-
Alman Bayanla Almanya'da Evlenmek
Ben 27 yaşında Şişecam Holdingin Bir fabrikasında Bütçe Kontrol servisinde çalışıyorum.
Alman vatandaşı bir Rus Hanım ile yaklaşık bir yıldır anlaşıyorum.Kendisi Orada Büyük bir Şirkette iyi bir pozisyonda çalışıyor.Ben de Ülkemde kendi şartlarımıza göre gayet iyi bir işte çalışıyorum.Şimdilerde aldığımız karar aralık ayında Almanya'da nikah yapmak ve Benim şubat yada mart gibi Almanya'ya gitmem yönünde oldu...Almanca hiç bilmiyorum ingilizce anlaşabiliyoruz.Üniversite mezunuyum.
1-Aralık ayında evlenebilmem için ne gibi vize işlemleri yapmam gerekecektir.
2-Alman Hükümeti Nasıl bir politika izliyor vize kabulü için?
3-Aralık ayında Almam gereken vizenin cinsi evlilik mi turistik mi olmalı?
3-aEğer turistik vize alabilirsem(ki şirketimin adıyla her ülke çok rahat
kabul ediyor) Almanya'da evlendikten 3 ay sonra temelli giderken bir sorun
yaşarmıyım?
3-bYoksa direk evlilik vizesi mi almalıyım?
Bilgi paylaşımı yapan tüm arkadaşların eline emeğine sağlık.
-
Re: Alman Bayanla Almanyada Evlenmek
Nasıl tanıştığınızı çok merak ettim doğrusu.
-
Alıntı:
c.sudem rumuzlu üyeden alıntı
japonca..It was a joke!!
Okumamış sayıyorum çünkü ingilizce anlaşıyoruz..:):)
-
Alıntı:
sorry..Anlaştığımızı diye okudum..
-
Rica ederim.
Bence anket sonuçlarını dikkate alın olur mu.?
-
Alıntı:
Rica ederim.
Bence anket sonuçlarını dikkate alın olur mu.?
Ben aslında dikkate alacağım ama şimdi değil biraz daha oy gelmeli..ancak istediğim şey aslında sorularımın cevapları şu aşamada..
kolay gelsin..
hala nasıl tanıştığımızı istersen anlatabilirim..biraz değişik ve maceralı.
-
Alman devletinin uygulamalarını bizlerin bilmesi imksansız.
Bunu ancak bilen biri cevaplayabilir.
-
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Alman devletinin uygulamalarını bizlerin bilmesi imksansız.
Bunu ancak bilen biri cevaplayabilir.
Tabiki Alman yönetmeliklerini ve uygulamalarını bilemeyebilirsiniz..ancak benim asıl sorum şu;
Almanya'da evlenebilmem için turistik vizemi almalıyım yoksa evliklik vizesimi?
hangisi en hızlı ve sorunsuz olur benim için?
Teşekkürler.
-
Daha önçe yakın bir tanıdığım böyle bir evlilik yaptı. Almanyada evlenemediler. Eşide almandı. Sonra sınır dışı edildi. Alman eşi Türkiye ye geldi burda nikah yaptıktan sonra sorunsuz gittiler. Örnek bir modeldi işinize yarar belki. Bildiğim kadarıyla buranın konsolosluğu evlilik için vize vermiyor. Bu vizeyi almak için burda evlenmen gerekiyor.
Kolay gelsin
-
Alıntı:
Daha önçe yakın bir tanıdığım böyle bir evlilik yaptı. Almanyada evlenemediler. Eşide almandı. Sonra sınır dışı edildi. Alman eşi Türkiye ye geldi burda nikah yaptıktan sonra sorunsuz gittiler. Örnek bir modeldi işinize yarar belki. Bildiğim kadarıyla buranın konsolosluğu evlilik için vize vermiyor. Bu vizeyi almak için burda evlenmen gerekiyor.
Kolay gelsin
Öyleyse Turistik vize alıp gitmek en mantıklısı diyebilirmiyiz.?
teşekkür ederim
-
Siz yinede işi şansa bırakmayın.
-
Alıntı:
Siz yinede işi şansa bırakmayın.
İşimi şansa bırakmamak aslında durum o kadar mı vahim ..Ben ülkemde iyi ğitim görmüş iyi yetiştirilmiş bir vatandaşım.Ama Tükenmiş Almanya bile ülkem insanı ne denli zorluyorçBelki idealist bir yaklaşım ama.sizde arzedersiniz ki durum böyle..
neyse bugün bir meeting yapacam ona göre yeni sorun ve sorularla karşınıza çıkacam..
iyi günler..
-
Bende aynı sorunla karşı karşıyayım çifte vatandaş bir kız arkadaşım var alman-türk.Bende Almanya ya gitmek istiyorum illa evlilikmi gerekli?
Bir çok çare aradım bulamadım en son çare ewlilik acaba burda mı evlensem yoksa turistik vize alıp orda mı evlensem.
Bende ünv. mezunuyum oraya bi şekilde gidip master yapmak istiyorum.Aynı zmanda sevdiğimle beraber olmak...
-
Alıntı:
rangers2006 rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ederim
evlenmek istedigin Esin Türkiye'ye gidip orda evlenmeniz gerekiyor. Ardindan o Almanya'ya gelip, burdaki "Aile birlesimi" icin basvuru yapacak.
Yoksa sen buraya biraz zor gelirsin turistik olarak. Adamlar vize verirken elleri titriyor. Birak ki, senin gibi genc birine pek vermezler
-
slm
Ben almanyada yasiyorum
Eylül ayindan sonra yürüyle girecek olanyeni yasa var. Buna göre vizeye bas vuran 500 kelime almanca bilmesi grekiyor ve kendi gidip almanca olarak vizesine basvurucak . Müstakbel esinizin calistigi önemli cünkü eger calismasaydi sonradan olma alman vatandaslariicin kanunda degisti, calismadan eslerini getiremiyorlar. Almanyada evlenebilmeniz izin sizin evlenmeehliyet belgesi cikartmaniz ayni sekilde esinizinde. bu evlenme ehliyet belgesiyle vizeye basvurabilirsiniz. Esiniz kapali bir zarf isteyebilir alman polisinden (ordnungsmant) bunu herkese vermiyorlar ama israr ederse alabilir ben almistim bunu aldigi takdirde hemen vize veriliyor.
saygilarimla
-
Bana kalirsa eylüleden önce nikah kiymaya bakin ve tr kiymaniz daha kolay, sen esine passaportunu, evlenmeehliyetbelgeni, nufüskayitörnegi, ve ikamatgahini gönder o almanyada Standesmata evlilige basvursun bir iki hafta sonra almanyadan ikinizin adina evlenme ehliyet belgesi cikar onunla birlikte ordungsmata gidip kapali zarf almayi cabalasin , onlarla birlikte tr ye gidip hemen nikah kiyabilirsin, vizeyide bir hafta sonra cepte bil ama eylül ayindan sonra nikahlanirsan almanca bilen sart kosuluyor.elini cabuk tut bence.
-
Alıntı:
Tabiki Alman yönetmeliklerini ve uygulamalarını bilemeyebilirsiniz..ancak benim asıl sorum şu;
Almanya'da evlenebilmem için turistik vizemi almalıyım yoksa evliklik vizesimi?
hangisi en hızlı ve sorunsuz olur benim için?
Teşekkürler.
sayın rangers bizim gerçekten alm hukukunu bilmemiz zor ancak eger bizim ülkemize gelecek olma durumu söz konusuı olsa idi turist vizesi almamanız gerekirdi çünkü bu kısıtlı süre için verilir(4 ay) ....
-
Sevgli Almanya Meraklilari Bu sizin dikkatinize sunulur.
Bir alman Vatandasi ile evlilik ile almanya.
arkadaslar ilk önce sunu iyi belleyin Evlilik yapacaginiz kisi size gercekten cok kuvvetli destek olmali ve Konsolosluklara ve yabancilar polisine (Almanyadaki)baski yapabilmeli,ayrica evliliginiz inandirici olmali acik vermemeniz lagzim,bunlari yaptigi taktirde asagidaki islemlerde dogru yapilirsa en fazla gelmeniz 1,5 ay sürer
1-Almanyaya Gelmek icin Avrupa vatandasi Biri ile evli olmak lagzim
2-Evleneceginiz kisi en az Türkiyeye bir kackez gidip gelmesi lagzim ki sizin ile tanismisliginiz oldugunu Almam konsolosluklarina ispat edebilmeniz icin.
3-Türkiyede evleneceksiniz.Almanyada evlenemessiniz yada turist olarak gelip de burda evlenirim diyenler yanilir aynen geri dönersiniz ,cünki yetkili mercii TR deki konsolosluktur.
4-Evleneceginiz kisi geciminizi ve kalabileceginiz yerinin oldugunu ispatlamasi lagzim.
5- bunlar Tam olduktan sonra Evlilik gerceklesip buraya gelebilirsiniz.
6 Yeni yasaya göre evlilik süresi 2 Sene
7-Bu sürede hic bir sekilde devletten bir yardim talep edemessiniz.(ettiginiz taktirde dönüs yolu gözükür)
8-Evliliginiz sürece (2 Sene) evlendiginiz yabanci kisi size ihanet etmemeli yani ben vazgectim yada istemiyorum dememeli,cünki 2 sene den sonra size süresiz oturum verecekler ,ozamana kadar bosanmamalisiniz.
9-2 Sene sonra size süresiz oturum hakkiniz doguyor bu süre icinde is bulmaniz ve Almancayi ögrenmeniz lagzim cünki Almanca konusma testine tutulacaksiniz basarili olursaniz Süresiz hakkiniz olacak ve alacaksiniz.
Bunun icinde 2 sene icinde Entegrasyon kursuna gidebilirsiniz Bu kurs Almanyaya yeni gelmis yabancilar icin yabanci dil kursudur en Az 100 saat en Fazla 600 saat ve saat ücreti 1.-EUR dur.
Evet eger bunlari basardi iseniz Hosgeldiniz derim.
Ama unutmayin Almanya yada Avrupa herne ise Fazla Güzellikler beklemeyin sonra moraliniz bozulur.
Baska Konular da bilgi isteyenler bana Mail atabilirler.
-
Alıntı:
melihce rumuzlu üyeden alıntı
slm
Ben almanyada yasiyorum
Eylül ayindan sonra yürüyle girecek olanyeni yasa var. Buna göre vizeye bas vuran 500 kelime almanca bilmesi grekiyor ve kendi gidip almanca olarak vizesine basvurucak . Müstakbel esinizin calistigi önemli cünkü eger calismasaydi sonradan olma alman vatandaslariicin kanunda degisti, calismadan eslerini getiremiyorlar. Almanyada evlenebilmeniz izin sizin evlenmeehliyet belgesi cikartmaniz ayni sekilde esinizinde. bu evlenme ehliyet belgesiyle vizeye basvurabilirsiniz. Esiniz kapali bir zarf isteyebilir alman polisinden (ordnungsmant) bunu herkese vermiyorlar ama israr ederse alabilir ben almistim bunu aldigi takdirde hemen vize veriliyor.
saygilarimla
Kardeş eline koluna diline gönlüne herşeyine sağlık..Ne istersen onu bulasın..Biraz Ananevi oldu sözlerim ama hakedersin her güzel şeyi..ancak ben senden bir şey istiyorum. ordnungsmant nedir?şimdi konuşuyorum benim hanımla o bir tür organizasyon dedi.Ama bu kapalı zarfı anlamadı (k) . Bu konuda daha detaylı nasıl bilgi edinirim yada biliyormusunuz...
Keyifle kalın..
-
aynı konu benim içinde geçerli ama benimki biraz daha farklı arkadaşım alman vatandaşıyla evliydi!şimdi boşanmak üzereler.bizde 1 yıl önce tanıştık.3 yıldır orda. onunla evlenmemi istiyor ama beni aldırtabilirmi?
-
almanyada evlenirsek alman bir bayanla orda oturma izni alamıyor muyuz?? çok ilginç illa ki burda evlenmek gerekiyor öyle mi?
-
selamlar,ben almanya da yasiyorum.Bundan üc sene önce buraya turist vizesi ile geldim ve burda evlendim,gereken belgelerin hepsi yanimdaydi.Normalde evlendikten sonra türkiye ye geri gidip tekrar ordaki konsolosluktan evlilik vizesi cikartilmasi gerekiyormus ama ben geri gitmek zorunda kalmadim.(keske gitseydim ve bidaha hic gelmeseydim)Suanda burda olmamin tek sebebi oglumdur.Benim hala süresiz oturma iznim yok.(almancam cok iyi oldugu halde)
Benim tavsiyem orda kalin.
-
Alıntı:
teşekkür ederim
Sayın arkadasım
benimde konumum yaklasık olarak seninle aynı
sayet evlenip geriye Türkiyeye döneceksen Turist vizesi ile gidebilirsin ama almanyada ikamet edeceksen bunun enkolay yolu Türkcesini bilmiyorum ama zuzug visum für verlobten yani eheschlißung in BDR bu vizeye müraacat etmelisin ve kendini kanıtlıyacak kadar almanca bilgisi sarttır
Almanyadaki bayan arkadasınla inglizce anlasman sokaktaki ve bir dairedeki memurlada ingilizce anlasacagın anlamına gelmeyeceginden ve esinin 24 saat seninle birlikte dolasmasının mümkün olmadıgından sartır fakat bastada söyledigim gibi evlenip Türkiyeye döneceksen sorun yok turist vizesiyle gidersin almanyada evlenirsin ve orda kalmaya karar verirsende integrasyon kursuna tabii tutulursunki kursu veremezsen geri gönderirler bir ihtimal daha buarada diplomanı kullanarak bir is bulabilirsen evlenmenede gerek yok oturumunu hemen verirler
asagıdaki linkte konuyla ilgili yabancılar polisinin acıklamaları var
saygılarla
http://www.berlin.de/labo/auslaender...e-familie.html
-
Alıntı:
yilmazemreemre rumuzlu üyeden alıntı
almanyada evlenirsek alman bir bayanla orda oturma izni alamıyor muyuz?? çok ilginç illa ki burda evlenmek gerekiyor öyle mi?
Alman vatandası ile almanyada evlenmek Türkiyede evlenmekten daha avantajlı
nedenmi
Almanada evlenmek üzre vize alınca 3 ay otamatikmen vize veriyorlar ve esinin isi yada aldıgı aylıgı iyi durumda olması sart yada yabancı uyruklu esin kendi imkanlarıyla orda sosyalyardıma müraacat etmeden yasayabilmesini kanıtlaması sarttır almancayı iyi biliyorsan ve gelir durumunuzu kanıtlayan belgeleriniz varsa vize süresi biterbitmez passaprtun gecerlilik süresi kadar oturum ve calısma izni alırsın 2 yıldır bu sürec
iki yılda kendini almanyaya adapte ettigini kanıtlayabilirsen süresiz oturum veriyorlar aksi halde 1 yıl daha uzatıyorlar oturum izninizi türkiyede evlenip almanyaya ailebirlesimi yasasından faydalanarak gitmek epey uzunca bir is
sorun sadece almanyada evlilik icin dogru davetiye ve dogru vize müraacatında
ZUZUG VİSUMadı altında almanyadaki es yabancılar polisine einladung für zuzug olarak müraacat edecek yabancı uyruklu es de konsolosluga zuzug visum anmeldung yapacaktır geriye capraz sorgu kalır eger esler birbirini iyi tanıyorlarsa capraz sorgu kolay gecer yoksa terletirler vallaha neler sorduklarını tahmin bile edemezsiniz dis macununun markasından k..... rengine ve bicok özel sorular yaklasık 100 adet soruyorlar
herkese hepimize kolay gelsin derken türkiyede imkan bulan arkadasların vatanlarında kalmalarını tavsiye ederim
-
Evlenmek icin alinan vizenin adinin "Eheschließungsvisum" oldugunu biliyordum. Ayrica bunun avantaji ya da dezavantaji bulunmamaktadir. Türkiye'deki nikahi müteakip basvuru yapilabilir. Türkiye'den alinan Familienzusammenführungsvisum'da calisma izni de vardir. Eheschließungsvisum'da bu yoktur. Evlendikten sonra oturum alindiginda calisma izni oturumla gelir.
Bu arada, herkese capraz soru sorulmaz. Sadece evliliklerinin düzmece oldugundan süphelenen ciftleri bu sorguya cekerler. Benim esimi görüsme icin Ausländerbehörde'ye bile cagirmadilar. Konsolosluktaki vize görüsmem 15 dakika sürdü ve 28 gün sonra pasaportum elime gecti. 29. gün Almanya'daydim.
Ben de, Almanya'da yapilabilecek potansiyelde bir meslegi olan herkesin Almanya'ya gelmesini tavsiye ederim. Gelmeden önce arastirma yapilmali, sartlarin ne oldugu anlasilmalidir. "Gidelim de, gerisi gelir"le olmuyor...
-
Ek olarak, gelmeden önce Almanca'nin üzerine düsülmesinde fayda var. Geldikten sonra da Integrationskurs'a kesinlikle katilarak ciddiye alarak calisilmalidir. Zira Almanya'da Almancasiz da olmuyor. Ne kadar iyi Ingilizce bilirseniz bilin, sizden ilk basta "Sehr gut deutsch Sprachkenntnisse" isteniyor...
-
Alıntı:
salpyilmaz rumuzlu üyeden alıntı
Evlenmek icin alinan vizenin adinin "Eheschließungsvisum" oldugunu biliyordum. Ayrica bunun avantaji ya da dezavantaji bulunmamaktadir. Türkiye'deki nikahi müteakip basvuru yapilabilir. Türkiye'den alinan Familienzusammenführungsvisum'da calisma izni de vardir. Eheschließungsvisum'da bu yoktur. Evlendikten sonra oturum alindiginda calisma izni oturumla gelir.
Bu arada, herkese capraz soru sorulmaz. Sadece evliliklerinin düzmece oldugundan süphelenen ciftleri bu sorguya cekerler. Benim esimi görüsme icin Ausländerbehörde'ye bile cagirmadilar. Konsolosluktaki vize görüsmem 15 dakika sürdü ve 28 gün sonra pasaportum elime gecti. 29. gün Almanya'daydim.
Ben de, Almanya'da yapilabilecek potansiyelde bir meslegi olan herkesin Almanya'ya gelmesini tavsiye ederim. Gelmeden önce arastirma yapilmali, sartlarin ne oldugu anlasilmalidir. "Gidelim de, gerisi gelir"le olmuyor...
Bakın Eheschließung diyorsunuz ve evlenmek diyorsunuz Eheschließung zaten daha önced3en evlenmiş olanların almanyadaki bulunan es diger bir ülkede ikamet eden esi yanına aldırmasıdır almancası iyi olan arkadaslar su metni sana okuyup sanada anlatsınlar lütfen
Was muss vor der Einreise zum deutschen Ehegatten beachtet werden?
Das Visum wird vom ausländischen Ehegatten bei der deutschen Auslandsvertretung beantragt. Ist die Eheschließung im Ausland erfolgt, muss deren Wirksamkeit von der deutschen Auslandsvertretung bestätigt werden. Die Eheschließung muss im Bundesgebiet Rechtsgültigkeit haben. Die Auslandsvertretung nimmt den Visumantrag entgegen und übersendet den Antrag an die Ausländerbehörde. Bei der Antragstellung sollten in jedem Fall der Nationalpass, Passfotos, Heiratsurkunde und Personalausweiskopie des Ehegatten vorgelegt werden. Seit 28.August 2007 ist auch der Nachweis einfacher deutscher Sprachkenntnisse erforderlich. Der Nachweis erfolgt gegenüber der deutschen Auslandsvertretung. Über mögliche Ausnahmen, sowie die Möglichkeiten diese Kenntnisse im Ausland zu erwerben, informiert die Auslandsvertretung. Da für den Nachzug zu Deutschen und Ausländern unterschiedliche Regelungen gelten, prüft die Ausländerbehörde noch einmal, ob der Ehegatte die deutsche Staatsangehörigkeit besitzt. Im Einzelfall kann die Auslandsvertretung auch um Durchführung weiterer Ermittlungen bitten. Nur soweit erforderlich, wendet sich die Ausländerbehörde mit weiteren Fragen an den deutschen Ehepartner. Nach Abschluss der Prüfungen teilt die Ausländerbehörde der Auslandsvertretung ihre Stellungnahme zum Visumantrag mit, der Auslandsvertretung obliegt dann die weitere Bearbeitung.
Was ist beim Zuzug zum Verlobten zu beachten, wenn die Ehe in Deutschland geschlossen werden soll?
Da bis zur wirksamen Eheschließung noch keine gesetzliche Unterhaltsverpflichtung gegenüber
dem ausländischen Partner besteht, muss eine Verpflichtungserklärung nach § 68 Aufenthaltsgesetz vorgelegt werden, in der für den Lebensunterhalt, den ausreichenden Krankenversicherungsschutz und die Unterbringung garantiert wird. Auch hier ist vor der Einreise der Nachweis einfacher deutscher Sprachkenntnisse erforderlich.
Diese Verpflichtungserklärung ist von dem Antragsteller im Ausland zusammen mit dem Visumantrag bei der deutschen Auslandsvertretung einzureichen.
Die Verpflichtungserklärung (Gebühr 25 €) gibt der deutsche Partner bei der Ausländerbehörde ab. Hier ist die persönliche Vorsprache erforderlich, da die Unterschrift vor Ort beglaubigt wird. Das Einkommen muss ausreichen und durch entsprechende Unterlagen (Gehaltsnachweise, siehe unten) nachgewiesen werden.
Die Auslandsvertretung nimmt den Visumantrag entgegen und übersendet ihn an die Ausländerbehörde, die den deutschen Partner zur Abgabe von Erklärungen bzw. Unterlagen schriftlich einlädt, wie z.B.:
* Vorlage einer Ledigkeitsbescheinigung (die vom Standesamt ausgestellt wird)
* Vorlage des Scheidungsurteils mit Rechtskraftvermerk, wenn bereits vorher eine Ehe bestanden hat
* Ein Nachweis über das Einkommen ist erforderlich. Als Nachweis sind die drei letzten Verdienstbescheinigungen geeignet und bei Selbstständigen eine Bestätigung des Steuerberaters u.a. über das durchschnittlich erzielte Monatseinkommen (Gewinn nach Abzug der Steuern) mindestens der letzten drei Monate
Da sich dieser Termin nach dem Bearbeitungsstand und an den Kapazitäten für die Publikumsbedienung orientiert, ist eine Vorsprache erst nach Einladung möglich. Nach Abschluss des Prüfungsverfahrens gibt die Ausländerbehörde ihre Stellungnahme gegenüber der Auslandsvertretung ab.
kaynak
-
Alıntı:
Ek olarak, gelmeden önce Almanca'nin üzerine düsülmesinde fayda var. Geldikten sonra da Integrationskurs'a kesinlikle katilarak ciddiye alarak calisilmalidir. Zira Almanya'da Almancasiz da olmuyor. Ne kadar iyi Ingilizce bilirseniz bilin, sizden ilk basta "Sehr gut deutsch Sprachkenntnisse" isteniyor...
ich wohne in Der Gaziantep /Türkei und wahr ich noch nie in deutschland aber ich kann sehr gut Deutsch lesen und schreiben trotz das ich mit sehr vielen schwerigkeiten die mittlere schule fertigt habe
;) ;) ;)
-
Alıntı:
Ek Olarak capraz sorgu herkes icin gecerli degil dediniz ama benim okudugum yeni yasa öyle demiyor artık tam olarak nezaman yürürlige girecek bilemiyorum ama yeniyasa diyorki eslerin birbirlerini tam olarak gercekten sevip sevmediklerini almanya hükümeti belirleyecek ve bunuda capraz sorguyla belirleyecekler yasa yürürlige girene kadar senin bilgin gecerli ama yasa yürürlüge girdikten sonra 10 yıllık 20 yıllık evlilere bile capraz sorgu uygulaması baslayacak bununla almanya hükümeti almanyada yasayabilmek amacıyla alman esler arayan ve süresiz oturum aldıktansonra bosanma davası acanların önünü kesmek
-
Almancayi iyi bildiginiz acik. Sonucta ben bu güne kadar Ingilizce ögrendim ve henüz 3 aydir Almanca ögreniyorum Almanya'da. Ancak Almanya'da evlenmek üzere, henüz nisanliyken alinan vizelerin üzerine "Eheschließungsvisum", evlendikten sonra verilen vizelere de "Familienzusammenführung" yazilir. Grammatik olarak dediginiz dogru olabilir, ancak uygulamadaki yeri budur.
-
Ayrica yazida da anlatildigi gibi evliligin, yani "Eheschließung"un yapildigi yere göre islem degisiyor, yeter ki yasal olarak taninan bir ülkede yapilmis olsun. Vizelerin üzerine bu sekilde yazilmasinin nedeni de bu. Eheschließungsvisum'un amaci, evliligin Almanya'da gerceklestirilebilmesi icin verildiginin aciklanmasidir. Familienzusammenführung ise zaten evlenmis ailelerin "birlestirilmesi" vizesidir. gayet acik.
Kavramlara takilmak dogru degil diye düsünüyorum. Yasanin degiseceginden haberim yoktu acikcasi, ilgilendigim daha baska, degismesi muhtemel yasalar oldugundan, Anerkennung ausländisches Diplom in Deutschland gibi...
-
Alıntı:
Ayrica yazida da anlatildigi gibi evliligin, yani "Eheschließung"un yapildigi yere göre islem degisiyor, yeter ki yasal olarak taninan bir ülkede yapilmis olsun. Vizelerin üzerine bu sekilde yazilmasinin nedeni de bu. Eheschließungsvisum'un amaci, evliligin Almanya'da gerceklestirilebilmesi icin verildiginin aciklanmasidir. Familienzusammenführung ise zaten evlenmis ailelerin "birlestirilmesi" vizesidir. gayet acik.
Kavramlara takilmak dogru degil diye düsünüyorum. Yasanin degiseceginden haberim yoktu acikcasi, ilgilendigim daha baska, degismesi muhtemel yasalar oldugundan, Anerkennung ausländisches Diplom in Deutschland gibi...
eline diline saglık ok
-
Alıntı:
1-Was muss vor der Einreise zum deutschen Ehegatten beachtet werden?
Das Visum wird vom ausländischen Ehegatten bei der deutschen Auslandsvertretung beantragt. Ist die Eheschließung im Ausland erfolgt, muss deren Wirksamkeit von der deutschen Auslandsvertretung bestätigt werden. Die Eheschließung muss im Bundesgebiet Rechtsgültigkeit haben. Die Auslandsvertretung nimmt den Visumantrag entgegen und übersendet den Antrag an die Ausländerbehörde. Bei der Antragstellung sollten in jedem Fall der Nationalpass, Passfotos, Heiratsurkunde und Personalausweiskopie des Ehegatten vorgelegt werden. Seit 28.August 2007 ist auch der Nachweis einfacher deutscher Sprachkenntnisse erforderlich. Der Nachweis erfolgt gegenüber der deutschen Auslandsvertretung. Über mögliche Ausnahmen, sowie die Möglichkeiten diese Kenntnisse im Ausland zu erwerben, informiert die Auslandsvertretung. Da für den Nachzug zu Deutschen und Ausländern unterschiedliche Regelungen gelten, prüft die Ausländerbehörde noch einmal, ob der Ehegatte die deutsche Staatsangehörigkeit besitzt. Im Einzelfall kann die Auslandsvertretung auch um Durchführung weiterer Ermittlungen bitten. Nur soweit erforderlich, wendet sich die Ausländerbehörde mit weiteren Fragen an den deutschen Ehepartner. Nach Abschluss der Prüfungen teilt die Ausländerbehörde der Auslandsvertretung ihre Stellungnahme zum Visumantrag mit, der Auslandsvertretung obliegt dann die weitere Bearbeitung.
2-Was ist beim Zuzug zum Verlobten zu beachten, wenn die Ehe in Deutschland geschlossen werden soll?
Da bis zur wirksamen Eheschließung noch keine gesetzliche Unterhaltsverpflichtung gegenüber
dem ausländischen Partner besteht, muss eine Verpflichtungserklärung nach § 68 Aufenthaltsgesetz vorgelegt werden, in der für den Lebensunterhalt, den ausreichenden Krankenversicherungsschutz und die Unterbringung garantiert wird. Auch hier ist vor der Einreise der Nachweis einfacher deutscher Sprachkenntnisse erforderlich.
Diese Verpflichtungserklärung ist von dem Antragsteller im Ausland zusammen mit dem Visumantrag bei der deutschen Auslandsvertretung einzureichen.
Die Verpflichtungserklärung (Gebühr 25 €) gibt der deutsche Partner bei der Ausländerbehörde ab. Hier ist die persönliche Vorsprache erforderlich, da die Unterschrift vor Ort beglaubigt wird. Das Einkommen muss ausreichen und durch entsprechende Unterlagen (Gehaltsnachweise, siehe unten) nachgewiesen werden.
Die Auslandsvertretung nimmt den Visumantrag entgegen und übersendet ihn an die Ausländerbehörde, die den deutschen Partner zur Abgabe von Erklärungen bzw. Unterlagen schriftlich einlädt, wie z.B.:
* Vorlage einer Ledigkeitsbescheinigung (die vom Standesamt ausgestellt wird)
* Vorlage des Scheidungsurteils mit Rechtskraftvermerk, wenn bereits vorher eine Ehe bestanden hat
* Ein Nachweis über das Einkommen ist erforderlich. Als Nachweis sind die drei letzten Verdienstbescheinigungen geeignet und bei Selbstständigen eine Bestätigung des Steuerberaters u.a. über das durchschnittlich erzielte Monatseinkommen (Gewinn nach Abzug der Steuern) mindestens der letzten drei Monate
Da sich dieser Termin nach dem Bearbeitungsstand und an den Kapazitäten für die Publikumsbedienung orientiert, ist eine Vorsprache erst nach Einladung möglich. Nach Abschluss des Prüfungsverfahrens gibt die Ausländerbehörde ihre Stellungnahme gegenüber der Auslandsvertretung ab.
kaynak
Berlin yabancılar polisine yani Auslaenderbehör deye sorulan sorulara verilen cevaplar
1 konuda aile birlesimi
2 konudada nisanlılarun durumu anlatılıyor sorulara cevaben neden biz türk milleti bukadar ısrarla kendi bildiklerimize dogru derizki ?
ben okul okumadım ayrıcada belirteyim ortaokuldısardan bitirdim
-
Yasada diploma tanima acik bir sekilde belirlenmisken, bu bilgileri vermekle yükümlü Regierungspräsidium'lardan bu bilgilerin yanlis verildigini biliyor musunuz? Hem de Bayern gibi bir eyalette. Dolayisiyla hersey yazildigi gibi uygulanmiyor. Karsidakine tepki göstermeden önce neyin nasil yazildigini bilmek de gerekir.
Yukarida bahsettigim iki vize türüyle de gelen insanlar taniyorum, arkadasim olarak. Umarim simdi anlayabilmissinizdir...
-
Re: Alman Bayanla Almanya'da Evlenmek
Kalayım mı gideyim mi diye hiç düsünmeyin bence biran önce işlemleri halledip gidin.Bende aynı şeyleri yapacağım için okuyup sizden faydalanma amacındayım.
-
Alıntı:
Merlin36 rumuzlu üyeden alıntı
Alman vatandası ile almanyada evlenmek Türkiyede evlenmekten daha avantajlı
nedenmi
Almanada evlenmek üzre vize alınca 3 ay otamatikmen vize veriyorlar ve esinin isi yada aldıgı aylıgı iyi durumda olması sart yada yabancı uyruklu esin kendi imkanlarıyla orda sosyalyardıma müraacat etmeden yasayabilmesini kanıtlaması sarttır almancayı iyi biliyorsan ve gelir durumunuzu kanıtlayan belgeleriniz varsa vize süresi biterbitmez passaprtun gecerlilik süresi kadar oturum ve calısma izni alırsın 2 yıldır bu sürec
iki yılda kendini almanyaya adapte ettigini kanıtlayabilirsen süresiz oturum veriyorlar aksi halde 1 yıl daha uzatıyorlar oturum izninizi türkiyede evlenip almanyaya ailebirlesimi yasasından faydalanarak gitmek epey uzunca bir is
sorun sadece almanyada evlilik icin dogru davetiye ve dogru vize müraacatında
ZUZUG VİSUMadı altında almanyadaki es yabancılar polisine einladung für zuzug olarak müraacat edecek yabancı uyruklu es de konsolosluga zuzug visum anmeldung yapacaktır geriye capraz sorgu kalır eger esler birbirini iyi tanıyorlarsa capraz sorgu kolay gecer yoksa terletirler vallaha neler sorduklarını tahmin bile edemezsiniz dis macununun markasından k..... rengine ve bicok özel sorular yaklasık 100 adet soruyorlar
herkese hepimize kolay gelsin derken türkiyede imkan bulan arkadasların vatanlarında kalmalarını tavsiye ederim
Cevap için teşekkürler fakat Türkiyede bir imkan bulamıyoruz.Yani eskiden imkanlar kısıtlıydı şimdi imkan falan kalmadı.Ben bir şekilde kapağı oraya atacağım.Oturum falan aldıktan sonra zaten sürekli Almanyada kalmamı gerektiricek birşey yok.İlla ki bir şekilde karnımız doyar.Ama ne yapıp edip benim oralara gelmem lazım.Zaten bir kere geldim şimdi bir kere daha akraba ziyareti amacıyla gelmeye çalışıyorum.
-
Alıntı:
darknessemperor rumuzlu üyeden alıntı
Cevap için teşekkürler fakat Türkiyede bir imkan bulamıyoruz.Yani eskiden imkanlar kısıtlıydı şimdi imkan falan kalmadı.Ben bir şekilde kapağı oraya atacağım.Oturum falan aldıktan sonra zaten sürekli Almanyada kalmamı gerektiricek birşey yok.İlla ki bir şekilde karnımız doyar.Ama ne yapıp edip benim oralara gelmem lazım.Zaten bir kere geldim şimdi bir kere daha akraba ziyareti amacıyla gelmeye çalışıyorum.
Bu düşünce yapısına oturum vermezler. Benden söylemesi...
-
Türkiyeden gelip bir Alman vatandasi ile evlenecek arkadaslara benden ufak bir tavsiye , hic bosuna ugrasip Türkiye veya Almanyadan dünyanin evrakini toplamayin paranizi ve zamninizi bosa harcamayin gidip cok kolay bir sekilde Danimarkada evlenebilirsiniz,ben kendim 18 yil evvel bu sekilde evlendim ve 1 hafta evvel tanistigim bir baska arkadastan ögrendigim üzere bu sekilde evlilik hala mümkün ve yasal olarak Almanyada da kabul ediliyor ayrintili bilgi isteyen arkadaslar var ise yazabilirler.
-
Alıntı:
kabari rumuzlu üyeden alıntı
Türkiyeden gelip bir Alman vatandasi ile evlenecek arkadaslara benden ufak bir tavsiye , hic bosuna ugrasip Türkiye veya Almanyadan dünyanin evrakini toplamayin paranizi ve zamninizi bosa harcamayin gidip cok kolay bir sekilde Danimarkada evlenebilirsiniz,ben kendim 18 yil evvel bu sekilde evlendim ve 1 hafta evvel tanistigim bir baska arkadastan ögrendigim üzere bu sekilde evlilik hala mümkün ve yasal olarak Almanyada da kabul ediliyor ayrintili bilgi isteyen arkadaslar var ise yazabilirler.
Onun icin de bir sürü evrak gerekli.
-
Turistik yada ticari vize ile gelen kisi kanunen evlilik yapamiyor. Evlilik yapilabilmesi icin partnerinizin bulundugu bölge belediyesine basvuru yapmasi gerekiyor. daha sonra landrasama basvuracak ve sizin icin evlilik vizesi isteyecek, bu evraklar Türkiyedeki alman konsolosluguna yetisecek, sizde Almanyada evlilik icin müracaat edip S 28 denilen evlilik icin vize alacaksiniz. Ancak öncelikle almanca bilme sarti var. Bu arada sizde Türkiyede evlenip bosandiysaniz apostiller ve mahkeme gerekceli kararlarini almancaya tercüme ettirerek müracaat edeceksiniz. Muhtardan ikamette gerekli... Iyi sanslar isiniz zor ve yorucu