-
Hukuk fakültelerinde devamlılık sorunu
Öncelikle merhaba herkese.Yazıma şöyle başlamak istiyorum.Ben özel üniversitede hukuk okumak istiyorum;ama bir yandan evimde durup sadece sınavlara girmek istiyorum tabi sınavlara çalışacağım adam gibi.sadece özel universite fiyatları bakımından kıbrıs avantajlı gibi goruyorum sadece üniversite fiyatlarına bakarak ama diğer masrafları hariç tuttum.Evimde kalma sebebim ise durumu daha ekonomik getirme amacımdır.aslında türkiyeden de özel üniversite de olur ama kıbrıs olmazsa onu dusunmek istiyorum ama sadece bunlara karar vermem için devamlılık sorunu düşündürüyor beni.bu konuya yardımcı olursanız çok ama çok sevineceğim.
Saygılarımla.
-
Re: Hukuk fakültelerinde devamlılık sorunu
Kıbrıs üniversitelerinde devamlılık zorıunluluğu vardır.
-
hadi ya.peki Türkiye deki özel üniversitelerde var mı?Mesela Anadolu üniversitesi özel değil ama orada devam sorunu yok diye duydum ama diğer üniversiteleri bilmiyorum açıkçası.
-
-
-
Hocam İlk Olarak Şunu DÜzeltelİm TÜrkİye De Özel DeĞİl Vakif Ünİversİtelerİ VÜcretler Ardir. SeÇİm Konusuna Gelİnce Kibris Ve Tr
Ücretler Hemen Hemen Ayni ÇÜnkÜ Kibris Daha Ucuz GÖzÜksede Yol Parasi Yurt Ve Buna Benzer İhtİyaÇlar Kibrista Daha Pahali Arti Olarak Kanimca Tr Dek İ EĞİtİm Daha Kalİtelİ...
-
Alıntı:
rezzak rumuzlu üyeden alıntı
Hocam İlk Olarak Şunu DÜzeltelİm TÜrkİye De Özel DeĞİl Vakif Ünİversİtelerİ VÜcretler Ardir. SeÇİm Konusuna Gelİnce Kibris Ve Tr
Ücretler Hemen Hemen Ayni ÇÜnkÜ Kibris Daha Ucuz GÖzÜksede Yol Parasi Yurt Ve Buna Benzer İhtİyaÇlar Kibrista Daha Pahali Arti Olarak Kanimca Tr Dek İ EĞİtİm Daha Kalİtelİ...
biliyorum arkadasım ben zaten su an devlet üniversitesinde öğretmenlik okuyorum.ama dediğim gibi sadece Türkiye de kalmak önemli yurt vs. istemiyorum.Bu durum Türkiye deki özel üniversiteler içinde geçerli.Üniversiteye devam etmeden sadece sınava girerek okulu bitirmek mümkün mü?mümküse hangi üniversitelerde var özel üniversite olarak?
-
Kibrista Herseyİn Sterlİn Üzerİnden Degerlendİrİldİgnİ Ve En Basİtİnden Ev Kİralarinin Cok Ucuk Oldugunu Bİlmenİzİ İsterİm..dİger Masraflarla Bİrlİkte Kibris Cazİp Gelmİyor Bana...fakat Su Olabİlİr.kibristakİ Ünİv Lerde Basariya GÖre İndİrİm Olanagi Var..eger İyİ Bİr Derece Yaparsaniz Bu Acigi Da Ordan Kapata Bİlİrsİnİz...bana GÖre İstanbul KÜltÜr Ünİv Bu YÖnden Daha Mantikli Gİbİ...yİnede Takdİr Sİzİn
-
evet gerçekten önemli bir sorun..:o
-
Alıntı:
anwalt_cem rumuzlu üyeden alıntı
Kibrista Herseyİn Sterlİn Üzerİnden Degerlendİrİldİgnİ Ve En Basİtİnden Ev Kİralarinin Cok Ucuk Oldugunu Bİlmenİzİ İsterİm..dİger Masraflarla Bİrlİkte Kibris Cazİp Gelmİyor Bana...fakat Su Olabİlİr.kibristakİ Ünİv Lerde Basariya GÖre İndİrİm Olanagi Var..eger İyİ Bİr Derece Yaparsaniz Bu Acigi Da Ordan Kapata Bİlİrsİnİz...bana GÖre İstanbul KÜltÜr Ünİv Bu YÖnden Daha Mantikli Gİbİ...yİnede Takdİr Sİzİn
doğru söylüyorsunuz üniversite fiyatı hariç diğer özellikler bakımından bana da cazip gelmiyor.birde bir tanıdığımdan duymuştum bazı duyduklarımda inanmakta güçlük çektim.İstanbul Bilgi üniversitesi nin %51 hissesine Amerikalılar ortak olmus ve artık bundan sonraki fiyatlar dolar üzerinden belirlenecekmiş ve üniversite fiyatı yıllık yeni türk lirasına eşitlersek 8.000 YTL olarak duydum yaklaşık olarak.Tamam hisse meselesi doğru olabilir ama üniversite fiyatı açısından kuşkuya düştüm.Bu konu hakkında bir bilginiz var mı?
-
Arkadaşım bu kadar düşünene kadar özel üniversiteleri devlet üniversitesi dene bence..Ben marmara üniversitesindeyim ve devam zorunluluğu yok..tabi okula gitmeden evde çalışmakla edineceğin bilgi ne kadar götürür seni orasını bilemem..
-
Ben özel üniversitede okuyorum.Sizin istediğiniz gibi pek devamlılık sorun olmuyor yani yönetmeliklerde %30 yazılıyor ama dokuz dersimizden altısı yoklama almıyor.
Size tavsiyem özel üniversiteye girin sadece bir gün okula giderek cok rahat mezun olursunuz ama dersleri kaçırdığınız için evde sıkı çalışmanız gerekecektir.
-
çok tesekkur ederim herkese cok yardımcı oldunuz gercekten.evet daha sıkı çalışmam gerek üniversiteye gitmezsem ama onu da hallettim hukuk ta okuyan arkadaşlardan not alacagım yardımcı olur.
-
okulumda devam zorunluluğu yok.kendimi üniversite öğrencisi gibi hissedemiyorum.bu benim en büyük belki de tek sorunum..
-
Alıntı:
Aydın Alber Yüce rumuzlu üyeden alıntı
okulumda devam zorunluluğu yok.kendimi üniversite öğrencisi gibi hissedemiyorum.bu benim en büyük belki de tek sorunum..
hangi universitede okuyosun?
-
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyorum.
-
sayın aydın alber yüce..
ben ankara hukuk 85 mezunuyum..
bizim dönmede daha da bir serbestlik vardı..
ben tüm derslere devam ettim..
hiç de senin gibi hisse kapılmadım..
bilakis kural olduğu için değil öğrenmek amaçlı devam ettiğim için de ayrı bir haz aldım..
fakülyeyi de 4 yılda iyi derece ile bitirdim..
senin özgürlük tarafın biraz körelmiş gibi..
serbestliğin iyi yanlarını yakalamaya çabala..
mecburi devamdan daha çok sebep bulusun inan bana..
sevgi ve saygılarımla..
haaa..şimdi emekliyim..
ama yine hukuk alanında çok faklı bir yönde çalışıyorum..
-
samutra, devamlılık mecburiyeti gerçekte vakıf üniversitelerinde var.devlet üniversitelerinde özellikle de hukuk fakülteleri nerdeyse 300 kişilik sınıflara sahipken devam mecburiyeti sözkonusu olmaz zaten..örneğin yeditepe üniversitesi bu konuda çok titiz..bazı hocalar devam etmeyen öğrenciyi sınavına almıyor..devam edemeyeceksen zaten sırf bu yüzden devlet üniversitesini düşünmen daha mantıklı..kaldı ki derslere devam etmen öğrenmek için gerekli özellikle de hukuk fakültesinde..hepsi için demiyorum ancak bir takım derslerde devam etmeden kendi çabanla ya da kitaptan okuyarak anlayamayacağın dersler var..
-
sevgili aydın alber yüce..devam mecburiyeti olduğunda da üniversite öğrencisi gb hissetmiyorsun merak etme aksine halen lisedeymişsin gb hissediyosun çünkü üniversiteye gelmiş koskoca insanlar nereye gideceklerine hangi derse katılıp katılmayacaklarına ve sonuclarına katlanmak zorunda olacaklarına karar verebilecek kişilerdir..
-
nurdan hanım siz kaçıncı sınıf ögrencisi siniz? 1000 sayfa ve üstünde kitaplar var diyorlar hukuk okuyanlar dogru mu?
-
son sınıfım...evet doğru ama hepsini okumaya kalksan 50 senede bitirlmez bu bölüm..elbette ki sen anlıyosun hangi kısımlarını okuman gerektiğini..bir de derslere girip not tutarsan yükün hafiflemiş olur biraz..
-
kıbrıs zaten öğrenci ve turizm le geçinen bi memleket, doğal olarak da insanların umudu ülke dışından gelen öğrenciler, dolayısıyla üniversite harç miktarlarından ziyade orada yaşamak bayağı masraflı! (giden arkadaşlarımdan biliyorum) madem evde oturmak istiyorsun puanında iyiyse bi herhangi bir devlet üniversitesi yaz , zamanla istediğin yere geçiş yaparsın ,, hem evinde kalırsın hem de masrafın olmaz.
-
Bu sene böyle bir sorun kalmayacak arkadaşlar ben bile okula gideceğim :o
-
Birileri bana okul ile fakültenin farkını anlatabilir mi?
-
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Birileri bana okul ile fakültenin farkını anlatabilir mi?
Bu soru bana mıydı ? Ben fakülteme okul diyorum da.
-
Sorum herkese ama siz de yanıtlayabilirseniz sevinirim.
-
Soruya cevap verirdim tabi ama neden böyle bir soru sordunuz anlayamadım.Onun için cevap veremeyeceğim.Ben bile okula gidiyorum yerine ben bile fakülteye gidiyorum deseydim sanki bu serzenişte bulunmayacaktınız gibi.
-
Her üniversıtede normalde devam zorunlu ancak üniversıteler bu kuralı kendi insiyatiflerine göre uyguluyolar.Yani üniversiteden üniversiteye değişiyo.Mesela benim okdugum okulda üç senedır devama bakmadılar hocalarımız ancak son dönem hepsi karar alıp devam zorunlulugu koydular...
-
Hangi okul pardon fakülte ?
-
Alıntı:
Aydın Alber Yüce rumuzlu üyeden alıntı
Soruya cevap verirdim tabi ama neden böyle bir soru sordunuz anlayamadım.Onun için cevap veremeyeceğim.Ben bile okula gidiyorum yerine ben bile fakülteye gidiyorum deseydim sanki bu serzenişte bulunmayacaktınız gibi.
Alınmanıza hiç gerek yok. Sadece birileri bu farkı biliyor mu? Biliyorsa açıklasın diye bir dipnot oluşturmaya çalıştım ancak alındınız sanırım...
-
Evet alındım.İkisi arasındaki farkı açıklarsanız biz de bilgilenmiş oluruz.Yanlış anlamayın.Kişisel değil.Buraya yazılıp sorulacak kadar önemliyse arada devasa bir fark olmalı.
-
Ben de bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi olan var ise yazar umarım.
-
-
Fakülte :
1. Bir üniversitenin, öğrenim alanı ya da uzmanlık konusu bakımından ayrılmış ilgili bölümlerinden oluşan kollarından her biri.
2. Bu bölümlerin bulunduğu bina.
Popüler kültürün yoğun istilasına uğramış dimağım bu kaynaktan başka yere uğramayı akıl edemedi.
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=fakulte
Bu arada ilk tanımı kim yapmış haberim yok gerçekten kusura bakmayın şimdiden.
-
Şöyle desek?
Fakülte; Meslek öğrenilen eğitim kurumu?
-
Devam etmek istemeyişinizin sebebi bir başka okulda okuyor olmanız mı?Yok eğer sadece okul bitirmiş olmak içinse lütfen hukuk okumayınız,zira hukuk fakültesine devam etmeden,derslere ve mesleğe hakim olmadan okul bitirmenin bence anlamı yok.
Mesleğini seven ve önemseyen biri olarak eğer idealiniz değilse başka bir fakülteden yana tercihinizi değiştirin,derim nacizane.
-
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Şöyle desek?
Fakülte; Meslek öğrenilen eğitim kurumu?
Sadece meslek öğrenilmiyor bence.
-
Ben Ankara Hukuk Fakültesine bu sene kayıt olmuş bir öğrenciyim okula sadece 1 haftalığına gitmeye karar verdim yani yarın galiba okulda son günüm acaba dedikleri kadar zor mu olur sınavlardan hocaların notları anlattıkları olmadan not alabilmek
-
Alıntı:
karabudun1944 rumuzlu üyeden alıntı
Ben Ankara Hukuk Fakültesine bu sene kayıt olmuş bir öğrenciyim okula sadece 1 haftalığına gitmeye karar verdim yani yarın galiba okulda son günüm acaba dedikleri kadar zor mu olur sınavlardan hocaların notları anlattıkları olmadan not alabilmek
Şaka değil mi söylediklerin?Eğer devamsızlığı alışkanlık haline getirirsen yılın 10 ayını Ankara'da geçirirsin ve okuldan zevk almazsın.Kesinlikle devam etmeni öneriyorum.
-
Ayrıca derste anlatılmayan şeyler nadiren çıkar sınavlarda.Çıkmışsa bile şu konuyu çalışın denmiştir.Notlardan da uzak durarak kendini geliştirmeni öneririm.
Selamlar :)