Tüketici hakları yasası ile ilgili
Arkadaşlar önce konunun buraya açılması uygun mu bilmiyorum ama en yakın burası diye düşündüm
Perşembe günü bir magazadan yerden babamla beraber kendisine takım elbise aldık fakat gelince ürün içine sinmedi gece olması ve tam anlayamaması dolayısıyla renginden tam memnun değil yani.
Normalde büyük mağazalardan alışveriş yaptığınızda etiketi çıkarılmadığı taktirde 1 aylık değiştirme ve para iadesi hakkı sağlanıyor bu diğer kuruluşlarda yok mu tüketici hakları yasasında sadece özürlü ürünlerde para iadesi yapılabileceği belirtiliyor.
Bazı yerlerde ise yine etiketleri sökülmediği giyilmediği taktirde para iadesi olabileceği belirtiliyor.Bizim aldığımız yeri aradığımda adamın üründe bir üretim hatası yoksa bunu kabul etmeyecekleri söylendi bunun için bir çıkar yol bilen var mı varsa ilgili madde nedir ona göre hazırlıklı gitmek istiyorum çünkü içime sinmeyen bir kıyafeti niye giyeyim...
Re: Tüketici hakları yasası ile ilgili
Ayıplı mal olarak kabul edilebilir mi bu konuda biraz tartışılır eğer kabul edilirse iade yapılmalıdır
Mağazadan yapılan satışlarda ürünün ayıplı olması dışında memnuniyetsizlik iadesini öngören bir madde 4077 sayılı T.K.H.K. da bulunmamaktadır. Ancak kapıdan ve mesafeli satışlarda kanunun öngördüğü 7 günlük sürede sözleşmeden cayma hakkı tüketiciye verilmiştir. Memnuniyetsizlik nedeniyle iade talebinin değerlendirilmesi tamamen firmanın insiyatifine ve müşteri memnuniyeti açısından takdirine kalmış bir durumdur. Sadece memnuniyetsizlik ürünü ayıplı kılmaz!
Ürünü aldığınız mağazanın ışıklandırma sistemi yetersiz yada yanıltıcı ise, farklı ışıklarla kumaşların renklerinin anlaşılması mümkün değilse Borçlar Kanunundaki hata hükümlerine dayanılarak sözleşmenin feshini talep edebilirsiniz. Bunun dışında mağazada ürünü alma nedeni hile yoluya olduysa o esnada ürün hakkında yeterli bilgi verilmedi veya aldatıcı bilgi verildiyse bu durumda da isteğinizi gerçekleştirme şansınız olabilir.
Ancak karşı tarafın kusuru veya kastı olmadan ürün alınmışsa ve üründe de herhangi bir üretim hatası yoksa ayıplı maldan söz etmenin mümkün olamayacağını düşünüyorum
Ancak çok zor olduğunu belirtmem gerekir.
Bütün cevaplar için teşekkür ederim
Arkadaşımın bahsettiği kuruma ve kursa bende kayıt oldum ve 6 aylık eğitimin 3.haftasında bozuk bilgisayar ve yetersiz hoca nedeniyle devam etmekten vazgeçtim ancak kayıt iptalinin olmadığını söylediler,ücretin üçte birini ödemiştim kalan miktarla ilgili yasal işlem yapmaya hakları varmı,ne yapabilirim,
yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Dava açabilirsiniz
Öncelikle bir çok arkadaş gibi bende yazıma özür dileyerek başlamak istiyorum problemimi bu başlıkda anlatmamın uygun olup olmadığından emin değilim:(
Benim de sorunum özel bir kursla alakalı isim vememin sakıncası yok sanırım bilge adam dan 540 saatlik bir ingilizce eğitim satın aldım ücretinide peşin ödedim 3000 ytl. Bu eğitimin 240 saatlik kısmını aldım bu 240 saatin aslında 200 saatini aldım ama 240 saat paket olduğu için tamamını kullanmış sayılıyorum buda sorun değil asıl sorun ben kursdan memnun olmadığımı ve bırakmak istediğimi belirttim ve bana bir form imzalattılar. Burada kursdan ayrılmak ile ilgili bazı bilgiler vardı.Kurs ancak M.E.B. yönetmeliğine uygun durumlarda sonlandırılabilir yazıyor ve bu durumda bile toplam kurs ücreti üzerinden 100'de 20 oranında bir kesinti yapılacağı belirtiliyor. Bunlar sözleşmede de belirtilmiş.Ve bu formda kursdan neden ayrılmak istediğiniz soruluyor.Ben de bu kısma memnun olmadığımdan ayrılmak istediğimi yazdım bana bunun toplanacak kurulda görüşüleceğini ve haber verileceğini belirttiler.Ve bana söylenen tarihte haber gelmeyince kendilerini ben aradım ve bana kursdan ayrılma nedenimin kesinlikle kabul edilemiyeceğini ve bu konunun kendi kurullarında bile görüşülmediğini söylediler. Ancak mücbir sebeplerle hastalık(kanser gibi) ve ikametgah değişikliği gibi durumlarda bunun bile kurullarında görüşülerek kabul edilirse iptal edileceğini söylediler. Şu an benim de kafam çok karışık ikametgahımı değiştiriyorum ama bu şekildede paramı alabileceğimi sanmıyorum ve hiç almadığım 300 saatlik eğitimin parasını geri alamıyorum ne yapabilirim? İlginiz için teşekürler.
Alıntı:
seyfiacan rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle bir çok arkadaş gibi bende yazıma özür dileyerek başlamak istiyoru
Herhangi bir sebep olmaksızın özür dileyerek başlamanızı ve bir çok üyenin konularını incelemiş olmanıza rağmen yazım kurallarına uymadan sorununuzu dile getirmenizi,sadece 10 dakika sonra aynı konuyu bir başka kısımda daha sormanızı,kısacası forum kurallarını okumadan üye olup,araştırmadan hemen bulduğunuz yere kopyaladığınız iletinizi yapıştırmanızın sebebini de ben anlayamadım.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Herhangi bir sebep olmaksızın özür dileyerek başlamanızı ve bir çok üyenin konularını incelemiş olmanıza rağmen yazım kurallarına uymadan sorununuzu dile getirmenizi,sadece 10 dakika sonra aynı konuyu bir başka kısımda daha sormanızı,kısacası forum kurallarını okumadan üye olup,araştırmadan hemen bulduğunuz yere kopyaladığınız iletinizi yapıştırmanızın sebebini de ben anlayamadım.
özür dilememin tabiki bir nedeni var sorunumu nereye yazmam gerektiğini bilmeden yazdığım ve muhtemelen yanlış olduğu için özür dilemiştim ayrıca site yeni bir kullanıcı için çok da kolay değil bundan dolayı aradığım konuyu bulmakda zorlandım buna rağmen sorunumla ilgilenip hemen cvp verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Alıntı:
seyfiacan rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle bir çok arkadaş gibi bende yazıma özür dileyerek başlamak istiyorum problemimi bu başlıkda anlatmamın uygun olup olmadığından emin değilim:(
Benim de sorunum özel bir kursla alakalı isim vememin sakıncası yok sanırım bilge adam dan 540 saatlik bir ingilizce eğitim satın aldım ücretinide peşin ödedim 3000 ytl. Bu eğitimin 240 saatlik kısmını aldım bu 240 saatin aslında 200 saatini aldım ama 240 saat paket olduğu için tamamını kullanmış sayılıyorum buda sorun değil asıl sorun ben kursdan memnun olmadığımı ve bırakmak istediğimi belirttim ve bana bir form imzalattılar. Burada kursdan ayrılmak ile ilgili bazı bilgiler vardı.Kurs ancak M.E.B. yönetmeliğine uygun durumlarda sonlandırılabilir yazıyor ve bu durumda bile toplam kurs ücreti üzerinden 100'de 20 oranında bir kesinti yapılacağı belirtiliyor. Bunlar sözleşmede de belirtilmiş.Ve bu formda kursdan neden ayrılmak istediğiniz soruluyor.Ben de bu kısma memnun olmadığımdan ayrılmak istediğimi yazdım bana bunun toplanacak kurulda görüşüleceğini ve haber verileceğini belirttiler.Ve bana söylenen tarihte haber gelmeyince kendilerini ben aradım ve bana kursdan ayrılma nedenimin kesinlikle kabul edilemiyeceğini ve bu konunun kendi kurullarında bile görüşülmediğini söylediler. Ancak mücbir sebeplerle hastalık(kanser gibi) ve ikametgah değişikliği gibi durumlarda bunun bile kurullarında görüşülerek kabul edilirse iptal edileceğini söylediler. Şu an benim de kafam çok karışık ikametgahımı değiştiriyorum ama bu şekildede paramı alabileceğimi sanmıyorum ve hiç almadığım 300 saatlik eğitimin parasını geri alamıyorum ne yapabilirim? İlginiz için teşekürler.
Sana katılıyorum
Bende aynı sorunu yaşadım
Öyle kolay kolay paçayı kurtaramazsın
Madem okadar iyi bir kurum ara bakalım senin gibi düşünen birkaç kişi varken binlerce şikayet var. Bu adamlar niye durup dururken şikayet yazsınlar. Sanki anlaşıp bilgeadamı karalamayamı çalışıyorlar.
Çok yanlış düşünüyosu ve arkadaşlarıda yanlış bilgilendiriyorsun.
Bak ben web&Grafik tasarıma kayıt oldum. 15 - 20 gün eğitim aldım baktım birşey öğrenemiyorum bıraktım. Şimdi onlar peşimi bırakmıyor. Fahiş bir eğitim ücretini benden tahsil etmeye çalışıyorlar. Şikayet için kurulmuş bazı siteler var. şikayetvar gibi. Bu siteyi takip et bir hafta içinde onlarca şikayet oluyor ama bir anda siliniyor. Belirli bir yayınlanma süresi var sanırım.
Bilgeadam dediğiniz yer sadece parayı düşünüyor. Eğitim kalitesi sıfır. Eğitimalmakisteyen arkadaşlar.
Lafım size
Kayıt olmaya gittiğinizde mümkünse ordan eğitimalanarkadaşlarla görüşün. Yada daha önce eğitim almış arkadaşlarla görüşün. Hepsi boşta. Hiçbirşey bilmiyorlar.
Yada bir üst kata çıkın. Rehberlik diye bir bölüm var. Danışma gibi birşey. Oraya çıkın (Bakırköy Town Center için diğeri nerde bilmiyorum) Orda arkası cama dönük muşmula suratlı, zorla gülümseyen bir kadın var. Ona gidin. Sizi ders notlarının asılı olduğu panoya götürsün. Sınava giren arkadaşların ders notlarına bakın. Hepsi 100 üzerinden 20-30 almış. Başarı ortalaması 30 larda. Niye böyle. Bizim sınıftaki çocukların tamamı son derece zeki çocuklardı. Ama hepsi 20-30 aldı. Niye kimse 90-100 almadı.
Bilgeadamdan ders alan öğrencilere anket yapın memnun olmayanlar memnun olanlardan 2-3 kat fazla değilse KULAKLARIMI KESİCEM.
Kimse kayıt olmasın
Canım yanmasa bukadar yazı yazabilirmiyim. Bukadar uğraşırmıyım. Ben bilgeadamla ilgili vatandaşların şikayetlerini topluyorum. Çünkü internetten silinip gidiyor.
Zannetmeyinki ben bilgeadamın rakip firmasıyım.
Sadece sıradan bir vatandaşım.
Benim mağduriyetimide örnek vereyim.
Bir lokantaya gidiyorsunuz
Yemek istiyorsunuz
Yemek geliyor
Bir kaşık alıyorsunuz
Aaa
Bu yemek çiğ
+ fazla tuzlu
Ben bunu yiyemem
Garson
bakarmısın
Bu yemek çiğ+fazla tuzlu
Olabilir
doğrudur
yenmeyebilir
ama sen yemekten bir kaşık almışın
yemek 20 ytl
ama 1 kaşık almışın
15 ytl vereceksin
haydaa
nasıl olur
yemek 20 ytl
1 kaşığı 15 ytl mi
görmedinmi
masanın üzerinde ufak ufacık bi uyarı var
bu masaya oturan bunları kabul etmiş sayılır diyede altında yazıyor
allah belanızı versin
yemediğim bir yemek için ben para veremem
al sana 5 ytl
tabak kirlendiği için
olmaz
15 ytl ydi
20 ytl oldu yine
çünkü seni icraya verdik
donuna kadar alıcaz
Kanunda onlardan yana. Arkalarını sağlama almışlar. Mahvettiler beni
Evime ilk kez onların yüzünden haciz geldi
Benim saklım gizlim yok
Sonuna kadar lafımın arkasındayım
Adım Ramazan KILIÇLI
Telefonunum 0543 543 50 80
Adresim Ispartakule Cad.745.Sok No:44 Esenyurt /İSTANBUL
Neyse arkadaşlar
dediğim gibi
ben lafımın arkasındayım
ismim Ramazan
soyadım KILIÇLI
telefonum 0543 543 50 80
msn adresim h i l e c i @ h i l e c i . n e t (ayrık yaptım düzeltirsiniz, link eklemek yasak ya)
Şimdiye kadar gördüğüm en kalitesiz olupta bukadar kaliteli gösterilen firma Bilgeadam
Paçayı kurtarması zor bir firma
Konumun ayıplı mallarla alakası yok sanırım ama en yakın burası geldi konuya gelince.
16 yaşında bir kızım var eşimin ek kart ile habersiz olarak alıp bankadan nakit çekmek suretiyle cep telefonu mağazasından cep telefonu almış bu konunun dökümanların gelmesiyle ortaya çıktı.Sorum ise ufak yaşta birinin cep telefonunun nasıl satıldığı bu konu ile ilgili olarak yapabileceğim en azından iade etmek istiyorum bu mümkün mü yardımlarınız için şimdiden teşekkürler