Her insanın mutlaka bir alışkanlığı vardır,alışkanlık bağımlılıkmıdır.Bence bağımlılıktır. Siz ne düşünüyorsunuz?
Printable View
Her insanın mutlaka bir alışkanlığı vardır,alışkanlık bağımlılıkmıdır.Bence bağımlılıktır. Siz ne düşünüyorsunuz?
Alışkanlık ve bağımlılık anahtar kelime bence vazgeçmek ,vazgeçebilmek.Eğer vazgeçebilirsen bağımlı değilsin.Vazgeçmek bedeldir,göze almak gerekir ve güç gerekir.Vazgeçebildiğin kadar özgürsün bağımlısızsın bağımsızsın,netsin,kendinsin.
Gerektiğinde vazgeçmeyi bilmek gerekir,yada vazgeçemeyeceğini kabullenmek de erdemdir.Kendin bilmektir.Kabullendiğinde en azından içinde ki kavga biter..
Merhaba galiba benimde anlatmak istediğim buydu.Yanlız bir şeye daha değineceğim.alışkanlıklar genelde ,örneğin sigara içilmek istenilmez ama alışılmıştır bağımlıdır,bununla birlikte sevgili alışmış olunabilinir yanlız bu sevgi anlamına gelmez.özelilkle bizim toplumumuzda bunu çok karıştırıyoruz,"alıştım sana".Peki sevgi?ben alışkanlık taraftarı değilim.Sizinde söylediğiniz gibi bağımsızlık..
selamlar..
esin hanım sigara ,sevgili örneğini vermişsiniz.. bence bu dedikleriniz birazda kişinin iradesiyle alakalı kişi iradesine sahipse sigarayıda bırakır herşeyide bırakır rahatlıkla :) bu benim görüşüm tabi ..
hoşçakalın...
Kesinlikle irade meselesi; Vazgeçemiyorum yoktur, vazgeçmiyorum/vazgeçmek istemiyorum vardır.
Alışkanlıklar bencede bireyin iradesiyle ilgili.Örneklere gelirsem sigara alışkanlık olmuştu bıraktım, sevgilim alışkanlık oldu ayrılamıyorum. :) Saygılar.
Merhaba.yazdıklarınızı okudum,tabiki herkesin düşüncesi farklı.Ben sigara örneğini verdim ama sadece sigara alışkanlığımız yokki.Ben kendimden örnek vereyim,yüzeysel bir örnek olacak ama;ben işten geldikten sonra mutlaka radyoyu açar yemeği öyle yerim.:) bir sürü buna benzeyen örnek yaşanıyor.Her insanın kendisine has alışkanlıkları var.İrade sigara için geçerli,bir yere kadar..
evet esin hanım haklısınız bu konuda biraz daha detaylı düşününce sadece sigara örneği ile sınırlı kalmamak gerekiyor.
Kuvvetli bir iradeye sahip iseniz sigarasından tutun alkolüne ,uyuşturucusuna kadar insanın vazgeçemeyeceği alışkanlıkları yoktur.Hayatta ki hiçbir şeye ailemiz dahil bağımlılık derecesinde tutunmamalıyız.Ama herşeyi bir çiçeği sevdiğimiz gibi sevebiliriz.....masalarımızda dahil,oturduğumuz koltuklarda dahil.Oldukları yerde kalsınlar sevdiklerimiz,onları sıkı sıkı kucaklayıp boğmaya çalışmayalım,kendimizde dahil...:D
Bence , istesekte Hukuki NET ten vaz gecemeyiz , yanilmiyorum degil mi?
Sanırım burada bir temel var ve atlanıyor...
Alışkanlıklar yani insanın bağımlılıkları vazgeçilmezleri vazgeçmedikleri vaz geçmek istemedikleri....
İyide bunlar ikiye ayrılır iyiler ve kötüler... Sigara uyuşturucu alkol kötünün temel örnekleri... Bu tip kötü alışkanlıklardan kurtulmak için güçlü bir irade daha da önemlisi kurtulma isteği olmalıdır... ' sigara zararlı ya çok içiyoruz bırakmak lazım ' diyen kişi bırakamaz sigarayı... ' ben sigarayı bıraktım ' diyen bırakır ve iradeside iyiyse tamamen kurtulur...
amma iyi alışkanlıklardan neden kurtulalım ki.. Örneğin sayın esin-28 radyoyu açmadan yemek yiyemiyormuş.. yani ya müzik dinliyor ya radyodan bir ses kendisine eşlik ediyor ... Zararlı mı hayır yararlımı evet... İnsan yalnızsa bu duygudan kurtuluyor müzikse ruhunu okşuyor... Bende gece 12 densonra çok önemli bir şey yoksa mutlaka kitap okurum... Tutku gibi hatta bazen gece olmasını beklerim... Zararlımı hayır yararlımı evet... ( gerçi Türkiye için zararlı )
Demekki alışkanlıklar kurtulunması gereken ve kurtulunması gerekmeyenler olarak ayrılabilir... Sevgi ye gelince sevgi alışkanlık değildir... Sevgi yaşamın kendisidir. Karşılıksız koşulsuz sevgiden bahsediyorum tabiiki salt sevgiden gerisi teferruattır...
Merhaba.Evet,aslında anlatmak istediklerimiz aynı bunu anladım,atlattığımız bir şey yok,sadece kısaltarak anlatıyoruz.Ama şu var değindiğiniz yön doğru.İyi alışkanlıklar. kötü,olumsuz alışkanlıklar.Haklısınız.