-
Karakoldan cep telefonuma gelen kısa mesaj
Öncelikle herkese merhaba.
Ben sitenizin yeni üyesiyim ve bir problemim var.
İlginç...
Geçtiğimiz günlerde bir gün durup dururken telefonuma bir mesaj geldi ve bağlı bulunduğum karakola gelmem yazıyordu. Gittiğimde beni gözaltına alacaklarını sölediler şaşırdım ve ne yaptığımı sordum. Bir bayanın geçtiğimiz sene bir ay boyunca telefonunu sürekli rahatsız ettiğim ve savcılıktan kesin emir olup beni gözaltına alıcaklarını sölediler. İşin kötü tarafı bende bayanım ve ismi sölenilen bayanı tanımıyorum,numarayı da tanımıyorum. Gözaltına alınmadım. Şimdi bana ilginç gelen taraf normalde karakola çağırılan bir insanın evine kağıt gelmezmi? hakkında bir suç duyurusu varsa evine kağıt gelmezmi? karakola neden cep telefonu mesajıyla çağırılıyorum v.s . Hem bunlar hemde bu telefonla rahatsız etme suçu hakkında bilgi almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim..
Yönetimin notu : Lütfen site kurallarını okuyunuz ve riayet ediniz. Başlığınızı konu ile ilgili olarak değiştiriniz.
-
Re: Biri Bana Yardımcı Olabilir mi?
Evet biri size yardımcı olur.Ama önce sanırım konu başlığını değiştirmeniz gerek.
Açtığınız başlığın,konu içeriğine uygun olması gerek.
saygılar
-
Re: Biri Bana Yardımcı Olabilir mi?
Nasıl değiştireceğim konu başlığını ??
-
Re: Karakoldan cep telefonuma gelen kısa mesaj
Karakola gittiniz mi siz ?
-
karakoldan sms ile gelen mesajı ciddiye alma...resmen yazılı tebligatı bekle bu bir..
ikincisi karakolun bağlı olduğu il veya ilçe emniyet müdürlüğüne karakol hakkında yazılı şikayette bulun...ama tabi sms i cep telinden silmedi isen...
-
Kısa mesaj hala cebimde kayıtlı. Evet karakola gittim ve beni gözaltına alacaklarını savcını kesin emri olduğunu sölediler. O arada polis memurunun bir tanesinin cep telefonu çaldı arayan kişi ordamı diye sordu galiba poliste evet şu anda burda dedi. Buda bana ilginç geldi. Ne yapmam gerek lütfen bana açıklamalı bir bilgi verirseniz sevinirim.
-
Resmi kurum ve kuruluşlar cebe msj ya da mail aracılığı ile davetiye çıkarma hakları yoktur..bunun bir resmiliği ve bağlayıcılığı da yoktur..Evinize bir ihbarname gelmesi lazım ya da bağlı bulunduğunuz muhtarlığa bırakılması gerekli. Dolayısı ile size yapılan işlemin geçerliliği yoktur. Cep tlf. gelen msj silmeden savcılığa suç duyurusunda bulunmanızı tavsiye edeceğim..Cebinize msj' ın kim tarafından atıldığı ile yapmadığınız bir suçu size yükleyenler arasında bir ilinti olabileceği ihtimali yüksek..zira hiç bir karakol bu şekilde davetiye çıkarmaz. saygılar.
-
Sayın reyyan tarafından getirilen öneriye bende katılıyorum.
Mesajı aynen ve gelen numarayı yazarak suc duyurusunda bulunmanızı, ve bulungunuz yer emniyet müdürlüğüne şikayet etmenizi tavsiye ederim.
-
Sn.Kybele,C.Savcısı Polis'in Adli amiridir,Sizden müşteki olan şahıs,size ait cep telefon numaranızı C.Savlıgılna verdigi şikayet dilekcesinde belirtmiştir. C.Savcısı polis'i talimatlandırarak sizi aramanızı ve karakol'a cagırılarak ifadenize baş vurulması istenmiştir.Bu nedenle, polis sizi karakol'a cagırmış olabilir.Bir zahmet evinizdeki telefon ile polis karakolunu arıyarak niçin çagırıldınızı sorup ögrene bilirdiniz,konuyu bu kadar abartmanıza gerek yok sanırım.
-
Sayın ekremiyican;
sormuş ve cevabını almış. SMS yoluyla karakola cagırmak yeni adet mi?
İmzasız beyansız?
-
Sn.Av.Duygu hanım,Birdahaki sefere polis cagıracagı zaman, "POLİS BANDOSUNU GÖNDERİR, KIRMIZI HALI SERER"o şekilde cagırır.
DOGRU ŞEYİ YAPMAK İÇİN YANLIŞ ZAMAN YOKTUR..!
-
-
Syn, ekremiyican sözleriniz ne şakaya ne espriye benziyor...insanların sıkıntılarıyla gülümseyebilmeniz son derece ilginç, Syn. Duygu Tekay' da bir hukukcu olarak savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını öngörüyorsa bu mutlak yapılması gereken doğru bir işlemdir.. Zira benzeri bir olay arkadaşımın başına geldi, kesinlikle ne il emniyet ne ilçe emniyet ne bunların amirleri savcılar olsun ne de diğer farklı devlet dairelerinden bir şahsı çağırmak için resmi yazı ile davetiye çıkarmaktan başka seçenekleri yoktur..Aksi halde yapılan sms vs. davetiyeler yok hükmündedir. Dikkate alınmaz.!
-
sayın ekremiyican
bu uslubunuzu devam ettirirseniz, üyeliğiniz askıya alınacaktır.
-
Çağrı usulleri bellidir. SMS ile posta güvercini uçurarak duman yolu ile haberleşmenin polis teşkilatında kullanılmadığı ve adli geçerliliği olmadığı bir gerçektir. Polis te kişiye çağrı yaptığını belgelemek durumundadır. Kişi bilmediğim numaradan gelen mesajları okumadan siliyorum derse yapılacak hiç bir şey olmadığı gibi son derece sakıncalı ve usulsüz bir uygulama olduğu açıktır.
Benim dikkatimi çeken bu aralar forumlarımızda bu yönde iletilerin çoğalmaya başlamasıdır. Böyle bir yönetmelik değişikliğini ben duymadım ? Acaba yönetmelik te değişiklik mi var diye düşünmektende kendimi alamadım. Bu olayda da olduğu gibi dikkat çekici bir diğer durumda gerçekten de karakoldan birilerinin mesaj attığı ortaya çıkmaktadır. Görükdüğü gibi karakola gidilmiş ve onların çağrısı doğrulanmıştır. Bu lonuda bir bilgisi olan varmı yoksa polisin keyfi uygulamasımı bu ben şimdi bunu merak ediyorum.
-
Muhtemelen polisin, tanıdık uygulaması...Yani A kişi tlf.la rahatsız edilmiş ve ilgili karakolda bir polis tanıdığı vardır, sen hiç merak etme biz hallederiz uygulaması...hiç tasvip etmediğimiz ancak maalesef zaman zaman karşılaştığımız bir uygulama, veya da ilgili polis ( ki arkadaşımız bir polise tlf geldiğinden ve kendisinin de orada olduğunu teyit edildiğinden bahsediyor ) ile şikayette bulunanın bir ilintisi vardır. Ben başka bir açıklama getiremiyorum, zira emniyet bu yöntemle bir davet olmayacağını ve aksi halde hukuku karşısında bulacağını bilen en iyi merciilerden biridir..Adliye ve adalet kavramları kendilerine çok uzak değil çünkü..
Bu arada, benzer bir olayı benim arkadaşım da yaşadı, olaya tanığız, yeni bir uygulama ya da yönetmelik kanununda değişiklik filan yok. Emniyet personeli de güven bunalımı oluşturulduğu için üzülerek! şaşırıyorlar..
saygılar.
_______
-
Aslında bando uygulaması fena olmazdı.....
-
Banada dün karakoldan telefon geldi.Konu ise eski erkek arkadaşım birinin kredi kartını izinsiz kullanmış öteki tarafta sanırım şikayetçi olmuş erkek arkadaşım ile ilgili birkaç bilgi isteyeceklermiş benden .Yanlız telefondaki görevlinin uslubu ricacı gibiydi ve istersem dışarıdada görüşebileceğimizi söyledi.Tanıdık bir polise arattığını düşünüyorum.Benimde kredi kartı borcu malbeyanı yüzünden 10 günlük disiplin cezam olduğu için ifade vermeye gitmedim.
Karakola gitmediğimden dolayı başıma birşey gelirmi.Bir suç işlemiş olurmuyum ? Bide bu ev adresine yada muhtarlığa gönderilicek karakola davet için ihbarname benim içinde geçerlimi.İhbarname gelmedi ondan karakola gelmedim diyebilirmiym ? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
-
Sn.surgun;niye aynı konuyu farklı yerlerde açma ihtiyacını hissettiğinizi çok merak ediyorum doğrusu.
-
sayın ekircali
İki erde aynı konu açmadım.sadece burdaki arkadaşın konusuna azda olsa benzettiğim için kısa özet geçip ihbarname gönderilmesi benim içinde geçerlimi diye sormak istedim.
-
Sayın Ekremiyican iletilerinizi yazarken hukuk sitesinde yazdıgınızı unutmayın konuyla ilgili bilgi birikiminiz varsa onu yazın.
Giyik yapma formları var sitemizde oraya bekleriz saygılar.
-
çok teşekkür ederim cevaplarınız ve yardımlarınız için
-
Karakoldan banada öyle bir mesaj geldi . Ama evde bulamadıkları ve bana evden ve ev telefonundan ulaşamadıkları için mecbur cep tel. mesaj gönderdiler. Bunda bişi yok. Gidip karakola ifade veriyorsun o kadar. Büyütmeyin arkadaşlar.
-
Sn.kybele,anlatımınızdan anladığım kadarı ile hakkınızda bir suç duyurusunda bulunulmuş ve evrak soruşturulması için İfadenizin alınması için ilgili savcılık kanalı ile polis merkezine intikal ettirilmiş gereğinin yapılması için adli kolluk hazırlığa geçmiş ve muhtemelen size ulaşamadığı için gelişen teknolojiyi kullanarak sizi davet etmek için telefonunuza mesaj çekmiş burada suç unsuru olan ne bunu anlamış değilim.Adli kolluk burada savcı adına yetkilendirilmiş ve bunun adına görev yapıyor.Gelişmeleri yakından takip ederseniz hakkınızda dava açılıp açılmadığı veya mahkemelere çağrının bu şekilde yapılacağına dair düzenlemeler mevcut siz neyin şikayetini yapmaya çalışıyorsunuz elde etmek istediğiniz nedir?Adli kolluk burada art niyetli bir davranış sergilemiş olsa hakkınızda ulaşılamadığınızdan dolayı bir tutanakla tespit edilip savcılığa göndermiş olsa hakkınızda zorla getirme kararı çıkacak bir ilerisi hakkınızda yakalama kararı çıkacak ve görüldüğünüz yerde yakalanarak gözaltı işlemi uygulanacak ve en kısa sürede 24 saat içerisinde ilgili merci önüne çikarılacaksınız hakkınızda bu uygulama mı daha iyi adli kolluğun sizi mesaj ile davet etmesi mi tabiki takdir hakkı sizin...Saygılarımla.
-
Alıntı:
aysemebe rumuzlu üyeden alıntı
Sn.kybele,anlatımınızdan anladığım kadarı ile hakkınızda bir suç duyurusunda bulunulmuş ve evrak soruşturulması için İfadenizin alınması için ilgili savcılık kanalı ile polis merkezine intikal ettirilmiş gereğinin yapılması için adli kolluk hazırlığa geçmiş ve muhtemelen size ulaşamadığı için gelişen teknolojiyi kullanarak sizi davet etmek için telefonunuza mesaj çekmiş burada suç unsuru olan ne bunu anlamış değilim.Adli kolluk burada savcı adına yetkilendirilmiş ve bunun adına görev yapıyor.Gelişmeleri yakından takip ederseniz hakkınızda dava açılıp açılmadığı veya mahkemelere çağrının bu şekilde yapılacağına dair düzenlemeler mevcut siz neyin şikayetini yapmaya çalışıyorsunuz elde etmek istediğiniz nedir?Adli kolluk burada art niyetli bir davranış sergilemiş olsa hakkınızda ulaşılamadığınızdan dolayı bir tutanakla tespit edilip savcılığa göndermiş olsa hakkınızda zorla getirme kararı çıkacak bir ilerisi hakkınızda yakalama kararı çıkacak ve görüldüğünüz yerde yakalanarak gözaltı işlemi uygulanacak ve en kısa sürede 24 saat içerisinde ilgili merci önüne çikarılacaksınız hakkınızda bu uygulama mı daha iyi adli kolluğun sizi mesaj ile davet etmesi mi tabiki takdir hakkı sizin...Saygılarımla.
yorumunuza katılıyorum
-
""Madde 15 - Polis; yaptığı tahkikat esnasında ifadelerine müracaat lazımgelen kimseleri çağırır ve kendilerine lüzumu olan şeyleri sorar."
Yukarıdaki madde PVSK dan alınmıştır.Tartışmaya yeni bir boyut eklemek için yazdım.Kanun metninde çağırmanın ne şekilde olacağı belirtilmemiş.Ne olacak şimdi?
İyi günler...
-
Sayın avukat arkadaşlar cmk nın yeni hükmünü gözden kaçırıyorlar sanırım kanuna göre sms ile yahut e-mail ile polisin çağrı daveti yollaması mümkün fakat bu çağrıya uymamanın hiç bir müeyyidesi yok. yani karakolu şikaye etmenize lüzum yok çünkü ortada usulsüzlük yok. fakat davet yollanan kişinin yapması gereken şey resmi yazıyı beklemektir
-
Polislerde son teknolojiyi uyguluyor.:o Boyle bisey duymadim, polis sms le sikayet edilen kisiyi cagiriyor. Bence sizle dalga gecmisler hanfendi. :kızgın: Bu olayi arastirin goreceksiniz. Dunyanin hic bir yerinde sms ile kisinin karakola cagrildigini duymadim. Size telefon etseler belki ama sms sasirtici. :rolleyes:
-
Alıntı:
Sinem09 rumuzlu üyeden alıntı
Polislerde son teknolojiyi uyguluyor.:o Boyle bisey duymadim, polis sms le sikayet edilen kisiyi cagiriyor. Bence sizle dalga gecmisler hanfendi. :kızgın: Bu olayi arastirin goreceksiniz. Dunyanin hic bir yerinde sms ile kisinin karakola cagrildigini duymadim. Size telefon etseler belki ama sms sasirtici. :rolleyes:
Telefon etmeyle sms arasındaki farkı anlıyamadım.?
İş yoğunluğu nedeni ile evet uygulama hernekadar usulsüz ve yanlışsada,gidip sormakta fayda var derim ,yoksa memur iş yoğunlu nedeni ile bu şekil davranmış ola bilir, yoksa kapınıza gelir hakkınızda C.savcılığından talimat var şu hususta ifadeniz alınacak karakola gelerek ifadenizi verin der. Görüyorsunuzki C.savcılıklarında soruşturma evrakları yığılmış durumda gece evinizde pc nizde cet yaparken sizi rahatsız eden biri oldumu doğru C.savcılığına şikayet ediyorsunuz hakkınızdır, bu evrakların ikmali icin ozaman sokaklara 150 bin polis cıkarsanız yine başa cıkamassınız haber vermede değilmi.
-
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Telefon etmeyle sms arasındaki farkı anlıyamadım.?
İş yoğunluğu nedeni ile evet uygulama hernekadar usulsüz ve yanlışsada,gidip sormakta fayda var derim ,yoksa memur iş yoğunlu nedeni ile bu şekil davranmış ola bilir, yoksa kapınıza gelir hakkınızda C.savcılığından talimat var şu hususta ifadeniz alınacak karakola gelerek ifadenizi verin der. Görüyorsunuzki C.savcılıklarında soruşturma evrakları yığılmış durumda gece evinizde pc nizde cet yaparken sizi rahatsız eden biri oldumu doğru C.savcılığına şikayet ediyorsunuz hakkınızdır, bu evrakların ikmali icin ozaman sokaklara 150 bin polis cıkarsanız yine başa cıkamassınız haber vermede değilmi.
Aradaki fark su, siz resmi islemlerinizi bir hakime(hic bir samimiyetiniz yok) sms lemi bildirirsiniz yada kendi dairesine telefon acarak yada yazisarak mi? Sms olayi bence cok samimi, guvenlik kuvvetlerinin sms kullanmasi beni sasirtti. Ve bu olay bayagi ciddi yani savciliga dilekce verilmis, ve hakkinda sikayet var ve polis sanki arkadasi gibi onu karakola davet ediyor. Ben kapisina polis gitsin demedim ki :D . Sms yazacak kadar vakti olan bir polisin, telefon edecek kadarda vakti olabilir. Benim demek istedigim resmi bir subede, devleti temsil eden birinin bu kadar samimi olmasi beni sasirtti. Sadece bu..
Dikkat edin, kendi yorumunuzda yine benim dedigime geliyorsunuz..
:)
-
[QUOTE=Sinem09;255227]Aradaki fark su, siz resmi islemlerinizi bir hakime(hic bir samimiyetiniz yok) sms lemi bildirirsiniz yada kendi dairesine telefon acarak yada yazisarak mi? Sms olayi bence cok samimi, guvenlik kuvvetlerinin sms kullanmasi beni sasirtti. Ve bu olay bayagi ciddi yani savciliga dilekce verilmis, ve hakkinda sikayet var ve polis sanki arkadasi gibi onu karakola davet ediyor. Ben kapisina polis gitsin demedim ki :D . Sms yazacak kadar vakti olan bir polisin, telefon edecek kadarda vakti olabilir. Benim demek istedigim resmi bir subede, devleti temsil eden birinin bu kadar samimi olmasi beni sasirtti. Sadece bu..
Dikkat edin, kendi yorumunuzda yine benim dedigime geliyorsunuz..
:o Negüzel yazmışınız ,sms bazı ücretsiz veya cüzi bir ücret,tel acsa valla polisin maaşı yetmez
Şimdi samimi olur suc samimi olmaz suc biz galba bu işin icinden cıkamıycaz gel vaz gecelim .
-
Sayin esmerman.
:o Turkiye deki polislerin kendi cep telefonunu kullandigini bilmiyordum:o Tabikii bedava SMS leri kullanmalari gerek dimi:o Onlarida buradaki hanfendi gibi insanlara SMS gondererek devletin butcesine katkida bulunurlar:o
Ben son sozumu soyledim.;)
-
CMUK MADDE 145. - (1) İfadesi alınacak veya sorgusu yapılacak kişi davetiye ile çağrılır; çağrılma nedeni açıkça belirtilir; gelmezse zorla getirileceği yazılır.
Kanun açık bence :)