Cevap: İP adresimi başka bilgisayar kullanıyor
Genellikle nete girerken ıp mi ağ üzerindeki başka bilgisayarın kullandığını uyarı olarak görüyorum bu üç günde 7 defa başıma geldi vodofone'un modemini kullanıyorum :alala yasal olarak bu adres üzerinden bir suç işlenirse problem yaşarmıyım.
Slm
Dediğiniz gibi aç kapa yaptım uyarı gelmedi ancak bu uyarı üç gündür dikkatimi çekiyor ben net book kullanıyorum yani günde bir kaç kez aç kapa oluyor söylediklerinizden anladığım kadarı ile bir problem yok ancak bilişim konusuna yabancıyım okunduğunu anlamam açısından (konuya hakim biri tarafından) problem olmadığını yazarsanız sevinirim
teşekkürler
böyle şeylere inanmayın yapacak adam yaptım yada yapacağım diye söylemez. Ayrıca ip adresinin çalınma gibi bir durumu söz konusu olamaz, ip adresi modemi resetleyene kadar adsl numaran, telefon hattına zimmetlidir ve senin internetteki kimliğindir.
Alıntı:
u.karaca rumuzlu üyeden alıntı
senin internetteki kimliğindir.
Benide rahatsız eden bu zaten benim kimliğimle biri suç işlerse benim halim nice olur bu kimliğe iki farklı kişinin sahip olduğu merkezde bellimidir 15 günde 40 reset yaptım ortalama 8 yada dokuz 9 kez kimliğim çakıştı
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Benide rahatsız eden bu zaten benim kimliğimle biri suç işlerse benim halim nice olur bu kimliğe iki farklı kişinin sahip olduğu merkezde bellimidir 15 günde 40 reset yaptım ortalama 8 yada dokuz 9 kez kimliğim çakıştı
Komplo teorilerine gerek yok.Siz modemi resetlediğiniz zaman size atanan ip adresi ip sunucunuz üzerinde hala on gözüktüğü için böyle bir hata mesajıyla karşılaşıyorsunuz.Modeminizi çekmek yerine uygulama programını kapatın ve 10 saniye sonra tekrar aktif hale getirin.Aynı şey cep telefonları için de geçerlidir.Telefonunuzu kapatmak yerine bataryasını sökerseniz sizi ilk arayanın ulaşılamıyor mesajını alması için geçecek süre ile normal olarak telefonu kapattığınız zaman alacakları ulaşılamıyor mesajı için geçecek süre birbirinden farklıdır.Siz telefonununuzu normal şekilde kapattığınız zaman cihazınız en yakın baz istasyonuna kapanıyorum sinyalini gönderir ve bu mesaj tüm baz istasyonlarına iletilir.Eğer telefonunuzun bataryasını söker yada şarjınız biterse telefonunuz kapanma bilgisini iletemeyeceği için,gsm sistemi sizi en son sinyal aldığınız bas istasyonunda sorgular,oradan ulaşamazsa,sırasıyla o bölgedeki baz istasyonlarını,şehirdeki baz istasyonlarını,bölgedeki baz istasyonlarını,ülkedeki baz istasyonlarını ve en son olarak roaming e dahil olan tüm baz istasyonlarını sorgular.Bunlardan herhangi birinde sizin bilginize rastlayamadığı durumda ise karşı tarafa ulaşılamıyor bilgisini iletir.Haliyle bu süre içerisinde gsm sistemi sizi hala aktif olarak görmektedir.