-
Sitemiz ''Dil Ve Edebiyat Sitesi''midir?..
Dost'lar,
Bir Hukuk Sitesi’nin yazım kurallarına uyması elbette önemli. Ama temel amacı bu değil.
Her Site işlevini açıkça belirler.Örneğin Sitemiz bunu,'’Hukuki Net; Hukukçu ve Hukuk severlerin, hukuki bilgi paylaşım platformudur’’biçiminde belirlemiştir.
Bu amaçla kurulmuş bir Hukuk Sitesinde hukuki olan her konu tartışılacaktır.
Sitemizin forumlarını incelerken aşağıda sunulmuş bir gelişmeye rastladık;yadırgadık..
Bir Site üyesi soruyor:
Avukatım kendisi hakkında şüphe uyandırıyor
Sizce awukatım işini sallayıp görewsizlik yapıyor mu? Awukatımı değiştirsem ona görewsizliğinden dolayı ücret ödeme zorunluluğum war mıdır.
Önce bir başka üye yanıtlıyor:
Siz önce klavyenizi değiştiriniz bence, çünkü "V" harfini yazma özürlü sanırım!
Daha sonra bir Site görevlisi:
ülkemizde aWukatlık isminde bir meslek bulunmamaktadır.
Bu nedenle sorunuzu cevaplayamıyoruz..diyor.
Konu kapanıyor;yazışma kilitleniyor.
Soran’ı da,yanıtlayanları da tanımıyoruz:ad ta vermiyoruz.Ama yapılan,bizce yanlış..
Vatandaş,bazen ofislerimizde de olmadık sorular sorar.Gereken cevap ve uyarımızı en az incitecek,alay’a kaçmayacak ölçekte yaparız.Mesleğin gereği bu.
Buna batı’da ‘’tolerans’’,bizde ‘’hoşgörü’’ denir bilirsiniz.
Nitekim Sitemizde benzer bir soruya,yine şahsen tanımadığımız bir yetkili makul yanıt vermiş;gönlünü almıştır:
Üye soruyor:
Avukatım beni tedirgin ediyor..
Yetkili’nin yanıtı çok mutlu etmiş olmalı ki,işte noktasına dokunulmamış coşkulu yanıtı:
Çok TeŞekkÜr Ederİm İlgİnİze
Kolay Gelsİn !!
İŞ YaŞantinizda BaŞarilarinizin Devamini Dİlerİm..
*
Görüldüğü gibi halkımız,hizmetin değerini ve teşekkür etmesini biliyor.
Çok haklı dahi olsak,onu V yerine W kullandı diye dışlayamayız.Hele bir Hukuk Sitesinde.
Bilirsiniz:dost acı söyler..
Başarı dilekleri ve Saygılarımla.
Av.muratsadioğlu
-
Re: Sitemiz ''Dil Ve Edebiyat Sitesi''midir?..
Sitemiz elbette "Dil ve Edebiyat" sitesi değildir ancak sitemiz güzel Türkçe'mizi koruyabilmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmaktadır.
Türkiye'de yaşıyorsak ve Türkçe konuşuyorsak neden alfabemizde bulunmayan bir harfi (w) kullanalım? Ne yazık ki "w hastalığı"na yakalanan bir çok yurttaşımız var. Kendileri de bilmiyorlar neden v yerine w kullandıklarını ancak bu gereksiz davranışta vazgeçmek adına da birşey yapan yok gibi.
Anayasamızın "İnkılap Kanunlarının Korunması" başlıklı 174. maddesinde koruma altına alınmış inkılap kanunlardan birisi de bildiğiniz gibi Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki hakkında Kanun'dur. Yine bildiğiniz gibi nasıl cumhuriyetimiz, nasıl laikliğimiz Mustafa Kemal Atatürk'ten armağansa Türk Harfleri de Mustafa Kemal Atatürk'ten armağandır bizlere.
Atatürkçüyüm, Türkçüyüm, milliyetçiyim vb. ifadelerle kendini tanımlayan her Türk Vatandaşı'nın da aslı görevidir Türkçemizi ve Türk Harflerini korumak. Dilin bir millet, bir devlet için ne kadar önemli olduğu noktasını tartışmamıza zaten gerek yoktur zira siz de bunu biliyorsunuzdur.
Eleştiriniz için teşekkür ederiz.
-
Sayın Sadioğlu,
Öncelikle sitemize olan ilginizden ve de konuya olan hassasiyetinizden ötürü size teşekkür ederim.
Sitemiz elbette "Dil ve Edebiyat Sitesi" değildir. Ancak, sitemizin yüklendiği misyonlar arasında Türkçemizin dilbilgisi ve imla kurallarına uygun şekilde kullanımını sağlamak, üyelerimizi buna teşvik etmek de bulunmaktadır. Dolayısıyla, bu kurallara uymayanları uyarmak da bu misyonun bir parçasıdır.
Üslup konusuna gelirsek, inanın bizler de bu tarz tepkilerde bulunmaktan hiç hoşlanmıyoruz, çoğu yanlışlığı görmezden geliyor ya da kendimiz düzeltiyoruz. Ne var ki, bazı üyelerimiz bunu bilinçli olarak yapıyor. İster özenti deyin, ister inatlaşma, ister üşenme yani adına her ne derseniz deyin, "selam" yerine "slm", "v" yerine "w", "diyorum" yerine "diorum" gibi ibarelerin Türkçemize uygun olmadığını bu ortamda yazabilen üyelerimizden hiçbirinin bilmediğini zannetmiyorum. Bunu bilerek ve de isteyerek yaptıkları ortada. Bu durumda, bu hususa son derece önem veren ve bunu görev olarak üstlenmiş olan biz yöneticilerin tepki göstermesini de mazur göreceğinizi umut ediyorum.
Hukukçu olmayan bir üyemizin "temyiz" yerine "temhiz" ya da "temiz" gibi bir ibare kullanması değil bizleri üzen, çünkü hukuki terimleri herkesin bilemeyeceğini bizler de biliyoruz, bu nedenle de bu gibi hatalara (Bakınız hata diyorum, çünkü kasıt olmadığını çok iyi biliyoruz.) bizler de son derece hoşgörülü yaklaşıyor, cevap verirken "temyiz" yazarak üyemizin kendiliğinden hatasını fark etmesini sağlıyor ya da çoğu zaman görmezden geliyoruz.
Netice itibarı ile, güzel Türkçemize sahip çıkmak, korumak adına bilinçli olarak dilimizi katleden üyelerimize vermiş olduğumuz tepkiyi de sizlerin hoş görmesini diliyoruz. Bizlerde de üslup hatası oluyor olabilir ama unutmayınız ki nihayetinde bizler de birer insanız.
Duyarlılığınız için tekrar teşekkür eder saygılarımı sunarım.
-
Ben konuya şu açıdan bakıyorum.V harfi yerine W harfinin kullanılması bazen normal karşılanabilir.Örneğin benim gibi gençler cep telefonundan mesaj atarken bunu sıklıkla yapıyorlar.Sebebi cep telefonunda T9 kullanmıyorsanız V harfine ulaşmak için aynı tuşa 4 kere basmak zorundasınız.Bunun yerine bir kere 7 rakamına basarsanız W harfi çıkıyor ve bir şekilde anlaşılıyorsunuz.Ancak klavye gibi bir alete sahip olanların her harfe bir tuş atanmasına rağmen kalkıp da W harfini kullanmasına anlam veremiyorum.Yukarıda bahsedilen olayda da Avukat kelimesini AWUKAT şeklinde yazan üyenin maruz kaldığı tavır son derece yerindedir diye düşünüyorum.
-
Beni mutlu eden bir eleştiriyi okudum biraz önce. Sitemizden bahsediyordu.
Saygı gereği yanıtlamak gerekirse, öncelikle sitemizin hukuki konuların konuşulacağı ve hukuk üslubu ile tartışılacak bir platform olduğu gerçeğini göz önüne almak gerekir. Sayın admin'in söylemiyle, "burası bir hukuk laboratuvarıdır".
Ardıl olarak, sitemizi ziyaret eden her kişinin yüksek düzeyde eğitim görmüş, dilini seven, ülkesini seven kişiler olduğunu beklemek, saçma ve çürük bir düşünce olurdu. Bunu beklemiyoruz.
Atatürk'ün söylemi ile " Ülkesini, Yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır."
Örneklediğiniz forumda (v) harfi yerine (w) harfini kullanan kişiye sert tepki gösterilmiştir. Belki de bu tepkilerden sonra, bahse konu olan şahıs aynı hatayı yapmamıştır? Belki de yapmıştır...
Bir konu hakkında insanların sahip olduğu eski bilgiler, kullanılabilecek yeni bilgilerin tür ve miktarını belirlemede en önemli faktördür. Eski bilgileri değiştirmek için bana göre etkili bir yöntem olsa da bu kişinin de insan olduğu ve kırılabileceği gerçeğini unutmamak gerekir.
-
Ne yazık ki "w hastalığı"na yakalanan bir çok yurttaşımız var. Kendileri de bilmiyorlar neden v yerine w kullandıklarını ancak bu gereksiz davranışta vazgeçmek adına da birşey yapan yok gibi. (K.V.)
Kaan Arkadaşım,
Türkçeye ve Atatürk devrimlerine bağlılığınız beni mutlu etti..
İnanın bu güne kadar v yerine w kullanan-sizin deyiminizle-hastaya rastlamamıştım.Duymamıştım da..
İlginç olan,kendilerinin de bunu neden yaptıklarının bilincinde olmamaları..
Gelin,bunları utandıralım:bu kullanımın yanlış olduğunu anlattıktan sonra yine de sorunlarına çözüm önerelim.Bakarsınız bir ikisi yanlışını anlar;vaz geçer..
Kaan Bey,
Hukukçu musunuz bilmem..Anlatımınızla onları akladığınızın farkında mısınız?.
''Onlar da bilmiyorlar v yerine neden w kullandıklarını..''diyorsunuz.
Hukukta temel ilke'dir:bir eylemde özel istem yoksa,o eylem cezalandırılmaz.:)
Sevgi ve saygılarımla.
Not:
Bu arada yazım hakkında düşüncelerini yansıtan,Sn.Kuzulu'ya,Sn.Yüce'ye ve Sn.Yavuzcan'a teşekkür ederim.Konuyu,dozunda ve uygarca tartıştıkları için.
-
sevgili yanıt veren ve konuyu açan arkadaşlar...
evet bu harika sitenin asli amacı biz hukuk dışı insanlara yardım etmek..
kendi adıma ben aynı zamanda burda hukuk eğitimide aldığıma inanıyorum...ve bu nedenle günde en az 10 kere (yazı ile on) bağlanıyorum...aklımın yettiği cevaplarıda veriyorum...özetle sitemiz harika...
gelelim yazım kurallarına...gönül isterki TC vatandaşları öz dilimize hakim olsun...usulune uygun yazsın konuşsun...ama malumunuz bu mümkün değil...ikincisi genel anlamda forumlar hep sanal olduğu önyargısı var ortalama insanlar için ve bu nedenle sanallığın verdiği bir boşvermişlik içinde oluyorlar..sms de 'slm' hangi mantıkla yazılıyor ve anlaşılıyorsa bu harika forumda malesef böyle önyargılı (nasılsa sanal ortam önyargısı) yazılıyor...dikkat edilirse yeni üye siteye girip sorusunu sms şeklinde yazıp çıkıyor...cvp alırsa işim bitti diyerek sitemizle malesef ilişiğini kesiyor...şayet yeni üyenin ilişiği bi şekilde devam etse eminim burda olmaktan çok şey kazanacak ve genel yanlışlarını düzeltecektir..hayat boyu eğitimde bu olsa gerek..
evet bazen alaysı cevapları bende görmüyor değilim ama baskın site sevdam bunları tolere ediyor..
önerim şu olabilir naçizane...
sorulan hukuki sorulara yetkin olan sizlerin öncelikle cevabı yazması ve arkasından usulüne uygun dil eğitimi vermesi...bence dahada etkili olur ve sitemizde amacına ulaşır..bir kişiye bu öğretilse eğitiliceklerden 1 eksilmiş olur..azmı iş yani:)))
dilerim bu yazımda yanlış bişey yazmamışımdır...affola:)))
derin saygılarımla
Hukuki siteme elleyeni yakarım:)))) ( k ve l harfi klavyede yanyana..allah muhafaza k yerine l ye bassa idim..vay başıma gelenler:)))
-
Çok doğru bir tartışma.
Kısaca yorum yapmak isterim:
1-Sitemizin prensiplerinden birisi de dilimize sahip çıkmaktır.
2-Dilimiz ne yazık ki günden güne yozlaşmaktadır. Amacımız buna en azından bu platformda engel olmaya çalışmaktır.
3-Dili ve uslubu konusunda uyardığım bir üyemizden aldığım yanıt "Ben de biliyorum düzgün yazmayı. Bu benim sanaldaki yazış biçimim" olmuştur. Sanırım bu yanıt, ne ile karşı karşıya olduğumuzu çok net biçimde ortaya koymaktadır.
4-Bizlerin tamamen gönüllü olarak emek verdiğimiz üyelerimizin, en azından bu emeğe saygı duymak adına, sorularını özenli yazmalarını beklememiz sanırım çok da büyük ve haksız bir beklenti değildir.
5-Binlerce üye ile iletişime geçmemiz neticesinde gördüğüm o ki, yozlaşma sadece dilimizde değil, kültürümüzde de çok hızlı şekilde ilerlemektedir.
Öyle ki, sorusunu, "dilekçeyi bi zahmet .... adresime gönderin pls" şeklinde ifade eden pek çok üye ile karşılaştık.
Bir avukata danışmayı bir yana bırakın, yardım istenilen herhangi bir insandan, yardımı bu şekilde almaya çalışmak bu yozlaşmanın basit bir örneğidir.
İşte karşısında durduğumuz noktalardan birisi de budur.
Sn.Av.Murat Sadioğlu'nun "Gelin,bunları utandıralım:bu kullanımın yanlış olduğunu anlattıktan sonra yine de sorunlarına çözüm önerelim.Bakarsınız bir ikisi yanlışını anlar;vaz geçer.." yorumuna ise tamamen katılmakla birlikte;
siteye emek veren bizlerin, kimi zaman forum kilitleme gibi yöntemleri kullanmamızda, aynı olumsuzluklarla sürekli mücadele etmemizin getirdiği yorgunluğun payının büyük olduğunu ifade etmek isterim.
-
Bence sitenin bu konudaki yaklaşımı çok doğru umarım birçok siteye de örnek olur. Bu küreselleşme saçmalığı yüzünden bütün diller İngilizce etkisine girerken ve dilimiz de bundan nasibini almışken bir yerden başlamak gerekiyor bu yozlaşmışlığa son vermeye. Ancak sitede kullanıcılar mesaj yazarken temel dilbilgisi kurallarına uymaları yeterli olmalı diye düşünüyorum yani işi fazla abartmadan bir ölçüde esneklik bırakılmalı. Ama şahsi görüşüm bu esnekliğin sınırlarından biri q,w,x gibi harflerin mesajlarda kullanılması olmalı. Bu tür mesajların cevaplanmamasını doğru buluyorum. Ayrıca ilk mesajda bahsedilen mesajı yazan site yöneticisine de teşekkür ederim. ülkemizde aWukatlık isminde bir meslek bulunmamaktadır.Bu nedenle sorunuzu cevaplayamıyoruz.
-
Alıntı:
av.muratsadioğlu rumuzlu üyeden alıntı
Not:
Bu arada yazım hakkında düşüncelerini yansıtan,Sn.Kuzulu'ya,Sn.Yüce'ye ve Sn.Yavuzcan'a teşekkür ederim.Konuyu,dozunda ve uygarca tartıştıkları için.
Bu arada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim Sayın Sadioğlu,
Sayın K.V.'ın konuyu dozunda ve uygarca tartışmadığı gibi bir sonuç çıkmış bu son paragraftan. Oysa kendisi de bir hukukçu olarak gayet seviyeli ve saygılı bir yanıt yazmış, özellikle de size karşı hiçbir doz aşımı söz konusu değil. Lütfen haksızlık etmeyin, bu konuda gerçekten hassas ve de tepkiliyiz, hoşgörünüz. :)
-
Sayın Yüksel,
Uyarınız için teşekkürler..Olay sandığınız gibi değil.
Sayın K.V., Bana ilk yanıtı veren meslektaşımdır.O ndenle,gönlümde özel bir yeri var.Üstelik aramızda ortak paydalar çok.Sav'ınız,aklımdan bile geçmedi.
Bana,bir çelişkiyi giderme fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim.Şöyle ki:
Sayın K.V.: (19.44')
Kendileri de bilmiyorlar neden v yerine w kullandıklarını..diyor.
Siz: (19.52/4 Dakika sonra)
''..üyelerimizden hiçbirinin bilmediğini zannetmiyorum. Bunu bilerek ve de isteyerek yaptıkları ortada.''diyorsunuz.
Sizce hangisi doğru?..Bunu öğrenmesem,uykum kaçacak.:)
Malum,forum burası;her şey ap açık konuşulacak.
Saygılarımla.
-
Şöyle ki; bilerek ve isteyerek yazıyorlar ama neden böyle yazmak istediklerini bilmiyorlar. O yüzden dedim ya, adına ister özenti, ister inat, isterseniz üşenme deyin diye... :)
-
Sayın av.muratsadioğlu;
öncelikle samimi düşünce ve eleştrilerinizi bizlerle paylaştığınız için özellikle ben teşekkür ediyorum. Beni site görevlisi olarak andığınız konuda
"ülkemizde aWukatlık isminde bir meslek bulunmamaktadır.
Bu nedenle sorunuzu cevaplayamıyoruz" şeklinde yazan yetkili benim.
Size sormak istiyorum;
awukatlık adı altında bir meslek var mı?
Varsa bu awukatlar ne iş yaparlar?
-
Merhabalar;
Alıntı:
Soran’ı da,yanıtlayanları da tanımıyoruz:ad ta vermiyoruz.Ama yapılan,bizce yanlış.
Sitede kimse kimseyi tanıyor veya tanımıyor, tanımak da gerekmiyor, ancak hepimiz bu ülkenin birer vatandaşıyız; bilinmesi gerekende budur. Asıl veya değil, hiç fark etmez, sadece bir üyelik ismi ile burada bulunuyor olmamızın; tutumumuzu etkilememesi gerekir, en azından ben öyle düşünüyorum, aynı düşüncede olmayan üye arkadaşlar da saygı duyarım.
Bu tür davranışa göre vermiş olduğum yanıtın yanlış olduğunu düşünmüyorum; öyle anlaşılmış olsa bile asıl önemli olan niyettir. Niyet baştan belli ise yanlışa yanlış yanıt vermek de yanlış olmasa gerek. ‘Site Yetkilisi’nin de tutumunda yanlış olduğu kanaatinde değilim; yapılması gerekeni yapmıştır. Dikkat ederseniz, hiç de sorusuna yanıt almak için çabalayan bir üyeye benzemiyor!
İlgili linkleri vermekte de bir sakınca görmüyorum, madem konu oldu görmek isteyen zahmetsizce bakabilir:
Sitede çok nadir görülebilen konulardan;
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?p=113287
Buna benzer konuların binlercesi var;
http://hukuki.net/forum/showthread.php?p=113748
Siteyi güncel takip eden biri olarak ve izlenimlerime dayanarak; sözü geçen konuya benzer konular açılıyor, yanıtlar veriliyor, ancak konuyu açan üye, doğru ve anlaşılır yanıtlar alıyor olsa bile, yine de bir bahane ile konuyu saptırıp, asıl amacı ne ise o yönde devam ettirmeyi başarıyor.
Bin bir güçlükle bugünkü halini alabilen yazı dilimizi kullanırken alfabemizde yer alamayan W harfini ısrarla bilerek ve kasıtlı olarak kullanmaya çalışmak da, dil kültürümüze bir nevi ihanet değil midir?! Bir hukuk sitesinde buna göz yummak ne kadar doğrudur? Ki, 'Forum kuralları'nda dil konusuna özen gösterilmesi de istenmiş!
Saygılarımla, umarım anlaşılmışımdır.
-
Değerli Site arkadaşlarım
Sn.K.V.
Sn.Av.Yüksel
Sn.Yüce
Sn.Yavuzcan
Sn.klmakn
Sn.Av.Erdoğan
Sn.taylan666
Sn.Av.Tekay
Sn.deniz02
Eleştiri ve yorumlarıma karşı gösterdiğiniz,uygarca duruş,anlayış,itiraz ve eleştirilerinize teşekkür ederim.İyi ki varsınız..
İmzam,inanıyorum ki dikkatinizi çekmiştir.En eski imzam bu;yeniden kullanma gücü verdiniz.Çünkü biz de sizlerle bunu başardık:gerektiğinde karşı durduk,ama eleştirilere kızmadık,kabalaşmadık.
Eminim,bundan en çok sayın Admin mutlu olmuştur.
Bu arada bana sorulan bir iki konu var.İzninizle yanıtlıyayım:
1-Niyet baştan belli ise, yanlışa yanlış yanıt vermek de yanlış olmasa gerek.(deniz02)
Cevap:İki yanlıştan bir doğru çıkmaz deniz02 arkadaşım.(ÖSS sorusu gibi oldu:) )
2-Size sormak istiyorum;
Varsa bu awukatlar ne iş yaparlar?(Av.Tekay)
Doğrusu,yok..Ama bence ne denmek istendiği de anlaşılmıyor değil.
Hepinizi saygıyla selamlıyor,mutluluklar diliyorum.
muratsadioğlu
-
Alıntı:
av.muratsadioğlu rumuzlu üyeden alıntı
2-Size sormak istiyorum;
Varsa bu awukatlar ne iş yaparlar?(Av.Tekay)
Doğrusu,yok..Ama bence ne denmek istendiği de anlaşılmıyor değil.
Sayın Sadioğlu;
Öncelikle bizi bu derece kendinize yakın görmeniz ve bunu ifade şeklinizden ötürü teşekkür ediyorum.
Anılan forumdaki tepkimin gerekçesini siz vesile olun bir kez daha yineleyelim.
Her forumda ortalama olarak forum içerikleri, cevaplayan kişilerin profilleri, yine cevaplayan kişilerin merak edilen başka forum cevaplarına bakıldığında ilk anda iki elin parmak sayısına yakın "avukat" kelimesi ile karşılaşılır.
Bir yazı yazarken hızlı yazmanın neden olduğu harf düşmeleri, yanlış harf tuşlanması bunlar şüphesizki hepimizin sizin haklı tabiriniz ile hoşgörünün konusu zira bizler özellikle de ben cok fazla yazım hatası yaparım. Bu nedenle bu durum anlaşılabilir. Ancak harf diziminde sol üstteki bir harf ile orta enalt sıradakı harfin karışması biraz eşyanın tabiatına aykırı.
İlk iletinizde ofislerimize görüşmeye gelenlerden bahsetmişsiniz. Peki bu gelenler giyimlerinde, kuşamlarında, hitaplarında özen yokmudur?
Şüphesizdir ki çeşitli kültür ve ekonomik sevıyedeki insanların hitaplarında fark vardır ama ne olursa olsun saygı yok mudur?
Burada bizler herkese eşit mesafedeyiz. Ve sizin gibi her tecrübe seviyesinden olan ve kendini bizlere yakın hissederek bizlerin aynında yeralan ve üyelerimizi sorulartını cevaplayan değerli hukukçularımızı bu üslup kasıtlarına karşı filtrelemek gerekebiliyor.
O nedenle benzer dikkati gösteren üyemiz ile göstermeyen üyemize aynı tarzda cevap vermemek gerekebiliyor bazen. En azından ben bunu tercih ediyorum.
-
Sayın Av.Duygu Tekay
Yetkili
Benim için konu kapanmış sayılıyordu.Anlaşılan sizin bu konuda söyleyecek daha çok sözünüz var.O zaman kendinizi zorlu bi uğraş'a hazırlayın:
Sizin ve arkadaşlarınızın duyarlılığını görünce,Goole'den şu meşhur Awukat sözcüğüne baktım.Tam 2.750 madde varmış Awukatla ilgili.Buyurun:
awukat - aaal sözlük
awukat. aradığınız başlığa şu anda ulaşılamıyor ama şunlara bir bakın bakalım:. awaking the centuries; away from the sun. copyright © 2006-2007 aaal sözlük ...
www.aaalsozluk.com/goster.php?g=awukat - 7k - Ek Sonuç - Önbellek - Benzer sayfalar
pardon awukat olcak - aaal sözlük
pardon awukat olcak. aradığınız başlığa şu anda ulaşılamıyor ama şunlara bir bakın bakalım:. pardon siz gercek misiniz. copyright © 2006-2007 aaal sözlük ...
http://www.aaalsozluk.com/goster.php...n+awukat+olcak - 7k - Ek Sonuç - Önbellek - Benzer sayfalar
:: Duygusuz.com Forumları - Profili Göster: awukat
duygusuz.com,aşk,sevgi,dostluk,şiir,Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi,tolgahat.
www.duygusuz.com/forum/member.php?u=2144 - 23k - Ek Sonuç - Önbellek - Benzer sayfalar
Zurna.com - Zurnaci Profili: AwuKaT
Zurnacı Adı:, AwuKaT. Gerçek İsim:, pelin sözütek. Doğum Tarihi:, Ekim 26 1987. Cinsiyet:, Kız. Toplam Yazılar:, 0. Abonelik Tarihi:, Ocak 17 2006 ...
www.zurna.com/profile/AwuKaT - 12k - Ek Sonuç - Önbellek - Benzer sayfalar
Zurna.com - Zurnaci Profili: HeaDaCHe1, ist., awukat olcak .., GS ...
Zurna.com - Zurnaci Profili: HeaDaCHe1, ist., awukat olcak .., GS,Nba,Carlos Santana, Metallica, Rammstein, the cranberries, Iron Maiden, placebo, ...
www.zurna.com/profile/HeaDaCHe1 - 26k - Ek Sonuç - Önbellek - Benzer sayfalar
[ www.zurna.com alanından daha fazla sonuç
muratsadioğlu
-
Sanırım konu bir çok açıdan açıklığa kavuştu ancak ben kendi adıma son bir ekleme yapmak istiyorum :
http://img186.imageshack.us/img186/7818/adszwh0.png
2007-06-26
bu Garaj adlı bir müzik sitesinden alınma bir ekran görüntüsüdür.Bu site ve forumlarında bir kaç ay faal oldum.65000 civarındaki üyelerininin büyük bir kısmı hakkında fikir sahibi oldum.Türkçe'nin adeta katledilmesi noktasına varan dil yanlışları en çok bu site ve forumlarında vakit geçiren gençlere benzer gençler tarafından yapılıyor.Bu sitenin sahibi ise bu dil yanlışlarına karşı çok cesur bir duruş sergiliyor.Bir müzik sitesi bile bu konulara dikkat ediyorsa biz de kesinlikle aynı duyarlılıkla hareket etmeliyiz.
-
SayınSadioğlu;
Konu benim için anılan forumdaki tepkimel kapanmıştı zaten ama sizin vardı sanırım soylemek istedikleriniz.
Birde su sonuçları incelermisiniz.
avukat için yaklaşık 2.810.000 sonuçtan 1 - 10 arası sonuçlar
Üstad Selamlar:):):)
-
Sayın Meslektaşım,
Konuyu senin ''Awukat''ın,benim ''Avukat''ım durumuna sokmayacağınıza inanıyorum.Çünkü baştan beri savunduğum,Awukat sözcüğünün doğruluğu değil,başı dertte bir vatandaşa konan tavrın yanlışlığıdır.
Siz bana,''Awukat sözcüğünün savunucususunuz''deyin..Benim için mesele bitmiştir.
Biz Avukatların her zaman söyleyecek sözleri vardır Sayın Üstadım:) :) :)
Selamlar,saygılar.
-
Herkesin, karşısındakinin söylemek istediklerini tam ve net şekilde anladığını varsayıyorum. Bu yüzden, google'ın bir ölçüt olmadığı, insanların bu hataları yapmaktan vazgeçmesi gerektiği, klavye başında yazı yazmanın, el yazısıyla yazı yazmaktan farklı olmadığı gibi konuları toparlayarak, sizin de noktalamanızı rica ediyorum.
Saygılar, sevgiler...
-
aVuat arkadaşlar...
birazda sorularımıza cevap verseniz ne dersiniz...
bak yoksa başlayacacam aWukat vb demeye haberiniz olsun..
hadi bakalım benim topiklere bi göz atın bakalım...allah allah ya...yetti gayri canımıza...:)))
saygılarımla
-
Sayın Av. Murat Sadioğlu,
Siz konuyu kapatmak isteseniz de kapanmaz. Çünkü bir konu açılınca kolay kolay kapanmaz , bu böyle devam edip gider artık… Kapanması için bir tek seçenek var o da ‘Kilitleme’dir. İzlemleyebilidiğim kadarı ile konular isteğe bağlı kilitlnemez, bir gerekçe olması gerekir ki, forum konusu da görüldüğü üzere gayet normal devam etmektedir.
Ayrıca, en az sizin vermiş olduğunuz yanıtlar kadar yanıt verme hakkım duruyor. Hak haktır. Tabi diğer üye arkadaşların da var; henüz yazmamış olup, yazmak isteyenlerin de var. Bu nedenle bu konu kapanmaz. Ama bundan sonrasında yazmak istemezseniz o ayrı, umarım yazmak zorunda kalmazsınız, yani kolay kolay kaçamazsınız, hele ki böyle bir konu açılmışken...
Şimdi gelelim ÖSS sorumuza:
Alıntı:
1-Niyet baştan belli ise, yanlışa yanlış yanıt vermek de yanlış olmasa gerek.(deniz02)
Cevap:İki yanlıştan bir doğru çıkmaz deniz02 arkadaşım.(ÖSS sorusu gibi oldu )
Neden çıkmasın ki, hangi kanunda yazıyor?
Bakınız şöyle:
Bir yanlış bir yanlışı götürünce ortada yanlış kalmaz; bu da eşittir eder bir doğru! :)
Not: Şimdiden ÖSS'yi var saymıyorum artık, o eskidenmiş.. :p
Saygılarımla.
-
:)
Haklısınız Sayın klmakn ,
Bu aVukatlar başka awukatlar o nedenle yığınla beklemekte olan sorular olsa bile, öncelik TDK'nindir. Bu da yeterince önemli bir konu değil midir?
Sitedeki iyi niyetiniz ve katkılarınızdan dolayı tüm yanıt bekleyen vatandaşlar adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.
Sağ olun hep var olun...
-
Sevgili arkadaşlar, değerli üyeler,
Sitemiz bir hukuk sitesi elbette... Ama bu sitenin misyonu, vizyonu ve değerleri de bellidir. Sadece hukuki bilgi paylaşımı ile sınırlı değildir misyonumuz... Cumhuriyet, Atatürk ve onun devrimleri yolumuzu aydınlatmaktadır. Bu devrimlerden en önemlilerinden biri de Dil Devrimi'dir.
Dilde yozlaşma eminim büyük bir çoğunluğumuzun ortak tasasıdır. Nasıl tasalanmayalım dil sizleri bizlere, bizleri sizlere kaynaştıran, aramızda o sarsılmaz bağı kuran ortak çimentomuzdur. Elbette klavyeden kaynaklanan hataları hoşgöreceğiz ama hukuki sorunları için ön bilgi (hem ücretsiz ve hatta hemen) almak isteyen üyelerimizden de tek beklentimiz güzel Türkçemize sahip çıkmalarıdır.
Sn. Sadioğlu'na basit hatalar için yorgan yakmamamız konusundaki haklı (tahammül sınırları zorlanmadıkça yapmıyoruz zaten) eleştirisi için hak vermekle birlikte, bu bilgi platformunda bilgi paylaşmak isteyen üyelerimizden talep ettiğimiz bu gerçekte küçük ama bizce çok önemli konuda hepinizden anlayış ve destek bekliyoruz. Çünkü dilimiz ortak olmazsa biz gerçekten BİZ olamayız...
Hepinizi sevgi ve saygı ile kucaklıyorum.
-
-
Alıntı:
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Sende mi? ......... vavuzcuk cici kardeşş :p :)
-
Sayın Gür,
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Yazdıklarımın tümünü okuduğunuzu sanıyorum.Gördüğünüz gibi,w,x ya da q'ya itibar ettiğimiz,savunduğumuz yok.Awukat yazımını da yeni gördük..
Eleştirimizin temel amacını perdelemek için olayı başka alanlara çekmeye çalışanların çabasını tebessümle karşılamaktayız.Çünkü,biz kendimizden eminiz ve kimseye bir şey kanıtlama çabamız olmayacaktır.
Sayın Gür,
Bu saate bunlarla kafanızı şişirmeyeyim ve yazmamdaki asıl amacımı belirteyim:
Güzel türkçe'mizi ve yazım kurallarını çok güzel kullanıyorsunuz.Bu konudaki özen'in giderek azaldığı bir ortamda bunu görmek umut verici.
Kuşkusuz Site'de bir çok arkadaşımızda bu özeni görmek mümkün.Ama ne yazık ki,Ülkemiz genelinde korkunç bir yozlaşma egemen..
Şu an aktif olduğunuzu görüyorum.İyi geceler dilerim.
Saygılarımla.
-
Çok düzeyli bir tartışma olmuş, gerçi sayın av.muratsadioğlu' na biraz haksızlık yapılmış ama oda tartışmanın devamı için gerekli malzeme olmuş.
Değerli üyemizin hiç bir yerde bu hangi dilde olduğu belli olmayan sözcükleri savunduğunu görmedim sadece uyarıp sorusunuda yanıtlasak daha mı iyi olur acaba ? Diye bir fikir ortaya atmış. Buna '' Evet olabilir '' '' Hayır olamaz'' hariç yanıt verlilemezken çok hoş bir tartışma çıkmış. En azından site yönetimi ile birlikte bazı değerli üyelerimizinde Türkçe ye sahip çıkma çalışmaları her türlü taktirin üzerindedir.
Ben sayın av.muratsadioğlu' nun teklifini bir ara uyguladım. Uyararak türkçede ''geliyoomm , geliyoooooo polis babamı alıyoooooo..'' gibi sözcüklerin yazımının böyle olmadığını belirtip yanıt verdim. Gelen yanıt ise ''neden öyle oluyoooo yardım edin pls...'' gelince bıraktım. Bir arada iletideki imla ve yazım hatalarını düzeltmeden yanıt verilmeyeceğini belirttik bu seferde ilgili kişi hakarete varan yanıtlar verdiler. Sanal alem ya oradan cesaretle...
Neticede dönüp dolaşıp ''bir şey istiyorsan bir şey vereceksin'' mantığından yola çıkarak yanıt isteyenlerden ''düzgün yazım ''istedik. Çok şey istediğimizi sanmıyorum. Bazıları iyi niyetimizi o kadar kötüye kullandılar ki '' Avukatlardan birisi bir dilekçe yazıp şu adresime göndersinler..'' deme terbiyesizliğine kadar gitti. Neticede bu site çok düzeyli bir paylaşım sitesi istenen düzgün Türkçe ve birbirine karşı saygıydı bunda bile anlaşamadıklarımız oldu. Dolayısı ile '' W'' harfine tolerans gösterilip yanıt verilince cnm mrb pls gibi anlamsız hele bir bakın abilerim ablalarım gibi düzeysiz sözcükler dolmaya başlıyor ve toleransın toleransı doğma yoluna gidiyor. Dolayısı ile uygulama bundan böyle biraz serttir ve doğrusuda budur.
Sitemiz Dil, Atatürk Terör Ve irtica konularında çok hassastır ve mümkün olduğunca bu yapı korunmaya çalışılacaktır.
-
Tangör Evrenden:Sitemiz Dil, Atatürk Terör Ve irtica konularında çok hassastır ve mümkün olduğunca bu yapı korunmaya çalışılacaktır.
Onu,bilerek ya da bilmeden kullandığı bir harf uğruna dışlama hakkına sahip değiliz.. Vatanseverliği ve Atatürkçülüğü de böylesine dar ve yararsız kalıplarda donduramayız.Çok tehlikeli,çok sakıncalı bir tutumdur bu.Çünkü:
Bildiğiniz gibi,Atatük ,kurtuluş savaşını bu insanlarımızın ataları ile başarmış,sosyo-ekonomik devrimlerini onlarla gerçekleştirmiş,enkazdan tüm dünyaya meydan okuyan genç Türkiye’nin temellerini onlarla atmıştır.
Onun zamanınıda gerici unsurlar,vatan hainleri ve bölücü/mandacı düşüncede olanlar yok muydu?..
Hem de alayı ile..
O ne yaptı..Tümünü kucakladı,sahiplendi,örgütledi ve..başardı.
Bizim korkumuz:Atatürkçü stratejide yeri olmayan iticilikle,hor görücülükle ve bilinçsiz vatan sevgisi ile insanımızın başka kucaklara itilmesi..
Amacım,olayın sadece Hukuki platformda kalması idi..Bunun için de çok özenli davrandım.
Ama bir de baktım:beni anlayanlar bile yanlış anlamış..(Hegel’i hatırlarsınız:) )
Sizin medeni cesaretiniz,anlatışınızdaki dürüstlük,beni duygulandırdı.Biraz daha açayım istedim.Sizinle ve benzer olgunluktaki arkadaşlarla gıyaben dahi olsa tanışmaktan mutluyum.
Saygılarımla.
-
Bu site; hiç kimseyi dışarıda bırakmadan bütün Türk vatandaşlarına ve hatta İngilizce bölümleri ile tüm Dünya vatandaşlarına hizmet vermekten mutluluk ve gurur duyar. Belirtildiği gibi öncelikle de bir hukuk sitesidir ve yürürlükte olan mevzuatı yasal sınırlar içerisinde kalarak eleştirme hakkına sahip olmakla birlikte, mevzuat yürürlükte olduğu sürece mevzuata saygılı olmayı, ona uygun davranmayı başta Anayasal bir görev ve vatandaşlığın gereği kabul eder. Üyelerine de bu bilinci aşılamaya çalışır.
01.11.1928 tarih ve 1353 sayılı Kanun yürürlüktedir. Türk vatandaşıyım diyen herkes bu Kanun'a saygı göstermek, gereklerini yerine getirmek zorundadır. Bu demek değildir ki başka diller serbestçe öğrenilemez ve yeri geldiğinde kullanılamaz. Ancak, eğer ortada sehven değil de, kasıtlı bir irade var ve bu sergilenmeye çalışılıyorsa, yukarıda belirttiğim sebeplerle bunun yeri bu site olamaz, buna izin vermemiz düşünülemez.
Selamlar, saygılar,
-
Alıntı:
Bu site; hiç kimseyi dışarıda bırakmadan bütün Türk vatandaşlarına ve hatta İngilizce bölümleri ile tüm Dünya vatandaşlarına hizmet vermekten mutluluk ve gurur duyar.
Çok teşekkür ediyoruz Sayın Gür,
Bu yanıtınızı biraz da son zamanlarda bu tarz düşüncelerle hukukçu olmayan üyelere yönelik dışlamalara karşı yazmış olduğunuzu düşünerek sevinçle karşılıyorum.
Bilinmelidir ki, sadece hukukçulara özel veya belli bir mesleğin ögelerini barındıran bir site olsa idi; aynı meslekte olmayan biz üyeler de burada bulunmazdık.(ki, hukukçulara mahsus bölümde var) Site çizgisinde görebildiğim en güzel kurallardan biri de şudur; ayrımcılığa izin verilmemesi... Sayı olarak az olsa bile zaman zaman bazı hukukçu üyeler tarafından vurgulanan bu durumdan rahatsız olmuş , ancak dile getirememiştim. Bu vesile ile bu rahatsızlığımı burada dile getirmiş oldum. Tekrar teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.
Bakınız TDK için ne çok emekler sarfedilmiş;
http://www.tdk.gov.tr/TR/BelgeGoster...56E08843ECBADB
Hepinizi seviyorum, sevgi ve saygılarımla.
-
Sayın Üyeler,
Sitemizin, ana dilimizin korunması hususunda göstermekte olduğu hassasiyeti, taktirle karşılıyorum. Bir Türk genci olarak, etrafımda dilimizi büyük bir yabancılaşma özentisiyle katledenleri gördükçe, kahroluyorum.
Özellikle biz bayanların “R” harflerini Amerikan aksanı ile söyleme yarışı çığ gibi büyüyor.
TV lerin haber kanallarındaki bayan spikerlerin bu konudaki özentileri ise, bence çirkinlik boyutunu çoktan aştı.
Bu başlık altındaki seviyeli tartışma gerçekten çok güzel ve yapıcı, kutlarım.
MSN de yazışırken, seri olabilmek adına, çok daha farklı bir kısaltma dilini tercih ettiğimiz gerçek olmakla birlikte, bu bizlere, bu tür zaman sorunu olmayan platformlarda abuk subuk yazma hakkını vermez.
Sizlere sitemizden taze ve çarpıcı bir örnek vermek istiyorum.
Aile Hukuku – Miras Hukuku – Medeni Hukuk Forumu’nda
“Fransada yasayan bayanla evlilik” başlığı altındaki iletileri lütfen okuyunuz.
“figuran” rumuzlu üyemiz, Türkçenin nasıl katledilebileceğine dair çok çarpıcı örnekler vermiş.
duygu hanim…..Av. Duygu Tekay’a hitap ediyor.
tr……………….Türkiye demek istiyor.
ok………………Türkçede tamam olan kelimenin İngilizcesi
okde……………”Tamam da” demek istiyor.
olucak …………olacak
gelicek………….gelecek
fransa…………..Fransa
turk konsolos….Türk Konsolos
Teskler…………Teşekkürler
Yada nebilim….??????????
Bu şekilde devam edip gidiyor.
Onun bu kahredici Türkçesinden daha dikkat çekici olan ise, hiçbir üyemizin kendisini uyarmaması ve sorularına cevap vermesi.
Sizce buna göz yumulabilir mi?
Saygılarımla.
-
Bizce buna göz yumulabilir mi? Yumulamaz yumulmaması gerekir.(di.) Duygu hanımın çok iyi tarafına denk gelmiş diyelim. Bence Türk diline saygısı olmayanın aslında kendine olan saygısını sorgulaması gerekir. Bu dil bize atalarımızdan miras olduğu gibi çocuklarımız içinde bir emanet.
Sayın av.muratsadioğlu ;
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsetmeniz çok hoşuma gitti her zamanki gibi tüylerim diken diken oldu. Atatürk elbetteki bizlerin ve bu kişilerin atalarıyla kazandı bu savaşı ama savaş biter bitmez neden bu hale düştüğümüzü bildiği için kolları sıvadı. Neden bu hale düşmüştük ? Cahildik ? eğitimsizdik okuma yazma bilmezdik. Savaş biter bitmez ilk bununla mücadeleye girişti ve çok başarılı devrimler yaptı. Geldiğimiz nokta ise bu devrimlerin hak etmediği bir nokta diye düşünüyorum.
Cahil insan başımızın tacı olur yardım ederiz ama doğrusunu bilerek böyle yapana taviz verirsek dilimiz yok olur gider ...
-
Sayın Evren,
Sizi duygulandırmış olmam,aynı mayadan beslenmemizin,Cumhuriyet çocuğu olmamızın ve o mümtaz insan Atatürk'e olan inancımızın eseri.
O'nu eleştiren gericilere hep bunu söylerim:
''Şimdi komşumuz Irak'ın başında Atatürk gibi bir lider'in olmasını istemez misiniz?''
Onlar da bunu bilirler ama bağnazlık işte.
Saygılarımla.
-
Sayın Admin,
Admin'lerin hikmetinden sual olunmayacağını ve kaliteli Admin'lerin,Siteleri için Tanrı vergisi olduğunu yakinen bilirim.Tabaasının buyruklarına itaatsizlik edemeyeceğini de.:)
Bir şeyi merak ettim:
Tamam! Avukatlar Gizli Formu filan ''zülfiyar''a dokundu.Peki! ''Sitemiz Dil Edebiyat Sitesi mi?'' adlı form'daki bu gün tarihli iletim neden yayınlanmadı;lütfen açıklar mısınız?.Yoksa paylaşmıyor musunuz?.
Saygılar Sayın Admin.
-
Sn. Sadioğlu,
Hukukçulara Özel Gizli Forumlar başlığı sayfa üst kısmında yapışkan not olarak bir bilgilendirme forumu olduğundan buraya yazmış olduğunuz ileti ve verilen yanıtlar "Sitemiz ve Türkçemiz" başlıklı forum altına alınmış ve yayındadır. Eleştirilerinizin zülfiyare dokunmayacağına emin olabilirsiniz.
Forum alanları site yetkililerince zaman bulundukça kontrol edilip, yayın sırası bekleyen mesajlar yayına sokulmaktadır. Siz de takdir edersiniz ki, site profesyonel işimiz değildir. Biraz daha sabır göstermeniz halinde yayına onay vermeye yetkili arkadaşlarımız iletinizin forumda yayınlanmasını sağlayacaklardır.
Saygılar,
-
Bazı forumlarımız onaya tabidir ve Sayın Harun Gür'ün ifade ettiği üzere tarafımızca onaylanmaktadır.
Sizlerden ricamız, yöneticilerin duyurularını forum haline getirmemenizdir. Önceki duyurunun altına açmış olduğunuz tartışma buraya taşınmıştır.
-
Tangör Evrenden:Sitemiz Dil, Atatürk Terör Ve irtica konularında çok hassastır ve mümkün olduğunca bu yapı korunmaya çalışılacaktır.
Sevgili arkadaşlar....
dil adı altında yapılan düzeyli ve sitemize yakışan tartışmalardan ben sizlerin birçok özelliğini daha öğrendimki bu siteye üye olmak bana ayrıca gurur verdi..Sayın Tangör'den alıntıladığım bu söz bana yetti...daha çokca sözler aalabilirdim buraya ama malumun ilanı olacaktı...
son söz: bu sitede olmak artık daha hoş gelir bana....
Hepinize derin saygılarımla
-
ARIYORUM
Karamanoğlu Mehmet Beyi arıyorum.
Göreniniz, bileniniz, duyanınız var mı?
Bir ferman yayımlamıştı;
Bu günden sonra divanda, dergâhta, bargâhta, mecliste, meydanda
Türkçeden başka dil konuşulmaya diye,
Hatırlayanınız var mı?
Dolanın yurdun dört bir yanını,
Çarşıyı, pazarı köyü, şehri
Fermana uyanınız var mı?
Nutkum tutuldu, şaşırdım merak ettim,
Dolandığınız yerlerdeki Türkçe olmayan isimlere,
Gördüklerine, duyduklarına üzüleniniz var mı?
Tanıtımın demo, sunucunun spiker,
Gösteri adamının showman, radyo sunucusunun discjokey,
Hanımağanın first lady olduğuna şaşıranınız var mı?
Dükkânın store, bakkalın market, torbasının poşet,
Mağazanın süper, hiper, gros market,
Ucuzluğun damping olduğuna kananınız var mı?
İlân tahtasının billboard, sayı tabelâsının skorboard,
Bilgi alışının birifing, bildirgenin deklârasyon,
Merakın uğraşın hobby olduğuna güleniniz var mı?
Bırakın eli, özün bile seyrek uğradığı,
Beldelerin girişinde wellcome,
Çıkışında, good-bye okuyanınız var mı?
Korumanın, muhafızın body-guard,
Sanat ve meslek pirlerinin, duayen,
İtibarın, saygınlığın prestij olduğunu bileniniz var mı?
Seki’nin, alanın platform, merkezin center,
Büyüğün mega, küçüğün mikro, sonun final,
Özlemin, hasretin nostalji olduğunu öğreneniniz var mı?
İş hanımızı plâza, bedestenimizi galleria,
Sergi yerlerimizi center room, show room,
Büyük şehirlerimizi, mega kent diye gezeniniz var mı?
Yol üstü lokantamızın fast-food,
Yemek çeşitlerimizin mönü olduğu yerlerde,
Hesabını, adisyon diye ödeyeniniz var mı?
İki katlı evinizi dubleks, üç katlı komşu evini tripleks,
Köşklerimizi villa, eşiğimizi antre,
Bahçe çiçeklerini flora diye koklayanınız var mı?
Sevimlinin sempatik, sevimsizin antipatik,
Vurguncunun spekülatör, eşkiyanın mafya,
Desteğe, bilemediniz koltuk çıkmağa sponsorluk diyeniniz var mı?
Mesireyi, kır gezintisini picnic,
Bilgisayarı computer, hava yastığını air-bag,
Pekâlayı, oluru okey diye söyleyeniniz var mı?
Çarpıcı, önemli haberler flash haber,
Yaşa, varol sevinçleri, oley oley,
Yıldızları star diye seyredeniniz var mı?
Vırvırık dağının tepesindeki köyde,
Cafe-show levhasının altında,
Acının da acısı, nes-kaaave içeniniz var mı?
Toprağımızı, bayrağımızı, inancımızı çaldırmayalım derken,
Dilimizin çalındığını, talan edildiğini,
Özün, el diline özendiğine içi yananınız var mı?
Masallarımızı, tekerlemelerimizi, atasözlerimizi unuttuk,
Şarkılarımızı, türkülerimizi, ninnilerimizi kaybettik.
Türkçemiz elden gidiyor, dizini döveniniz var mı?
Karamanoğlu Mehmet Bey i arıyorum,
Göreniniz, bileniniz, duyanınız var mı?
Bir ferman yayınlamıştı....
Hayal meyal hatırlayıp da sahip çıkanınız var mı?
Yusuf YANÇ