-
Çocuklar Ölmesin!
Korkunç kazada hayatını yitiren tüm, İzmir Zafer İlköğretim Okulu meleklerine rahmet, yakınlarına sabır diliyorum... Çocuklar ölmesin, öldürülmesin !
KIZ ÇOCUĞU
Kapıları çalan benim
Kapıları birer birer
Gözünüze görünemem
Göze görünmez ölüler
Hiroşimada öleli
Oluyor bir on yıl kadar
Yedi yaşında bir kızım
Büyümez ölü çocuklar
Saçlarım tutuşdu önce
Gözlerim yandı kavruldu
Bir avuç kül oluverdim
Külüm havaya savruldu
Benim sizden kendim için
Hiçbir şey istediğim yok.
Şeker bile yiyemez ki
Kâğıt gibi yanan çocuk.
Çalıyorum kapınızı
Teyze amca bir imza ver
Çocuklar öldürülmesin
Şeker de yiyebilsinler
Nazım Hikmet RAN
-
Re: Çocuklar Ölmesin !
Allah, bu meleklerin hepsine rahmet eylesin.
Ailelerine, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum.
-
Allah ailelerine sabır versin.
-
Böyle bir günde beni üzen tek olay buydu.Meleklerimizin toprağı bol,yakınlarının ve milletimizin başı sağolsun...
-
Allah rahmet eylesin ....
Allah yakınlarına sabır ihsan eylesin..
-
Gazete başlıklarında gezinin başlangıcındaki neşeli resimleri vardı,nereden bilebilirlerdi ki, bir kaç saat sonra masum yaşlarında sevdiklerinden ayrılacaklarını...Allah Rahmet Eylesin,geride kalanlara sabır dilemekten başka bir şey gelmiyor elimizden.....Bu cümleleri yazarken büyük çocuğuma seni geziye:( göndermek istemiyorum dediğimde " baba gitmek istiyorum" diyor.
-
Bağrımıza bir ateş gibi düştü pırıl pırıl minicik kalpler sustu. Üzüntümden kızamadım bile. Ama o otobüse gereğinden fazla yolcuyu bindirenleride lanetliyorum. Minicik öğrencileri tura çıkartan her kimse otobüs şöförünü çok ama çok dikkatli seçmeliydi. İçim yanıyor.
-
Üzücü kazada ölenlere ALLAH"tan Rahmet,yaralananlara acil şifa yakınlarına sabır vermesini temenni ediyorum.Acılarını içimizde hissediyoruz.Allah böyle acılarla tekrar karşılaştırmasın.
-
Bir daha hiç yaşanmaması dileği ile...
Allah miniklerimize Rahmet, ailelerine sabır ve metanet versin.
:(
-
Allah Kucuk Meleklerimize Rahmet;yakinlarina Sabir Ihsan Eylesİn...umarim Boyle Bir Olay Yinelenmez .:(
-
FACİA GİBİ KAZADA DOKTORA SORUŞTURMA
Konya-Aksaray Karayolu’nda 33 kişinin öldüğü trafik kazasında gırtlak borusunda kanama olan 14 yaşındaki Öner Utku’yu başka bir hastaneye sevk etmeye çalıştığı öne sürülen Şambaz Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hasanesi’nde görevli Dr...... hakkında soruşturma başlatıldı.
Kazanın hemen ardından 112 Hızır Acil Servisi ambulansı ile Aksaray Devlet Hastanesi’ne getirilen Öner Utku, acil servisteki ilk müdahalesinin ardından annesi ve kız kardeşinin de tedavi gördüğü Aksaray’daki Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede görevli göğüs cerrahı ......., Utku’nun gırtlak borusunda kanama olduğunu tespit ederek ameliyata karar verdi. Ameliyat öncesi Şambaz Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hasanesi’nde görevli Dr. ........e haber verildi. İddiaya göre hastayı muayene eden ....., ameliyata karşı çıkarak ‘Laparoskopi’ tedavisi için Utku’yu Ankara’ya sevk etmek istedi. Ancak başta ..... olmak üzere hastanedeki diğer doktorlar sevke karşı çıkarak ameliyatla hastayı iyileştirebileceklerini bildirdi. Doktorlar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle hastane yönetimi tarafından Dr.......... hakkında ameliyatla düzelebilecek bir hastayı farklı bir tedavi için sevketmeye çalıştığı iddiasıyla rapor hazırlandı. Hasta Öner Utku’nun ameliyatı başarılı şekilde tamamlanarak gırtlak borusundaki kanama durduruldu. Durum İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirildi.
Sağlık Müdürü Akın Südemen, Dr. ........ hakkında soruşturma başlattı. Südemen, “Hastane yönetimi tarafından tutulan rapor doğrultusunda doktor hakkında soruşturma açtık. Gerekli incelemeleri yapacağız. Olayı araştıracağız. Doktorun ihmali varsa cezasını çeker’’ dedi.
DOKTOR: BEN ÖYLE DÜŞÜNDÜM, SUÇSUZUM
Ameliyat ile durumu düzelebilecek bir hastayı ‘Laparoskopi’ cihazıyla tedavi edilebileceği düşüncesiyle sevketmeye çalıştığı iddia edilen Dr.......... ise hakkında soruşturma açıldığını gazetecilerden öğrendiğini söyledi. Dr. ........, “Ankara’da daha iyi tedavi olacağını ve laparaskopik müdahale ile hastanın ameliyat olmadan sağlığına kavuşacağını belirttim. Ama beni dinlemediler ve hasta ameliyata alındı. Ben de merak ettiğim için ameliyata girdim. Kanamanın ameliyatta durduğunu gördüm. Ben hastanın laparoskopik tedavi ile iyileşebileceğini düşünmüştüm. Suçsuzum’’ diye konuştu.
Haber:MİLLİYET