-
Emre İtaatsizlikte Israr Suçu (Cep Telefonu Kullanma)
Mrb.
Cep telefonumu askerde çaldırdım. Çalan dahil olmak üzere mahkemeye verildik. Çalanı kışlada iken hapise attılar. Beni atmadılar, terhis olduktan sonra cezam kesinleşti. 2 yıl boyunca temyiz hakkımı kullandım. Kullanmasam daha iyiydi aslında sonuç itibariyle ne yaparsam yapayım yatacagımı öğrendim.
Aşağıda verdiğim linkteki taramadan ne anlamış oluruz. Bir kaç defa temyiz hakkımı kullandım. :) Ama artık cezamı çekip aradan çıkmasını istiyorum. Forumdan anladıgım kadarı ile 25 gün cezam var. İndirimi vs. olunca 16 gün yatarım oldugunu anladım yanlış değilse. Tebliğnameyi ben cezaevine giriş kagıdı zannedip işten ayrıldım memleketime geldim. :) Maalesef cezaevine almadılar. Davetiye gelecekmiş. Tebliğnameden ne anlaşılıyor yardımcı olursanız sevinirim.
Benim tek isteğim bir an önce aradan çıkartıp işime gücüme geri koyulmam. Davetiye kagıdımın geleceği tarihide bilmiyorum. Ne yapmam gerekir. Böyle beklemek istemiyorum. Sonuç itibariyle çok fazla bi gün olmasada bir çok planıma engel huzurum kaçıyor. Umarım cezaevleri filmlerdeki gibi değildir. çok korkuyorum ama mecbur gideceğim.
Bu evrakı anlatırsanız çok sevinirim. Kolay gelsin.
http://img130.imageshack.us/img130/3...son1cg0.th.jpg
-
Re: Emre İtaatsizlikte Israr Suçu ( Cep Telefonu Kullanma )
Tebliğnameyi, iddianamenin Yargıtay Başsavcılığı'ndaki adı gibi düşünün. Sonuç hükmü hakimler tarafından verilir.
-
Hangi askeri mahkemede yargılanmış iseniz oradaki askeri savcıya gidip durumu açıklarsanız yardımcı olacaktır sanırım.Cezaevleri konusunda filmlerin abartılı olduğunu düşüyorum.Geçmiş olsun.
-
Biraz daha açarsanız eklediğim içeriği inceleseniz. Gerçekten çok memnun olurum. Ben anlamadım artık cezamı çekip bir an önce aradan çıkmasını istiyorum. Adliyeye valizimi aldım gittim güldüler. Bununla teslim olamazsınız, Bu sadece tebliğ size şimdi cezaevi girişi için davetiye gelecek dediler. Hakkındaki evrakın mutlaka bi açılımı vardır. :)
" Karar verilmesi görüş ve düşüncesiyle, ilgili Daireye gönderilmek üzere dava dosyası başkanlığa sunulur." ibaresine göre dosya yeniden bi yerlere gönderilip bütün herşey yenidenmi başlıcak. Binbir ümitle bekliyorum. Benim sizden ricam bu evrakta ne denmek isteniyor. Yenidenmi mahkeme olacak, Yoksa karar yeniden gözden geçirilcek, karar bu davetiyen mi gelcek diyor. Bu konuyu bi açarsanız bide bu evrakta ne denmek isteniyor değinirseniz çok ama çok sevinirim.
-
kardesayni sorundan bende muhtaribim. bana ulasirsan sana blgi vereb ilirim. malasefkurutlusu yok bu cezanin ertleme para gibi
25 gün cezaaliyosun 3te 2 sini yatiyorsun 16 gün
ama duyduguma göre 12 gün oluyormus yattigin süre emin olmadigim tek konu bu
temyizde hic bi ise fayda etmiyor . eger calişmiyorsan işin gücün yoksa bir an evel git yerine getir cezani.temyiz sadece cezanini infazini 3-4 ay uzatiyor.
cezani hemen cekmek istiyorsanda öyle kapiyi calip ben geldimbeni alin diyemiyosun. buda bir sürec 1 ay gibi sürüyor. cünkü savcilika senin dosyan gidiyor ordan geliyor infaz kararin falan cikarliyor. sora sana tekrar davet mektubugeliyor. iste cezanizin infazi icin 7 gün icinde teslim olun falan gibi. dilekce veriyorsun. yazabildiklerim bunlar . bana ulasirsan elimden geldigini kadar bildigimi söylerim sana
bildigim kadariyla bügün avukatla konustumda sordugun seyide anlatmaya calisiyim tekrar. yani cezami cekcembeni alin yatirin bügün diyince olmuyor işte.gidiyosun dilekce veriosun savciliga o evrak gidiyor askeri syargitaya onaniyr infaz kararincikiyor falan derken aradan yine bisüre geciyor 20 gün 1 ay kadar.sorasana davet geliyor iste.cezani cekmek icin7 gün falan icinde teslim olun diye.ayrica memleketine gitmene gerek yok. dilekcendecezamin kesinlesmeni isityiroum ayrica adresim ikametgahim burasiri falan diyerek nerdeysen o sehirdede cekebilirsin oraninadli birimine basvurarak. ama tabi ailen akraban nin yaninda olmak iyidersen memleketindebulun.
-
Gelen yazının adı tebliğname dosyanın Askeri Yargıtayda olduğunu belirtiyor hüküm kesinleşen kadar ve savcılığa gelin diye bir yazı gelmediği sürece infaz gerçekleşmez.
-
Yazının sonunda hani yazıyor ya " Karar verilmesi görüş ve düşüncesiyle, ilgili daireye gönderilmek üzere dava dosyası başkanlıga sunulur." bu cümle ne demek istiyor. Yani ben tekrardanmı mahkeme olcak yada sivil mahkemeyemi göndeirilcek dosya. Ne olacak ilgi ve alakanızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim.
-
İlgili daire başkanlık tarafından gönderilen dosyayı inceledikten sonra verilen kararı onarsa ceza kesinleşecek ve infaz için savcılıktan yazı gelecek.Karar bozulur ise yeniden yargılama başlayacak ve Yargıtay ilamına ne diyorsunuz mealinde bir talimatla ifadeniz tespit edilecek.Sivil mahkemeye gitmez.
-
Çok teşekkür ederim. Anladım gerçekten çok teşekkür ederim.
-
Ben Bİtlİs Tatvan AskerlİĞİmİ Yapmaktayim. Haftaya 14 Mayista AskerlİĞİm Bİtİyor. KiŞla İÇİnde Bozuk Telefon YakalattiĞim İÇİn Van Askerİ Mahkemesİnİ Sevk Edİldİm. Sonucu Sİvİlde Bellİ Olacak. Ben Hapİs Yatacakmiyim. Bunun Cezasi Para Ceza DÖner Mİ? RÜtbelerİn Kisa SÜrelİ Hapİs Cezalari Para Cezasina DÖnebİlİyor. Bİzİm Kİ DÖnmÜyor Dİye Bİlİyorum. Anayasanin EŞİtlİk İlkesİne Aykiri Mi? Bana Bİlgİ Verİrmİsİnİz. Şİmdİden TeŞekkÜrler.
-
Tahminen 25 gün hapis cezası alırsınız.Bu cezanın 3 te 2 sini yatarsınız.Paraya çevrilmez.Bunun rütbelilerin aldığı cezayla bir alakası yok.Emre iteatsizlikte ısrar suçunu işleyen rütbelide aynı şekilde cezasını haiste yatarak çeker.
-
Alıntı:
sehataydin rumuzlu üyeden alıntı
Ben Bİtlİs Tatvan AskerlİĞİmİ Yapmaktayim. Haftaya 14 Mayista AskerlİĞİm Bİtİyor. KiŞla İÇİnde Bozuk Telefon YakalattiĞim İÇİn Van Askerİ Mahkemesİnİ Sevk Edİldİm. Sonucu Sİvİlde Bellİ Olacak. Ben Hapİs Yatacakmiyim. Bunun Cezasi Para Ceza DÖner Mİ? RÜtbelerİn Kisa SÜrelİ Hapİs Cezalari Para Cezasina DÖnebİlİyor. Bİzİm Kİ DÖnmÜyor Dİye Bİlİyorum. Anayasanin EŞİtlİk İlkesİne Aykiri Mi? Bana Bİlgİ Verİrmİsİnİz. Şİmdİden TeŞekkÜrler.
öyle bir şey yok.
ancak
infaz ile ilgili bir takım kolaylıklar mümkün bu hususta bir avukattan bilgi almanız faydanıza olacaktır.
-
tebliğname temyiz edilen dava konusu ile ilgili savcının görüşü demektir....
savcı yargıtaya giden dosyaya görüşünü belirtir yüksek mahkemede tebliğnamedeki görüşü benimser yda benimsemez ona göre bi karar verirr...
-
dostum emre itaatsizlikte ısrar sucu askeri ceza kanunuda para cezasına cevrilemeyecek suçlardandır diye bir ibare yok ama genelde para cezasına xcevrlmiyor muhtemelen sende 25 gün hapis alcan tebliğ i imzalamadıysan veya telefonu yakalattığın yer imzaladığın emirde belirtilen birlik koşulları değilse ceza almaya bilirsin mesala kendi birliğinde bulundurmaman gerektiği yönünde bir emir imzalamışsan ve bu emre göre ceza verilecekse askeri hastanede yakalattığın telefondan ceza almazzsın. unutma cep telefonu bulundurmak şuç değil senin işlediğin suç emre itaatsizlikte ısrar askeri ceza kanunu 87. mad. bir emri söz veya davranışlarıyla yapmayacağını acıkça ifade eden diye yazar sende emir imzalamıssındır bu emir somutlaşmıştır telefonda yakalanıncxa suç gercekleşir telefonun yakalattığın tarihle emrin tarihide önemli emri olaydan sonra imzalatıyorlar bazenki bu seni kurtarırr dostum...
ama sana da diğer arkadasad söylim askeri ceza evleri filimlerdekini aratmaz keşke mahkemeye akseden hiçö böyle olaylarınız olmasaydııı....
-
şu cep telefonundan korkmayın artık,
bir avukat tutun,
kendi kendinize dertlenmeyin.
işin bin tane yöntemi var.
sevgiler
av. m. emin öztürk
-
Alıntı:
askerxy rumuzlu üyeden alıntı
dostum emre itaatsizlikte ısrar sucu askeri ceza kanunuda para cezasına cevrilemeyecek suçlardandır diye bir ibare yok ama genelde para cezasına xcevrlmiyor muhtemelen ...
Emre iteatsizlikte ısrar suçu sırf askeri suçlardan olup kesinlikle paraya çevrilmez ve ertelenmez.Bu tür ibareler şahısların kafalarında yanlış düşünceler oluşturabilir.
-
Emre İtaatsizlikte Israr Suçu ( Cep Telefonu Kullanma )
Aşağıda davetname kağıdım gelmiştir. Şimdi bu kagıda göre ben 25 gün mü yatıyorum.
http://img252.imageshack.us/img252/6...n123jz6.th.jpg
-
mrb ben iki defa cepten yakalandım birincisinde mahkemeye terhisime 2 gün kala çıktım 16 gün yatarsın dediler ama daha sonucu gelmedi. ikincisi de yetişmedi.16 gün yattım diyelim ikinciside adresime geldiği zaman ne olur ne olur bilgilendirin çok sıkıntıdayım tşk ederim.
-
Gelirse 32 gün toplam cezayı sivil ceza evinde yatarsın.Gelmezse ayrı ayrı çekersin.
-
sivil ceza evinde yatarsam bu sicilime işlermi.bu cezayı paraya çevirmenin bi yolu yok mu?
-
-
sivil ceza evinde yatmak sicile işlermi diye de sormuştum tşk ederim
-
Askeri Mahkeme kararlarından olan bu suçların kayıtları sırf askeri suç olduğu için adli sicile bildirilmiyor.
-
Evet,
Şöyle diyeyim ben girdim hapse, 12 gün yattım çıktım. Cezaevi şartları pekde iyi değil yalan konuşmayayım. Her koğuşun kendine göre disiplin ortamı var. Sivilde tanıdıgım gardiyanlar orda yüzüme bile bakmadılar. Sigara kullanmadıgım halde 10 yakın sigara yazdırıp rüşvet olarak verdim. Ayrıca orada temizlik işini yapan meydancı tebir edilen kişiyede haftalık 3 paket sigara vermek zorundasınız. Şayet koğuş içindeki kurallara uyulmazsa gardiyanlar bi güzel benzetiyorlar. Koğuşlarda demir parmaklık yok. Küçücük bi delik var yemek tenceresi sıgcak kadar.
Orada parayı yasaklamışlar ama yine yolunu bulmuşlar para yerine sigara deger kazanmış. Şöyle diyim bi kaç paket sigarası olan bi insan sigarayı döviz gibi bozdurabilip paraya çevirttirip hesabınıza işletiyor.
Devletin maaşlı memuru görevi olsada örneğin
Çarşafları yıkamaya veriyoruz. Paket sigara istiyor.
Ekmeği getiren sigara istiyor.
İdareye bir şey sorman gerekiyor. Dilekçe verceksin sigara istiyor.
Yemeler özel bi şirket tarafından yapılıyor. Firmanın dışarıya verdiği yemekle cezaevine verdiği yemek arasında dağlar kadar fark var.
Yemekler yenmiyor. Her mahkum parası varsa eger sonuna kadar harcayıpta çıkıyor.
Her kogusun bi tane temsilcisi var. Bi problem oldumu ona söylüyorsun. Hapishane kuralları var onlara uymak zorundasın. Gardiyanlar en ufak bi problemde geliyorlar. Elleri arkasında ellerde jop diyorlarki sizler burada mahkumsunuz idare ne derse o olcak. Akıllı olun diyorlar. Ben üniversite mezunuyum hiç ses çıkarmadım bagıranı çağıranı kulak arkası ettim. Psikopatlarla dolu ortalık. 1 yatakta 3 kişi yatıyorsun. Gardiyandan yatak istiyorsun vermiyorlar.
Vallahi allah kimseyi düşürmesin. İyi ki şartlı salıverme varmış. Bir hafta daha kalsaydım delirirdim.
-
Askere gideceklere tavsiye cep telefonu başınıza cancanx inki gibi sorun açabilir.Değer mi?Ömrünüzün 16 günü için.Ayrıca bu en az ceza .Daha fazla da verilebilir.
-
cancanx anladığım kadarıyla sivil cezaevinde yattın merak ettiğim konu ise askeri mahkemede mi yargılandın yoksa asliye ceza mahkemesinde mi?
benimde başımda şuan aynı durum war
-
yardımcı olursanız sewinirim!
17.05.2007 tarihinde terhis oldum ve birliğe alkol sokmaktan askeri savcılığa sevk edildim ve geçen gün asliye ceza mahkemesinden davetiye geldi fakat işin ilginç yanı alkolle ilgili hiçbir somut delil ve alkol raporu yok(içmekten tutanak yiyen arkadaş için) emre itaatsizlikte ısrar suçundan yargılanacağım ve bir avukata sordum suçun sabit görülürse 4 ay yatarın war dedi. moralim çok bozuldu öğrenmek istediğim diğer konuda suçum sabit görülürse askeri cezaevinde mi yoksa sivil cezaevinde mi infazım gerçekleşir. şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
-
Terhis olduğun için sivil cezaevinde yatarsın.Cezası cep telefonu ile aynı.Yani tahminen 25 gün.
-
Sivil Mahkemeye çağırılıyosun ama hakim yüzü görmedim memurlar ifadeni alıp yolluyorlar zaten memurlar sana yardımcı oluyorlar. Cümlelerini filan düzeltiyorlar. Ama ne olursa olsun yırtma şansın yok eninde sonunda 25 gün üzerinden ceza alıyorsun. Suç işleme tarihine görede 16 günmü yoksa 12 günmü onu söylerler sana temyizle filan uğraşma hiç sıkıntısına değmez bir an önce kurtul. Ben 3 yıl uğraştım ama netice itibari ile cezasını yattım. Keşke ilk çıktıgında yatsaydım. İşyerine inandırıcı gelmedi cep telefonu olayı işten çıkarıldım. Yeniden işe girdim. Kardeşim benim sana tavsiyem kararı hemen uygulattır hiç bekleme hayatındaki işlerini 2 haftalık ceza yüzünden hep ertelemek zorunda kalırsın.
Bir anca yat kurtul. :)
Hayatında başarılar.
-
Alıntı:
cancanx rumuzlu üyeden alıntı
Sivil Mahkemeye çağırılıyosun ama hakim yüzü görmedim memurlar ifadeni alıp yolluyorlar zaten memurlar sana yardımcı oluyorlar. Cümlelerini filan düzeltiyorlar. Ama ne olursa olsun yırtma şansın yok eninde sonunda 25 gün üzerinden ceza alıyorsun. Suç işleme tarihine görede 16 günmü yoksa 12 günmü onu söylerler sana temyizle filan uğraşma hiç sıkıntısına değmez bir an önce kurtul. Ben 3 yıl uğraştım ama netice itibari ile cezasını yattım. Keşke ilk çıktıgında yatsaydım. İşyerine inandırıcı gelmedi cep telefonu olayı işten çıkarıldım. Yeniden işe girdim. Kardeşim benim sana tavsiyem kararı hemen uygulattır hiç bekleme hayatındaki işlerini 2 haftalık ceza yüzünden hep ertelemek zorunda kalırsın.
Bir anca yat kurtul. :)
Hayatında başarılar.
Bizim buralarda şöyle derler:Doğru söze hacı emmin ne desin?
-
Arkadaşlar...
Bir avukat değilim ama, bende askerliğimin bitmesine kısa süre kala bir cep telefonu yakalattım ve askerliğim bitmiş olmasına rağmen Isparta Dağ Komando Okulu Askeri Mahkemesi tarafından bana da hapis kararı verildi. Sanırım olayları yaşayan birinden dinlemek daha doğru olur değil mi?
Öncelikle temyize gittim ama danıştığım askeri avukatlar bunun ancak biraz daha zaman kazandıracağını fakat kesinlikle kararı etkilemeyeceğini 25 gün verilen hapis cezasının 12 gün kadarını yatacağımı söylediler. (Şimdi 16 güne çıkmış sanırım.)
Karar onanarak geri geldi. Hakkımda 25 gün hapis kararı verilmişti. Gittim "paşa paşa" yattım... :)
Bu tarz suçlar "Tekerrüre esas teşkil etmediğinden" adli sicil kaydınızda çıkmayacaktır. Memur olabilme hakkı gibi vatandaşlık haklarını da etkilemeyeceğinden korkacak birşey yok.
Şimdi size tavsiyem, size savcılık tarafından cezanız tebliğ edilince tutuklama kararınız çıkmadan gidin ve rahat yatabileceğinizi düşündüğünüz bir ceza infaz kurumunun yani cezaevinin bağlı olduğu savcıya teslim olun. Hatta durumunuzu savcıya anlatırsanız ve biraz da insaflı biriyse açık cezaevinde yatabilme olanağına sahip olduğunuzu belirteyim. En azından bana öyle olmuştu.
Ayrıca bana göre cezaevleri konusu halk arasında bayağı bir abartılmakda. Tek kötü tarafları (her 4-5 saatte bir) askerdeki içtimalar gibi sayım alınması.. :)
Ben biraz da şanslıydım sanırım Kalecik Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nda 12 gün yattım. Orada ne mi yaptım? İnanmayacaksınız belki ama 12 gün boyunca yoğurt, tereyağı ve yumurta üretimi yaptım. :)
Oradaki mahkumlar yaptıkları bu işlerle hayata kazandırılıyormuş. Neredeyse hepsi sigortalı olarak çalışıyor ve emeklilik hakları var düşünebiliyor musunuz?
Yani kısaca korkacak hiç ama hiç birşey yok...
-
-
Arkadaşlar;
Benim başımdan bi olay geçti bana yardımcı olursanız sevinirim. Biz fotoğraf çektirirken başkasının( fotoğrafı çeken kişinin) cep telefonunu tutarken fotograf cekildi ve herif resmi silmeyi unuttuğu için yakayı ele verdik. Ama cep telefonu elimizde olduğu için ve birazda baskıdan cep telefonları bizim dedik(ifademizde). Bölük komutanı benim cep telefonum olmadığını bildiği ama isim vermediğim (ispiyonculuk) için beni 'emre itaatsilikte ısrar' suçundan askeri mahkemeye verdi. İfademi cep telefonunun benim olmadığı halde elimde gözüktüğü için cep telefonunu üstüme aldım yazdım, ama o ifadeyi kabul etmediler.Ortada cep telefonu da bulunmamaktadır. Suç daha sonuçlanmadı ve ben terhis olmak üzereyim. Sanırım, mahkemeye sivilde devam edeceğim. Temyize gittiğimde herhangi bir değişiklik olabilir mi? ayrıca elimde bir de delil bulunmaktadır. Bölük komutanı tatile gittiği için ifadeyi imzalamadı, onun yerine bölük astsubayı imzaladı. İmzalamadan önce komutanın taklit etmeye calıştığı imzaların bulunduğu kağıdı bende arakladım bunu kullandığım zaman mahkemede farkeder mi?
arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
-
Ben şimdiden geçmiş olsun diyeyim kardeşim.
çünkü mahkemen sivilde devam etse ve temyize gitsen sana 3-4 aya kadar "sanığın birliğindeki komutanlarına soruldu ve olay hakkında bilgi istendi. komutanlarının verdiği ifade esas alınarak sanığın ifadesine itibar edilmedi" gibi bir sonuç geliyor. bu da cezanı yatmanın gerekliliğini sana açık olarak gösteriyor.
imza meselesi icin de sonuç aynı kanımca. askeri davalarda senin ifadeni, komutanların her zaman yalanlar. şimdi o astsubay o kagıdın kendisine ait olmadıgını senin bi kagıda bişiyler karalayıp onunla ortaya cıktıgını söylerse o zaman ona inanırlar..
tabi avukat arkadşlarımız daha iyi bilir ama bence durum bu..
daha öncede dediğim gibi ben cezaevinde yattım askerde bulundurdugum cep telefonundan...
-
Bölük komutanı ben emir verdim o imza attı der olur biter. Siz ilk başta cep telefonu benim değil demeliyiniz. Bunun ispiyonculukla ilgisi yok. Suç olduğunu bile bile lades demişsiniz. Fotoğrafa bakıp bu elindeki ne dediklerinde ne diyeceksiniz ? Bu vakitten sonra dönülmesi zor bir durum içindesiniz. İleri sürdüğünüz savlar ise suç olmadığına yönelik değil öenmsiz bilgiler. Sonuçta mahkeme telefona ilk ifadenize ve kabulünüze bakacaktır.
-
Ortda cep telefonu makinası yoksa fotoğraf mahkeme açısından nasıl delil kabul edilir bilemiyorum. Mahkeme sonucun bize bildirirsen seviniriz.
-
Eger temyiz'e gittiğimde bölük komutanına tekrar soruluyorsa 'sanığın birliğindeki komutanlarına soruldu ve olay hakkında bilgi istendi. komutanlarının verdiği ifade esas alınıyorsa' olayda bölük komutanı benim cep telefonumu kullanmadığımı kendi de biliyor. Ayrıca dosyamda 'disiplinli bir askerdir ve sucu ilk defa işlemiştir' diye not düşmüştür. o zaman oda ifadesinde gerçeği söylerse dava düşebilir mi?
Suc aleti yok sadece fotograftan mahkemeye verildi. Ortada fotograf makınesı ve cep telefonlarının hiç biri bulunmamaktadır.Bilgilerinize
-
Alıntı:
kuzukuzu12121212 rumuzlu üyeden alıntı
Eger temyiz'e gittiğimde bölük komutanına tekrar soruluyorsa 'sanığın birliğindeki komutanlarına soruldu ve olay hakkında bilgi istendi. komutanlarının verdiği ifade esas alınıyorsa' olayda bölük komutanı benim cep telefonumu kullanmadığımı kendi de biliyor. Ayrıca dosyamda 'disiplinli bir askerdir ve sucu ilk defa işlemiştir' diye not düşmüştür. o zaman oda ifadesinde gerçeği söylerse dava düşebilir mi?
Suc aleti yok sadece fotograftan mahkemeye verildi. Ortada fotograf makınesı ve cep telefonlarının hiç biri bulunmamaktadır.Bilgilerinize
Bu söyledikleriniz mahkemenin takdirine girer o kadarına karışıp yorum yapmamız biraz abesle iştigal olur.
-
bu olaylar bu dönemlerde çok sık yaşanmaya başladı...
DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Cenk Sakık (22), askerliğini yaptığı sırada kışlaya cep telefonu soktuğu için 25 günlük cezasını çekmek üzere dün cezaevine konuldu. Askerliğini yaparken yasak olmasına rağmen kışlaya defalarca cep telefonu sokan Cenk Sakık’a Askeri Mahkeme’de 25 gün hapis cezası verildi. Üst mahkemece de onanan karar üzerine terhis olan Sakık’ın cezasının infazı için harekete geçildi. Kararın ardından Sakık ailesinin Seyranbağları’ndaki evine giden polisler, oğul Sakık’ı gözaltına aldı. Sakık, işlemlerin ardından Sincan L Tipi Cezaevi’ne gönderildi.
-
Merhaba bende diğer arkadaşlarım gibi askerde cep telefonu kullanırken yakalandım mahkemem ben terhis olduktan sonra sonuçlandı. Temyize gitmedim askerliğim 16 ŞUBAT 2007 de bitti bugun ANKARA CUMHURİYET BAÇSAVCILIĞINAN çağrı kağıdı geldi 25 gün hapis kararı yazıyor 16 yada 12 gün yazmıyor, ayrıca 10 gün içerisinde geliniz aksi takdirde yakalam emri çıkarılacaktır yazıyor . Ben savcılığa gidincemi 16 yada 12 gün olduğu belli olacaktır ?
şimdiden teşekkür ederim.