-
Kurtlar Vadisi yayından kaldırıldı
Ve sonunda beklenen oldu. 'Kurtlar Vadisi' dizisinin Show TV'de ekrana gelen eski bölümlerinin yayınına son verildi. Liselerdeki şiddet olaylarında dizi karakterlerinin 'özendirici etkisi'nin değişik platformlarda sıkça gündeme getirilmesi üzerine RTÜK harekete geçmiş ve daha önce de aynı konuda uyardığı Show TV yönetimine dizinin yayınına son verilmesi yönündeki 'tavsiye kararı'nı bildirmişti. Show TV yönetimi Cuma günü boyunca, geç saatlere kadar konuyu tartıştı, RTÜK ile görüş alışverişinde bulundu. Show TV izleyicileri ise 'Kurtlar Vadisi'nin yayınlanacağı belirtilen 22.30'a kadar ekranlarda diziyle ilgili tanıtımların dönüşüne şahit oldu. Dizi, belirtilen saatte yayına girdi. Ancak 10 dakika sonra reklam arası verildi. Dönüşte 'Kurtlar Vadisi'nin yerine 'Cemile' dizisi ekrandaydı. Oysa 'Cemile'nin tekrarı gündüz kuşağında da yayınlanmıştı. Böylelikle Show TV, "aynı gün içinde aynı dizinin aynı bölümünü iki kez yayınlayarak" bir ilke imza attı.
Söz konusu 'oto sansürün' ise Show TV'nin Genel Müdürü Saner Ayar'ın talimatıyla uygulandığı iddia edildi. Ama koca bir gün boyunca bu dizinin yayınlanıp yayınlanmayacağını konuşan bir genel müdürün, başladıktan 10 dakika sonra diziyi yayından kaldırtması pek anlaşılamadı. Show Tv genel müdürünün, dizi başladıktan sonra gelen bir uyarıyla büyük bir ihtimalle de RTÜK uyarısıyla diziyi kaldırttırdığı konuşuluyor.
-
Re: Kurtlar Vadisi yayından kaldırıldı
Gerek 1990 Körfez savaşı savaşını gerekse halen süren Irak iç savaşını konu eden Amerikan filmleri, CNBC-E kanalında yayınlanan ve genellilkle müslüman devletleri terörist ve ABD düşmanı olarak gösteren "ABD'NİN KURTLAR VADİSİ" DİZİSİ olan" 24 " ve sözde belgeseleller televizyonlarda SANSÜRSÜZ OLARAK izlettirilirken (ki buna dezenformasyon da denilebilir), Kurtlar vadisi dizisine bu şekilde sansür getirilmesini asla kabul etmem. Bu sansür, bu gün toplumda yaşanan tüm mafyöz olay ve ilişkileri bu diziye indirgeyerek çok basit ve "biber acıdır, hayat acıdır öyleyse hayat biberdir" düz mantığına ve açıklamasına götürür insanı ki yanlıştır. Hergün gazetelerde boy boy fotoğraflanan gasp çeteleri, uyuşturucu çeteleri, ihale çeteleri haberlerinin de bu dizi ile ilşkilendirilmesi, teşvik edici olarak değerlendirilmesi kabul edilemez bir düşüncedir. Öte yandan bu dizinin yayından kaldırılması için 5'nci koldan başlatılan kampanyanın da sorgulanması gerekir. Bu kampanyayı başlatanlardan Milliyet veya Hürriyet Gazetelerinde konu ile ilgili anketler düzenlendi. İşin ilginç yanı, ankette oy kullanmadan önce bazı yazıların okunması (!) okurdan istendi. Oy kullanmadan önce bu yazıları okuyanlar buna rağmen bu yazının klavyeye alındığı saat 23.40 itibariyle Milliyet Gazetesi anket sonuçlarına göre % 88.26 oranında EZİCİ BİR ÇOĞUNLUK ile (412.159 KİŞİ) RTÜK'ün bu diziyi yayından kaldırma kararını doğru bulmadığı anket sonucunda birleşmiştir. Öyleyse bu cayırtıyı koparan, RTÜK' ün telefonlarını kilitleyen, web sitesini yoğunluk nedeniyle çökerten çoğunluk nerededir? Bu çoğunluk Milliyetin anketine neden ilgi göstermemiştir? Bu tür dizileri yayından kaldırmakla mafyöz ilişkiler sona mı erecektir? Toplumda ahlak erozyonu yaratan bir "AJDAR" bir " SEMRA HANIM" fenomenleri neden yasaklanmamıştır? Günümüz düzeninde "insan ihtiyaçları sonsuz ve sınırsızdır." Bu ihtiyaçlar "talep"i, bu talep de "arz"ı yaratır. Kurtlar Vadisi gibi dizilerin neden ortaya çıktığını,bu ihtiyacı doğuran olaylar ve global ideolojik sistemleri burada açıklamaya gerek olmadığını sanıyorum. Atalarından sonraki kuşaklara geçmişi aktarılmayan,tarihini bilmeyen, okumayan, sorgulamayan, sadece kendisine verilen (yada pompalanan) ile yetinmesi öğretilen ezberci bir yaşam tarzı (bunu toplumu suçlamak için söylemiyorum, 1980 sonrası ideolojisinin getirisidir bu ne yazık ki) ve sadece belli bir düşünceye yönelik sansürcü, yaygaracı, baskıcı, antidemokratik olmakla beraber, çoğunluğa göre elindeki olanaklar sayesinde sesi çok daha gür çıkan şekillendirici bir azınlığa ait düşünce sistemi, "var olabilmek" adına bu sansürü getirebilmiştir. Peki bu sansür sonucunda 16 şubat sabahı, tıpkı 13 Eylül sabahında olduğu gibi ülkede terör, yolsuzluk, mafyöz olaylar sona mı erecektir?
Bu dizinin sözde kamuoyu baskısı ile yayından kaldırılmış olması, bir utanç sayfası olarak yerini alacaktır.
ŞİMDİ BURADAN BEN DE KAMUOYUNA SESLENİYORUM.
CNBC-E KANALINDA YAYINLANAN "24" ADLI DİZİ DERHAL YAYINDAN KALDIRILMALIDIR.
SİZ DE BUNUN İÇİN RTÜK'E CNBC-E KANALINA ŞİKAYET VE PROTESTOLARINIZI YOLLAYIN.
-
Re: Kurtlar Vadisi yayından kaldırıldı
Sayın Av. Fırat Bayındır'ın yazdıklarına tamamen katılıyorum. "Kurtlar Vadisi" ne yönelik yürütülen kampanya, özellikle Show TV nin ticari rakipleri tarafından yürütülmüştür. İnternet medyalarında konuyla ilgili açılan anketlerin tümünde, diziye destek verilirken, böyle bir sansürün uygulanması oldukça düşündürücüdür. Ne yazık ki ülkemizde tekelleşen medya, halkın tercihlerinin önüne set koymayı başarmıştır. Düşünülmesi gereken bir başka husus ta "Kurtlar Vadisi: Irak" sinema filminde verilen Amerikan emperyalizmine ve siyonist ideolojiye yönelik eleştiri mesajlarının yabancı sermayeyi, özellikle de Yahudi sermayesini rahatsız etmesidir. Söz konusu sermayenin Türkiye'de böyle bir operasyon yaptıracak gücü ve imkanı da düşünüldüğünde halka rağmen bu sansürün neden gerçekleştiği kolayca anlaşılabilir.
-
Kurtlar Vadisi Yayınlanmalıdır
Hürriyet gazetesinin haberine göre 13.000 kişinin RTÜK telefonlarını kilitlemesi (!) üzerine oluşan baskı sonucu bu dizi yayından kaldırılmıştır.
AMA MİLLİYETİN ANKETİNDE 400.000 KİŞİYİ AŞAN %89 ÇOĞUNLUK DİZİNİN YAYINININ DURUDURULMASINI SANSÜR OLARAK DEĞERLENDİRMİŞTİR.
Her zaman olduğu gibi ilk yumruğu biz yedikten sonra aklımız başımıza gelip tepkimizi ortaya koymak gibi alışkanlığımızı bu konuda da tekrar göstererek
BU DİZİNİN YAYINLANMASI İÇİN
RTÜK'Ü TELEFON FAKS VE E-MAİL YAĞMURUNA TUTUN.
İLETİŞİM YOLUYLA SİZ DE RTÜK'Ü İŞ YAPAMAZ HALE GETİRİN
SANSÜRE HAYIR DEYİN.
-
Re: Kurtlar Vadisi Yayınlanmalıdır
İçerdiği şiddete, mafya özentisi yaratmasına ve diğer olumsuzluklarına rağmen, adı geçen dizi televizyonda yayınlanmaya başlayınca şikayet eden 13.000 kişiyi televizyonun karşısındaki koltuğa zincirliyorlar ve sanırım diziyi zorla izlettiriyorlar?!!!...
Sansür her yerde, her zaman sansürdür. Şimdi susarsanız, yarın sıra size de gelebilir. Her çeşit SANSÜRE HAYIR.
-
Illaki televizyonlarda gosterilmesi sart mi?! Degil.. isteyen bir sekilde alip yine izleleyebilir. Az insan kendini Polat sanmadi! Daha dun yargitayi vuran icinizdeki mesletasiniz da kendini polat sanmamis miydi? En azindan takma adi Polat degildi diyemezsiniz.
Ha diziyi belkide herkesten cok severek ve hic bir bolumunu kacirmadan izleyenlerdendim ama sirf ben o diziyi seviyorum diye televizyonlarda yayimlanmasini isteyemem. Unutmayalim ki herkesin kendini yonetme iradesi ayni degildir. Ozellikle cocuklar etkilenebiliyorsa ve bu da topluma yansiyorsa, yerinde bir karar alinmis derim.
Bakiniz bu konuda film sirketi ne diyor
''PANA FİLM, bu konuda ve her konuda sözünü bir şekilde söyleyecek, televizyonda olmazsa sinemada, dijital platformlarda veya internet aracılığıyla siz saygıdeğer izleyenleriyle buluşacaktır.. Saygılarımızla...''
Biraz da sinemalarimiz canlansin oyle degil mi? Bu konuda soyleyebileceklerim bu kadar. En iyisi bana da sansur gelmeden kacayim buralardan neme lazim.
-
Yayınlanmalı mıdır? Kaldırıldı diye seviniyorum ben...
Perşembe gecelerinin kilitlenmesine sebep olan, gençleri şiddete yönelten bir diziydi.
-
Diziyi, dizi gibi izleyemiyoruz ki; dizinin bir kağıt ve bir kalemin ürünü olduğunun farkında değiliz; dizinin başlangıcında gösterilen "bu dizideki olayların gerçekle bir bağlantısı yoktur" gibilerinden ifadelerin yer almasına rağmen, "Sen gerçekleri bilmiyorsun, konuşma, hukuk kitapları okumakla gerçekler öğrenilmez" (?!?!) diyen Kurtlar Vadisi fanatiği bir gence şahit oldum. "Hikaye onlar, senaryo, sadece bir film..." dediysem de ne fayda...
Gençler böyle düşünüyorsa, anne babalarının yanında diziyi hayretle izleyen 10-12 yaşlarındaki çocuk ne yapsın? Elbette büyüyünce Polat Alemdar olup adaleti kendisi sağlamak, Örümcek Adam olup uçmak isteyecek.
Ben Susam Sokağı'yla büyüdüm, onlar Kurtlar Vadisi ile büyüyorlar; aradaki tek benzerlik isimlerinin belirtisiz isim tamlaması olması. :)
Ne sansürü kabul edebiliyorum, ne de Kurtlar Vadisi'ni; yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal...
-
Kurtlar Vadisi hukukçuları ikiye böldü.. (!)
Yayından kaldırılması tartışmaları süren Kurtlar Vadisi-Terör dizisi, yargıyı da böldü.
Yüksek yargı üyeleri, hakim, savcı ve avukatların üye olduğu ve ankete şifreyle girilen www..........org sitesi, üyelerine Kurtlar Vadisi’nin yayından kaldırılması hakkında ne düşündüklerini sordu. 17 Şubat-17 Mart tarihleri arasında yapılacağı belirtilen anketin, 20 Şubat tarihli sonuçları ortaya ilginç bir tablo çıkardı. Saat 18.00 itibariyle ankete 3064 kişi katıldı.
Katılanların yüzde 20.7’si “Toplumu ve özellikle gençleri şiddete özendirdiği ve ayrımcılık yaratabilecek ögeler içerdiği içinde yerinde bir kararö dedi. Sadece yüzde 2.61’lik bir kesimi “Kurtlar vadisi en çok sevdiğim filmdi. Yayından kaldırılmasına şiddetle karşı çıkıyorumö dedi. Ancak, yüzde 35’lik bir kesim böylesi bir ankete katılmak istemediğini ifade ederken, yüzde 8.32’lik bir kesim açık bir ifadeyle bir hukuk sitesinde bu tür anketlerin yapılmamasını istedi.
Yüzde 12.3’lük kesim, “Türkiye’nin dününü ve bugününü iyi analiz eden bir filmdi. Yayınlanması gerekiyorduö, yüzde 12.9’luk kesim “Film iyi veya kötü olabilir. Ben sansürün her türlüsüne karşıyımö, yüzde 8.06’lık kesim “Filmi izlemedim, izlemeyi de düşünmüyorum. Bu nedenle fikir beyan edemeyeceğimö dedi
-
Kanımca çok geç kalındı bu diziyi yayından kaldırmak için. Ağaç yok olduktan sonra onu yok eden zararlıyla savaşmaya kalkmak, bağışlayın lütfen don kişot'un yeldeğirmenlerine saldırmasına benzer. Evet ağaç yok oldu. Bunun doğruluğunu görmek isteyenler lütfen İncirli - Ankara ya gelsinler ve lisenin çıkış saatlerinde önünde çok değil 3 dakika dursunlar... Sonra da değişik zamanlarda semtteki ve ilçedeki yerleri ve parkları dolaşsınlar. Her köşe başında ve parklarda içki içen, küfürlü konuşan, sağa sola zarar veren gençleri göreceklerdir. Ve iş o kadar vahim boyuta vardı ki kar yağdığı bir gün bir takım çocuklar henüz ilköğretim çağında, ellerine geçirdikleri kar toplarını gelen geçene attılar. Ve bu çocuklar güpegündüz bir apartımanı kartopu yağmuruna tuttukları gibi kendileri uyaran bir kişiyle de dalga geçtiler ve polis çağırılacağını duyduklarında da polisle alay eder söylemlerde bulundular. Ve bu bahsettiğim şeyler malum dizi yayınlanmadan önce neredeyse hiç yoktu.
Son yıllarda ülkemizde artan bir kapkaç olayı var. İlgilenenler bu olayın istatistiklerine ulaşsınlar ve 2002 den önce ne kadar olmuş, 2002 - 2007 yılları arasında ne kadar gerçekleşmiş baksınlar! İşte size çok merak edilen ve uğruna meclis araştırması yapılacak hale gelen kapkacın sorumlusu. Malum dizi demek o kadar masum değilmiş değil mi?
Bir de o malum dizinin sinema filmini - ki o filme kendilerini yakından ilgilendirdiği halde hiç bir asker, hukukçu vb çevrelerin gitmediği göz önüne alınsın lütfen - anılan kanalda izledikten sonra yaşadığım gerginliğin etkisini hala az biraz da olsa taşıyorum.
-
Kurtlar vadisinin yayından kaldırılması tam anlamıyla siyasal bir sansürdür. Kurtlar vadisinin zararlı olduğu ve okullarda şiddetin nedeni olduğu iddiası gerçek dışıdır. Benim akrabalarımın birçoğu öğretmen, onlarla kanuşma fırsatı buldum. Hepsinin de ortak olarak üzerinde durdukları nokta -argo tabirle- kız meselesinden bu olayların çıkmasıdır. Peki bundan 10 yıl önceye göre neden artış gösterdi diye düşünecek olursak televizyon kanallarında yayınlanan müdürleri üçkağıtçı, öğretmenleri takıntılı ve psikolojik sorunlu tipler olarak gösteren; öğrencilerin kıyafetleriyle olsun, davranışlarıyla olsun tam anlamıyla bir kötü örnek teşkil ettiği ve okulda eğitim haricinde herşeyin var olduğu diziler bu okul içi şiddetin ana nedenlerindendir.
Ayrıca hem dinen hemde kanunen yasak olmasına rağmen dizilerde daha akli gelişimini tam anlamıyla tamamlamamış çucuklara yönelik sihirli, büyülü diziler Kurtlar vadisinden daha zarar vermektedir. Özellikle daha çocuk yaştaki oyuncuların o yaşta sevgili bulmaya çalışmaları Türk kültürüne zarar vermektedir.
Şu an vaktim olmadığı için daha fazla yazamıyorum; ama ilk fırsatta devam edeceğim.
Saygılarımla
-
Mesaja devam edersek,
Türkiye'de her haber bülteninde töre cinayetleri kötülenirken, haber sonrası neredeyse tüm dizilerin ana konusunun töre cinayetleri olması ve dizilerin konularının ağırlıkla doğu kültürüyle alakalı olması (işin aslında birçoğu gerçek dışıdır ve sadece art niyetli olarak yayınlanmaktadır) gerçekten kaygı duyulacak bir durumdur.
Kurtlar vadisi bu konumda en az zararlı diziler arasında bile gösterilebilinir. Amerikan patentli filmlerde yer alan şiddetin, seri katillerin özendirilecek şekilde gösterimi ve aile hayatıyla (özellikle bizim kültürümüzde) bağdaştırılamayacak durumların varlığı yıllardır bu millete zarar vermektedir. Üstelik malesef bu durum Türk kanallarındaki ne olduğu belirsiz, ahlak ve millilik kavramlarından uzaklaşılmış programların artmasıyla zirve noktasına uzanmıştır.
Kurtlar vadisinin kaldırılması hukuki açıdan da yanlışlıklar barındırmaktadır. Daha ilk bölümü yayınlanmış ve ileriki bölümleri bilinmeyen bir dizinin kaldırılması sansür ötesi bir durumdur.Kanalın yayın lisansının iptal edilmesi tehdidi ise söylenecek söz bırakmıyor. Kaldırılmasının nedeni olarak "milli hisleri uyandırması " da ülkemizde egemen olan gayri milli anlayışın ne boyutta olduğunu göstermektedir. Gerçekte kaldırılma nedeni terör örgütü PKK ve onu yönlendirenlerin gerçek yüzünü -daha ilk bölümden başalayarak- göstermesidir.
Kurtlar vadisinin tekrar yayınlanmasının gerekliliğine inanıyorum; ancak bunun olmasının da dizinin yumuşatıldıktan sonra olabileceğini düşündüğümden malesef dizi olarak kurtlar vadisi efsanesinin bölücü güçler tarafından bitirildiğini görüyorum.
Saygılarımla
-
Sayın Yavuzcan'a katılıyorum ve izin verirseniz Sayın Ece Temelkuran'ın bir köşe yazısını yayımlamak istiyorum;
Kurtlar vadiye inecek mi?
Milliyet'in dünkü internet sayfasında en çok okunan haber buydu:
"Kurtlar vadiye inmeyebilir"
Bir süredir ortam gergindi:
Ya Kurtlar Vadisi yayımlanmazsa!
Öyle ki bu "kutsal bilgi" kaynağından mahrum kalan halkımızın ne yapacağı endişe verici bir hal almıştı.
Kurtlardan mahrum bırakılan halkımız onları aramaya dağlara çıkabilir, kurtların peşine düşen halk işinden gücünden olabilir, bu varoluşsal arayış içinde nice vatan evladı elden ayaktan düşebilirdi.
Böyle bir hayat memat meselesi haline geldi konu. Sonunda bu milli mesele neticelendi, "yapımcıyı kırmadan" gibi özellikle belirtilen bir hassas operasyonla kurtlar inlerine geri gönderildi.
Derin devletin cücesi
Gerekçe açıklandı:
"Yeni Ogün Samast'lar yaratılmasın!"
"Işıklar sönmesin looo!" duyarlılığındaki bu gerekçe ve çözüm yeni Ogün Samast'ların yaratılmasını engeller mi bilinmez ama hiç değilse genç nesillerin sarsak Türk kahramanı, derin devletin cüce temsili, dublajlı erkek Polat Alemdar tiplemesinden bir parça korunacağı açık. O bakımdan rahat bir nefes alıyoruz.
Ve fakat mesele şu:
Halkımızın komplo teorilerine, şifresi ancak kafası karışık dekoderlerle çözülebilecek derin devlet maceralarına ve dakika başına ancak bir cümle düşecek düzeyde zekâ özürlü diyaloglara olan engellenemez ihtiyacı neyle karşılanacak? Bu memleketin, bilgi yerine şüpheyi koyan bozulmuş dengesini hangi yüksek kültür ürünü teskin edecek?
Komplo ya resullullah!
Susurluk'ta ne oldu? Olayın öncesinde var olan ve sonrasında iyice şahlanıp bütün ülkeyi ele geçiren Polatımsı Alemdarımsı adamları kim besledi? Bu adamlar nasıl Türkiye'nin yeni yüzü haline geldi? Siyaset-mafya-devlet üçgeninde Susurluk kazasında ortaya çıkan ilişkiler bu ülkeye nasıl unutturuldu?
Görünen devletle derin devlet ilişkisi nedir? Bu olayın Kürt meselesiyle ilişkisi nedir? Uyuşturucu ticaretinden beslenen savaşın sürdürülmesi kimlerin işine yaradı? Onlarca faili meçhul cinayet, katliamlar bu çarkın arasına nasıl sıkıştırıldı?
Bu soruların cevapları yerine, bu cevapları hiç değilse arayan belgeseller yerine bize bir komplo deryası sunuldu. Bu deryanın bir parçası ve muhtemelen etrafında toplanan insanlara en çok para kazandıranı Kurtlar Vadisi oldu. Birçok insanın bugün cansiperane bir çaba içinde diziyi savunmasının nedeni bu. Para çok çünkü. Para çok olunca gürültü de çoğalıyor elbette.
Bir belgesel ya Rab!
Kurtlar Vadisi veya benzeri diziler yayından kaldırılsa bile bu ülkenin televizyoncuları, o televizyonculara sermaye sağlayanlar, reklamlarla onları destekleyenler, bu komplo kumkumalarını izleyerek ve överek yüceltenler hiçbir zaman hakikatleri gürültüye vermenin günahını ödeyemeyecekler. Susurluk ve sonraki süreç üzerine bu kadar para dökülüp diziler yapılırken bu konuda aynı gürültüyü çıkaracak tek bir belgesel yapılmamasının vebali boyunlarınadır.
Hakikaten bir şeyler biliyorlar da anlatmıyorlarsa günahları ağırdır. Ama tam olarak hiçbir şeyi bilmeden konuşup duruyorlarsa, insanların kafasını birtakım dizilerin güya şifreli mesajlarıyla karıştırmak daha büyük bir günahtır.
Ogün Samast'ları yaratan elbette bu dizi değildir ama o vandalları estetize edip yüceltmek de elbette bir suçtur. Bu, bu ülkeye karşı işlenmiş bir suçtur. Akan kanı onlar akıtmamıştır elbette ama kanı akıtanların egosunu besleyerek, onları "kahraman" olarak göstermek suretiyle mutlaka paçalarına birkaç damla kan lekesi bulaşmıştır.
-
Kurtlar Vadisi yine gündemde
“Kurtlar Vadisi-Terör"ün yayından kaldırılmasının ardından, Show TV “Kurtlar Vadisi"nin eski bölümlerini yayınlamaya başladı. RTÜK, diğer programlarda olduğu gibi diziyi inceleyecek, ihlal olması durumunda yaptırım uygulayacak.
Son günlerin en tartışmalı dizisi Kurtlar Vadisi, Show TV’de yeniden gösterilmeye başladı.
RTÜK’den edinilen bilgiye göre dizi, diğer programlarda olduğu gibi yine incelemeye alınacak. Herhangi bir ihlal olması durumunda yaptırım uygulanacak.
“Kurtlar Vadisi", “Kurtlar Vadisi-Terör" ismiyle Geçtiğimiz günlerde yayınlanmak istenmiş, ancak dizi gençlere kötü örnek olabileceği ve gelen pek çok şikayet nedeniyle yayından kaldırılmıştı. “Kurtlar Vadisi"nin ise gösterildiği dönemde okullarda şiddeti artırdığı iddia edilmiş, tekrar yayınları bu nedenle durdurulmuştu.
Milliyet/(ANKA)
..............................
Bu dizi ne olay diziymis. Kapidan kovuluyor , pencereden giriyor. :) Anlayamadim ki bu ne bicim is...
-
Ergenekon’un tutuklu sanıklarından Muzaffer Tekin bugün yaptığı savunmasında Ergenekon İddianamesi’nin Kurtlar Vadisi dizisi ile örtüştüğünü söyledi.
Silivri Cezaevi İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülen Ergenekon Davası’nın 14. duruşması saat 09.30’da başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu ve tutuksuz sanıklar yerlerini aldıktan sonra yoklama yapıldı. Daha sonra tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin dün yapmaya başladığı savunmasına bugün kaldığı yerden devam etti.
Ergenekon’un tutuklu sanıklarından Muzaffer Tekin bugün yaptığı savunmasında Ergenekon İddianamesi’nin Kurtlar Vadisi dizisi ile örtüştüğünü söyledi.
Tekin, hayatının hiç bir döneminde bırakın gayrı yasal bir yapılanma içinde olmayı, yasal bir yapılanma içinde dahi yer almadığını söyledi.
“LAKABIM KOD ADIM OLDU”
Aile içinde kendisine “zafer” diye hitap edildiğini belirten Tekin bunun iddianameye kod adı olarak konulduğunu söyledi.
Soruşturma Savcısı Zekeriya Öz’e yardımcı olmak amacıyla 2007 Eylül ayına kadar çok sayıda mektup yazdığını belirten Tekin, şunları söyledi:
“Savcının şahsına gönderdiğim mektuplar soruşturma gizliliği olmasına rağmen bizzat savcının eliyle yandaş medyaya servis edildiğini ve tahrif edilerek yayınlandığını gördükten sonra yazmaktan vazgeçtiğim gibi, daha önce gönderdiğim mektuplar için de büyük pişmanlık yaşadım.
17 aylık tutukluluk dönemimde suçsuz bir insana suç yapıştırma adına her türlü hukuksuzluk yapıldı. Göz altına alınan insanların bir kısmı ile şahsım aleyhine ifade vermeleri karşılığında pazarlıklar yapıldı. En temel hukuk kuralı, delilden şüpheliye gitmek yerine delil imal etmek yöntemi uygulandı. En büyük teessürüm bu senaryonun savcı Zekeriya Öz tarafından vizyona sokulmasıdır. İddianamelerinden şüpheli ve sanıklar için 3 bin yıl istenen sanıklardan 3-3.5 ayda aklanan insanların olması düşündürücüdür.”
Haberin Devamı...
"Hayatı Tersten Yaşamak " bu olsa gerek.
:rolleyes:
-
Oldukça eski bir konu. Yurtdışında olduğumdan dolayı pek izleyemediğim dizinin son birkaç bölümünü izleme şansım oldu. Aslında konu dizi değil sadece.
Dizinin son yayınlanan bölümlerindeki olaylar ve orgenekon'un gidişi.
Dizi, ergenekon yüzünden yayınlanmıyor olabilir mi ?
-
Kurtlar Vadisi ne olacak?
Can Ataklı - Vatan
catakli@gazetevatan.com
Ergenekon olayının tamamen iktidarın güdümünde yürütüldüğünün kanıtlarından biri de televizyonda izlenme rekoru kıran Kurtlar Vadisi adlı dizinin senaryosu. Şimdilik “maddi” nedenlerle yayınlanmayan ve artık atv’de devam edeceği belirtilen Kurtlar Vadisi’nin “ikinci bölüm” senaryosu ile bugün sürdürülen Ergenekon soruşturmasının ayrıntıları neredeyse bire bir tutuyor.
Bunun da ötesinde Kurtlar Vadisi’nin senaryosu her nasılsa operasyonların önünde. Yani yayınlandığı sürede Kurtlar Vadisi’nde ne oluyorsa bir hafta on gün içinde bunun gerçekleştiğini görüyorduk.
Ancak şimdi Kurtlar Vadisi yeni kanalında zora girecek herhalde. Çünkü olay giderek bu dizinin kahramanının da aleyhine dönme trendinde.
Şöyle anlatayım: Kurtlar Vadisi dizisinin ilk dönemi Susurluk olayını anlatıyordu. Dizide Susurluk olayının isimleri kahramanlaştırılmıştı.
Ana kahraman Polat Alemdar aslında Abdullah Çatlı idi. Dizinin ilerleyen bölümlerinde Polat Alemdar’ın aslında bir mafya lideri olmadığını, devlet adına çalıştığını, temel amacın Türkiye’nin kanını emen, iş adamı kılığındaki gerçek mafyanın kökünü kazımak olduğunu anladık!
Kısacası Susurluk adı verilen devlet içi çeteleşme bu dizide “ulvi bir vatan görevinin yerine getirilmesi” olarak anlatılmıştı. Anadolu kentlerinin vatansever gençleri, ağır abi olmaya özenen büyük kentlerin varoş gençleri, yaptıklarını gerçekten memleket aşkı olarak gören askerler, polisler ile “önemli olan adaleti sağlamak” diyen pek çok vatandaş bu diziyi büyük keyifle izledi.
Dizi galiba 100 bölümde mafyanın çökertilmesi, yargının da mafyavari örgütlenen ama devlet için savaşan kahramanları beraat ettirmesiyle sona erdi. O mahkeme sahnesi de evlere şenlikti. Yargıçlar her şeyin suç olduğunu söylüyordu ama kahramanlar beraat etti.
Diziyi yapanlar gördükleri ilgiden ve kazandıkları milyonlarca dolardan pek mutlu olduklarından devam kararı aldılar. Ama bu sırada iktidar çoktan değişmiş ve “yeni dönem” başlamıştı. Bu duruma senaryonun da buna uydurulması gerekiyordu.
Dizi yine Susurluk’un en önemli kahramanının bu kez “aslında henüz bitirilmemiş olan” derin çetelerle mücadelesi olarak başladı. Fena da gitmiyordu ki Ergenekon olayı patlatıldı. İşte o andan itibaren dizinin senaryosu da buna uygun hale getirilmeye başlandı.
Susurluk’un kahramanı yine devlet için çalışıyordu ama, aynı olayın diğer kahramanları “çıkarcı, hain, para gözlüsü, PKK ile iş birliği yapan, dinci örgütleri sevk ve idare eden” kişiler olarak gösterilmeye başlandı.
Bir önceki bölümde göklere çıkarılanlar bu kez yerin dibine batırılıyordu. Susurluk’a hiç bulaşılmıyordu. Ama şimdi durum biraz değişti. Ergenekon olayı Susurluk’a çevrilmeye başlandı. Şimdi bu durumda Kurtlar Vadisi’nin ne yapacağını merakla bekliyorum.
Dizinin ana kahramanı olan Abdullah Çatlı bu senaryoda acaba nereye oturtulacak?
Sonuç olarak söylemek istediğim şu: “Devlet adına, vatan millet uğruna yasaların ve hukukun dışına çıkılmasının iyisi kötüsü olmaz. Siyasi fayda umarak yasa ve hukuk dışına çıkmaktan medet umanların ve bunu kahramanlık gibi göstermeye çalışanların bir gün ayakları birbirine dolanır. Ergenekon’da geldiğimiz nokta budur.”
Devamı...
-
Alıntı:
Al Pacino rumuzlu üyeden alıntı
Oldukça eski bir konu. Yurtdışında olduğumdan dolayı pek izleyemediğim dizinin son birkaç bölümünü izleme şansım oldu. Aslında konu dizi değil sadece.
Dizinin son yayınlanan bölümlerindeki olaylar ve orgenekon'un gidişi.
Dizi, ergenekon yüzünden yayınlanmıyor olabilir mi ?
Olabilir neden olmasın ? Ancak kaldırılması ne olursa olsun doğrudur.
Türkiye'deki televizyonu en doğru kaynak olarak görme yüzünden insanların cuma günleri yürüyüşü dahil herşeyi değişiyordu.
Ancak gözlemlediğim birşey daha var... Samanyolu vb televizyon kanallarının yayınladığı bilmem kaçıncı boyut gibi programların da kaldırılması gerekmez mi ?
-
Yapmayın Veysel Bey,
Aksine o dizileri TRT'nin yayınlaması gerekir, ne de olsa o kanal kadrolarının tamamı TRT'de program yaparken, o kanalların dizilerini öksüz bırakmak olmaz. Haşa, o dizileri TRT 2'ye isterük...:o
-
olur olur o da bir gün olur hatta oyuncularını da devlet adamları oynar tam devlet kanalına uygun olur...
-
Kutlar Vadisi Kanal 7'de...
“Bu bir mafya dizisidir” sloganıyla başlayan ve Türk televizyon tarihinin en çok izlenen, reyting rekorları kıran dizisi Kurtlar Vadisi, serinin ilk bölümünden itibaren Kanal 7'de yayınlanmaya başlıyor. Dizide aksiyon, gerilim ve heyecan dozu oldukça yüksek.
Osman Sınav ve Raci Şaşmaz'ın yapımını gerçekleştirdiği, Mustafa Şevki Doğan, Raci Şaşmaz ve Murat Coşkunsu'nun yönettiği Pana Film ve Sinegraf'ın bu iddialı yapımının konsept danışmanı Soner Yalçın. Dizinin müzikleri ise usta bir isimden geliyor; Gökhan Kırdar.
Oyuncu kadrosu ile göz dolduran dizinin başrollerinde Necati Şaşmaz, Özgü Namal, Oktay Kaynarca, Selçuk Yöntem, Zafer Ergin, Kenan Çoban, Gürkan Uygan, İpek Tenolçay, Seray Sever, Raci Şaşmaz, Haldun Boysan, Adnan Biricik, Atilla Olgaç, Tarık Ünlüoğlu, Baykal Saran, İstemil Betil ve daha birçok ünlü isim yer alıyor.
19 Mayıs Salı akşamı ilk bölümü yayınlanacak olan gerilim ve aksiyon dizisi Kurtlar Vadisi, her Salı, Çarşamba ve Cuma akşamları 21.00'de Kanal 7 izleyenleriyle buluşacak.
http://www.gazeteciler.com/kurtlar-v...-news2225.html
-
Her türlü sansüre karşıyım.Sanatta ve bilimde sansür yapılmaması gerekmekle birlikte ülkenin bilgi ve kültür seviyesini yükseltmeliyiz.Diziyi izleyip izleyip onlara özenen,Polat, deliyürek,memati olan o havaya girerek kavga eden birbirlerini bıçaklayan ya da öldüren çok sayıda insanımız var. Dizi eğlenmek için izlenir,örnek almak için izlenmez ya da diziden etkilenip o rollere girilmez. Hayal dünyasıyla gerçek dünyayı halkımız birbirine karıştırıyor malesef.
-
Kurtlar Vadisi yapımcılarına mahkemede şok tehdit
Hürriyet / Gündem 8 Haziran 2009
Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek iddiasıyla tutuklu yargılanan N. E. adliyeye getirildiği sırada "Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcılarına söyleyin, en kısa zamanda iki abi kardeşin kellesini alacağım" şeklinde bağırdı.
Çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları öne sürülen V. ve N.E. kardeşlerin yargılanmasına İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sabah saatlerinde getirilen kardeşlerden N. E. tehditler savurdu. Kurtlar Vadisi Dizisi'nin yapımcılarını hedef alan Ergin, "Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcılarına söyleyin, en kısa zamanda iki abi kardeşin kellesini alacağım. Size söz basın mensupları" diye konuştu.
Kurtlar Vadisi'nin önceki bölümlerinde Cerrahpaşalı Kardeşler'le karşı karşıya gelen Polat Alemdar, küçük kardeşin kafasını kesmiş diğerini ise öldürmüştü. O dönemde Cerrahpaşalı karakterlerin Kasımpaşalı Ergin kardeşlerden esinlendiği yorumları yapılmıştı.
-
Cevap: Kurtlar Vadisi Yayınlanmalıdır
Kurtlar Vadisi'nden etkilenip, arkadaşlarını yaktılar
Tren Garı´nda, 17 yaşındaki Şükrü Balcı´nın gasp edilip, uyuduğu vagonda ateşe vererek öldürülmesi olayının zanlısı oldukları ileri sürülen üç kişi polis tarafından yakalandı. Zanlılar cinayeti, bir televizyon kanalında izledikleri filmden etkilenerek, işlediklerini itiraf etti.
Manisa Garı´na 15 Aralık´ta gelerek 6. yoldan giriş yapan yük treninin vagonlarından birinde, geçen Perşembe günü saat 06.00 sıralarında, yangın çıktı. Yoğun sis nedeniyle geç farkedilebilen yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Alevlerin söndürülmesinin ardından vagonda inceleme yapan itfaiye ve polis ekipleri, tanınmayacak halde, bir erkek cesedi ile karşılaştı.
KİMLİĞİ ANAHTARLIKTAN BELİRLENDİ
Yüzü koyun, ayakları dizinden karnına kıvrılmış vaziyette bulunan 30 yaşlarında olduğu sanılan, 1.70 boyunda, 70-80 kilogram ağırlığındaki erkek cesedinin üzerinden, ucunda posta güvercinlerinın ayağına takılan 32248 numaralı metal plaka bulunan anahtarlık ve tesbih çıktı. Bunun üzerine polis, Kuşlubahçe, Alaybey ve Dış Mahalle Posta Güvercinleri Sevenler Derneği´nde yaptığı incelemeler sonucunda, cesedin 17 yaşındaki Şükrü Balcı´ya ait olduğunu tespit etti. Polis ifadesine başvurduğu Balcı´nın ailesinden, çocuklarından 16 Aralık Çarşamba günü saat 22.00´den bu yana haber alamadıklarını öğrendi.
FİLMDEN ETKİLENMİŞLER
Soruşturmayı derinleştiren polis, Balcı´nın en son H.C.G. (Hüsnü Can Günden) (18) ve G.Y. (Gökhan Yılmaztürk) (19) ile gezerken görüldüğünü belirlendi. Polis, iki şüpheliyi MOBESE kayıtlarından da tespit etti. Bunun üzerine polis, H.C.G. ve G.Y.´yi, dün (Cuma) gözaltına aldı. İki zanlı polisteki sorgularında, vagonda uyuyan Balcı´nın cüzdanındaki 6 TL, 1 Euro ve Nokia 6500 marka cep telefonunu gasp ettikten sonra vagonu ateşe verdiklerini itiraf etti. Zanlılar, ifadelerinde telefonu K.K.´ye (Kadir Kılıçatan) (17) sattıklarını da söyledi. Polis, zanlıların ifadeleri doğrultusunda ``hırsızlık malını satın almak'' suçundan K.K.´yi de gözaltına aldı. Zanlıların sorgularında, bir televizyon kanalında yayınlanan Kurtlar Vadisi dizindeki, her yeri yakan ``Cevat'' karakterinden esinlenerek, cinayeti işlediklerini söyledikleri de öğrenildi.
Gözaltına alınan üç zanlı işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.
http://www.milliyet.com.tr/Yasam/Son...icleID=1175801
-
Yargıtay: Çocuklara Memati ismi konulamaz
Yargıtay, yerel mahkemenin "Çocuklara Memati adı konulamaz" kararını onadı.
Yargıtay da "Memati" adına "Hayır" dedi. Çocuklarının isimlerini "Polat" ve "Memati" olarak değiştirmek isteyen aile, yerel mahkemenin kısmen "Hayır" kararıyla şok yaşamıştı. Üsküdar 2. Asliye Hukuk mahkemesinin "Polat" adını uygun bulan ancak "Memati" isminin konulamayacağı ile ilgili kararının temyiz incelemesini tamamlayan Yargıtay, mahkemenin verdiği kararı onadı. Böylece Türkiye'de çocuklara "Memati" adının konulamayacağı ile ilgili mahkeme kararı kesinlik kazanmış oldu.
İLGİNÇ DAVANIN GEÇMİŞİ
Cüneyt Torun ve Nuray Torun adlı çift "Anıl" ve "Arda" adlı çocuklarına "Polat" ve "Memati" isimlerinin verilmesi istemiyle mahkemeye başvurdu. Üsküdar 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada isteme ilk itiraz Cumhuriyet Savcısından geldi.
Savcı Ersoy Yüce talep edilen isimlerden "Memati"nin Arapça olduğunu, ölüm yada ölümcül anlamı taşıdığını, ismin çocukları ileride zor duruma düşürebileceğini, bu nedenle de genel ahlaka aykırı olduğunu düşündüğünü belirterek ve talebin yerine getirilmemesini istedi. Yargılama sonunda Mahkeme de savcının görüşüne katılarak aynı gerekçeyle "Memati" isminin çocuklara konulamayacağına karar vermişti. Yargıtay'ın onamasıyla yerel mahkemenin kararı kesinlik kazandı.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13441829.asp?gid=229
-
İki devlet arasında gerginliğe yol açan bir dizi kesinlikle kaldırılmalıdır. Devlet politikaları basit ve cahilce bir diziye alet olmamalıdır.
bu diziyi insanlar daha çok türkiyenin gerçeklerini yansıttığı (!) için izlediklerini ifade ediyorlar. Halbuki bu dizinin türkiye ile ve onun gerçekleri ile hiç bir alakası yoktur. Türkiyenin gerçekleri ne mafyadır ne de o dizide geçen herhangi birşeydir. Türkiye sadece halktan oluşmaktadır. bu ülkenin ne sahte kahramanlara ne de mafyalara ihtiyacı vardır. o dizide özleşleştirilen kişiler gerçek hayatta hukuku bir çok kez çiyneyip devlet düzenine karşı gelmişlerdir. Zira o kişi ile övünenlerin çoğu onun bilmem nerede işlediği cinayetten övgü ile bahsederler. Bu cahillere bir hukukçunun uyması akıl almaz birşeydir.
Türkiye'ye, hukuka, devlete, topluma karşı gelen bu kişilere uymayın uyanları uyarın. bu cahilliğe ortak olmayın.
-
Ne izliyecez o zaman söylermisin Allah rızası için Karton netforkmu izleyelim? he onu da izliyorum ben 10'u hiç kaçırmam. Bence insanların sevdikleri dizileri kaldırmasınlar yalan rüzgarı vardı eskiden belki 15 yıl devam etti onu izliyodum sonra baktım bi kadın bi adamla evlendi sonra araları bozuldu kardeşi aldı kadını sonra onla da arası bozuldu baktım babası aldı kadını :)
-
Alıntı:
Herkes İçin Adalet rumuzlu üyeden alıntı
Ne izliyecez o zaman söylermisin Allah rızası için Karton netforkmu izleyelim? he onu da izliyorum ben 10'u hiç kaçırmam. Bence insanların sevdikleri dizileri kaldırmasınlar yalan rüzgarı vardı eskiden belki 15 yıl devam etti onu izliyodum sonra baktım bi kadın bi adamla evlendi sonra araları bozuldu kardeşi aldı kadını sonra onla da arası bozuldu baktım babası aldı kadını :)
Birşey izlemek zorunda değilsin. Emin ol bu saçma diziyi izlemek hiç izlememekten daha iyidir. İnsanların kafasını allak bullak eden bu dizi cahil kişiler tarafından yapılmıştır. Zaten bu dizi sadece vurdulu kırdılı olduğu için izleniyor. Senelerdir konuşulan şey çakırın kafa kesmesi değil mi? Bu cahil insanlar çakırın ardından mevlüt okutup taziye ilanı vermedi mi? Bunları akıllı bir insan yapar mı sizce? Böyle saçma bir filmin insanların hayatını bu kadar sarmasını kafam almıyor doğrusu.
-
Yayından kaldırılması "toplumsal ruh sağlığı" açısından faydalı olur diye düşünüyorum.
-
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Yayından kaldırılması "toplumsal ruh sağlığı" açısından faydalı olur diye düşünüyorum.
İşte bu sonunda beni anlayan biri çıktı. Sizi tebrik ederim. Aklın yolu bir.:ok
-
Kimse 1001 gece için böyle bir şey düşünmedi adam 150 bin dolar verdi ahlaksız teklif yaptı, sonra 300 bin dolar dedi kadın "nıç" dedi. Ama gerçek hayatta karısını boşadı o kadını aldı.
-
Cevap: Re: Kurtlar Vadisi Yayınlanmalıdır
Alıntı:
Av.Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Diziyi, dizi gibi izleyemiyoruz ki; dizinin bir kağıt ve bir kalemin ürünü olduğunun farkında değiliz; dizinin başlangıcında gösterilen "bu dizideki olayların gerçekle bir bağlantısı yoktur" gibilerinden ifadelerin yer almasına rağmen, "Sen gerçekleri bilmiyorsun, konuşma, hukuk kitapları okumakla gerçekler öğrenilmez" (?!?!) diyen Kurtlar Vadisi fanatiği bir gence şahit oldum. "Hikaye onlar, senaryo, sadece bir film..." dediysem de ne fayda...
Gençler böyle düşünüyorsa, anne babalarının yanında diziyi hayretle izleyen 10-12 yaşlarındaki çocuk ne yapsın? Elbette büyüyünce Polat Alemdar olup adaleti kendisi sağlamak, Örümcek Adam olup uçmak isteyecek.
Ben Susam Sokağı'yla büyüdüm, onlar Kurtlar Vadisi ile büyüyorlar; aradaki tek benzerlik isimlerinin belirtisiz isim tamlaması olması. :)
Ne sansürü kabul edebiliyorum, ne de Kurtlar Vadisi'ni; yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal...
Başak hanım size sonuna kadar katılıyorum. Helal olsun size. bir erkek olarak, bu dizinin yayınlanmasını istemeyen kesimin bayanlardan oluşmasından dolayı diğer erkeklerden utanıyorum.:ok
-
Alıntı:
f.karakaya rumuzlu üyeden alıntı
Başak hanım size sonuna kadar katılıyorum. Helal olsun size. bir erkek olarak, bu dizinin yayınlanmasını istemeyen kesimin bayanlardan oluşmasından dolayı diğer erkeklerden utanıyorum.:ok
Aşkı memnunun da kaldırılmasını istiyorlarsa benden kendimden utanmak için zorlayacam kendimi.
-
Alıntı:
Herkes İçin Adalet rumuzlu üyeden alıntı
Aşkı memnunun da kaldırılmasını istiyorlarsa benden kendimden utanmak için zorlayacam kendimi.
Bunun farkında olan birisinin kendisinden utanmasına gerek yok. Bu diziyi izleyenlerin neyin peşinden gittiklerinden haberleri yok. Cem Karaca'nın bir şarkısı var ya "bindik bi alamete gidiyoz kıyamete" onlar bu mesele işte. Binmişler bi diziye dünyayı kurtaracaklar.
k.v ırak hakkında yapılan yorumlardan biri "amerikanların bize çuval geçirmesinin öçünü aldık." bu insanlar böyle işte dediğiniz gibi diziyi dizi gibi izlemiyorlar. Gerçek hayatı dizi ile bir tutuyorlar.
-
https://www.hukuki.net/showthread.php?t=36419
Gaz, fren, şanzıman; kurtlar vadisiz halim duman...
-
Alıntı:
çoban rumuzlu üyeden alıntı
evet sırada ki hastamız gene k.v hastası. bu hastamız hastalığın son aşamasına gelmiş. buna yapılacak tek şey onun için allahtan akıl dilemek.
-
Cevap: Yargıtay: Çocuklara Memati ismi konulamaz
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Yargıtay, yerel mahkemenin "Çocuklara Memati adı konulamaz" kararını onadı....
Savcı Ersoy Yüce talep edilen isimlerden "Memati"nin Arapça olduğunu, ölüm yada ölümcül anlamı taşıdığını, ismin çocukları ileride zor duruma düşürebileceğini, bu nedenle de genel ahlaka aykırı olduğunu düşündüğünü belirterek ve talebin yerine getirilmemesini istedi. Yargılama sonunda Mahkeme de savcının görüşüne katılarak aynı gerekçeyle "Memati" isminin çocuklara konulamayacağına karar vermişti. Yargıtay'ın onamasıyla yerel mahkemenin kararı kesinlik kazandı.
Yargı, etimolojik anlama inmekle hassas davranmış. Anlamını bilmeden koyduğumuz Arapça isimlere birkaç örnek de benden:
"Yalancı, yalanlayan" anlamına gelen Kezban ismi,
"yılan yavrusu" anlamına gelen Osman ismi,
"ikamet eden" anlamına gelen Adnan ismi,
"uluyan dişi köpek" anlamındaki Muaviye ismi...
-
Cevap: Yargıtay: Çocuklara Memati ismi konulamaz
Deve anlamına gelen Buğra ismi,
Put anlamına gelen Sanem ismi,
:)
-
Bu gece başarılı olmak için inanmak örneklemesini
taaaa Roma İmparatoru olmak için Papa'dan icazet isteyen,
şehzadelerin boğdurulmasını emreden,
fethettiği İstanbul'a Türkler için vize getiren ancak orada yaşayanları başının tacı yapan ve
hatta iddiaya göre hıristiyan olduğu için oğlu Bayazıt tarafından cesedi gömdürülmeyip 2 hafta bekletilen birisini örnekledi ya bittim ben bu inanç anlayışına...
Bu uğurda verilebilecek en kolay örnek olan, düşmana karşı ölmeyi emreden bu ulusun yüzakını görememek, beyinsel körlüğün en hafif ifadesi olsa gerek...
Bir de bizim için çalışan bir ABD subayı ajan icat ettiler ya KOPTUM vallahi... :)
Komedi dizilerinin neden iş yapmadığı açık değil mi?
-
Alıntı:
horasan rumuzlu üyeden alıntı
Bu gece başarılı olmak için inanmak örneklemesini
taaaa Roma İmparatoru olmak için Papa'dan icazet isteyen,
şehzadelerin boğdurulmasını emreden,
fethettiği İstanbul'a Türkler için vize getiren ancak orada yaşayanları başının tacı yapan ve
hatta iddiaya göre hıristiyan olduğu için oğlu Bayazıt tarafından cesedi gömdürülmeyip 2 hafta bekletilen birisini örnekledi ya bittim ben bu inanç anlayışına...
Bu uğurda verilebilecek en kolay örnek olan, düşmana karşı ölmeyi emreden bu ulusun yüzakını görememek, beyinsel körlüğün en hafif ifadesi olsa gerek...
Bir de bizim için çalışan bir ABD subayı ajan icat ettiler ya KOPTUM vallahi... :)
Komedi dizilerinin neden iş yapmadığı açık değil mi?
bir kere ben sizi bu yazınızla tarihine saygısız birisi olarak tanımlıyorum.
ikincisi: tarihten bugüne kadar bir çok devlet kralı veya sultanı roma imparatorluğunun devamı olarak kendisinin anılmasını istemiştir. örnek olarak ruslar krallarına "çar" derler. bu ifade "sezar" ifadesinden gelir. yani ruslar o kadar benimsemişki roma imparatorluğunu, kendilerine o kadar yakıştırmışlar ki sezar taa çar'a dönüşmüştür. konuda bahsettiğiniz kişi fatih sultan mehmet papa'dan böyle birşey için izin almamıştır. o da kendisini eskiden dünyaya hükmeden roma kralına benzeterek onun varisi olduğunu onun gibi dünyaya hükmettiğini ifade etmiştir
üçüncüsü: fatih sultan mehmet şehzadelerin öldürülmesini emretmemiştir. onun ifadesi şöyledir:"Devletin selameti ve geleceği için kardeş katli meşrudur." meşrunun ne olduğunu bilirsiniz herhalde. ayrıca fatih sultan mehmet hiç bir kardeşini öldürtmemiştir.
dört: fatih sultan mehmetin hristiyan olduğunu iddia etmişsiniz. o ki peygamberin hadisine uyarak istanbulu fethetmiştir. bunun hayalini taa çocukken kurmuştur. bu kişi hakkında hristiyan demek gerçekten akılsızlık.
buradan çıkan sonuç asıl beyinsel körün siz olduğunuzdur.