Kredi kartı borçlusu kaçak ise nüfus kağıdını yenileyebilir mi?
Selamlar,
Kredi kartı borcundan dolayı kaçak yaşayan birisi nüfus dairesine gidip, nüfus kağıdı almak istediğinde herhangi bir sorun olur mu? İkametgah senedi de verilmesine rağmen, nüfus dairesinde eski nüfus cüzdanına el koyulabilirmi? Nüfus dairesinde hukuki olarak herhangi bir işlem yapma hakları varmıdır?
Teşekkür ederim...
Re: Kredi kartı borçlusu kaçak ise nüfus kağıdını yenileyebilir mi?
Kaçak derken neyi kast ediyorsunuz anlaşılamadı. Borçtan dolayı alacaklılardan kaçmak ile hakkınızda alınmış bir tutuklama kararından kaçmak başka başka şeylerdir
Alıntı:
denizlere rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar,
Kredi kartı borcundan dolayı kaçak yaşayan birisi nüfus dairesine gidip, nüfus kağıdı almak istediğinde herhangi bir sorun olur mu? İkametgah senedi de verilmesine rağmen, nüfus dairesinde eski nüfus cüzdanına el koyulabilirmi? Nüfus dairesinde hukuki olarak herhangi bir işlem yapma hakları varmıdır?
Teşekkür ederim...
Konunun Uzmanı Değilim Ama Bildiğim Kadarıyla, İcra Müdürlüğü Tarafından Hacz İçin Aranıyorsanız Bir Sorun Olmaz. Mal Beyanında Bulunmayıp İlgili Borçlardan da Hüküm Yediyseniz Kolluk Kuvvetleride Sizi Arıyorsa Nüfus Müdürlüğünüzden Nüfus Cüzdanınızı Çıkarırken Bir Sorun Olmaz. Ama Polis Tarafından Aranıyorsanız Yakalanma Şansınız Tabiki Kolaylaşır :)
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Bu bahsettiğim çok şükür ben değilim ama çok yakınım olan bir şahıs.
Olay şöyle gerçekleşti kısaca; kredi kartı borcu vardı, krizde işleri bozuldu malum ödeyemedi. Bankalardan gelen yazıların hemen ardından, mal beyanı geldi. Bu hanım o kadar çok korktu ki, mal beyanınında kendisini yakalarlar diye, gidip gereğini yapmadı. Bu olay 2002 senesinde gerçekleşti. O seneden beri maalesef kaçak yaşıyor. Yani, ikametgahı yok, üzerine resmi birşeyi yok, bankalarla birşey yapmıyor sadece emekli bir hanım. Her ay ATM den emekli maaşını çekip kirasını ödüyor. Geçen sene aftan yararlanmak istedi ancak borcu 14000YTL iken 100000YTL ye yükselmiş, afta da 25000YTL dediler. Bu hanım emekli maaşıyla ödeyemeceği için aftanda yararlanamadı.(telefonla ben konuştum banka avukatlarıyla, uzlaşamadık)
Sormak istediğim şu aslında, öncelikle bu hanımı savcılık-polis arıyormudur? Devletle tek bağlantısı olan SSK emekli maaşına el konulabilir mi? Acilen nüfus kağıdının değişmesi lazım, değiştirme esnasında eskisine de el konulabilir mi?
Son olarakta, tüm yukarıda yazılanların sonucunda ( malum bu borcu ödeyemeyecek) şu andan itibaren neler olacak? (hapis, haciz vs.)
Ödeme yapılması dışında savcılık -polis konusunda önerileriniz/değerlendirmeleriniz olursa çok sevinirim.
Bu kadar uzun bir yazı yazarak vaktinizi harcıyorum kusura bakmayın ancak bu kadar güzel bir site ve bu kadar hukukçu bir arada olunca insan dayanamıyor
Çok teşekkür ederim..
Bu arada geçmişte forumda yer almış bir konuysa ve yeniden vaktinizi bu sebeple aldıysam, özür dilerim ancak dün bu kaçak yaşam hakkında bilgi bulmayı başaramadım.
Tekrar teşekkür ederim..
Benzer Konu Benimde Kuzenimin Başına Gelmişti. Evlenmeden Önce Borcu Vardı Bankaya Ödeyemedi. Evlendikten Sonra Nüfus Cüzdanını Değiştirmek İçin Nüfus Müdürlüğüne Başvurdu Kolayca Çıkardı. ( Bu Sürede Herhangi Bir Sorun Olmadı ) Sonra Bir İş Yerinde Çalışmaya Başladı 3 Ay Sonra Maaşının Sanırım 4/1 ine Haciz Konuldu. Ve Mal Beyanında Bulunmadığı İçin İş Yerinden Polsle Apar Topar Götürüldü.
Demem O Ki Eğer Mal Beyanında Bulunmazsa Hüküm de Yiyebilr Çok Geçmeden Maaşının Br Kısmına da EL Konulur. Durum Daha da Vahimleşmeden Bir İcra Müdürlüğüne Gidip Soruşturmakta Fayda Var Derim.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Sizlerden aldığım bilgiler doğrultusunda nüfus kağıdı konusunu ilettim, zaten 55 yaşında bir kadın çok dikkat çekmez herhalde, en azından rahatladı, bu hafta içerisinde başvuracak.
Bu durumda 2002 den bile olsa yinede ( hiç menkul/gayrımenkulü olmasada) mal beyanı vermesi gerekiyor sanırım. Eğer vermezse 10 gün hapis cezası var peki verdikten sonra buna ek olarak ayrıca borçlarından dolayı hapis cezası alma ihtimali var mı? SSK maaşının bir kısmına el konmasına zaten razı.
Bu konuda da bilgi verebilirseniz çok sevinirim..
Çok teşekkür ederim..
Merhaba,
Mal Beyanında Bulunduktan Sonra Hapis Cezası Yemesi Yersiz. Ama Mutlaka Mal Beyanında Bulunsun Kaçmakta Bir Yere Kadar Sonuçta. Bir Şekilde Zaten Banka Tespit Ederse Maaşının Az Bir Kısmına Haciz Koyar. O İşlemde Olduktan Sonra Bankaya Temerrütü Hesaplamaları İçin Bir Dilekçe Vermeniz Gerekiyor. Çünkü İlk Taksit Ödendikten Sonra Faiz Durur Ve O Ana Kadarki Faiz Hesaplanarak Borçdan Düşüm Yapılmalıdır.
Tavsiyem Banka Avukatıyla Konuşup Anlaşmanız. Sonuçta Avukat Size Bindiği Taksinin Parasını Bile Masraf Olarak Yazar. Avukata Mal Beyanında Bulunacağınızı Ve Bu Tutarı Ödeyemeyeceğinzi Kesin Olarak Söyleyin. Mutlaka Bir Çıkış Yolu Bulunur.
Allah Yardımcınız Olsun. Bende Şuan Benzer Şeyler Yaşıyorum Ama İçiniz Ferah Tutun Canınızı Alacak Halleri Yok ya. Bir Şekilde Onlarda Bunun Farkında Zaten İçinizi Ferah Tutun...
İyi Akşamlar.
Kaanjustin,
Tüm bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben de benzer bir durum yaşayıp çok şükür icraya düşmeden kurtulan nadir şanslılardan birisiyim. Bahsettiğim şahıs dediğim gibi çok yakınım olduğu için en az kendime olmuş gibi korkuyordum o yaşta kadın hapiste ne yapar diye. Şimdi rahat ettik, dediğiniz şekilde bir yol bulmaya çalışacağız.
En kısa sürede sizin de sıkıntınızın çözülmesini dilerim
Tekrar çok ama çok teşekkür ederim :)
Sayın denizlere,
"kaanjustin" rumuzlu üyenin yazdığı iletilerin; atar tutar bir yanı olmadığı bir yana; hukukla da uzaktan yakından bir ilgili yoktur.
Kendisini kaale almamanızı tavsiye ederim.
Kaçak yaşamanın maliyeti daha fazla olabilir bir haftalık bir ceza için gereğinden fazla eziyet çekildiği düşünülebilir
Sn Karakum Sizde Biş İşe Yarayıp Cevap Verseydiniz Arkadaşa Keşke. Ben Tecrübelerime İstinaden Yazmış Bulunuyorum Bunları ki Ayrıca Sizin Hukukçu Olduğunuzada Kanaat Getirmiyorum. Bir Hukukçuya Yakışmayacak Üslupla Yaklaşıyorsunuz İnsanlara Ben Bunun Nedenini Biliyorum Ama Burda Açıklamayacağım. Merak Edenler Olursa Özel Mesaj Olarak Paylaşırım.
Alıntı:
Av.Mehmet Taylan Karakum rumuzlu üyeden alıntı
Sayın denizlere,
"kaanjustin" rumuzlu üyenin yazdığı iletilerin; atar tutar bir yanı olmadığı bir yana; hukukla da uzaktan yakından bir ilgili yoktur.
Kendisini kaale almamanızı tavsiye ederim.
Beyefendi Benimle İlgili Şahsi Probleminizmi Var ? Yani Başka Bir Konuda Size Cevap Verdiğim Ve Sizinde Buna Karşılık Veremediğinz Yani Alt Olduğunuz Bir Mesele Yüzünden Neden İnsanların Yardım Almaya Çalıştığı Bİr Forumda İnsanlara YArdımcı Olmakla Geçreceğiniz Vakti Ego Tatmininiz İçin Ayırıyorsunuz Hala Anlamış Değilim.
Bir Hukukçu Olduğunuzu Düşünmyorum. Çünkü Bir Avukata Yakışacak Davranışlar Değil Bunlar. Eğer Gerçekten Avukatsanız BU Tavırlarınızdan Sonra Nasıl İz Bırakırsınız İnsanların Akıllarında Bilemem...
Saygılar
kaanjustin kendinizi tanıtırmısınız. Bizler kendi gerçek ismi ve ünvanları ile yazı yazanlar merak ediyoruz
Sn. Eyilik, Kaanjustin ve Karakum,
Bu şekilde bir tartışmaya neden olduğum iin çok üzgün olduğumu belirtmek isterim.
Kaanjustin, tecrübelerinizi paylaşmanız çok ince bir davranıştı ve ayrıca vakit kaybetmeden sorulamı yanıtladığınız için çok teşekkür ederim.
Sn Eyilik ve Karakum,
Hukukçu olarak konulara hukuksal açıdan yaklaşmanız ve bizleri yönlendirmeniz zaten bu forumda yer alıp sizlerden yardım rica etmemizin temel nedeni. Bu konudaki hassasiyetinizden dolayı sizlere de çok teşekkür ederim.
Kaanjustin arkadaşımın bir vatandaş olarak tecrübelerine istinaden fikirlerini almış oldum, aynı şekilde birer hukukçu olarak ta sizlerden bir önceki yazımdaki sorularım konusundaki görüşlerinizi bildirmenizi rica edebilir miyim?
İyi Çalışmlar dilerim..
Mal beyanında bulunmadığı için hakkında 10 gün disiplin hapsi bulunan bir kişi polis tarafından yapılan bir uygulamada, kimlik kontrolünde tespit edilirse hemen cezaevine mi konur yoksa borcunu ödemesi için kendisine bir fırsat verilir mi veya bununla ilgili gelişmeler nasıl olur? O aşamada borcunu ödemeyi kabul eden bir kişiye nasıl bir işlem yapılır. Bildiğim kadarı ile borç ödenince hapis cezası kalkıyor. Yakalandıktan sonra işleyiş nasıl olur bilgilendirirseniz sevinirim.
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
kaanjustin kendinizi tanıtırmısınız. Bizler kendi gerçek ismi ve ünvanları ile yazı yazanlar merak ediyoruz
Adım: Kaan
Soyadım: Tan
1980 İstanbul Doğumluyum. Dumlupınar Üniv. İktisadi İdari birimler Mezunuyum, Bir Gsm Şirketinde Müşteri Yönetiminde Çalışıyorum. (Şirketimin İsmini Paylaşamıyorum) Bunun Dışında Öğrenmek İstediğiniz Bir Bİlgi Varsa Paylaşırım.
Şunuda Belirtmek İsterimki Tartışmak Ve Kimsenin İtibarıyla İlgili Yorum Yapmak Haddim Değildir. Ama Bir Önceki yazımda da Belirttiğim Olgudaki Davranışlara Karşı Tahammül Edemiyorum. Eğer Bilmeden Birilerine Saygısızlık Ettiysem Özür Dilerim...
Saygılar.
Tabiki nüfus cüzdanınızı yenileyebilirsiniz. Fakat bunun için ikametinizin olduğu muhtardan belge almak zorundasınız. Nüfus cüzdanınızn yenisini de alırken nüfus dairesinde sorun çıkmamakta. Takipteki alacaklar için avukatlar zaman zaman bağlı olduğunuz nüfus dairesine yazı yazarak değiştirme talebiniz olup olmadığını soruyorlar. Değişiklik ve muhtardan aldığınız belge dolayısıyla ikamet bilginiz burada bulunmakta.
Avukatlar ikamet bilginize buradan ulaşabiliyorlar.