-
Dolandırıcılık
SELAMLAr
temyizde olan baoşanma davam için avukat yargıtay işlerinin uzun sürdüğünü temyizden 1senede dönmeyecğini söyledi ve tandığım var 3 milyar ver erken gelsin karar dedi ve beni dolandrıdı msn kayıtları ve telefon mesajları var şimdi şikayet edecğmi söyledim avukat bana şikayet edemezsin sende rüşvet vermekten içeri attırım dedi acaba şikayetçi olsam benim açımdan hukuki bir neden doğarmı
-
Re: Dolandırıcılık
Avukatınız sizinle rüşvet konusunu MSN üzerinden mi konuştu?
-
MERHABALAR
SN.AVUKAT DUYGU HANIM ben olayı tam olarak anlatayım benim boşanma davam var temyizde avukat bey benim tandığım birisi var dedi 3 milayr ver dedi karar erken dönsün dedi beni telefonda iş takipçisi diye tanıttğı bir adam telefonda adamla görüştürdü ve adamın hesabına para yatırttı ve beni dolandırdılar avukatlada msn de yazıştık avukat bana msn de bekle acele etme adam dolandırıcı değil gibisnden konuşmalr içeriyor ayrıcA benim bir davam daha vardı müvekkilinin 7 yıl ceza aldığını ve para vererek kararı bile değişdirttğini söyledi ve senin sadece erken dönmesi için para verdik bunu kesin yapar bekle tarzında msnde kayıtta yazıyor ayrıca diğer telefonda konuşturduğu şahsın telefon mesaj kayıtları da var şimdi bana şikayet edersen seni rüşvet vermekten içeri attırım diyor böyle bir durum olurmu saygılarımla
-
Şimdi siz avukatınızın illegal olarak davanızın temyiz incelenmesini hızlandıracağını söylediğini üstelik msn gibi yazılı ortamda bunu ifade ettiğini ve bu yazılı metinlerde YARGITAY kelimesini tekrarlıyor söylüyorsunuz öyle m?
-
Kısaca; suç duyurusunda bulunduğunuz takdirde ceza almaktan kurtulursunuz ve ödediğiniz ücret tarafınıza iade edilir.Herhangibir sorumluluğunuz söz konusu değil.
-
yazdıkalırmın hepsi doğrudr evet yazmış olduğum herşey msn ortamında elimde kayıtlı ayrıca biraz önce bahsettiğim avukat by benim başka bir davam vardı kararı bile değiştirtim diye msn yazıyor av. hanım şikayet etsem benim açımdan huki boyutu nedir öğrenebilirmiyim
-
Avukatın kendi ücreti dışında başkasının hesabına para yatırttığını mı söylüyorsunuz?
Rüşvet suçunun bir unsuru rüşvet alan kişinin kamu görevlisi olmasıdır. İş takipçisi diye adlandırdığınız kişi sanıyorum ki kamu görevlisi değil, peki böyle bir iddia gerçekse, rüşvet alan kamu görevlisini nasıl tespit edeceksiniz?
Türk Ceza Kanunu 254/3. maddesine göre; "Rüşvet suçuna iştirak eden diğer kişilerin, soruşturma başlamadan önce, pişmanlık duyarak durumdan soruşturma makamlarını haberdar etmesi hâlinde, hakkında bu suçtan dolayı cezaya hükmolunmaz. "
-
Bulunduğu il barosuna şikayet edebilirsiniz.Elinizde ki belgeleri ek yaparak
Ancak bunu ispatlayamazsanız size yüklü miktarda tazmınat davası açılabilir.
Ve bu süreçte mutlaka avukat yardımı alınız.
Ama rüşvet verdiğiniz gerçeğini nasıl izah edersiniz onu bilemem... Yani binlerce vatandaş 1 seneden fazla beklerken sizin farkınız ne ki hızlandırmak istediniz.
Hamama giren terler derler riskli durumdasınız..
-
vermiş olduğunuz cevaplar için tşk ederim fakat avukat olarak böyle birşeyi söylemesydi bende nerden bilebilirdim bana kendisi önerdi bu işler böyle dedi yoksa bekerlsin dedi bende kabul ettim. "Rüşvet suçuna iştirak eden diğer kişilerin, soruşturma başlamadan önce, pişmanlık duyarak durumdan soruşturma makamlarını haberdar etmesi hâlinde, hakkında bu suçtan dolayı cezaya hükmolunmaz. "bunu tam olarak anlaymadım.benim ceza alma olsılığım varmıdır yanlış anlaşılmak istemem fakat avukat yardımı almadan kendimi savunamazmıyım ayrıca para vermiş olduğu hesap numarsına söylemiş olduğu kişinin adına para yatırdım ayrıca telefon mesajlarındada kaydı mevcut
-
"yanlış anlaşılmak istemem fakat avukat yardımı almadan kendimi savunamazmıyım "
demissiniz.
avukat yardimi ile kendinizi bu duruma sokmussunuz bide avukat yardimsiz kendinizi sokacaginiz durumlari dusunmek bile istemem. bence siz bir (normal olanlardan) avukat bulun.
-
-
avukat yardimi ile kendinizi bu duruma sokmussunuz bide avukat yardimsiz kendinizi sokacaginiz durumlari dusunmek bile istemem. bence siz bir (normal olanlardan) avukat bulun.
öneriniz için tşk ama normal olanlardan yazmışsınız pardon ama normal olup olmadıkları kapılarındamı yazıyor veya böyle bir genellememi var normal anormal diye
-
elbette dolandirici avukat kapisina "ben adami dolum dolum dolandiririm yazmaz". durumunuz ile alay etmek bakimindan da soylemis degilim. ama bir soz vardir "balik bastan kokar". size bir avukat, gel beraber birisine rusvet verelim diyorsa o avukatin;
1- ahlakindan
2- diplomasindan
suphe etmek gerekir diye dusunuyorum.
diger bir metod (yontem) ise, bir bilene sormak metodudur.
elbette avukat secmenin kavun karpuz secmekten farkliligi coktur, ama herkes kavun karpuz secmeyide biliyor diye bir kural yoktur. nasil ki kavun karpuzdan cok anlamayan birisi (mesela duygu hanim) boyle bir durumda karpuzun iyisini manava soruyosa sizde keske ya bilinen bir avukata yada bir bilene, avukat sorsaydiniz.
malesef bazen kendi kendimizi zor durumlara sokuyoruz. umarim sorununuz en kisa zamanda istediginiz sekilde hallolur.