deneme
Printable View
deneme
aslında "deneme"diye yazmışsınız ama
elimde değil deneyecem şu anda saat 20:22
yeni üyeyim umarım başara bilirim.:o
başaracağımdan eminim arkadaşlar
inanmak en büyük başarıdır
Alıntı:
selda kayar; inanmak en büyük başarıdır
sanırım bir kez daha kanıtladım bunu
Umarım aklınızda başınızdadır....
Bakın deneme diyoruz deneyip durmayın...
Zaten dene dene nereye kadar beğeni yoksa deneme başarısız olur...
Yazarın herhangi bir konudaki görüşlerini, kesin kurallara varmadan, kanıtlamaya kalkmadan, okuyucuyu inanmaya zorlamadan anlattığı yazı türüdür
Deneme yazarı görüşlerini aktarırken samimi bir dil kullanır. Kendi diliyle konuşuyormuş gibi bir hava içindedir.
Deneme her konuda yazılabilir. Ancak daha çok tercih edilen konu her devrin, her ulusun insanı ilgilendiren, kalıcı, evrensel konulardır. Ele alınan konu çoğu zaman derinleştirilerek anlatılır.
Denemenin özelliğini Nurullah Ataç’ın şu sözleriyle özetleyebiliriz:
“ Deneme, ben’in ülkesidir. ‘Ben’ demekten çekinen, her görgüsüne, her görevine ister istemez bir parça kattığını kabul etmeyen kişi denemeciliğe özenmesin.”
Denemenin ilk örneklerini Fransız yazar Montaigne vermiştir. Daha sonra İngiliz yazar Bacon türü geliştirmiştir.
Edebiyatımızda Cumhuriyet’ten sonra görülmeye başlanan bu türde Nurullah Ataç, Suut Kemal Yetkin, Sebahattin Eyüboğlu, Ahmet Haşim güzel örnekler vermişlerdir.
Ferhan Şensoy ustanın DENEMEMELER isimli kitabını öneririm deneme yapan herkese. Kendime önermedim çunku ben okudum.
Büyük keşifler bile bir denemenin sonucudur.
memyakut 'tan selam ve sevgiler..tek bir şey öğrenmek isrerim..acaba daha evvet talep ettiğimiz tazminat oranlarını arttırma tönünde talepte bulunabilirmiyim..saygılarımla.
Deneme yanılma yoluyla mı?
Burası deneme bölümü, bir deneyin bakalım talepte bulunabilecek misiniz...:)
:)
Duygu hanım sizde deniyorsunuz sanıyorum.
Neyi deniyorsunuz?
Deneme yanılma yoluyla denenebiliyormu denenemiyormuyu deniyoruz.
Ben size "deneme !" demiştim. Deneyen deneyene. :)
İlginç bir profil denemesi olmuş..
Bu konu ''bugün hava yağmurlu olacak''ın ulaştığı gişe hasılatına ulaşırmı sizce?
Nedir bu "Bugün hava yağmurlu" konusuyla derdiniz yahu? :o
Denemeye bende bir cevap yaziyim!
2005 yillinda sözsel bir saldiriya ugradim – kim oldu belli olmayan sahislar birden tarihi bir hizla degistirmek istediler ….
… büyük örneklerin daima yanlarinda bir Kedi bulundu görülmüstür, ve bir ugur getirici gibi hic yanlarindan eksik oldu görülmemistir…
…bende 2005 yillinda kendimi desteksiz ve yapa yanliz his ettim, ve icimden bir beyaz kedi gecti,
bahceye gectim oturdum, ve birden kücücük beyaz bir kedi yavrusu ayaklarima geldi,
onu alip bakardim ama ben Türkiyede izine gelmisim ve annem ve babam izin vermedi icin kediyi evime alamadim,
kedicik sabaha kadar penceremin altinda miau*ladi sabahalara kadar bir kac kere kalkdim yata madim ve baktim hep ordaydi
sabahleyin kardesim ve annem aldilar ve götürdüler
Yani diyorum insanin icinden bazen böyle seyler gectimi niye tam o anda oluyor – ki okadar insan var yillarca visualize ediyorlar hayatimiz böyle olsun diye …
Deneme 1 2 3 Ses kontrol, ses kontrol 1 2 3
Mahalle aralarında yapılan kına gecesi, sünnet ve düğünlerde mutlaka yapılır, yapılmadan eğlence başlamaz.
Hatta, cesareti fazla olan bazı gençler de bu deneme ve kontrol sürecine yardımcı olmak maksadı ile deneme yapanın mikrofonu bir an bırakmasını fırsat bilip, kaparak en tiz sesiyle katkıda bulunur ve bizlerin kulaklarını bayram ettirir.:o
denemeden bilemeyiz dimi ama:D
gene beceremedim...........:(
Emrah Abimi kızdırmayın, karışmam . :p
Ne Denememİz Lazim
Forum kurallarını tekrar tekrar okuma denemesi... ;)
Bir deneyen pişman, bir denemeyen.
MONTAIGNE "Denemeler" MUTLAKA OKUMALISINIZ..Özellikle de DOSTLUK üzerine yazdığını...
Arkadaşlar form eklemek istiyorum ama olmuyor nasıl yapabilirim ?bilgilendirirseniz sevinirim
Burdaki kapı açıkmış , haydin hücuuuumm :p
Yorum yok, kim ne denerse denesin
Forum kuralları okumakla aşınmaz deneyin deneyebildiğiniz kadar :)
Bir kere denemekle ,birşey olmaz.
http://www.resimcim.net/resimler/guz...8766-kucuk.jpg