Re: Birber gazı kullanımı
Sayin mckati;
Istediginiz bilgiler:
Hukuki.NET forumları > Hukuki Forumlar > Ceza Hukuku ' dizininde Gasp anında ne yapılmalı? adli forumda mevcut, o forumda tum dedayiyla anlatilmis bu konu.. ;)
Iyi gunler gecirmeniz dilegi ile,
Saygilar..
Cevap: Biber gazı kullanımı
Üniversitede okuyan yiğenlerim, eşim, yengem vs ailemdeki bayanlar i,çin 10 adet satın almıştım. Bir tanesini de kendim arabamda taşıyorum.
Olağan bir asayiş uygulamasında, Polis Memuru arabamı ararken biber gazını gördü ve tuhaf bir şekilde gözlerimin içine bakarak şu tepkiyi verdi;
Polis: Ana, bu ne? Ne işi var burada?
Ben: Biber gazı memur bey. Ne oldu ki? Yasak mı taşımak?
Polis: Neyse ben bunu görmemiş olayım...
Ben: Memur bey görmemiş olayım ne demek? Yasak mı taşımak?
Polis: Tamam neyse, görmemiş olayım.
Şimdi buradan iki sonuç çıkıyor.
1. Taşımak yasak ancak memur arkadaş beni (temiz bir yüzüm vardır da :) ) kötü birine benzetmediği için, durumu geçiştirdi.
2. Taşımak serbest. Memur bey bir anda görünce iş güzarlık yapıp, sanki yasakmış da görmezlikten geliyormuş davranışı sergiledi.
Sonuç olarak şunu söyleyebilirim. Yasak yada serbest, 2 yıldır taşıyorum. Şükürler olsun ki kullanmak zorunda kalmadım. Kullanmak zorunda kalırsam, tereddüt etmeyeceğimden eminim. Ancak taşıması serbest olsa bile, karşı tarafa verdiği zararın boyutuna göre ceza alabileceğimi düşünüyorum.
Sevgiler...
Not: Bu arada 4 yıllık konuyu hortlattığım için kendimle gurur duyuyorum :)
Cevap: Re: Biber gazı kullanımı
Benim bir kolum özürlü ve saldırıya uğradım çantamda biber gazı vardı adam bana sopayla saldırdı bende kendimi korumak için biber gazı sıktım ve 5000 tl ye yakın idari para cazasına çarptırıldım bunu kullanmak suçmuş keşke bende elimden galdiği kadar vurabilseydim.ama kanun senin bir kolun yok kendini savunamazsın demiyor artık güvenim kalmadı kimseye olay yerine polisi çağıranda benim darp vraporum var karşı tarafta gözlerinin yandığından dolayı olay günü rapor almış.yani biber gazı kullanmak suçmu birisi beni aydınlatsın noolur arkadaşlar
Cevap: Re: Biber gazı kullanımı
Alıntı:
endi2005 rumuzlu üyeden alıntı
kendimi korumak için biber gazı sıktım ve 5000 tl ye yakın idari para cazasına çarptırıldım bunu kullanmak suçmuş
Kim çarptırdı sizi 5000TL idari para cezasına?
Cevap: Biber gazı kullanımı
Alıntı:
Orhun42 rumuzlu üyeden alıntı
Yasak yada serbest, 2 yıldır taşıyorum.
İki yıl olduysa atın yenisini alın. Son kullanma tarihi geçmiştir, etkisi olmaz.
Sıktığınız saldırgan "oh ne güzel çarliston biber kokuyor bir daha sıkar mısın?" diyebilir.:DD