Boşanma davam vardı ve davayı ben kazandım.Yani dava red oldu.Eşim temyize gitmedi.3 yıl bekliycez şimdi.Fakat baştan beridir beni tedirgin eden,içime sinmeyen,eş dost tavsiyesiyle tuttuğum avukatı artık azletmek istiyorum.Ne yapmalıyım?
Printable View
Boşanma davam vardı ve davayı ben kazandım.Yani dava red oldu.Eşim temyize gitmedi.3 yıl bekliycez şimdi.Fakat baştan beridir beni tedirgin eden,içime sinmeyen,eş dost tavsiyesiyle tuttuğum avukatı artık azletmek istiyorum.Ne yapmalıyım?
İnsanda biraz izan ve insaf olur. Ham davayı kazanmışsınız hem avukatınızı kötülüyorsunuz
Ben de neden azletmek istediğinizi anlamadım. Zaten davanın reddini talep etmişsiniz ve eşinizin davası reddedilmiş. Davanın esestan reddedilmesinden ve kararın kesinleşmesinden itibaren 3 yıl içinde evlilik birliği tekrar kurulamazsa yeniden boşanma davası açılabilir ve bu durumda hakim boşanma kararı verir. bu durum yasadan kaynaklanmaktadır. 3 yıl bekliycez dediğiniz bu olsa gerek.
avukata rağmen de dava kazanılır.
Veya avukat dava aşamalarında müvekkilini yeterince aydınlatamadığı için memnun kalmamış olabilir.
Herkes avukat seçmekte ve azletmekte özgürdür. Cevap verenlerin hukuki prosedürü anlatması gerekirdi.
Yapılacak iş avukata vekalet vermek için gittiğiniz notere gidip oraya avukatınızı azletmek istediğinizi söylemek. Onlar gerekli belgeyi hazırlayacaktır.
Bakın ben kesinlikle avukatımı kötülemedim,sadece memnun kalmadığımı söyledim.Çünkü yeteri kadar davanın seyri sırasında aydınlatılmadım.Savunma yazılarımızı bile kendince yorumlar yaparak yazmış ve bazı olaylar yanlış aktarılmış.Davanın red olduğu duruşmada hakim bey nafaka isteyip istemediğimi sordu ne olduğunu bile anlamadım.Öyle bir sorununun geleceğinden bile haberim yoktuı.Kısacası ilgisizlik..Ve ben 3 yıl beklemeden 6 aya kadar kendim açıcam bu kez boşanma davasını yada eşimi ikna edebilirsem anlaşmalı olacak bu iş.Ama avukatımı şu an için istemiyorum ve azletmek istiyorum.Bu arada Kareem teşekkür ederim.
3 yıl beklemeden ne gerekçeyle açacaksınız.
Neyse ben soylıyım.
Noterden azile ettiğinize ilişkin ihtarname çekersiniz.
Devamnında olacaklara avukatınız karar verecektir.
Yazdığımdan öyle bir sonuç çıkıyorsa yanlış ifade etmişim.
Buradaki bazı hukukçuları çok beğeniyor, takdir ediyorum.
"Cevap verenler" diyerek hukukçuları değil, "bilgi sahibi olanları" kastettim.
Ben de mesajımı bilgi sahibi olanlara sorulan soruya cevap vermek için yazdım.
Özellikle siz ve Ragıp Bey görüşlerinden çok şey öğrendiğim insanlarsınız.
Ama nasıl ki beş elin parmakları bir değil, her avukat da aynı değil.
Nasıl ki "dava dosyasını bilmeden bu konuda birşey söylememiz doğru olmaz." diye cevap veriyorsunuz ve çok haklısınız, aynı şekilde müvekkilin avukatla ilişkisine ait detayları bilmeden avukatı azledip azletmemesini sorgulamak yanlış olur.
Birde tecrube denen bir kavram var.
Müvekkillerin bitmek tükenmek bilmeyen talepleri, avukatlarını hizmetçileri sanmaları vs. gibi.
Azil bir haktır tabii ki kullanılabilir. Davasını istediği şekilde sonuçlandıran bir avukat neden azledilir acaba bunu bilmek lazım..
Sayın btkm,
Madem avukatınız var, hakkındaki şikayetinizi veya memnuniyetinizi veya aksini veya nerede hangi konuda sıkıntı duyduğunuzu, neden avukatınızla oturup açık açık konuşmuyor, bizimle paylaştığınız gibi avukatınızla da paylaşmıyorsunuz? "Bu avukatın yerinde ben olsam, ne yapardım?!" diyerek, kendinizi avukatınızın yerine koyup düşündünüz mü hiç?! Sanırım o zaman eşinizi de dostunuzu da avukatınızı da daha iyi anlama olanağına kavuşabilir ve hatta sorunlarınıza bakış açınız bile değişebilir!
Saygılarımla.
Bana izlemem gereken yol hakkında bilgi veren herkese teşekkür ediyorum.Burada avukatımla ilgili yaşadığım sıkıntıları ayrıntılarıyla anlatmam gereksiz olur diye düşünüyorum.Ben sadece nasıl bir yol izlemeliyim diye sizlerden bilgi aldım.Bu kadarı bana yeterli sanırım..Herkese iyi çalışmalar.
merhabalar,
Eşim bana boşanma davası açtı.Ayrıca bir ceza davam var(ölümlü trafik kazası). Akraba tavsiyesi ile bir avukatla anlaştım.5000 TL'si peşin olmak üzere 30000 TL lik bir sözleşme imzaladım. Davalarım başlamadı fakat avukatım boşanma davasında karşı cevap olarak 2 dilekçe gönderdi. Geldiğim aşamada avukatım paradan başka hiçbir şey konuşmamakta. İlgisizliği her halinden belli oluyor ki koyulan tedbir nafakasını yatıracağım bir hesap numarası var mı? şeklindeki soruma bile "karşı tarafı arayıp sor" cevabını veriyor. Bunun gibi birkaç konu daha var beni bilgilendirmediği (bilgilendiremiyor diyemeceğim kendisi 70 yaşında emekli bir profesör) Kendisiylee sözleşmemizi fes edelim diye bir konuşma yaptım fakat icra yoluyla bu parayı alacağını söylüyor. Ortada bir adet de kefil mevcut. Sorum şu ki ben avukatımı azletsem direk icra mı gönderilecektir yoksa bir icra davası açılıp kendimi savunma hakkı mı verilecektir? Ayrıca yukarıda belirttiğim gibi memnuniyetsizliklerim varsa icra davasında şansım ne olur?
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.
Not: Ölümlü trafik kazasında kendi oğlumu kaybettim. Bunun acısının yanında bir de bu işlerle uğraşmamak adına bir avukatın yardımına sığınmak zorunda kaldım.
Azil işi sanırım avukatların gururuna dokunan bir olay. Kimi avukatlar bu olaydan haksızlık gördüklerinden pek hoş olmadığını anlayabiliyorum. Kimi avukatlarda haketmiyor değil. Tavsiyem bir haksızlığa uğrama ihtimaliniz yoksa azletmeyin. Hele sağlam bir gerekçeniz yoksa alakayı kesin hitsin. Haksız azledildiğini idda edip bir icraya verir canınızı çok yakar. Yaşandı görüldü.