İmar bank-off-shore (zedeler)
merhaba, bu sitede yeniyim-cok enteresan geldi-
Benimde bir sorum ve sorunum var:
Bizde maalesef IMAR BANK-OFF SHORE-zedelerdeniz- bütün paramizi off-shora yatirmistik-simdiye kadar hic bir problemimiz olmamisti,yani Imar bankasi ile. Yurtdisinda oldugumuz icinde pek bir bilgi alamadik-ailece gercekten perisan olduk-bütün istikbalimiz sarsildi-
OFF-SHORE icin herhangi bir ümit varmi? Elimizden gelen birsey varmi?Türkiyenin bürokrasisiylede pek bilgimiz yok-
Herseyi sineyemi cekmek lazim-kimseyi suclamak istemiyorum, ama gercekten artik Türkiyeye bile gelmek istemiyorum-Daha önce de 2 mütaahit tarafindan dolandirildik--
Bu konularda bilginiz varmi
Simdiden tesekkürler hersey icin
nilgün
Re: Imar bank-off-shore (zedeler)
Merhaba sevgili üyeler...
Ben de bir imar zede (aslında babam off shore hesap kullanmış) olarak bu foruma yazı yazmayı uygun gördüm...Babam bankaya el konduğu gün (3 temmuz) off shore dan normal hesaba transfer talimatı vermesine rağmen , işlem bankaya el konmasından sonra gerçekleşmiş gözüküyor ve devlet 3 temmuz'a kadar transfer işlemi yapanların parasını ödüyor..Ben bir hukukçu değilim ve sizin gibi değerli hukukçuların yorumunu merak ediyorum ...Sorum şudur...
Evet kendi iç hukukumuzda konuya ilişkin yargıtay kararları ve belli içtihatlar var gibi gözüküyor ve bu hesabı kullanmanın sonuçları ve ihtiva ettiği riskler bilinmesine rağmen ortada bir mağduriyet de var. Off shore hesap kağıt üzerinde ülke dışında gözükmesi nedeniyle bu davaya milletler arası mahkemelerin bakması ihtimali nedir ?
Eğer varsa başvurulacak merciler hangileridir ? Yorumlarınız için teşekkürler..