Bankaya dava açabilirmiyim?
Merhaba Sevgili Hukuki.Net Üyeleri
İşbankasındakı hesabıma KARS'tan 2 gün önce havale geldi.
Ancak soyadımda bulunan oğlu eki olmadığı için banka parayı ödemiyor bloke koymuş.
Karşı tarafı aradığımda biz tam verdik ismi oraya eksik gelmiş diyorlar.
Sudan sebeplerle banka beni 2 gündür oyalıyor.Paramı alamıyorum.Hesap benim hesabım İsim benim ismim ancak pehlivanoğlu olması gerekirken pehlivan olarak yazılmış.
Telefonlarım cezaya girdi ödeyemedim bir dolu telefon görüşmesi yaptım oda cabası.
Sorunumu çözemiyorum onlarca e-mail göndermeme rağmende banka merkezinden bir tek cevap gelmedi.
Bu durumda ne yapabilirim.
Saygılarımla.
İ. Pehlivanoğlu.
Cevap: Bankaya dava açabilirmiyim?
Merhaba
bankadan 5 yıllık toki için 13 ay önce konut kredisi kullandım. bu krediyi kullananlara dask mecbur tutuluyormuş. bana kredi alırken söylenmedi ama sözleşmede imazalatmış olabilirler. ancak dask sigortam geçeli 11 ay olmuş ve kredili olan maaş hesabımdan benim bilgim ve iznim olmadan 2011 ekim aynda 110 tl dask kesintisi yapılmış. bana bilgide verilmedi ben sadece banka hesabımda gördüm. şimdide dask sigortamın kesinti tarihinden itibaren bitmesine 1 ay kalmış. madem böyle bir kesinti yapmaya hakları vardıda niye takip edip bu kesintiyi zamanında yapmadılar. ayrıca bana bilgi vermek zorunda değillermi. yasal olarak direk kesinti yapabiliyorlarmı. dask ı kesintinin yapıldığı tarihten itibaren başlatma imkanı varmı başka hukuksal olarak neler yapabilirim tüketitici hakem heyetine müracaat ettim lehime sonuçlanırsa bankaya ne gibi davalar açabilirim teşekkürler.
Aklıma bir senaryo geldi:
Siz kredi aldınız. 1 senelik DASK yapıldı. Ama borcunuz yıllara sâri. Dolayısı ile müteakip senelerde de DASK devam etmeli ve ikinci seneye ait DASK priminiz tahsil edildi banka hesabınızdan.
Bu senaryo gerçekleşmiş olabilir mi?
ben bazı başka yerlerede şikayette ve müracaatta bulundum ilgili bankanın genel müdürlük görevlileri söyledi. daskın 1 ay sonra biteceğini. biraz araştırdım böyle sigorta yapılıyormuş. ancak prim yatırmadan önce binaya bir şey olsaydı ben bir şey hak talep edemiyormuşum. yani 1 ay sonra tekrar sigorta yaptırmam gerekiyormuş. bunuda takip etmezsem yine seneye aynısı olacak büyük ihtimalle banka çok uyanık daskı 1 ay çalıştırıyor 11 ay cebe oh ne ala benim öğrenmek istediğim hesabımdan dask a havale yapmışlar benim bilgim ve talimatım olmadan. bunu yapmaya yetkileri varmı varsa neden dask bitim tarihinden önce yapmadılar. bu dask sigortasını kesinti tarihinden başlatmak için veya başka hukuksal başvuru yapmam için ne gerekli tüketici hakem heyetine başvurdum lehime sonuç çıkarsa mahkemeye bankadan tazminat davası açabilirmiyim teşekkürler
Ne için tazminat açmayı düşünüyorsunuz?
bu haksız yapılan işlem dengemi ve sağlığımı bozdu. böyle önüne gelen kafasına göre kesintii yapmasın.. cezasını çeksinler diye... bu işlem haksızsa yapıldığı tüketici hakem heyetinden çıkarsa beni böyle bir duruma düşrümelerinden dolayı ve ordan oraya koşturmalarından ve bir daha başka kişilere daha dikkatli davranmaları ve kanunlara göre işlem yapmalarını sağlamak için tazminat davası açamazmıyım..
bir önceki soruma yanıt gelmedi. demekki ya konu anlaşılmadı ya böyle bir hukuki süreç yok...
kısacası benim anlatmak istediğim... bankalardan usülsüz kesilen veya usülüne uygun kesildiği belirtilen üyelik ücreti. dask vs gibi işlemler neticesi tüketici psikolojik olarak ve maddi olarak bir sürü sıkıntılara uğramaktadır. hakkıını tüketici hakem heyetinden alsa bile tek şeyi ödediği ücretin iadesi.. ama tüketicinin çektiği çile çabası.. bunu yapanlara maddi ceza olsa o zaman daha dikkatli olurlar ve önüne gelenden kesinti yapamazlar.. ayrıca bazende ödediğin ücreti kayıtlara işlemiyorlar tekrar borçlu gösteriyorlar.. sende makbuzu bulamıyorsun.. borcunu ödüyorsun ve daha sonra o ödediğin makbuzu buluyorsun.. şimdi bu ne demek oluyor.. parayı tekrar geri alıyorsun çektiğin çile sıkınıtı sağlığını bitiryor.. aslında bu yapılan kesintiler eğer tüketici haklı bulunulursa kesenlerden 5-10 kato gibi geri iadesi olması lazımki herkes işini doğru yapsın...
yukarıdaki konuya görüş ve önerisi olan yokmu ?