- 

Trafik cezası iptali 
		alkolden 2 kez ehliyetimi kaptırdım ilk kaptırdığımdan 2 ay sonra tekrar kaptırdım ilk kaptırdığımda 6 ay el konmuştu ehliyetim halen trafikteyken tekrar alkolden yakalandım ve ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza geldi ve alkollu araç kullanmaktan.Ehliyetim yokken tekrar ehliyetime el koydular 2 yıl daha anlamadığım konu 2 yıl elkoydular tekrar ve ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza ödedim.aslında ehliyetim trafikte el koydular örneği bursada olmuş ve mahkeme açarak kararın iptalini gerçekleştirmiş.bende bu olayı örnek göstererek mahkemeye başvursam iptal ettirebilirmiyim avukat tutmalımıyım düşüncelerinizi bekliyorum 
 iyi çalışmalar

- 

Re: Trafik cezası iptali 
		daha önce red edilen mahkemelerde var kazanılan mahkemelerde var kazanmak için nasıl bi dava açmalıyım neler sunmalıyım yardımlarınızı bekliyorum... 

- 

Kusura bakmayın ama anlattığınız duruma göre sizi haklı kılan bir yasa yok, olamaz da. Eğer ki, 2 kez alkollü olarak araç kullanırken yakalanmışsanız ve bu durum sabit ise hangi olayı örnek gösterip ne hakkı arayacaksınız merak ettim doğrusu! Üçüncü kez yakalandığınızda Sulh Ceza Mahkemesine çıkarsınız ehliyetiniz 5 yıl süreyle geri alınır ve süre sonunda psikoteknik değerlendirmeye tabi tutulursunuz. Bunun sonucunda geri almanızda sakınca görülmezse ehliyetiniz geri verilir. Uygun görülmezse bir daha ömür boyu sürücü olamazsınız.
 Devrim Sinan KARAVELİOĞLU

- 

sabah gazetesinden alıntıdır...
 Bursada bir sürücü alkollü araba kullanırken yakalanıyor.Kurallar gereği ehliyetine 6 ay el konuluyor.Bu altı ay dolmadan aynı adam tekrar ehliyetsiz olarak kullandığı arabasında ikince defa alkollü olarak ele geçiyor.Kural iki kez alkollü araba kullananın ehliyetine 2 yıl el konması.Uygulanıyor.
 Sürücü Bursa idari Mahkemesinede dava açıyor.
 "Benim şucum ikince kez alkollü araba kullanmak değil,sürü belgesi olmadan araba kullanmaktır.Olamayan ehliyete ikinci kez el koyamazsınız.Ehliyetsiz araba kullanmanın cezasını ödemek istiyorum."
 Ve Bursa İdari Mahkemesi "Sürücü haklı" trafik müdürlüğünün cezasını iptal ediyor.

Bunu örnek gösteremezmiyim durumumuz aynı

- 

karavelioglu yeterli bir örnek mi sizce hak arayamazsın diyorsunuz ama bakın daha önce açılıp kazanılan mahkemelerden sadece birisi bu bence bu konu hakkında gerçekten bilgisi olan bi arkadaşım yardımcı olursa çok sevinirim tşk ederim iyi çalışmalar... 

- 

Alıntı: 

burakk26 rumuzlu üyeden alıntı

sabah gazetesinden alıntıdır...
 Bursada bir sürücü alkollü araba kullanırken yakalanıyor.Kurallar gereği ehliyetine 6 ay el konuluyor.Bu altı ay dolmadan aynı adam tekrar ehliyetsiz olarak kullandığı arabasında ikince defa alkollü olarak ele geçiyor.Kural iki kez alkollü araba kullananın ehliyetine 2 yıl el konması.Uygulanıyor.
 Sürücü Bursa idari Mahkemesinede dava açıyor.
 "Benim şucum ikince kez alkollü araba kullanmak değil,sürü belgesi olmadan araba kullanmaktır.Olamayan ehliyete ikinci kez el koyamazsınız.Ehliyetsiz araba kullanmanın cezasını ödemek istiyorum."
 Ve Bursa İdari Mahkemesi "Sürücü haklı" trafik müdürlüğünün cezasını iptal ediyor.

Bunu örnek gösteremezmiyim durumumuz aynı

Sürücü belgesini ilk defa alkolden aldıran bir kişi tekrar sürücübelgesiz ve alkollü yakalanırsa, sürücü belgesi geri alındığı halde araç kullanmak suçuyla mahkemeye sevk edilir ve sürücü alkollüyse, birinci defanın iki ayının üzerine iki yıl daha ilave edilir ve sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine tabi tutulup sür. belg. geri almada sakınca görülmezse bu toplam geri almaların süresi sonunda (30 ay) verilir.
 Örmek gösterdiğiniz konuda başkaca bir durum söz konusudur. Tekrar alkollü yakalannırsanız,sürücü belgesi geri alındığı halde araç kullanmak suçuyla mahkemeye sevk edilir ve 5 yıl sür. belg.enizin geri alma süresi uzatılır ve psiko teknik değerlend. ve psikiyatri muayenesine tabi tutulursunuz. Bence ikinci parağraftakilerle karşılaşmamaya çalışınız...

- 

Alıntı: 

alkolden 2 kez ehliyetimi kaptırdım ilk kaptırdığımdan 2 ay sonra tekrar kaptırdım ilk kaptırdığımda 6 ay el konmuştu ehliyetim halen trafikteyken tekrar alkolden yakalandım ve ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza geldi ve alkollu araç kullanmaktan.Ehliyetim yokken tekrar ehliyetime el koydular 2 yıl daha anlamadığım konu 2 yıl elkoydular tekrar ve ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza ödedim.aslında ehliyetim trafikte el koydular örneği bursada olmuş ve mahkeme açarak kararın iptalini gerçekleştirmiş.bende bu olayı örnek göstererek mahkemeye başvursam iptal ettirebilirmiyim avukat tutmalımıyım düşüncelerinizi bekliyorum 
 iyi çalışmalar

Alkollü trafiğe çıkıyorsun hala da konuşuyorsun. İnsan utanır biraz be kardeşim. Hem kendi güvenliğini hem de insanların güvenliğini hiçe sayıyorsun. Madah birşey yapmış gibi birde dava açamaz mıyım diyorsun!
 Ayıp senin yaptığın.

Seni kınıyorum.

- 

Alıntı: 

karavelioglu yeterli bir örnek mi sizce hak arayamazsın diyorsunuz ama bakın daha önce açılıp kazanılan mahkemelerden sadece birisi bu bence bu konu hakkında gerçekten bilgisi olan bi arkadaşım yardımcı olursa çok sevinirim tşk ederim iyi çalışmalar... 

Yasalar ruhlariyla, baska bir deyisle mantik süzgecinden geçtikten sonra bir anlam ifade ederler. KTK'nun durumunuzla ilgili 48. maddesinde "suçun islendigi tarihten geriye dogru 5 yillik süre içerisinde" ibaresi var. Yani siz bu durumda geriye dogru islemeye baslamis olan bes yillik süre içerisinde sürücü belgesiz bir sahis  degil, isledigi suç nedeniyle sürücü belgesi geçici olarak geri alinmis bir sahissiniz. Dolayisiyla 2. kez alkollü olarak yakalandiginiz zaman "benim sürücü belgem yok ki, ikinci kez geri alinsin" seklinde bir savunma yapamazsiniz, en azindan benim yorumum bu sekilde.

Diger taraftan savunmanizi suna benzetebiliriz; hiç sürücü belgesi olmayan bir sahis kendisine kirmizi isik yandigi halde yesil isikta yaya geçidinden geçen yayalarin arasina dalar ve birkaç kisinin ölümüne neden olur. Sanik savunmasinda; sürücü belgesi sahibi olmadigini, bu nedenle kirmizi isikta geçmenin yasak oldugunu bilmemesinin dogal karsilanmasi gerektigini, bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermeden dolayi degil, yalnızca sürücü belgesiz araç kullanma suçundan dolayi hakkinda islem yapilmasi gerektigini savunur.

Eger bu savunma hakli görülür de istem dogrultusunda islem yapilirsa sizin savunmaniz da geçerlidir diye düsünüyorum.
 Devrim Sinan KARAVELIOGLU

- 

Alıntı: 

iyi çalışmalar

İnsanlar hata yapabilirler ama ısrarla, inatla hata yapılmasına bir anlam veremiyorum. 2 ay önce bende ehliyetimi kaptırdım, daha 4 ay araç kullanamayacağım. Burada kusurlu yada suçlu biri varsa, o da benim. Üzgün ve pişmanım, kendime yakışmayan bir şey yaptım ve bedelide çok ağır oldu.  Ama ben bunu hak ettim. 2. kez alkollü araç kullanmakmı? Yedi sülaleme töbe olsun, kanadı kırılmış kuş gibiyim aynı.
 Huhukcu değilim ama birşeyin farkındayım. Hukukta mantık aranır, mantıksızlık değil. 2. kez alkollü araç kullanmanın cezası 2 yıllığına ehliyetin alnınmasıysa,  ilk yakalanıştan kısa bir süre sonra yakalanınca, 6 ayın üzerine 2 yıllık yeni ceza biner. Siz 2. cezayıda almışınız, eğer 3. kez tekrarlarsanız, 2.5 yıl ehliyetin geri alnınma cezasının üzerine, 5 yıllık bir caza daha bineceğinden hiç kuşkunuz olmasın. Siz gelin bu inattan var geçin. Zararın neresinden dönerseniz o kardır. Dost acı söyler. aşırı kaçtıysada özür dilerim.

- 

Alıntı: 

iyi çalışmalar

Ya kardeşim,

Lahanaya gelince kipir kipir, yaprağa gelince "Beeeeeeeeeee!" demenin alemi yok. Sen alkollü araç kullan, insanların can güvenliğini hiçe say, pişman olup ders çıkartcağın yerde, kalk yeniden alkollü araç kullan, üstüne üstelik, sanki haksızlığa uğramış gibi serzenişte bulun.  Alkollü araç kullanmak, topluma saygısızlıktır, insanlarımızın yaşama hakkını tehlikeye atmaktır.  Yasalarımızda, bu giili 2. kez işleyene hapis cezasıda var ama maalesef hep paraya çevriliyor.  Bu cezanın paraya çevrilmesi değilmidir, bu eğilimde olanları azdıran?

Alkollü araç kullanmaktaki ısrar etmeni konıyorum.

- 

tam bir tirafik canavarısın ya  senın degıl söfor koltuguna bagaja bınmen bıle hata 

- 

Trafik cezası iptali 
		Merhaba Ben Kütahya da İlk kez Ehliyetimi Polise kaptırdım. Olay 06,08,2008 tarihi gece 23,30 da şehir merkezinde rutin kontrolde oldu. 84 prm Alkol Cıktı. Bu konuda İzmir idare Mahkemesinin Bir karar verdiğini bugün öğrendim. Avukatıma Bu konudandan bahsettim ama ne yazık ki onun pek bir bilgisi yok. Ne yapabilirim ehliyet ve araba işim için zaruri bir ihtiyaç şehir merkezinden 10uzakta çalışmaktayım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim Saygılarımla 

- 

Alıntı: 

iyi çalışmalar

İnan ki bu yazına bakıpta insanın hiç mi hiç yardım edesi gelmiyor. Benim gözümde senin yaptığın adam öldürmeye tam teşebbüs. Keşke alkollu araç kullananların ehliyetlerine 10 yıl el koysalar. Keşke ilk yakalanışta dahi indrimsiz para cezasına dönüşmeyecek şekilde en az 5 yıl hapis verseler. Keşke senin gibi pişkinlere ömür boyu araç kullanmama cezası verseler.

Vallahi de billahi de fena kızdırdın beni arkadaş. Yazıklar olsun!

- 

Trafik suçu işleyip ehliyetine el konulan arkadaşımız bir dokundu bin ah işitti. 

Arkadaşlar nedir bu kızgınlık insanlar burada sizlerden faydalanmak için sorular soruyorlar, dertlerine derman arıyorlar. Burada bir konsensüs oluşturup problemlerini çözmeye çalışırlarken, bu arada sizlerin de faydalı olabilmesi için eleştiri yapmak yerine somut bilgiler vermeniz gerekiyor bence asıl kınanması gereken hatayı yapan değil, sürekli sorgulayanlardır.
 Yorum yapıp, seni gidi trafik canavarı demek yerine bence problemlere çözümler üretseniz daha fazla yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum.
 Herkes hata yapabilir mantığı ile hareket etmenizi rica ediyorum.
 İyi akşamlar

- 

Sn. Dumlupınar 43;

Haziran ayında 6 ay süreyle ben de ehliyetimi kaptırdım. Aslında kaptırmak değil trafik zabıtaları katakülleyle aldılar. Şuan iki ayrı davam devam etmektedir. Senin İzmir olayı dediğin biraz farklı. Onu internet arama motorlarında konuyu yazarak bulabilirsin. Ayrıca orada davacının kendisi avukat olduğu için, tutması gerektiği yeri iyi bilmiş ve davayı kazanmış.
 İnsan bir şeyin değerini kaybettikten sonra anlarmış. Cüzdanımda öylece duran ehliyetim meğer ne kıymetliymiş.

Onu benden ayıranlara hesabını soracağım ama:)

Saygılarımla.

- 

Cevap: Re: Trafik cezası iptali 

Alıntı: 

ekinoksday80 rumuzlu üyeden alıntı

Trafik suçu işleyip ehliyetine el konulan arkadaşımız bir dokundu bin ah işitti. 

bence asıl kınanması gereken hatayı yapan değil, sürekli sorgulayanlardır.

Bu nasıl bir yaklaşım böyle? Alkollü araç kullananlara tepki göstermeniz için illede ailenizden birinin canını yakmalarımı gerekiyor?  Bu yaz Çeşme otobanında, alkollü bir sürücü neredeyse bizi ailece öbür tarafa gönderiyordu.

Dikkat ederseniz burada kınananlar, hata yapanlar değil, bu hatada ısrar edenlerdir. Adam alkollü araç kullanırken yakalanmış, ehliyetini almışlar (kaptılar diyor)  kısa süre sonra yeniden yakalanmış, 6 aylık ehliyet alnınması cezasının üzerine 2 yıl daha rklrnmiş. Beyefendi diyorki "benim ehliyetimi zaten almışlardı, şimdi olmayan ehliyetimi 2. kez nasıl alırlar?"

Herkes gibi bende "iyi yapmışlar" deyip, konu ile ilgili bildiklerimide aktaracağım.

Öncelikle şunu söyleyeyim; "ehliyetimi kaptılar" demek çok yanlıştır. Ehliyeti kapmazlar, haklı yere el koyarlar. Trafik poliside bizim en yakın dostumuzdur.

Gelelim konuya;

Bu arkadaş hiç ehliyeti olmayan birisi değilki. Aklollü olarak araç kullandığı için ehliyetine el konulan tarihte 5 yıllık süreç başlar. Bu süre zarfında tekrar alkollü araç kullanırken yakalanırsanız ehliyetinize 2 yıl süre ile el konulur.  Bu arkadaşın ehliyeti 2. kez hangi tarihte alındıysa, süreç o tarihte yeniden başlamıştır. Ehliyetine el konulduğu tarihten itibaren 5 yıl içerisinde yeniden alkollü yakalanırsa bu kez 5 yıl süre ile elhileti geri alınır (el konulma süresine 5 yıl eklenir) ve 5 yılın sonunda da psikoteknikten geçirilir, psikolojik durumu uygun görülürse ehliyeti iade edilir.

Diyelimki  5 yıl süre ile ehliyetine el konulan birisi yeniden alkollü olarak araç kullanırken yakalandı, el konulma süresine 5 yıl daha eklenir. Her yakalanışta 5 yıl, 5 yıl eklenir. 5 kere yakalanırsa, bu 25 yıl demektir.

Benim ehliyetim 6 aylığına geri alnınsa, (ahh bunu düşünmesi bile korkunç.) bir daha asla öyle birşey yapmam herhalde. Topluma saygısı olan, alkollü olarak araç kullanmaz. hata bir kez yapılır, o ikincisinde hata değil suç kabul edilmelidir. 2. kez alkollü araç kullananlara ve alkollü araç kullandığı için ehliyeti alındığı halde araç kullananlara hapis cezası verilmedikçe, trafik canavarlarının sayısında azalma olmaz.

Birde şunu söyleyeyim; sürücü belgesi alınmış bir şahsın, 2. kez alkollü olarak araç kullanırken yakalandığı için, 2 yıl süre ile ehliyetine el konulan birinin "olmayan ehliyete el konulamaz" diye dava açıp kazandığını örnek göstermiş. Bu ne derece doğru bilemem, keşke esas ve karar no.larınıda koysaydıda, değerli hukukçularımız inceleyebilseydi. Ama doğru bile olsa bu örnek; bu yerel mahkemenin kararıdır, yargıtay'ın bu kararı onayacağını sanmıyorum.

- 

Bence kendi yaklaşımını incelemen gerekir!!!
 Bir insan bir kez de iki kezde üç kezde hata yapabilir. Ben alkollü olarak araç kullanmasını yadırgamıyor değilim, olayı saptırma istersen arkadaşım. Herhalde biz destekliyor değiliz bu durumları. Trafik kazası nedeniyle bu kadar çok ölen varken bu ülkede çıkıpta alkış tutacak halimiz yok elaleme.
 Yardım istiyor arkadaş orada. Eğer yardım edemiyorsan yorum yapman mantıksız. Suçluluk duygusu ile aman dilenen birisine sanki çok etikmiş gibi ahlak dersleri verme gibi bir hakkın yok.
 Buna gölge etme başka ihsan istemez derdi atalarımız bilmem sen hatırlıyormusun böyle bir atasözü!

Alıntı: 

yusufdemir55 rumuzlu üyeden alıntı

Bu nasıl bir yaklaşım böyle? Alkollü araç kullananlara tepki göstermeniz için illede ailenizden birinin canını yakmalarımı gerekiyor?  Bu yaz Çeşme otobanında, alkollü bir sürücü neredeyse bizi ailece öbür tarafa gönderiyordu. 

Dikkat ederseniz burada kınananlar, hata yapanlar değil, bu hatada ısrar edenlerdir. Adam alkollü araç kullanırken yakalanmış, ehliyetini almışlar (kaptılar diyor)  kısa süre sonra yeniden yakalanmış, 6 aylık ehliyet alnınması cezasının üzerine 2 yıl daha rklrnmiş. Beyefendi diyorki "benim ehliyetimi zaten almışlardı, şimdi olmayan ehliyetimi 2. kez nasıl alırlar?"

Herkes gibi bende "iyi yapmışlar" deyip, konu ile ilgili bildiklerimide aktaracağım.

Öncelikle şunu söyleyeyim; "ehliyetimi kaptılar" demek çok yanlıştır. Ehliyeti kapmazlar, haklı yere el koyarlar. Trafik poliside bizim en yakın dostumuzdur.

Gelelim konuya;

Bu arkadaş hiç ehliyeti olmayan birisi değilki. Aklollü olarak araç kullandığı için ehliyetine el konulan tarihte 5 yıllık süreç başlar. Bu süre zarfında tekrar alkollü araç kullanırken yakalanırsanız ehliyetinize 2 yıl süre ile el konulur.  Bu arkadaşın ehliyeti 2. kez hangi tarihte alındıysa, süreç o tarihte yeniden başlamıştır. Ehliyetine el konulduğu tarihten itibaren 5 yıl içerisinde yeniden alkollü yakalanırsa bu kez 5 yıl süre ile elhileti geri alınır (el konulma süresine 5 yıl eklenir) ve 5 yılın sonunda da psikoteknikten geçirilir, psikolojik durumu uygun görülürse ehliyeti iade edilir.

Diyelimki  5 yıl süre ile ehliyetine el konulan birisi yeniden alkollü olarak araç kullanırken yakalandı, el konulma süresine 5 yıl daha eklenir. Her yakalanışta 5 yıl, 5 yıl eklenir. 5 kere yakalanırsa, bu 25 yıl demektir.

Benim ehliyetim 6 aylığına geri alnınsa, (ahh bunu düşünmesi bile korkunç.) bir daha asla öyle birşey yapmam herhalde. Topluma saygısı olan, alkollü olarak araç kullanmaz. hata bir kez yapılır, o ikincisinde hata değil suç kabul edilmelidir. 2. kez alkollü araç kullananlara ve alkollü araç kullandığı için ehliyeti alındığı halde araç kullananlara hapis cezası verilmedikçe, trafik canavarlarının sayısında azalma olmaz.

Birde şunu söyleyeyim; sürücü belgesi alınmış bir şahsın, 2. kez alkollü olarak araç kullanırken yakalandığı için, 2 yıl süre ile ehliyetine el konulan birinin "olmayan ehliyete el konulamaz" diye dava açıp kazandığını örnek göstermiş. Bu ne derece doğru bilemem, keşke esas ve karar no.larınıda koysaydıda, değerli hukukçularımız inceleyebilseydi. Ama doğru bile olsa bu örnek; bu yerel mahkemenin kararıdır, yargıtay'ın bu kararı onayacağını sanmıyorum.

- 

Trafik cezası iptali 
		   Arkadaşlar,
 Geçtiğimiz 16.11.2009'u 17.11.2009'a bağlayan gece saat 1.15 sıralarında Çeşme'den İzmir yönüne doğru gelişte trafik denetleme ekiplerinin trafik kontrolünde alkol muayenesine girdim. Alkolmetrede 1.24 promil çıkınca çok şaşırdım. Çünkü 3-4 saatlik bir dilimde sadece sosyal ortamda arkadaşa eşlik etmek için 1,5 bira içmiştim.Öyle aramda pek iyi değildir içkiyle. Böyle bir rakamı görünce itiraz ettim.Ellerinde bulunan hiçbir evrağı imzalamadım.Kan testi yaptırmak istediğimi belirttim.Trafik ekibinin hemen yanında orda hazır bekleyen asayiş ekibine ait otomobile onların nezaretinde bindim ve kontrol noktasının 200-300 mt uzağındaki devlet hastanesine götürüldüm.1.25'te Doktor ve hemşirenin bulunduğu odada etil alkol testi için 1 tüp kan verdim. Test sonucunun sabah trafik denetleme şube müdürlüğüne gideceğini ifade ettikleri için geldiğim ekiple tekrar konrol noktasına geri döndüm.Otomobilimi kapatmamaları için kontrol noktasının yakınında bulunan oto kurtarma şirketi sahibi arkadaş ehliyetini ibraz ederek arabayı teslim aldı.Ekipler hemen toplanarak orayı terketti.Üzerimde ehliyetim olmadığı ve sabah çıkacak sonucu beklemek için, Çeşme'de arabanın içinde sabahladım.
 17.11.2009 sabahı 11.00 gibi trafik denetleme şube müdürlüğüne giderek,kan test sonucumu öğrenmek istedim. Orada bulunan polis memuru kan testimi göstermeyerek sadece '' Hanım efendi 0.52 promil üzerinden işlem yapacağız'' diyerek eline almış ceza kağıdını yazmaya başladı. O anda ben de yasal sınırı 0.02 promil olarak aştığım şanssızlığıma üzülürken ehliyetime 6 ay el koymalarını izliyordum.Ama hiçbir kağıdı imzalamadım ve ısrarla kan testime bakmak istedim.Bana göz ucu ile gösterilen laboratuvar sonucunda 0.47 promil yazıyordu. Nasıl böyle bir işlem yaparsınız diye karşı çıktım.Sonıucun fotokopisini vermelerini, onları şikayet edeceğimi söyledim.Tabi ki bana ordaki evrağın fotokopisini vermediler.Elime tutuşturulmuş promil oranının 0.52 olduğu ceza kağıdı ile ordan ayrıldım. Dikkatlice baktığımda ceza kağıdında promil oranının yanına kalemle ''Dr.Rap.'' notu düşülmüş.İlk iş olarak gece kan verdiğim devlet hastanesine gittim.Bilgisayardan laboratuvar sonuçlarını aldım.Başhekimin makamına çıktım.Kendisi verdikleri laboratuvar sonucunda 0.47 promil gözüktüğünü ve bunun geçerli olduğunu belirtti.Mahkemeye başvuracağımı belirttim. ''Mahkeme kanalıyla bizden delil için bu laboratuvar sonucunu istemeleri daha resmi olur ama yine de ben size örneğini vereyim mahkeme ibraz edin'' dedi.
 Arkadaşlar,ben kamu yönetimi mezunuyum.Hukuk fakülteleri gibi olmasa da bilirsiniz ki bölümümde birçok hukuk dalının girişi ders olarak verilir.Ancak dava açmak için yazılacak dilekçenin şekil özelliklerini net bilmediğim için, mağduriyetimi açıklayıcı bir şekilde dilekçe yazarak 537 Tl idari para cezasının iptalini ve 6 aylık alınan ehliyetimin geri verilmesini istedim.Sulh Ceza Mahkemesi makamına bu dilekçeyi 17.11.2009 öğleden sonra sundum.
 Bugün de İzmir İdare Mahkemesi'ne 6 aylık ehliyetim alındığı için yürütmenin durdurulması istemiyle başvuracağım.İzlediğim yolun doğru olduğunu düşünüyorum. Sizce doğru gidiyor muyum?Yaptıklarım veya yapacaklarım için fikir beyan ederseniz sevinirim.İyi günler.

- 

Alıntı: 

Bir insan bir kez de iki kezde üç kezde hata yapabilir. 

HATA BİR KERE YAPILIR. AYNI HATAYI TEKRAR EDİNCE ARTIK BUNUN ADINA HATA DENMEZ. YAPILAN ARTIK RESMEN SUÇTUR.

Bir suçu işlemekte ısrar eden bir kimseye, aynı suçu işleyebileceği gözönünde bulundurularak nasıl yardım edilebilir? Bu suça ortaklık değil midir?

İlk defa suç işleyen kimsenin cezasında indirim yapılıyor. Aynı suçu tekrar edince ceza ağırlaştırılarak veriliyor.

Konuyu birde bu yönden düşünün lütfen.

.

- 

Alıntı: 

Bence kendi yaklaşımını incelemen gerekir!!!
 Bir insan bir kez de iki kezde üç kezde hata yapabilir. Ben alkollü olarak araç kullanmasını yadırgamıyor değilim, olayı saptırma istersen arkadaşım. Herhalde biz destekliyor değiliz bu durumları. Trafik kazası nedeniyle bu kadar çok ölen varken bu ülkede çıkıpta alkış tutacak halimiz yok elaleme.
 Yardım istiyor arkadaş orada. Eğer yardım edemiyorsan yorum yapman mantıksız. Suçluluk duygusu ile aman dilenen birisine sanki çok etikmiş gibi ahlak dersleri verme gibi bir hakkın yok.
 Buna gölge etme başka ihsan istemez derdi atalarımız bilmem sen hatırlıyormusun böyle bir atasözü!

Benim yaklasimimda etige aykirilik yok. Olayi saptiranda ben degilim. Asil siz her satiri bir digeri ile celisen yazinizi yeniden inceleyinde, olayi saptirmanin nasil birsey oldugunu daha net olarak gorun.

Hatasiz insan olmaz ama pespese alkollu arac kullanmayada hata denilemez. Insanlar alkolu, bilerek, isteyerek icerler. Birincisinde yakalanmis, alti ay sure ile ehliyetine el konulmus ama o, kisa bir sure sonra yeniden alkollu yakalanmis. Burada dikkat edilmesi gereken bir durum; ikinci kez olarak alkollu aracmi kullanmis, yoksa 2. kez alkollu arac kullanirkenmi yakalanmis? Birde guvencesi varmis  "ölmayan ehliyetimi nasil alirlar?" gibi sozler yazmis. Demekki, nasil olsa ehliyetim alinmis durumda, yeniden alinma tehlikesi yok diye diye cekinmeden alkollu arac kullanmis.  "Bir insan bir kez de iki kezde üç kezde hata yapabilir" diyorsunuz. Peki bu ne zamana kadar devam etmeli? Illede birilerinin cani yanincaya kadar bu davranisini surdurmelimi?

Burada en sert elestiriyi yapanlarin bile konu ile ilgili, bildiklerinide yazdigi sanirim gozunuzden kacmis. Sizin her iki yazinizda da, surucu belgesi alkol nedeni ile alinmis sahisa yapilan elestirilere tepkiyle dolu, bende buna bir anlam veremedim.

Kal saglicakla..

- 

Cevap: Trafik cezası iptali 
		Dilerim yasal süreniz doluncaya kadar alamazsınız o ehliyeti...:k 

- 

Sayın arkadaşım...kusura bakma ama sen alkollü araç kullanmayı alışkanlık
 haline getirmişsin.,bu şekilde davranmakla hem kendini hemde toplumu tehlikeye
 sokuyorsun.Sen öncelikle alkolden kendini kurtar.

- 

Sayın arkadaşım...kusura bakma ama sen alkollü araç kullanmayı alışkanlık
 haline getirmişsin,bu şekilde davranmakla hem kendini hemde toplumu tehlikeye
 sokuyorsun.Sen öncelikle alkolden kendini kurtar.

- 

Burak26, sorununu yazmis. Alkollu arac kullanmadaki tekerrurune  dogal olarak tepki gosterilmis ve elestirilmis. Ama tum elestirilere ragmen, eletiriyi yapanlar, hukuksal olarakta bilgi vermisler.  Bu surec zarfinda Burak26'nin sesi cikmamis ama hic alakasi olmayan birisi "hmirmak"  nickli kisi, Burak26'nin savunucusu kesilmis, yapilan her elestiriye ayri ayri cevap vermis, elestiri yapanlara veryansin etmistir. 

"hmirmak" nickli kisiye sozum sudur; bu konunun muhatabi siz degilsiniz. "Burak26" yazilanlari okuyunca cevap yazar yada yazmaz.  Siteye sorununu yazmis olmasina ragmen, giripte kendine verilen yanitlari okumuyorsa, o da kendi bilecegi is. Size noluyor? Hangi sifatla kalkmisiniz bana "golge etme baska ihsan istemez" diyebiliyorsunuz.  Size golge eden yada sizinle muhatap olanmi oldu?

Burak26'nin hic sesi cikmazken, sizin surekli onu savunan yazilar yazmaniz bana cok garip geldi.

- 

Sayın yusufdemir55,

Sizi, öncelikle okuduğunuzu anlamaya ve anladıktan sonra yorum yazmaya davet ediyorum.

Benim yorumumu ve sizin bana karşı yazmış olduğunuz yorumu lütfen tekrar tekrar okuyunuz ve değerlendiriniz. Sizin yazdıklarınız ne kadar doğru acaba?

Ben hangi iletide, ne zaman burakk26 rumuzlu üyeyi savunmuşum, eleştirilere ayrı ayrı cevap vermiş ve eleştirilere veryansın etmişim. Hangi cümlemde sizi muhatap almışım. Lütfen gösteriniz.

Mesajımı dikkatlice okuyup anladığınızda; sizi herhangi bir şekilde muhatap almadığımı, ekinoksday80 rumuzlu üyenin yazdığı bir cümleye yorum yaptığımı göreceksiniz.

Kusura bakmayınız ama gecenin geç saatlerinde, okuduğunuzu anlamadan ve kimi neyle suçladığınızı bilmeden adımı kullanarak forum kirliliğine neden olmuşsunuz.

Yazdığım mesajı ayık kafayla yeniden okumanız ve değerlendirmeniz için aşağıda tekrarlıyorum.

Alıntı: 

hmirmak rumuzlu üyeden alıntı

Alıntı: 

Bir insan bir kez de iki kezde üç kezde hata yapabilir. 

HATA BİR KERE YAPILIR. AYNI HATAYI TEKRAR EDİNCE ARTIK BUNUN ADINA HATA DENMEZ. YAPILAN ARTIK RESMEN SUÇTUR.

Bir suçu işlemekte ısrar eden bir kimseye, aynı suçu işleyebileceği gözönünde bulundurularak nasıl yardım edilebilir? Bu suça ortaklık değil midir?

İlk defa suç işleyen kimsenin cezasında indirim yapılıyor. Aynı suçu tekrar edince ceza ağırlaştırılarak veriliyor.

Konuyu birde bu yönden düşünün lütfen.

. 

Ayrıca, burası bir hukuk sitesi ve her üye; ahlaki sınırlar içerisinde ve karşıdaki üyeyi rencide etmeyecek şekilde olumlu veya olumsuz yorum yazabilir, fikrini belirtebilir. Her üyenin yazdıkları kendini bağlar.

Şahıslara cevap vermek gibi bir usulüm yoktur ama burada cevap hakkım doğduğu için cevap vermek durumundayım. Yine de; elimde olmamasına rağmen böyle gereksiz bir forum kirliliğine neden olduğum için tüm üyelerden özür dilerim.
 .

- 

20.12.2009 tarhinde Ataköy sahil Yolunda uygulama yapan trafik polisi, uygulama alanına hızla giren sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.
 Olay saat 00:30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli trafik polisleri, Ataköy sahil yolu üzerinde gündelik uygulamalarına başladı.
 Polis memuru Kemal Demir'de arkadaşları ile birlikte şüpheli buldukları araçları durdurarak alkol kontrolü yapmaya başladı. Bu sırada İbrahim Ilıca'nın kullandığı 34 BK 7054 plakalı otomobil hızla gelerek uygulama alanına girdi.
 Polisin ihtarlarına rağmen durmayan otomobil görevi başındaki Kemal Demir'e çarptı. Yaklaşık 10 metre sürüklenen polis memuru Demir ağır yaralandı. Olay yerine çağırılan sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, Demir'i İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Polis memuru burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 Alkollü olarak araç kullananları kınıyorum ve kalkıp da hukuk boşluğu aramasını esefle karşılıyorum. İnsanların hayatları ile oyun oynamayın.

- 

20.12.2009 tarhinde Ataköy sahil Yolunda uygulama yapan trafik polisi, uygulama alanına hızla giren sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.
 Olay saat 00:30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli trafik polisleri, Ataköy sahil yolu üzerinde gündelik uygulamalarına başladı.
 Polis memuru Kemal Demir'de arkadaşları ile birlikte şüpheli buldukları araçları durdurarak alkol kontrolü yapmaya başladı. Bu sırada İbrahim Ilıca'nın kullandığı 34 BK 7054 plakalı otomobil hızla gelerek uygulama alanına girdi.
 Polisin ihtarlarına rağmen durmayan otomobil görevi başındaki Kemal Demir'e çarptı. Yaklaşık 10 metre sürüklenen polis memuru Demir ağır yaralandı. Olay yerine çağırılan sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, Demir'i İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Polis memuru burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Olay sonrası hastaneye akın eden Demir'in mesai arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından kazaya karışan araç kaldırılırken, araç sürücüsü İbrahim Ilıcalı da gözaltına alındı. Ilıcalı'nın yapılan kontrollerde 208 promil alkollü olduğu tespit edildi.
 Alkollü olarak araç kullananları kınıyorum ve kalkıp da hukuk boşluğu aramasını esefle karşılıyorum. İnsanların hayatları ile oyun oynamayın.

- 

İnsanların can güvenliğini mükerrer olarak hiçe sayan böyle vatandaşlara aslında yardımcı olmak etik bile değil...:k 

- 

Hocam ahlak zabıtasımısınız yoksa yargıç mı kusura bakma ama ben anlamadım.
 Arkadaşımız bu işten anlayanlardan yardım istiyor siz kalkmışssınız kusur üzerine kusur buluyorsunuz. Ben diyorum ki tenkit edene kadar varsa bildiğin, yardımcı olmak istediğin birşeyler yardım et yoksa eleştirmekle eline birşeyler geçmiyor maalese. Burası insanların hukuktan anlayanlardan yardım almak için yada bilgilenmek için geldiği bir forum. Zaten cezasını veren vermiş ehliyetide gitmiş. Kullanmasın araba bir daha böyle alkollü çıkmasın onun bunun canınıda yakmasın, heralde bir daha da yapmaz. Kimsenin başka bir kimseyi yaptığı bir hatadan dolayı böyle acımasızca eleştirmeye hakkı yoktur.
 Selamlar

Alıntı: 

Benim yaklasimimda etige aykirilik yok. Olayi saptiranda ben degilim. Asil siz her satiri bir digeri ile celisen yazinizi yeniden inceleyinde, olayi saptirmanin nasil birsey oldugunu daha net olarak gorun. 

Hatasiz insan olmaz ama pespese alkollu arac kullanmayada hata denilemez. Insanlar alkolu, bilerek, isteyerek icerler. Birincisinde yakalanmis, alti ay sure ile ehliyetine el konulmus ama o, kisa bir sure sonra yeniden alkollu yakalanmis. Burada dikkat edilmesi gereken bir durum; ikinci kez olarak alkollu aracmi kullanmis, yoksa 2. kez alkollu arac kullanirkenmi yakalanmis? Birde guvencesi varmis  "ölmayan ehliyetimi nasil alirlar?" gibi sozler yazmis. Demekki, nasil olsa ehliyetim alinmis durumda, yeniden alinma tehlikesi yok diye diye cekinmeden alkollu arac kullanmis.  "Bir insan bir kez de iki kezde üç kezde hata yapabilir" diyorsunuz. Peki bu ne zamana kadar devam etmeli? Illede birilerinin cani yanincaya kadar bu davranisini surdurmelimi?

Burada en sert elestiriyi yapanlarin bile konu ile ilgili, bildiklerinide yazdigi sanirim gozunuzden kacmis. Sizin her iki yazinizda da, surucu belgesi alkol nedeni ile alinmis sahisa yapilan elestirilere tepkiyle dolu, bende buna bir anlam veremedim.

Kal saglicakla..

- 

Vallahi şaştım kaldım! Bak sen şu trafik polisinin yaptığına. Sırf senden hakkını aradığın için hoşlanmayarak yalan yanlış beyanda bulunup birde test sonucunu saklıyor. Daha neler göreceğiz kim bilir. Bu arada böyle bir durumla hiç karşılaşmadığım için bir öneride bulanamayacağım. Ama test sonuçlarını alıp emniyet müdürlüğünde kararı değiştirebilirsin yok eğer hala inat ederlerse idare mahkemesine dava açmaktan başka yapacak bir çözüm yok gibi görünüyor. Dilekçede forumda biryerlerde olmalı.
 Kolay gelsin.

Alıntı: 

yaseminbilen rumuzlu üyeden alıntı

Arkadaşlar,
 Geçtiğimiz 16.11.2009'u 17.11.2009'a bağlayan gece saat 1.15 sıralarında Çeşme'den İzmir yönüne doğru gelişte trafik denetleme ekiplerinin trafik kontrolünde alkol muayenesine girdim. Alkolmetrede 1.24 promil çıkınca çok şaşırdım. Çünkü 3-4 saatlik bir dilimde sadece sosyal ortamda arkadaşa eşlik etmek için 1,5 bira içmiştim.Öyle aramda pek iyi değildir içkiyle. Böyle bir rakamı görünce itiraz ettim.Ellerinde bulunan hiçbir evrağı imzalamadım.Kan testi yaptırmak istediğimi belirttim.Trafik ekibinin hemen yanında orda hazır bekleyen asayiş ekibine ait otomobile onların nezaretinde bindim ve kontrol noktasının 200-300 mt uzağındaki devlet hastanesine götürüldüm.1.25'te Doktor ve hemşirenin bulunduğu odada etil alkol testi için 1 tüp kan verdim. Test sonucunun sabah trafik denetleme şube müdürlüğüne gideceğini ifade ettikleri için geldiğim ekiple tekrar konrol noktasına geri döndüm.Otomobilimi kapatmamaları için kontrol noktasının yakınında bulunan oto kurtarma şirketi sahibi arkadaş ehliyetini ibraz ederek arabayı teslim aldı.Ekipler hemen toplanarak orayı terketti.Üzerimde ehliyetim olmadığı ve sabah çıkacak sonucu beklemek için, Çeşme'de arabanın içinde sabahladım.
 17.11.2009 sabahı 11.00 gibi trafik denetleme şube müdürlüğüne giderek,kan test sonucumu öğrenmek istedim. Orada bulunan polis memuru kan testimi göstermeyerek sadece '' Hanım efendi 0.52 promil üzerinden işlem yapacağız'' diyerek eline almış ceza kağıdını yazmaya başladı. O anda ben de yasal sınırı 0.02 promil olarak aştığım şanssızlığıma üzülürken ehliyetime 6 ay el koymalarını izliyordum.Ama hiçbir kağıdı imzalamadım ve ısrarla kan testime bakmak istedim.Bana göz ucu ile gösterilen laboratuvar sonucunda 0.47 promil yazıyordu. Nasıl böyle bir işlem yaparsınız diye karşı çıktım.Sonıucun fotokopisini vermelerini, onları şikayet edeceğimi söyledim.Tabi ki bana ordaki evrağın fotokopisini vermediler.Elime tutuşturulmuş promil oranının 0.52 olduğu ceza kağıdı ile ordan ayrıldım. Dikkatlice baktığımda ceza kağıdında promil oranının yanına kalemle ''Dr.Rap.'' notu düşülmüş.İlk iş olarak gece kan verdiğim devlet hastanesine gittim.Bilgisayardan laboratuvar sonuçlarını aldım.Başhekimin makamına çıktım.Kendisi verdikleri laboratuvar sonucunda 0.47 promil gözüktüğünü ve bunun geçerli olduğunu belirtti.Mahkemeye başvuracağımı belirttim. ''Mahkeme kanalıyla bizden delil için bu laboratuvar sonucunu istemeleri daha resmi olur ama yine de ben size örneğini vereyim mahkeme ibraz edin'' dedi.
 Arkadaşlar,ben kamu yönetimi mezunuyum.Hukuk fakülteleri gibi olmasa da bilirsiniz ki bölümümde birçok hukuk dalının girişi ders olarak verilir.Ancak dava açmak için yazılacak dilekçenin şekil özelliklerini net bilmediğim için, mağduriyetimi açıklayıcı bir şekilde dilekçe yazarak 537 Tl idari para cezasının iptalini ve 6 aylık alınan ehliyetimin geri verilmesini istedim.Sulh Ceza Mahkemesi makamına bu dilekçeyi 17.11.2009 öğleden sonra sundum.
 Bugün de İzmir İdare Mahkemesi'ne 6 aylık ehliyetim alındığı için yürütmenin durdurulması istemiyle başvuracağım.İzlediğim yolun doğru olduğunu düşünüyorum. Sizce doğru gidiyor muyum?Yaptıklarım veya yapacaklarım için fikir beyan ederseniz sevinirim.İyi günler.

- 

Alkol alarak oto kullanmanın tasvip edilebilecek bir yanı yok hatta yasal mevzuatta bir düzenleme yapılarak hususi oto sürcüleri için 0.50 promil'e izin veren yasanın derhal düzeltilmesi kanısındayım.Bu tür sorunlar tamamen ortadan kalkacaktır.Alkol alarak yaralamalı veya ölümlü kazaya bebebiyet verenler kasten yaralama ve cinayet suçlamasi le yargılanması gerektiğini düşünüyorum.
 yaseminbilen isimli üyenin karşılaşmış olduğum durum ile ilgili izlemiş olduğu yöntem doğru kanaatimce mahkeme aradaki fark olan 0.5 promil'i kamu yararı gözetilerek vicdani kanaatine göre cezanın onayı yönünde kullanacaktır.Gerekçesi hastaneye gidilen mesafe,hastenede yapılan işlemler için geçecek zaman dili göz önünde bulundurulacaktır.

- 

Şaka gibi milletin malını canını tehlikeye sokacaksın birde utanmadan itiraz edeceksin.dilerim hiç alamazsın o ehliyeti bir daha.hatta hapis cezası uygulanır sana. 

- 

arkadaşlar duygularınızı degil,vaka,nın hukuki boyutlarını yazarsanız daha iyi olur.haklıda olsak,haksızda olsak hukuken bir karşılıgı vardır.teşekkürler. 

- 

Alıntı: 

hmirmak rumuzlu üyeden alıntı

Sayın yusufdemir55,

Sizi, öncelikle okuduğunuzu anlamaya ve anladıktan sonra yorum yazmaya davet ediyorum.

Benim yorumumu ve sizin bana karşı yazmış olduğunuz yorumu lütfen tekrar tekrar okuyunuz ve değerlendiriniz. Sizin yazdıklarınız ne kadar doğru acaba?

Ben hangi iletide, ne zaman burakk26 rumuzlu üyeyi savunmuşum, eleştirilere ayrı ayrı cevap vermiş ve eleştirilere veryansın etmişim. Hangi cümlemde sizi muhatap almışım. Lütfen gösteriniz.

Mesajımı dikkatlice okuyup anladığınızda; sizi herhangi bir şekilde muhatap almadığımı, ekinoksday80 rumuzlu üyenin yazdığı bir cümleye yorum yaptığımı göreceksiniz.

Kusura bakmayınız ama gecenin geç saatlerinde, okuduğunuzu anlamadan ve kimi neyle suçladığınızı bilmeden adımı kullanarak forum kirliliğine neden olmuşsunuz.

Yazdığım mesajı ayık kafayla yeniden okumanız ve değerlendirmeniz için aşağıda tekrarlıyorum.

Ayrıca, burası bir hukuk sitesi ve her üye; ahlaki sınırlar içerisinde ve karşıdaki üyeyi rencide etmeyecek şekilde olumlu veya olumsuz yorum yazabilir, fikrini belirtebilir. Her üyenin yazdıkları kendini bağlar.

Şahıslara cevap vermek gibi bir usulüm yoktur ama burada cevap hakkım doğduğu için cevap vermek durumundayım. Yine de; elimde olmamasına rağmen böyle gereksiz bir forum kirliliğine neden olduğum için tüm üyelerden özür dilerim.
 .

Sayın Hmirmak,
 Sizin nickinizi sevhen yazmışım, bu nedenle özür dilerim.  brakk26 nickli üyeyi eleştirdiğiniz halde, ekinoksday80 nickli üyenin yazısının heemen altında olmanızdan dolayı bu hatayı yaptıp. Esasen, yaptığım alıntılardan da, sözümün kime olduğu açıkça görülüyor.
 Burada dikkati çeken bir konuyuda bu vesileyle yinelemek istiyorum. burak26'nin yazısına en ufak eleştiriyi yapanın karşısına hemen ekinoksday80 çıkıyor. Bu şekilde yazdığım için kusura bakmasınlar ama bozacı - şıracı meselesini çağrıştırıyor.

- 

Alıntı: 

Sayın Hmirmak,
 Sizin nickinizi sevhen yazmışım, bu nedenle özür dilerim.  brakk26 nickli üyeyi eleştirdiğiniz halde, ekinoksday80 nickli üyenin yazısının heemen altında olmanızdan dolayı bu hatayı yaptıp. Esasen, yaptığım alıntılardan da, sözümün kime olduğu açıkça görülüyor.
 Burada dikkati çeken bir konuyuda bu vesileyle yinelemek istiyorum. burak26'nin yazısına en ufak eleştiriyi yapanın karşısına hemen ekinoksday80 çıkıyor. Bu şekilde yazdığım için kusura bakmasınlar ama bozacı - şıracı meselesini çağrıştırıyor.

Arkadaşım Burak26 kimdir bilmem arkadaşa telkin ve tavsiyede bulunmak yerine suçlamakla elinize ne geçeceğini merak ediyorum. Boş yorumlar yaparak en ufak bir katkınız olmadan eleştirmek erdem değil. İçerisinde faydası dokunacak yapıcı eleştiriler yada çözüm için fikirler varsa koyarsınız ortaya bunun doğruluğunu yanlışlığını tartışırız. Hem çözüm için fikriniz olmayacak hem de eleştireceksiniz. Bu iş böyle olmaz onjektif olunuz biraz.

- 

merhabalar,
 ben yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan 600 tl ceza yedim.  küçük bir motorsikletim var.65cc nin altında motora sahip. bu motorun vergi felan ödemesi yok. ben b ehliyetin yeterli görüleceği söylendiği üzere motorla okula gidip geliyordum daha ekonomik olması üzere. çevirmeye girdim. motorun sigortası muaynesi tamdı. kaskımıda takmıştım. B ehliyetimi gösterdiğimde trafik memuru yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan 600 tl ceza kesti. ayrıcada ehliyetime 20 puanda ceza kesildi. cezayı ödeyecek durumum yok şu anda. motoru satsam 250 lira ederi yok. üniversite son sınıf öğrencisiyim ve artık aileme daha fazla yük olmak istemiyorum. acaba cezayı bir yıl kadar sonra ödesem bir sorun olur mu benim için... tutuklanma durumu felan olabilir mi yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...

- 

Yapılan işlemde yasaya aykırı bir yön yok. 100cc altındaki motosikletler ve motorlu bisikletler MTV'den muaf olmakla birlikte trafik ve tescil belgesi almak trafik sigortası yaptırmak, motosiklet için A2, motorlu bisiklet için A1 sınıfı sürücü belgesi almak zorunludur.

Ödemezseniz Kamu Alacaklarının Tahsili Hakkındaki Kanuna göre tahsil için tebligat çıkartılır.

- 

tşk ederim yardımlarınız için. abicim birde ben bu cezayı ödeyemeyeceğim ancak bir yıl sonra ödeyebilirim. bu süreçte bana tutuklama tarzı bir ceza felan gelmez değil mi 

- 

Alıntı: 

yasar1980 rumuzlu üyeden alıntı

tşk ederim yardımlarınız için. abicim birde ben bu cezayı ödeyemeyeceğim ancak bir yıl sonra ödeyebilirim. bu süreçte bana tutuklama tarzı bir ceza felan gelmez değil mi 

Gelmez. Zaten genelde tebligat çıkmıyor pek. Siz motorun fenni muayenesi için gittiinizde borcunuz var deyip ödetiyorlar. Ancak bir yıl sonra öderseniz her ay belli bir oranda cezanız zamlanacak. Ceza örneğin 900 TL yi bulabilir.

- 

çok tşk ederim yardımınız için. :)