Re: Ceza ertelemesi bilgi
Ceza kesinleştikten sonra (temyiz edilmez veya temyiz edilip de Yargıtay'ca onandıktan sonra) kararın infazı için C.Savcılığına yazı yazılır. C.Savcılığı da kararın infazı için idareye yazı yazar. İnfazı idare başlatır.
infazı idare başlatır ne demek anlamadım.benim cezam ertelendi ben ne kadar süre geçtikten sonra cezam infaz edilmiş sayılır diye sordum anlatamadımmı? Anladığım kadarıyla cezam ertelendiğ için parayı ödemeyeceğim herhalde ya elvan bey lütfen siz cevaplarmısınız sizin yorumlarınız hep doğru çıkmakta
elvan bey lütfen siz cevaplarmısınız sizin yorumlarınız hep doğru çıkmakta
:))))
hanımefend yada beyfendi.....site üyeleri siteye yazanlara ellerinden geldiğince yardım etmektedirler...lütfen bunu hep hatırlayınız....
elvan beyin yazdıkları doğru çıkacak diye bir kaidede yok oda yanlış yazabilir
Alıntı:
özgülhanım rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler
yargılandığım davadan görevi ihmal etmekten eski tck madde 230/2 den 5 ay ceza ve 2ay 15 gün memuriyetten men aldım . cezam 647 sayılı kanuna göre 1650 ytl adli para cezasına çevrildi en son olarakta 647 ye madde 6 ya göre adli para cezası ve 2 ay memuriyetten men cezam ertelendi sorum cezam ne zaman infaz edilmiş ve hangi şartlarda infaz edilmiş sayılır ?Memuriyetime bundan sonrası için engelmidir?
iyi çalışmalar teşekkürler
17.10.2007 tarihinde cezanız infaz edilmiş sayılacaktır.Memuriyetiniz için herhangi bir sorun teşkil etmemektedir.
kemal bey cinsiyetim yazıyor .amacım polemik hiç değil.İlgilenen herkese teşekkür ederim ama benim sorduğum soruya dikkat ederseniz verilen cevabın hiç alakasını göremedim takdir sizlerin.ben cezam etrelendi diyorum sayın avukat savcı idareye yaar uygulanır diyor.Ertelenen cezanın uygulanmayacağını erteleme süresi içinde başka daha ağır suç işlenmezse infaz edilmiş sayılacağını bilmek için hukukçu olmaya gerek yok.Zaten ben süreyi sordum dikkat ederseniz.Elvan beyi 2 yıldır takip ederim diğer üyelerdende aynı olumlu tepkiyi aldığına şahitimdir.Son olarak herkese teşekkür ederim ayrıca elvan beye minnetdarlığımı ayrıca ifade ederim
Özgül hanım,cezanızın ertelenme kararı ile birlikte hakkınızdada, bir yıldan az, üç yıldan fazla olmamak üzere, bir denetim süresi belirlenmiştir.İşte sizin için belirlenen bu süre sonunda cezanız infaz edilmiş sayılır.Memuriyetinize bir zararı olmaz.
Alıntı:
idealist rumuzlu üyeden alıntı
Özgül hanım,cezanızın ertelenme kararı ile birlikte hakkınızdada, bir yıldan az, üç yıldan fazla olmamak üzere, bir denetim süresi belirlenmiştir.İşte sizin için belirlenen bu süre sonunda cezanız infaz edilmiş sayılır.Memuriyetinize bir zararı olmaz.
765 sayılı yasa hükümlerine göre ertelemeye hükmedildiği ve eski 765 sayılı yasada denetim süresinin olmamasından dolayı özgülhanım hakkında denetim süresi belirlenmemiştir.765 sayılı yasa mucibince hükmedilen cezası 647/6 hükümlerince ertelendiğinden dolayı memuriyetten men(2 ay 15 gün) cezasıda asıl ceza ile birlikte ertelenmiştir.Bu yüzden yeni kanundan yararlanmamıştır.Eski kanun hükümleri daha lehe olduğu ve memuriyetten men cezasının asıl ceza ile birlikte erteleme imkanı olduğu halde , yeni 5237 sayılı yasada cezanın ertelenmesi halinde dahi belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma (bkz. 5237 S.K. 53/1a-b-c-d-e)tedbirine hükmolunur.
Elvançetinkaya haklısınız.Ben başalngıçtaki soruyu okumadan suçun işlendiği tarihi 2007 yılı olarak düüşünerek cevap yazdım.Oysaki ertelemede bahsettiğiniz gibi önceki yasa daha lehte. Yeni yasada erteleme BİR İNFAZ ŞEKLİ OLARAK kabul edilmektedir. Yani bir kişinin cezası ertelendiğinde hükümlü erteleme süresinin sonunda cezasını infaz etmiş sayılmaktadır. Eski düzenlemede ise ertelemeye konu olay esasen vaki olmamış sayılma hali söz konusudur.Eski yasaya göre (özgülhanımın durumu gibi)ceza verilip ertelendiğinde bir nevi ceza askıya alınıyor ve erteleme koşulları ihlal edilmediğinde kişi hiç ceza almamış hale geliyordu.
Sn.Özgül ,yapmış oldugunuz memuriyet çok önem arz etmektedir,Mesela görevi ihmal derken (Asker ve Polis)'te disiplin yönetmeliginde " olayın niteligine göre "Meslekten İhrac'a kadar gider)bilginiz olsun.
Alıntı:
özgülhanım rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler
yargılandığım davadan görevi ihmal etmekten eski tck madde 230/2 den 5 ay ceza ve 2ay 15 gün memuriyetten men aldım . cezam 647 sayılı kanuna göre 1650 ytl adli para cezasına çevrildi en son olarakta 647 ye madde 6 ya göre adli para cezası ve 2 ay memuriyetten men cezam ertelendi sorum cezam ne zaman infaz edilmiş ve hangi şartlarda infaz edilmiş sayılır ?Memuriyetime bundan sonrası için engelmidir?
iyi çalışmalar teşekkürler
Savsaklama suçu bu kadar hafif cezalandırılamaz. Bugün git yarın gelcilere burada üşenmeyip hemen de cevaplar verilmiş. Bravo. Umarım suçu tekerrür edersiniz de memuriyetten men edilirsiniz de sırtımı nasılsa devlete dayadım deyip, insanları kağıt parçası sananlar için bir ders olursunuz. Bir de bu siteyi yıllardır takip ediyorum edalarıyla hukuka çok saygılıymış imajını vermenize hayran kaldım. Haydi iyi uykular memure.
sayın illegal
bilinç altınızda memur ve öğretmenlerle ilgili kötü anılarınız olduğunu anlıyorum ama ne olduysa onların benle ilgisi yok. görevi savsaklama değil ihmal her meslekte olabilecek şey. ettiğin beddua aynen sana iadedir :bir çocuk annesi birine edilecek laf değil.ikincisi sen kimsinde mahkemenin verdiği cezayı az diye eleştirebiliyorsun hukukçu olduğuna göre bağımsız mahkeme kararlarına saygılı olmalıydın ama asıl burda kin garezle bir savsaklama söz konusu.Ben sırtımı devlete dayayıp oturmadım 5 yıl doğunun köyünde devleti temsil ettim soba yaktım sınıf temizledim görevim değildi .Eğri oturup doğru konuşmak lazım tabii birde bilerek!!! konuşmalı.
Allah herkese layığını versin
sayın ekrem bey
disiplin soruşturmasında uyarı verdiler sonra ilk cezam olduğu için onuda vermediler