Re: Eşim boşanmak istiyor
Bu arada çocuklarımın erkek olanı 1,5 kız olanı ise 5 yaşında yardımlarınız için teşekkürler
Çocuklarınızın yaşının küçük olmasından ötürü anneye verileceği kanaatindeyim.
Hakim ,cocuğun sağlık ,eğitim,ve ahlak bakımından yararları gözönünde tutar.Sizinde çocuklarınızla kişisel iletişiminiz hususunda da karar verecektir
anladıgım kadarıyla bu arkadaş boşanmak istemiyor yapabilecegi hiç bir şey yokmu
Eşim beraber yaşadığımız evi çocuklarıda alarak terk etti benden illaki boşanmamızı istiyor,fakat ben eşimi seviyorum herşeye rağmen ondan ayrılmak istemiyorum onun benden boşanmasını haklı gösterecek hiç bir nedeni yok diye düşünüyorum sigara dışında hiç bir kötü alışkanlığım yok fakat boşanmayı kabul etmezsem çocukları göremeyeceğimi ve davayı benim açmamı istiyor bu şekilde çocuklarımı görebilirmişim,,,,
1* Eğer kendisi dava açarsa boşanabilirmi,,,,,,
2* 3 sene zarfında eninde sonunda boşanacağımızı söylüyor bu süre zarfında bana çocuklarımı göstermeme gibi bir şansı varmı,,,,,
Ben boşanmak istemiyorum ve eşimi seviyorum ...
Lütfen bana yardımcı olun ne yapmam gerekir....
Sayın burak
boşanmak istemiyorum diye forumlarımızı aradığınızda onlarca ileti görürsünüz. herkes kendine göre haklı. Burada sizin anlattıklarınızla yorum yapılabilir ancak. Eğer boşanmak istemiyorsanızi eşinize ve çocuklarınıza sahip çıkın
Sayın Ragıp bey ilginiz için teşekkür edrim fakat eşim kesinlikle kararlıyım diyor ve ben boşanmak istemezsem çocuklarımı göremiyeceğimi söylüyor benim öğrenmek istediğim bana çocuklarımı göstermeyebilirmi. Boşanmak istemiyorum herhalukarda benden boşanabilirmi lütfen bana yardımcı olun
Forumları dolaştığımdan ve bana gerekli cevapları bulamadığımdan emin olabilirsiniz
Sayın Ragıp bey ilginiz için teşekkür ederim.Fakat forumları dolaştığımdan ve ve cevap bulamadığımdan dolayı buraya yazdığımdan emin olabilirsiniz.Ben boşanmak istemiyorum fakat o her halukarda boşanacağız diyor bu süre zarfında çocuklarımı göstermeme gibi bir hakkı varmı ben bunu ögrenmek istiyorum ...
Ve kendisini haklı gösterecek hiç bir taraf olmadığı için davayı benim açmamı istiyor ve benim boşanmak için pek çok sebebim varken ben her bakımdan eşimi affettim ve boşanmak istemiyorum....
LÜTFEN YARDIMCI OLUN ...
Sizin boşanma talebiniz yoksa boşanma davası açmamanızdan doğal birşey olamaz. Boşanma davası açılmadan da nafaka talep edilebilir veya çocukların görülmesi için karar çıkarabilirsiniz.
Sizin boşanmayı reddetmeniz neticesinde dava 3 yıllık ayrılık kararı alırsa bu kararın yanında taraflardan birinin talebi halinde eşinize nafaka ödemeniz veya sizin çocukları görmeniz için karar çıkarılır.
Boşanma veya ayrılık halinde büyük ihtimalle velayet annede olacak ve sizin görmeniz için zaman belirlenecektir.
Eşinizin evden ayrılmasının üzerinden 4 ay geçmesini bekleyip ardından 2 ay içinde eve dönmesini isteyen aksi takdirde bunun evi terk nedeniyle boşanma sebebi olacağını bildiren bir noter ihtarı çekmenizde de fayda var.
eşimin iternette chat yaptıgı erkeklerle olan adaba aykırı mustehcen konuşmaların kayıtları elımde bulunmaktadır ayrıyetten kandısının hafta ıcı benımle hafta sonu başkalarıyla beraber olmak gıbı bır ıstegı vardır ben bu ıstedıgını tabıkı reddedınce kıyamet koptu bu sebebten dolayı aramız gergın ayrı evlerdeyız bunların mukabılınde bu kayıtları delıl olarak sunarak cocuklarımın velayetını alabılırmıyım saygılarımla teşekkurler
Ayrıca bana boşanma davası açtıgının ertesi günü bu kayıtların bulundugu bılgısayarıda goturmuştur...
Evden ayrılan kendısı davayı açanda kendısı bu durumda evıme gırıp eşya goturmesı kanunen dogrumudur yapılabılırmı çünkı zannımca kusurlu eş konumuna gırdıgını düşünüyorum
yardımcı olursanız sevınırım
Alıntı:
burak_avcı rumuzlu üyeden alıntı
bana boşanma davası açtıgının ertesi günü bu kayıtların bulundugu bılgısayarıda goturmuştur... Evden ayrılan kendısı davayı açan da kendısı bu durumda evıme gırıp eşya goturmesı kanunen dogru mudur yapılabılır mı çünkı zannımca kusurlu eş konumuna gırdıgını düşünüyorum
yardımcı olursanız sevınırım
Boşanma davası açmak veya ortak haneden eşya götürmek, velev ki götürdükleri aleyhine kullanılabilecek delil olsun, kusur kabul edilmez.
Herkesin boşanma davası açma hakkı vardır, boşanmakla ayrı yaşama hakkı kazanır.
Ortak hanedeki eşyalar ortaktır, eşlerden biri herhangi bir şekilde tasarrufta bulunabilir.
Asıl kusur sayılabilecek şey sadakatsizlik ve zinadır.
Tabii bu konudaki iddialarınız da ispata muhtaçtır. Kanıt ve şahitlerle ispatlandığında kusur olarak kabul edilir.
Kadın kusurlu dahi olsa küçük yaştaki çocuklar kadına verilir. Kadının iffetsiz yaşaması kanıtlanırsa velayet alınır. Kadının sonradan başkasıyla evlenmesi velayetin alınmasına gerekçe olmaz.
sayın burak arkadaşım
aynı dertten bende dertliyim.hani demişler doktor çağıralım mı yok benim gibi düşen birini bulun...ben seni anlıyorum arkadaşım. nedir bu kadınlardan çektiğimiz...?internette konuştuğunu biliyordum sonunda digital ortam bunu bizde yapıyoruz . ama bu aynı şehirden olursa konuştuğu adresi ve telefonu verirse nasıl olur düşün bu kadar aklı yok bunların.3 hafta var mahkeme gününe bakalım ne olacak..! gelişmeleri yazarım ben burada çocuklar aynı seninle anlaşmalı boşanma davası benimki....! allah bize sabır versin...
Sayın Burak;çocuklarınızın velayetinin kime verileceğini mahkeme takdir edicektir.velayetin verilmesinde çocuğun yaş durumu,eğitimi,bakımı,sağlığı,hangi eşim daha iyi ilgilenebileceği önemlidir.bu konuda mahkemeyi ikna edebilmeniz önemlidir.biraz sizde karmaşık bir hayat yaşamışınız bu sebeple evlilik birliğinizde sarsılma olmuş,güven zedelenmiş gibi geliyor bana.Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir derler...doğrumu...