Acaba Bir resme uzun süre bakmak intihara neden olabilir mi?
http://img116.imageshack.us/img116/1...f7f85od4fr.jpg
Printable View
Acaba Bir resme uzun süre bakmak intihara neden olabilir mi?
http://img116.imageshack.us/img116/1...f7f85od4fr.jpg
Neden değil ama bahane olabilir... Çok şirin değil mi resim?
Yaşlılıktan olsa gerek bir şey anlamadım resimler arasında fark mı var ? Resmi cevirip mi bakmak lazım özel işlemden mi geçirilecek ?
iki resim arasındaki fark ilk resme uzun süre baktığımızda ikinci hali alıyor gibi,
Bu kadar şirin bir kız resmi neden insanı intihara götürsünki....
Arkadaşlar kızın boyun bölgesinde sanki azrailin silüeti görünüyor ,yoksa ben mi yanlış görüyorum.
Hmmm Azrail'in silüeti mi intihara yönlendiriyor insanı ? Ben hiç Azrail'in silüetini görmedim ki, benzeteyim.
Bence de bu şirin kız kimseye intihar ettirmez, böyle bir olay olmuş mu ki?
Böyle bir olayın olup olmadığını bilmiyorum,olmasını da hiç istemem,ancak alttaki arap biçimindeki resime dikkatlice bakarsanız bu tatlı kızın boyun kısmında azrail silüeti varmış gibi görünüyor,tabii iddiam yok bunu ben görüyorum,fakat hala intihar etmediğime göre sebep bu da olamaz:)
Sürekli bu resime bakıp, "Ben neden bu kadar güzel değilim" diyen kimselerin intihar etme olasılığı daha yüksek bana göre. Ayrıca aşağıdaki resim yalnızca resmin renk düzeninin oynanmış halidir, başka bir şey değil...
Bu resim intihar ettirir; ruh hastası isen...
Bu forum benı intihar ettirecek..
Alisinkay aylardır yoksun bir geldin toplu intihar edicez ayıp yani..
Yaşam sevinci beklerdim şahsen..
Dalga geçiyorsunuz sanırım. Bende size uydum iki saattir resme bakıp duruyorum. Tek dikkatimi çeken sanki uzun süre bakınca kızın yüzü değişiyormuş gibi. Ondan da emin olamadım.
Ben Azrail Cebrail Mikail İsrafil dahil hiç bir silüet göremedim. Onların silüeti nasıl ouyor onu düşünmeye çalıştım bulamadım.
Neticeden Başmakçı ya gidilerek Ali Sinkay ın kafasına kafasına yumurta atma duygusu uyandırdı bu resim bende.
Bir neden daha buldum, yağız Anadolu delikanlısı sevgisine karşılık almazsa onusz hayat ölümdür diyip intihar edebilir.
Şu durumda yağız Anadolu delikanlısının ruh hastası olduğu sonucu çıkıyor gibi görünseeedeeeeee..........:):):)
Gözlerimden yaş gelene kadar baktım...:mahcup:
Ne yaptıysam, bu güzellik hiç bozulmadı....
Ya içimiz çok temiz.. YA DA..
Enayilik testine tabi tutulduk..:eek:
bence olay basit o resimdeki hatuna ulaşamamak ona dokunamamak adamı direk intihar moduna sokar:)
Arkadaşlar sadece bu resim değil. Daha intihara neden olan pek çok resim var. Ancak intihar eden kişiler genellikle bunalımdaki insanlar şizofren yada ağır depresyon intihara sürükleyen öncelikli etken, ancak renklerin ve resimlerin etkisi de tartışılıyor. Murat Kekilli Bu akşam ölürümü söyledikten sonra o şarkıyla intihar edenleri de unutmadık tüm bu dış ve bağımsız etmenlerin ruhta nasıl karmaşa yarattığı ise tartışılıyor.
Örneğin o kızın duruşu, resmin tonlaması, arkada kullanılan koyu yeşil renk gibi etkiler asosyal biri ile birleştiğinde intihar olağan sonuçlardan oluyor. O kıza uzun süre bakmak bilinçaltına yerleşiyor ve kızın donukluğu donuk renklerle birleştiğinde aklımızdan çıkmamaya başlıyor. Bunun pek çok örneği var mesela
anselm kiefer'den ressurexit edvard munch'dan scream picasso'dan guernica intihara neden olan resimlerden. Aşağıdaki resmi çeken fotoğrafçı da aklından bu görüntüyü silemediği için intihar etmiştir.
http://www.resimmax.com/data/media/2...imleri_002.jpg
Sevgili alisinkay
bu resmi çeken fotoğtafçı, resim için değil; BU resimde yer alan sosyal olguya çaresiz kaldığı için intihar etmiştir. Açlık ve safaletle yüzleşmek kolay değil. Bunu anlamak gerekir. Biz bilgisyar başında karnımız tok iken, açları anlamamız zor elbette.
Bunun için açlık grevindeki insanları anlamıyoruz.
Bunun için çevre koruma için hücümbotlar tarafından denize atılan insanları anlamıyoruz
Bunun için Yoksullluğa hayı ve eşit paylaşım diye asılan insanları anlamıyoruz
Bunun için Demokrasi ve insanca muamele için işkence gören insanları anlamıyoruz
Bunun için savaşa hayır diyen insanları anlamıyoruz
Bunun için laik düzen diye çırpınan işnsanları anlamıyoruz. Üstelik dinsizlikle suçluyoruz.
Aklımda kadığı kadarıyla bir öykü anlatayım.
Evde televizyon bozulmuş. Adam tamirci çağırmış. Bi de bakmışlar ki, televizyonun arkası ekmek kırıntıları ile dolu.
Evin küçülk kızı atmış ekmekleri. Niçin attığını soduklarında:
Televizyonda aç insanları görüyordum. karınlarını doyursunlar diye ekmek koydum " demiş.
Sayın Ragıp Atay,
Haklısınız tüm söylediklerinize katılıyorum. Ancak unutulmaması gereken küçük nokta bu fotoğrafı çekenin aklında bu görüntü dondu ve aklından çıkaramadı.Ve bu görüntü sizin belirttiğiniz olumsuzlukları sürekli beyne taşıdı ve dayanma gücü kalmadı. Anlatmak istediğim sanatsal ürünlerin insan psikolojilerini etkilediği,
Ki bu duruma en güzel örnek iç mekanların boyamalarının insanın fiziksel ve zihinsel yapılarına etkisidir ve bu kanıtlanmış bir gerçektir.
Bu nedenle bir fotoğrafın araç olarak kullanılıp insanların intihar etmesine neden olabileceğini düşünüyorum. Verdiğiniz örneklerin tamamını hatırlamak ve unutamamak insan psikolojisini nasıl etkiler bunun yorumunu size bırakıyorum ancak insan beyni kötü olayları korunma içgüdüsü ile silmeye çalışmaktadır. Bu silinemediği ve bir dış uyaranla sürekli hatırlandığı zaman da bahsettiğimiz sonuç doğabilir. Hatırlamamak görmezden gelmek olarak da algılanmamalı, ancak tüm olumsuzluklara müdahale edemeyeceğimiz gerçeğini aklımızda tutarsak belki kendimizi bu resim gibi binlerce uyarandan koruyabiliriz.
Sayın alisinkay farklı bir noktaya değinmek istiyor, ancak o ikinci resim için bende Sayın Av. Ragıp Atay gibi düşünüyorum. Hatta belki de kendisine yapılan sosyal baskıdan da değil, sonuçta o da bir insandı, zamanında düşünemedi ama daha sonra vicadanıyla başbaşa kalınca yapmış olduğu insanlık dışı hareketiin farkına vardı. Uzun süre vicdanı ile hesaplaşma durumunda kalınca da intiharı kurtuluş veya kendini cezalandırma olarak düşünmüştür. Çünkü o fotoğrafçı için o görüntü sadece bir resim değildi.
bence bu kız cok sırın ıntıhar etmeye sebep olcağını sanmıyorum
Bu resmi çeken adam dünyaya rezil olduğu için intihar etti. İmsanlık ayıbından dolayı görmek istemediğim bir resimdi çekeni ölmesine rağmen gene lanetliyorum.
Bu fotoraf ödüllü fotorafçı Kevin Carter tarafından Sudan'da çekilmiştir. Fotoğraf, zayıflıktan ölmek üzere olan siyah küçük kız çocuğu ile yakınında tüneyen akbabayı yansıtmaktadır. Kızın, birkaç kilometre ilerdeki Birleşmiş Milletler Roman yardım kampına gitmek istediği sanılmaktadır.
Bu anıı fotoğrafladıktan sonra akbaba kaçmış, ancak Carter küçük kıza kampa ulaşması için yardım etmemiş, oradan uzaklaşmıştır. Bu yüzden yoğun eleştirilere maruz kalan Carter profesyonel fotoğrafçı olduğunu, yardım görevlisi olmadığını söylerek kendisini savunmuştur O dönemde, gazeteciler ve fotoğrafçılar, bulaşıcı hastalıklar nedeniyle hasta insanlara dokunmamaları konusunda sıkı biçimde uyarılıyorlardı.
Fotoğraf ona Pulitzer ödülünü kazandırmış, ayrıca açlıkla mücadeleye önemli derstek sağlamış pek çok kişinin açlıktan ölmesini engellemiştir.
Bir süre sonra Carter intihar etmiş, bıraktığı nottan tam olarak ne dediği anlaşılamamış ancak ölmek üzere olan çocukların peşini bırakmadığı anlamı çıkarılmıştır.
Carter 33 yaşında ölmüştür. O kız çocuğunun akibeti bilinmemektedir.
Kendi adıma o anda yardım kampına çok yakın bir yerde bulunulması bilgisi nedeniyle yaşadığını düşünmeyi seçiyorum. O çocuğun öldüğü düşüncesiyle yaşamayı red ediyorum.
Hayır bunların hiçbirisi değil intihar nedeni.
Stockholm sendromundan ötürü intihar etmiştir.
Peki bu sendrom nedir bunu bu resmi yayınladığım bir başka forumda yazmıştık sanırım ama yenileyelim.
Stockholm sendromu
Rehinelerin, kendilerini rehin alanların duygularını anlama noktasına gelmelerine Stockholm sendromu deniyor. Rehine, kendisini rehin alan kişiyle geçirdiği süre içinde onunla konuşarak öyle bir hale geliyor ki, sonunda ona yardımcı olmaya başlıyor.
Bu ruh halini tanımlayan Stockholm sendromu, otuz yıl önce Stockholm’de bir banka soygunu girişimi sırasında yaşandı; ondan sonra da dünyaya mal oldu. Otuzuncu yıldönümü nedeniyle Stockholm sendromunun filmi de yapıldı.
BU ETTİRİR.......
http://www.dropshots.com/photos/1696...3/b_141256.jpg
Sayın KASIMAN siz ömürsünüz ve resim süper :) Güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum. Galiba ağlanacak halimize güle güle neye nasıl tepki vereceğimizi de unuttuk...
Lütfen Başlıkla içerik aynı olsun ve açtığım konu başka bir yöne sapmasın. Burada güzel sanatların dallarının insan ruhuna etkileri tartışılıyor. Küçük bir hatırlatma...
varolan her çalışmanın her eserin insan ruhuna yönelik olumlu yada olumsuz etkileri kaçınılmazdır.eser her kişiye göre değişik etkiler göstermektedir zaten.:)
Sayın alisinkay,
Bence başlığa cuk diye oturdu bu resim.....
Hele içeriği muhteşemm.
Aslında orjinali bu..
http://www.dropshots.com/photos/1696...3/b_151308.jpg
AMA çok kasvetli diye rengini biraz açtım.
Neme lazım birileri hakikaten intihar edebilir....
Zaten ampuller sayesinde çok kişi o eşiğe geldi......
Esenlikler,