Hava gene çok soguktu. Tommy ve kardesi çok üsümüstü.Tommy burnunu hissetmiyordu artik. Eskimis eldivenlerinden çikan parmaklari da buz kesmisti. Kardesi Tommy "Yine o luks otelin duvarina gidelim, havalandirmasinin oldugu o duvar çok sicak oluyor''dedi. Tommy 'Evet ama biliyorsun otelin sahibi sikayet edince polisler geliyor dedi.
Kiz çok üsümüstü. Öksürerek "Lütfen Tommy, çok üsüyorum'' dedi.
Otelin önüne geldiklerinde kapinin önünde ki siyah arabayi tanimisti Tommy. Bu otel sahibinin arabasi idi, otelin havalandirmasinin oldugu duvara yaslanip, isiniyorlar diye kiz kardesini ve onu sürekli polise sikayet eden adam bu idi.Gene sinirle etrafa emirler yagdiriyordu, otelin kapisindan çikarken.
Bir an Tommy karanlikta bir seyin adamin paltosunun cebinden düstügünü gördü,adam arabaya binmisti bile..
Tommy yerde duran karaltiya dogru yürüdü. Bu otel sahibinin cüzdani idi. araba tüm ihtisami ile hareket ederken Toomy' "Bayim ,bakar misiniz?'' diye bagirdi. Adam Tommy'i görünce ''Yine mi siz? Ne ariyorsunuz gene burada? Sizi bu otelin etrafinda görmiyecegim bir daha demedim mi ben?''diye bagirdi.
Tommy adamin suratina bakti ve sakin bir tavirla cüzdani adama uzatti: "Bunu düsürdünüz biraz önce''dedi.
Adam saskin bir ifade ile cüzdani aldi biraz önce söylediklerine pisman olmustu ama gene de''eger içinden bir sent bile kayboldu ise????'' diye sözünü tamamladi.
''Ben burada iken sayin lütfen''
Tommy bunlari söylerken,adamin suratina öyle bir ifade ile bakmisti ki,adam cüzdanin da ki parayi saymadan, paltosunu cebine koymak zorunda kalmisti.
''Hadi Ann, gidiyoruz!' dedi kiz kardesine...
Çocuklar karanlikta kaybolmak üzere iken adam arkalarindan seslendi ''Dur bir dakika!''
Tommy arkasini döndü ''Ne istiyorsunuz? Bir daha otele yaklasmamamizi söyleyecekseniz, buna gerek yok, çünkü bir daha gelmiyecegiz buraya'' dedi...
Adamin o kizgin tavirlari yoktu artik yüzünde 'Hayir onu söylemiyecektim, eger is ariyorsan biz de bir kasiyer ariyorduk. matematik kafan varsa çabuk ögrenirsin''' dedi.
Çocuk arabaya dogru bir iki adim atti. ''Cüzdanindaki 100, 200 dolar için bana güvenmeyen birisini kasasini teslim alamam yine de tesekkürler'' dedi ve kiz kardesi ile oradan uzaklasirken, adamin bir kez daha söyledikleri sayesinde, düsüncelere dalmasina sebep oldugunu bilemedi.
Adam uzun zaman o iki kardesi görebilmek için bakindi durdu, ama çocuklari otelin etrafinda bir daha göremedi.
sehrin arka sokaklarinda büyük ihtisamli arabasi ile gezinirken adam, yine tüm siniri ile bagiriyor ve aradiklari adresi bulamamanin öfkesini söföründen çikariyordu..o sirada bisikleti ile hizla asagi inen kasketli genci fark etti ve soforune''dur biraz su gelen gençe adresi soralim. O büyük bir ihtimalle burada oturuyordur.''dedi.
söfor arabayi kenara çekti ve pencereyi açti, yokus asagi hizla gelen gence eliyle isaret etti.''Bir saniye bir sey sorabilir miyiz??!!''dedi ama genç hiç durmadan yanlarindan geçti gitti.
Adam çok sinirlenmisti söylenmeye basladi ''Bunlarda kibarlik ne gezer, bunlar aile terbiyesi görmemisler ki, kenar mahalle çocuklari hepsi...''
Tam bunlari söylerken arabanin dikiz aynasindan cocugun biraz ileride çok zorda olsa durup geri geldigini gördü. Çocuk arabanin yanina gelince durdu ve pencereye egilerek''özür dilerim. sizin isaretinizi geç fark ettim, bisikletimin fren bozuk, uzakta durabildim. Bir sey mi soracaktiniz?''
Adam gözlerine inanamadi bu o gece cüzdanini getiren gençti. Tommy nin bu, adami yaptiklari ve söyledikleri için üçüncü kez utandirisi idi.
Adam arabadan indi ve Tommy nin yanina gelerek omzuna elini atti: ''Bak evlat kaç aydir ben sizi ariyorum. Sana güzel bir teklifte bulunacaktim. Gel benim yanimda çalis, ne kadar para istersen veririm. Ben sende para kazandikça yavas yavas kaybettigim insanligimi buluyorum'' dedi.
Cocuk adamin sozunu bitirmesini bekledi ve soyle dedi ''Üzgunum efendim ama insanligi ve vicdani para ile satin alamazsiniz. Hoscakalin!!!''
Tommy bisikletine binip oradan uzaklasirken, adam Tommy'nin hala arkasindan bakiyordu.
Ve yillar önce ona ayni teklifte bulunan patronunu teklifini kabul ettigi için ilk kez pismanlik duymustu.
Evet simdi çok parasi vardi, ama insanligini kaybetmisti. Tipki yillar önce insanca tavirlari için Onu seven ve ise alan patronu gibi...
Bu üç seyi ihtiyaciniz oldugunda para ile satin alamazsiniz: Insanlik, saglik ve mutluluk...
Bu yüzden onlari buldugunuzda, iyice sarilin!!!