Re: Forum üzerinden hakaret
Efendi !
Evet ellerindeki delil olur ve büyük ihtimalle okulla ilişiğin kesilir.
Ayrıca yargılanır ve caza alırsın.
İnşallah da en ağırından olur....
Sayın mao zedong,
Şu forum konularında sorunuza yanıt bulacağınızdan eminim. Unutmayınız ki, meseleniz ne olursa olsun, bu size başakasına hakaret etme hakkını vermez.
5237 sayılı TCK m.129 der ki:
Hakaret suçunun haksız bir fiile tepki olarak işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.
Bunun için özel meselenizin sizin hakaretlerinizi haklı kılacak bir tahrik unsuru olup olmadığını sorgulamalısınız.
Okulla aranızdaki ilişki bir idari ilişkidir ve suç dolayısıyla okulla ilişiğinizin kesilmesi bence olanaksız. Çünkü bu ancak bir disipli suçunun konusu olabilir.
Ancak hakkınızda yapılan suç duyurusundan alacağınız ceza 1 yıldan, yani adli para cezasına dönüşebilecek bir cezadan fazla ise okulla ilişiğiniz suçtan dolayı kesilir.
Ancak hatırlatmam gerekir ki bir yıl ve altında alınan cezalar için okul bir erteleyici neden; tabii aynı eylemi tekrar etmemek şartıyla.
okul ancak bu olay nedeni ile disiplin soruşturması yapar ve idare olarak ilişiğin kesilmesine karar alırsa o takdirde ilişiğiniz kesilir..
normal prosedür de budur..
yani sizi savcılığa ihbar eden makam ayrıca okul disiplin kuruluna da ihbar edecektir..
sevgi ve saygılarımla..
internet bağlantısı ve ipler babamın üzerinde gözüküyor.bu durumda ben suçlanamam sanırım.
suç kanıtlanırsa ceza tahmini olarak nasıl olur?
Alıntı:
mao zedong rumuzlu üyeden alıntı
internet bağlantısı ve ipler babamın üzerinde gözüküyor.bu durumda ben suçlanamam sanırım.
suç kanıtlanırsa ceza tahmini olarak nasıl olur?
Anlayamadım. Yani siz suçlanmayıp babanız suçlanırsa bu iyi bir şey mi?
Saygılar,
Alıntı:
korugan rumuzlu üyeden alıntı
Anlayamadım. Yani siz suçlanmayıp babanız suçlanırsa bu iyi bir şey mi?
Saygılar,
ip ile ilgili konuyu daha iyi kavramak açısından sormuştum
Babanız değil siz suçlanırsınız. Kurtulmanız pek kolay değil. Ancak konuyu tam açıklamadığınız için net birşeyler söylemek doğru olmaz. Konu hakkında ayrıntılı ve net bilgi verirseniz fikir yürütülebilinir.
Bu olayın tam tersi benim başıma geldi şimdi.Bir öğreti görevlisi bana forumda hakaret etti.Şimdi de soruşturma açılıyor.benim sadece üstü kapalı eleştirilerim var,hakaret falan yok..
Ben ne yapmalıyım bu durumda ceza almamak için??
HERKES HERKESE DAVA AÇABİLİR BU PROBLEM DEĞİL, EĞER SİZİN YAPMIŞ OLDUĞUNUZ, eleştiriler hakaret suçunun unsurlarını oluşturmuş olmuyorsa endişe edecek bir şey yok demektir.
Alıntı:
optimal rumuzlu üyeden alıntı
HERKES HERKESE DAVA AÇABİLİR BU PROBLEM DEĞİL, EĞER SİZİN YAPMIŞ OLDUĞUNUZ, eleştiriler hakaret suçunun unsurlarını oluşturmuş olmuyorsa endişe edecek bir şey yok demektir.
yalnız şöyle bir durum var.Ben meslek yüksek okulundayım.Sanırım soruşturmayı müdür yürütecek yani disiplin amirimi ne oluyor.E zaten benim mesele müdür yardımcısıyla.Yani karar zaten belli bana kınama yada uyarı cezası verilecek,hiç bir hakaret yada saygısızlığım olmadığı halde.E yardı yoluda açık değilmiş.ben eli kolu bağlı napacağım :(
Burada konunun şu noktasına değinmek istiyorum: sözkonusu eylemlerin gerçekleştiği ortam. Örneğin chat yoluyla veya sms veya direk olarak kişiye e-mail yoluyla yapılan hakaretler huzurda işlenmiş sayılabilir. Eğer hakaretin yer aldığı ortam bir blog veya web sayfasıysa, bu internet üzerinden yapılan yayın kategorisine girmelidir, kişilik haklarına saldırıda bulunulan kişi içerik sağlayıcıdan (ki web sayfası durumunda bu kişi webmaster, blog durumunda ise bence blog hizmeti veren sağlayıcı değil blogu yazan kimse olmalıdır) içeriğin yayından kaldırılması ve cevabın bir haftadan az olmamak üzere aynı ortamda yayınlanmasını talep edebilir. İçerik sağlayıcı da bu talebi iki gün içinde karşılamak durumundadır (henüz yürürlüğe girmiş olan 5651 no'lu kanunun 9uncu maddesi uyarınca). Ancak Forum olayı biraz daha değişik, yayın olarak sayılır mı, bu yukarıda açıkladığım madde uygulanabilir mi onu bilemiyorum. Internet hukuku tartışma yaratma açısından çok çok zengin bir konu.
ben bazı forumlarda adminlik veya moderatörlük yapmaktayım. kullandığımız forum sistemi özel mesajlar sadece gönderen ve gönderilen kişiler arasında bir iletişim olduğundan yöneticilerin bu mesajları okumasına izin vermiyor. ancak bu meajları okumamızı sağlayan forum eklentileri var bunları kullanmamız yasal olur mu?
özel mesajları okumamız izinsiz telefon dinleyemeye benzemez mi? ve eğer bir sitede özel mesajlar yöneticiler tarfından okunuyorsa üyelerin hiç bir yasal hakkı yok mu?
bu durumdaki gibi bir olay yönetici olduğum sitelerde başıma gelirse mesaj gönderilen üyenin bana alıntı olarak mesajı iletmesi benim üye hakkında işlem başlatmamı sağlayabilir mi?
bu konu hakkında sizden yarım almak istiyorum
benim yöneticisi olduğum bi forum sitesine küfürlü nicklerle üye girişi yapılıyor , iletişim bölümünden sürekli küfürlü ve tehdit içerikli mailler alıyoruz.
bununla ilgili savcılığa dilekçe verirken karşı tarafı nasıl belirtmeliyim ve delilleri nasıl sunabiliriz.
örnek bir dilekçe yardımıyla açıklarsanız çok memnun olurum.şimdiden teşekkürler
Karşı taraf belirtirken, "... rumuzuyla, ... tarihinde, saat ... 'de, ... IP numarası ile ... sitesine giriş yapan" şeklinde bir tanım yapabilirsiniz.
müşteki, suç, suç tarihi, olaylar başlıklarını kullanınız. Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılacak şikayetlerde şüphelinin bilinmesi her zaman için mümkün değildir, şüpheli re'sen aranacaktır.