Koğuş nöbetinden dolayı ceza
6 saatlik sabit koğuş nöbetim sırasında bilgisayar dergisi okumak tan dolayı bölük komutanınca makemeye verildim . kısa dönem askerliğimin son 2 ayı içerisine girdim.
tutanakta uzun nöbet süresinde yorulduğumdan gecici süreyle dinlenme ihtiyacı duydugumu belirttim.
Bu olaydan dolayı mahkemeden ceza alır mıyım?
yardımlarınız için teşekkürler
Re: koğuş nöbetinden dolayı ceza
Sizin askerliğinizi bölük komutanının uzatma gibi bir lüksü yok ,dava açılsada yargılama tehristen sonrada devam eder alacagınız ceza da TCK geregi ertelenecektir.
As.Ceza Kanunu:
Cezalının ayrılması halinde yapılacak muamele :
Madde 187 – Bir cezalı ordudan ayrılırsa evvelce verilen disiplin cezasının infazı veya ikmali caiz değildir. Şu kadar ki cezanın ikmaline kadar ordudan terhisi sonraya bırakılabilir.
sevgi ve saygılarımla.
Alıntı:
erdiken rumuzlu üyeden alıntı
As.Ceza Kanunu:
Cezalının ayrılması halinde yapılacak muamele :
Madde 187 – Bir cezalı ordudan ayrılırsa evvelce verilen disiplin cezasının infazı veya ikmali caiz değildir. Şu kadar ki cezanın ikmaline kadar ordudan terhisi sonraya bırakılabilir.
sevgi ve saygılarımla.
ÖNCELİKLE BU KONUNUN ASKERİ CEZA YA TAŞINMASI GEREKİR.Sonrasında ise
187 nci maddenin anlamı şu : yukarıda anlatılan duruma göre birlik komutanı ceza verirse hemen infazı gerekli ve askerlikten sayılır.Bu tür cezalar terhisten sonra infaz edilmez.Ancak disiplin mahkemesi cezaları sivilde de infaz edilir.Onunda infazının 1 yıl içinde gerçekleşmesi gereklidir.Aksi takdirde zamanaşımına uğrar.
Re: Koğuş nöbetinden dolayı ceza
sayın yld19sm.
kanun açık..
disiplin cezası askerlikten sayılmaz diye bir iddia da yok..
displin mahkemesi de zaten gündemde değil..
olay şu birlik komutanınca son dakika da verilen disiplin cezasının infazı..
yani senelik iznin tamamını kullanmış birisi terhis olmazdan bir gün önce disiplin cezasının infazı için oda hasine alınırsa ..ki durumu kanun anlatıyor..
benim gündeme getirdime nedenim..bazı arkadaşların şu görüşü vardı: "birlik komutanının sizin terhisinizi geciktirme gibi bir lüksü olamaz..."
görüşüne cevap olsun diye..
sevgi ve saygılarımla..
Teskere uzuyor maalesef. Keşke okumasaydın o dergiyi. Benim kardeşim terhisine 1 gün kala 25 gün ceza almıştı. Gerçi onun suçu farklıydı ama askeriyenin kuralları biraz ağır. Benim de bildiğim 3-60 gün arası. İnşallah hayırlısı olur.
Askerlikte nöbet hizmetleri silahlıdır.Koğuş nöbeti ise silahsız olduğu için seni askeri mahkemeye veremez.Ancak disiplin tecavüzü sokar ya kendisi verir veya disiplin mahkemesinede verebilir.disiplin mahkemesine giren suçlar bellidir.Bu nedenle disiplin mahkemesi iade edebilir.Sonuç olarak bölük komutanın rütbesine göre sana disiplin tecavüzünden ceza verebilir.disiplin tecavüzleri askerlikten sayılır.Sana iyi istirahatler.
Alıntı:
bymte rumuzlu üyeden alıntı
Askerlikte nöbet hizmetleri silahlıdır.Koğuş nöbeti ise silahsız olduğu için seni askeri mahkemeye veremez.Ancak disiplin tecavüzü sokar ya kendisi verir veya disiplin mahkemesinede verebilir.disiplin mahkemesine giren suçlar bellidir.Bu nedenle disiplin mahkemesi iade edebilir.Sonuç olarak bölük komutanın rütbesine göre sana disiplin tecavüzünden ceza verebilir.disiplin tecavüzleri askerlikten sayılır.Sana iyi istirahatler.
Nöbetin silahlı olup olmamasının hiç bir önemi yok.Mahkeme davaya bakar.Asgari haddi üç gündür ve ceza ertelenebilir.
komik, sana en fazla gelirse 7 gün gelir... askerliğini uzatma yetkileri onlarda (bölük komutanlarında) ne güzeldirki yok :D kaldıki o cezayı kafasına görede veremez kardeşim... rahat ol..ü
not: bu arada disiplin suçu askelrik bitince düşer, itaatsizlik suçları paraya döner, iteatsilikte ısrar suçlarıda hapise döner...
İteatsizlik suçları kesinlikle paraya dönmez sayın Satri.Yine yanlış bilgi.Nerede yazdığını söylermisiniz?