Sahte düzenlenen ve 10 yil olan diploma zamanaşımına uğrar mı ?
Yada zaman asiminin kuralı nedir ?
Ilk hazrilandiginda mi sure baslar yoksa son kullanildiginda mi ?
Printable View
Sahte düzenlenen ve 10 yil olan diploma zamanaşımına uğrar mı ?
Yada zaman asiminin kuralı nedir ?
Ilk hazrilandiginda mi sure baslar yoksa son kullanildiginda mi ?
Sahte olarak düzenlenen diplomayla bir işlem yaptınız mı? Her hangi bir yerde kullandınız mı?
evet askere gittim astegmen olarak 2-34 iste calistim en son ise 2 ay once isismden ayrildim ama sikayetci olan universite birisi beni ihbar etmis ama kim oldugunu universitede bilmiyo belgeyi noterde onaylattimda
Hukuka aykırı olarak elde edilen bir diploma hiç bir zaman geçerli hale gelmeyecektir. Zamanaşımına uğrar mı demekle neyi kastediyorsun?
Nasıl yani?
Üniversite diplomayı vermiş ama birisi ihbar mı etmiş? demek istiyorsunuz..
Noter de onaylamış!
:(
Çok ilginç...
:mad:
Buna başka ne denebilir ki :( Bildiğim bir şey varsa oda hiç bir şey bilmediğimdir.
Allah... Allah..
Merakımı bağışlayın lütfen..
Bu özel mi yoksa devlet üniversitesi mi? diye sorsam bir sakıncası olmaz herhalde..
Teşekkür ederim.
Ağzınıza sağlık sayın Deniz02!!
beni mahzur gorun aciklayamadim
sizlerden yardim istedim ama
sahte bir okul cikisi yaptik mdiyorum ben bunula askse goittim islerde calsitim gibi
benim sorum daha açık lütfen bana bu konuda yardımcı olurmusunuz.bilgiye bu konuda çok ihtiyacım var yardımlarınız bekliyorum teşekkürler şimdiden..
şubat 2002 de içinde olmadığım bir davaya bulaştırıldım.daha sonra ceza alırım korkusu ile kaçtım ve bu davanın hiç bir yerinde ifade vermedim.mahkemeler devam etti.bu şubatta davanın başlangıcından bu yana 5 yıl geçti acaba bu davanın zaman aşımı varmı yada davalarda zaman aşımı oluyormu..teşekkürler şimdiden
Dava zamanaşımı
Madde 66 - (1) Kanunda başka türlü yazılmış olan hâller dışında kamu davası;
a) Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektiren suçlarda otuz yıl,
b) Müebbet hapis cezasını gerektiren suçlarda yirmibeş yıl,
c) Yirmi yıldan aşağı olmamak üzere hapis cezasını gerektiren suçlarda yirmi yıl,
d) Beş yıldan fazla ve yirmi yıldan az hapis cezasını gerektiren suçlarda onbeş yıl,
e) Beş yıldan fazla olmamak üzere hapis veya adlî para cezasını gerektiren suçlarda sekiz yıl,
geçmesiyle düşer.
4) Yukarıdaki fıkralarda yer alan sürelerin belirlenmesinde suçun kanunda yer alan cezasının yukarı sınırı göz önünde bulundurulur; seçimlik cezaları gerektiren suçlarda zamanaşımı bakımından hapis cezası esas alınır.
Sayın cemaka,bu durumda dava zamanaşımı yargılandığınız suça göre tespit edilecektir.
Cevabınız için teşekkür ederim.benim içinde bulunduğum dava üst sınırı 5 yıl alt sınırı 2 yıl olduğunu biliyorum.daha önce almış olduğum herhangi bir hapis cezası yok va sicilim yok.burada zaman aşımı kesinlikle varmıdır tabi bilmiyorum.sizin yazdığınız bilgiler doğrultusunda olduğu gözüküyor.son durumum budur.ilginize çok teşekkür ederim..
Pekala bu zamanaşımı hususunda eski TCK 342 ye göre 10 yıla kadar ceza istenen kişiye yeni TCK 204 den 5 yıl ceza verilirse ve eski TCK ya göre 5 yıla kadar olan cezalarda 5 yıllık dava zaman aşımı uygulanır mı? Kanunların lehe olan hükümlerinin uygulanmasını sağlayan veya engelleyen kanuni dayanak nedir?
Adam asteğmen olarak askere gitmiş sahte diplomayla. Ben kafayı yedim okulu bitirecem diye, 3. 4 . sınıflarda onur belgesi aldım, ve okulu iyi dereceyle bitirdim. Bana o rütbeyi vermediler. Kısa dönem olarak yaptım. Buna şükür.
(Bende sorunuza vevap yok çünkü alanımdeğil, sadece kendimi tutamadım yukarıdakileri karaladım)
Sayin Gert
Siz Bu Işlemi Yaparken ;
Diplomayi Notere Nasil Onaylattiniz ? Sistemden Bakmadi Mi Ve Ya Okulu Aramadimi
Askeriye Bu Diplomayi Araştirmiyor Mu?