Re: Askerlik ile ilgili konu
Şikayet ve şüpheli bir durum olmadığı sürece yeniden çağırmazlar.
Şikayet ve şüphe ne olabilir
İyi soru.Ne cevap vereceğimi bilemedim.Siz düşünün gari.
Özür dilerim yanlış soru çeşidi oldu şikayet askeri alandan mı yoksa vatandaştanmı olacak ... şüphede zaten askeri elverişsiz oldugunu belirtmişler daha şüphe denilen şey atlatılmış olmuyomu
Askeri alan sivil alan farketmez.Diyelim o raporu veren hastahanede sahte rapor olayı ortaya çıktı.O zaman raporun şüpheli hale gelebilir.
Yani kimseyle alakası yok askeri hastane de yapılan bir olaydan olur demek istiyosun.Bunları sormamın nedeni bana askerlerin gıcık olması anlarsın.Bende arastırıyorum kusura bakmayın...
Alıntı:
alvegit rumuzlu üyeden alıntı
Bunları sormamın nedeni bana askerlerin gıcık olması anlarsın.
Ben anlayamadım banada anlatırmısınız?
Askerlerle kavga etmiştim...
Şüphe son derece açık bir olgudur. Şüpheyi gerektiren bir durum söz konusu olduğunda tekrar muayene edilirsiniz. Bunun kavga ile ilgisi yoktur.
Olmak istemessem ne olur...
Olmak istemessem ne olur...
Olmak istemessem ne olur aceba....
Ne olmak istemezseniz beyfendi ?
Bir daha rapor almak ama hukuksal olaylar nasıl yurudugunu bılmıyorum
Bu konu sizin taktirinizde olan bir konu değildir. Eğer bir ihbar varsa ve değerlendirme sonucu sizin tekrar muayene olmanıza karar verilirse bu size resmi yazı ile bildirilecek ve Bir Askeri hastahaneye sevk edileceksiniz.
Gidip gitmeme taktiri sizde değildir...
Tamam,gitmessem buyuk bir ihtimal kacak sayarlar kendinize iyi bakın...
kesin raporların onay makamları vardır.
bu makamlar gerek görürlerse,
ihbar olursa ve saire,
çağırıp şahsı muayene edebilir
ve/veya kontrol muayenesine sevk edebilir,
durum bundan ibaret,
Av.Mehmet Emin Öztürk
efendim bu olay kaç ay içinde oluşuyor yani kesin rapor onaylama denilen onay kurul raporu değilmi? başka bir onay kurulumu var.Bana aldıgım rapordan baska bir adet birliğimden rapor gönderildi.cevaplarsanız sevinirim.
ve bir ay oldu.
Askerden yeni geldim ve Tabur yazıcısı olarak görev yaptım. Sadece anladığım ve bildiğim kadarıyla kısaca şunu demek istiyorum.Eğer Askeri hastaneden askeri tabirde çürük raporu aldıysanız kimse sizi çağırmaz. Hastane, raporu askeri birliğinize gönderir.Rapor yetkili komutanın karşısına çıkar ve oda sizi otomatik olarak yoklamadan düşer.Ardından görev yaptığınız birlik askerlik şubenizede raporun bir nüshasını bilgi amaçlı gönderir.Eğer şüpheniz varsa askerlik şubesinden bilgi alabilirsiniz.Prosedür işleyişi budur. Sadece askeri bilgi amaçlı söyledim. Hukuksal bir yanı yoktur.. Herkese saygılar..
tesekurler yazınız için bende dediğiniz gibi zannediyodum saygılaımla...