olasılıkla öğretim elemanı ve öğrencilerin talebi nedeniyle dersler kural dışı olarak gündüz yapılıyor. Şikayet ederseniz olması gereken zamana alınır.
Bu arada ikinci öğretimle ilgili tüm iş ve işlemlerin normal çalışma saati dışında gerçekleştiğini (öğrenci işleri vb.) bu nedenle ödediğiniz ücretlerin asla normal ücret kapsamında olmayacağını hatırlatmak isterim.