-
Sigaraya ağır ceza geliyor
http://www.kenthaber.com/Resimler/20...5/00139227.jpg
Türkiye'de sigara tüketimini en aza indirmek isteyen Başbakan Erdoğan, sigara yasağını genişleten kanunun ön sıraya çekilmesi talimatını verdi.
TBMM Sağlık, Aile ve Çevre Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl'ün hazırladığı kanun teklifi, Başbakanın talimatı üzerine yeni yılda yürürlüğe girecek. İşte tiryakileri çok ilgilendiren kanunun getirdikleri: Kapalı alanların yanı sıra stadyum, cami ve hastane bahçesi gibi açık alanlar ile taksi ve resmi araçlarda sigara içmek yasaklanacak. Her türlü kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında, spor ve sosyal amaçlı kulüpler ve dernekler, lokaller, lokanta, fuar, alışveriş merkezi, düğün salonları, kongre, toplantı ve konferans salonları, kafeler, internet kafeler, elektronik oyun merkezleri gibi çok sayıda kişinin girebileceği işyerlerinin ve binaların kapalı alanlarında sigara içilemeyecek. Eğlence yerlerinde sigara içilmesine mahsus yerler oluşturulacak. Stadlarda sigara içilen tribün uygulaması başlayacak. Polis ve askerler, üniformalı olarak kamuya açık alanlarda tütün ürünlerini içemeyecek. Okul yakınlarındaki bakkal ve marketlerde yaygın olarak yapılan tek sigara satışına da ağır para cezası getiriyor. Açılmış paketten tek sigara satan işletme, 5 bin YTL ceza alacak. Televizyondaki her türlü programlarda, filmlerde, dizilerde, müzik kliplerinde reklam ve tanıtım filmlerinde, açık hava ya da kapalı mekanda yapılan sahne gösterilerinde, rol gereği de olsa tütün ve tütün ürünleri kullanılamayacak ve görüntülerine yer verilemeyecek. Bu görüntüler diğer ülkelerden yapılan yayınları da kapsayacak. RTÜK, bu yasağa uymayan televizyon kanallarına 100 bin YTL'ye kadar para cezası verebilecek. Ticari işletmelerde sigara yasağına ilişkin hükümleri uygulamayan işletme sahibi, 500 YTL ile 10 bin YTL arasında para cezasına çarptırılacak. Kamu binalarında sigara yasağına uymayan kişiye para cezası uygulanacak. O kişi, o kurumda görevli memur ise ceza iki kat artırılacak. Kanunun uygulanmasını denetlemeyen o kurumun yetkili kamu görevlisi 'görevi kötüye kullanma' suçundan yargılanacak. Televizyon kanalları, ayda en az 90 dakika ve 08.00-22.00 saatleri arasında, tütün mamüllerinin zararlarına ilişkin bilgilendirici yayın yapmak zorunda olacak.
ARAÇLARDAKİ LOGOLAR SİLİNECEK
İlköğretim ders kitaplarına, sigaranın zararları konusunda bilgiler konulacak. Sigara yasağına uymayanlara kesilen idari para cezalarının yarısı sigara ile mücadele için hazırlanan Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları programlarına aktarılacak. Sigara firmaları, gazetelere, fiyat değişikliğine ilişkin de olsa, resim veya logolu ilan veremeyecek. Tütün ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmalara ait araçlarda bu ürünlere ilişkin markaların veya firmaların tanınmasını sağlayacak yazı veya logo kullanılamayacak. Firmalar, ayrıca kanun kapsamına giren sigara teşhirini önlemeye yönelik faaliyetlerine yapıkları harcamaları vergi indiriminden düşemeyecek.
http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haber...er_193167.aspx
Sigaraya ağır ceza geliyor
-
Keşke yaptırım olmadan; sigara içen kişiler kendi hayatlarına zarar vemelerini bir yana bırakın başka insanların yaşama hakkını ihlal ettiğini düşünseler en azından kapalı mekanlarda bugün sigara içilmiyor olurdu.
Malesef ki, insanlar göz göre göre birbirlerini zehirliyor ve bu normal bir davranış biçimiymiş ve doğal olan buymuş gibi davranıyorlar.
Etrafıma baktığımda, artık çevremdeki bir çok insanın sigara kullandığını ve her geçen gün sigara içmeyenlerin azıklıkta olduğu bir alanda yaşadığım izlenimine kapılıyorum.
Biz, başkalarına saygılı olmamız gerektiğini kavrayamadığımız müddteçe daha nice yasaklarla ve yaptırımlarla karşılaşırız.
-
Size katılıyorum sayın Yüksel,
biraz da olsa katkı sağlar belki ama bu tür yasak ve cazaların bile insanlarımızı yıldırabileceğine inanmıyorum.
-
Sevgili arkadaşlar, hemen söyleyeyim, en az 25 senedir sigara içiyorum. Tabii ki iyi bir şey değil, savunulacak bir yanı da yok...
Ama sigaranın zararlarının önlenmesine ilişkin çabalarda "vurun abalıya" tarzında bir gelişme seziyorum. Yakında sokakta yürürken bile sigara içilmesi yasaklanacak... Hadi, ona da eyvallah, yasaklansın... Havayı da kirletiyoruz zira...
Peki, tek sorun sigara mı? Egzozundan dumanlar çıkan araçlar konusunda aynı yaklaşımı görebiliyor muyuz? Bu araçlar trafikten men ediliyor da biz mi farkında değiliz?
Sonra, zehirli atıkları çevreye yayanlar hakkında bu tarz bir yaklaşım var da biz mi hissetmedik? Fabrikalar sırf bu yüzden kapanıyor ya da yüksek cezalar alıyor da biz mi bilmiyoruz?
Sigara konusu medyatik bir konu ya; çıkar yasayı, ver cezayı...
Ama iş çevreyi kirleten diğerlerine gelince ortada elle tutulur gözle görülür hiçbir şey yok. Çünkü, o araçları trafikten men edemezsin, zira neredeyse %80'i öyle... O fabrikaları da kapatamazsın, yüzlerce işçi çalışıyor. Üstelik fazla da ilgi çekmiyor konu...
Herkese -kendime de- sigarasız ve dumansız günler dilerim.
Selamlar.
-
Onur Bey kardeşim;
Sigara için maazeret arayışına girme lütfen.
Ne yapalım yani? Egzoz gazı havayı kirletiyor diye sigaraya da hoşgörü ile mi bakalım? Selamlar.
-
Hoşgörü değil, adalet istiyoruz. Egzoz gazı ile havaya kirletenlere de, bize reva görülen muamelenin uygulanmasını talep ediyoruz.
-
Sigara, birebir insanlar üzerinde doğrudan etki bıraktığı için daha ön planda tutuluyor diye düşünüyorum. Fabrikalarda önlem alınma şansının daha yüksek olduğu kesin de egzozlardan çıkan zehirli gazların kayda değmeyecek bir yanı da yok gibi... Bence sigaradan sonra bunun da çözüm yoluna gidilmeli , aksi taktirde kimbilir daha ne hastalıklarla boğuşacağız.
-
Sonuna kadar Sigaraya ağır cezayı destekliyorum,öncelikle evlerinde cocukları olan anne ve babalardan başlayarak,karınlarında çocuk taşıyan sorumsuzca sigara içen anne adayları,sokaklarda sigara içen insanlar ,özelliklede duraklarda,cafelerde,restoranlarda lütfen sigara içilen içilmeyen kısımları ayırın,ve bunu teorikte değil pratikte bir an önce uygulayın. Zira sigaranın savunulacak bir yanı yok.Akli başında her insan öncelikle kendi sağlıgına zarar vermez.İki kere iki dört eder.
-
Sigara içiyorum...Zararlarını da biliyorum...İçiyorum...İnsanlar bana katlansın demiyorum...Ama içiciliğimin aynı zamanda fiziksel bağımlılık boyutu var...
Tamam çok güzel Kamu Binalarında sigara içilmeyecek...Bir kanun yayınlanacak, yürürlüğe girecek sigara içilmeyecek...Ha bi de içersem kamu personeliyim diye 2 kat ceza uygulanacak...Ama ben kamu personeliyim diye 8 saat görev yerimde de bilfiil bulunmak zorundayım...Sigarayı da tek kalemde bırakacak iradeye ve isteğe sahip de değilim...Ne olacak şimdi???
Tuvalet ihtiyacı için ayrılmış mekanlar var...Bakanlıklarda, Bakanlık misafirhanelerinde mescitler var...Sigara bağımlılarına da bir çözüm bulunmalı...Veya biz sigara bağımlısı olan kamu çalışanları için sigarayı bırakmaya yönelik akupunktur, nikotin bantı vb. imkanlardan yararlanmamız, bunun da sağlık giderlerimizden ödenmesi gerekir. Hatta belli bir süre bizlere sıhhı izin verilmesi gerekir.
Talep edenlerin malulen emekli edilmesi bile düşünülebilir...
Bizi düşünen kimse yok mu???
-
Günde 1 paketin üzerinde sigara içiyorum. Övünmüyorum ve zararlarının farkındayım. Sigara yasağına farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Şimdi balkondan sigara içmekten geliyorum ve donmuş parmaklarımı eski haine getirmek için klavyenin tuşlarına basarak yanıt yazmaya çalışıyorum ve bundan şikayetçi de değilim.
Yasaklanan her şey insanları biraz daha cezbeder, hele bizim gibi yasaların ve yasakların çoğu zaman kağıt üstünde kaldığı ülkeler ve vatandaşları için durum çok daha vahimdir. Bugün Adliyelerde (özellikle burayı örnek veriyorum, adalet sarayı diye tanımlanır) her katta pencere civarında sigara içen onlarca insanla karşılaşırsınız. Duvarlarda veya tavandan sarkıtılan büyük panolarda ".... Kanuna göre sigara içmek yasaktır, ihlali halinde (rakamı hatırlamıyorum bilinçaltıma atmışım herhalde ama çok büyük rakamlardı, yeni Kabahatler Kanunu ile değişmedi ise) ....... YTL. ceza" ...
Ben 1 kişiye bile bu cezanın uygulandığına şahit değilim varsa da istisnadır, zira rakam öylesine dehşet verici ki, uygulanmasının pratikte mümkün olmadığını hem içici hem de uygulayıcı gayet iyi biliyorlar.
Benim önerim cezanın makul rakamlara, mesela 5 YTL.' ye çekilmesi ve cezanın bilaistisna ihlal eden herkese uygulanması, toplanan paranın da, bu konuda eğitim, sağlık vb. alanlarda kullanılması. Parası olan yasağı delsin demiyorum, yanlış da anlaşılmasın, hastahane vb. hassas yerlerde bu rakam daha yukarılara çekilsin.
Aksi halde; yasakların cezbediciliği dikkate alınırsa ve bizim gibi yasaların uygulama sorunları olan ülkelerde , bu yasak uygulamalarının sigara şirketlerinin bir "KOMPLESİ :)) olduğunu da düşünmeden edemiyor insan...
-
Şimdiye kadar 5. sınıf insan muamelesi görüyorduk, şimdi ise üstüne üstlük resmen "sabıkalı" olacağız demek.
Alıntı:
Hoşgörü değil, adalet istiyoruz. Egzoz gazı ile havaya kirletenlere de, bize reva görülen muamelenin uygulanmasını talep ediyoruz.
Onur kardeşime katılıyorum. Her eksoza uygun ve arzuya göre muz, salatalık, havuç patates temin edilir.
-
Bir kaç on defa sigara içmeye çalıştım, maalesef bir şey anlamadım halbuki günde 1-2 tane içmek ne güzel olurdu. Tüm zevk veren uğraşlarda olduğu gibi bunda da maalesef bağımlılık hızla gelişiyor. Düşünüyorum da ben çocuk iken kendi yakın çevremde böyle bir model görmedim sanırım çocukluk döneminde sempati kazanılıp kazanmama ile ilgisi var. Çok sert yaptırımlar bana sigara içenlere bir hakaret gibi geliyor tamam satranç oynarken karşıdaki rakip içince -glıwglıwgı- deyip genellikle kaybetsemde, arkadaşımı aşağılamak doğru değil. Ancak tıbbi olarak %100 kullanılmaması gereken durumlar var ve bu durumlar için yatırımlar, araştırmalar, emek gerekli yani %100 çözüm getiren yol da olmalı.
Bir komik durum hepiniz biliyorsunuzdur ama egzos muayenesine deyinmeden geçemiyeceğim. Üç yıl önceydi sanırım egzos muayenesi yaptırmak istediğimi söyledim, yazıcıdan çıktıyı alıp ücreti alıp tamam dediler bende bi aracı muayene etseydik dedim, boş ver zaten cihazımız bozuk dediler. :)))
-
Sigarayıda arabayıda yasaklayalım herkes bisiklete binsin yada trene... Eski trenler değil haa onlar bacadan beterdi...
Sigaranın Tekel olduğu günleri anımsayanlarınız vardır o yüzden çoğu düfenin adı hala tekel büfe olarak kalmıştır biraz daha eski olsa 'reji ' diyecekler amma o kadar geriye giden yok ...
12 Eylül öncesi yani tekel in tekel olduğu dönemlerde ve nedense Sayın Bülent Ecevit başbakanken sigarada olmazdı. Tekeller önünde kuyruk olurdu millet bir saat iki saat bir paket sigara için beklerdi o zaman 18 yaş diye bir şey olmadığından cümbür cemaat sıraya girerdi aileler. Sigara içenler kuyrukta bekledikleri kadar çalışsalar Türkiye bırakın Avrupayı Japonya yı bile sollar geçerdi amma ulus olarak ille bekleyecek bir kuyruk bulduğumuzdan bir türlü çalışmaya vakit bulamadık...
O zamanlarda anlamazdım şimdi de bu meret sigara gerçekten bu kadar zararlı ise her taşın altından bu meret çıkıyor ise neden yasaklanmaz da üstüne devlet tarafından üretilip satılır diye...
Kaçak gelen yabancı sigaralar bazı yerlerde ve belirli gelir dilimine sahip olanlarda çoraplarda saklanırdı...Değer belirtisi olarak ta o sigaradan ikram edilirdi kimsede ' senin terli pis ayağından çıkardığın bu pis sigarayı niye içeyim salak mıyım ben ?'' demezdi..
Yıllar yılları kovaladı tonton bir adam Cumhurbaşkanı oldu yabancı sigara serbest oldu ama tekel durduğundan bu halk sağlığına son derece zararlı ürünü bizzat devlet ithal etmeye başladı... O zamanlarda bir söz çıktı '... içte ciğerlerin bayram etsin...' Yine bir kişi bile çıkıpta '' yahu bu çuk zararlı en çokta ciğerlere nasıl bayram edecek ?' demedi afiyetle içti...
Sonra sigara ithali serbest bırakıldı canı sıkılan parası olan istediği markayı getirip satmaya başladı. Hatta garip garip sigaralar gelmeye başladı belirli markalardan sonra öyle boyuta geldik ki bugün üretici firma bu kadar çok çeşidi olduğunu bilmez duruma düştü... Üretici de ve o ülkede olmayan sigaralar Türkiye de vardı... Oradan gelen yabancı hayretler içinde kalarak sigaralarımıza baktı.... Ama sigarada zararlıydı....
Sigarada nasıl bir şeyse ' hiç kendi başlayanı olmayan ' bir vakaydı... Ya hava atmak, ya büyük görünmek , ya bir ispat yada önemsenmek gibi kendisiyle ilgisi olmayan kavramlar yüzünden başlandı sigaraya nedense... Günümüzde neredeyse ikinci sınıf vatandaş sayılacak konuma gelen sigara içicileri güzel yurdumda ' adam olma' koşulu gibiydi... Erkekler için 'milli olma' ve 'askerlikten' önce adamlıklarını ispat yoluydu sigara içmeden adam olamazsın sonra milli olursun en sonda asker işte artık adamsındır erkeksindir.... Eğitim bilgi kültür Onlarda ne ? Üç şart ta yerine geldi ya... Sonra toplu içicilerin buluşma noktası kahvehaneler kültürümüzün en nadide yerini aldı... Kıraathane yani okuma evi oldu sizlere kahvehane yani uyduruk üç oyun oynanıp bol bol sigara içilen nadide kurtarılmış bölgeler....
Ben bu konuya nereden geldim anımsamıyorum ama yazdıklarımıda silmek içimden gelmedi.. Sigara dedik burlara geldik anlaşılan buda sigaranın kültürel katkısının olduğunun en güzel kanıtıdır...
Ben neden bilmiyorum çok sigara içiyorum hatta sigara içerken de sigara içiyorum... Dudak tiryakisimiyim neyim.. Bırakmak için sakız çiğne dediler nefret etmeme rağmen çiğnedim amma sonuçta sakız çiğnerken sigara içmeye başladım... Sonra pipoya döndüm cins cins pipolarım oldu her türlü aleti ile bol bol da tütünüm... Gene kar etmedi
bir pipo bir sigara dan nefes çekmekten neredeyse telef oldum millet te ne yaptığımı anlamaya çalışmaktan aptal...
Öğretim üyem vardı daha iki gün önce gene gördüm hala aynı lafı ediyor.. Çoğunuz da tanırsınız adını duymuşsunuzdaur. Bakır Çağlar.. Görüşü değişmemiş... Sigaranın direk yarattığı bir hastalığı tespit eden ispatlayan yok... Bir gün gelecek sigara yararlıymış diyecekler sizi o zaman göreceğim fikrini hala savunuyor.. Aslan hocam benim....
Bence sigara içmek salaklık bu bağlamda ben sıkı bir salağım... Etrafı duman yapıyorsun kötü kötü kokuyor külü pisliği pe.....
Bence Türkiyewye özel olarak sigara içmeyene ceza uygulaması lazım. Sigara içme oranlarında ciddi bir düşüş yaşanır... Yemek üstü sigara zorunludur örmneğin... Millet toplu yemek yemez valla suç işleme azmiyle sigara içmemek için....
Saçmaladığım yetişir diye düşünüyorum amma sayın HRMGR ye bir çift laf etmeden gidemeyeceğim. '''panolarda ".... Kanuna göre sigara içmek yasaktır, ihlali halinde (rakamı hatırlamıyorum bilinçaltıma atmışım herhalde ama çok büyük rakamlardı, yeni Kabahatler Kanunu ile değişmedi ise) ....... YTL. ceza" ...''' demiş. Rakamı hatırlamadığından şikayetçi. Hiç det etme dostum o rakamı hatırlama şansın zaten ' 0 '' Çünkü ne biçim bir işse buda bize mahsus bir durum ben daha aynı rakamı yazan yer görmedim... 89 dan başlıyor 593 e kadar gidiyor. Kimin gönlünden ne koparsa... Her adliyenin tarifeside değişik... Yani neyi hatırlayacaksın.... İlerde haaaa öyle garip bir yazı vardı üzerinde ki rakamlarda bir türlü mutabık kalınamayan diye anımsayacağız....
2000 sene sonra bugünün tarihini inceleyen kişiler buçağın çok garip olduğuna iç içe bir sürü çağın yaşandığına karar verip aptallaşacaklar vay aptallar vay.... 2000 sene sonra dünyaya geliyorsunuz hala aptalsınız yav....
ta
-
-
Sigara ile başlayan bir türkü size.
Sigaramın dumanı
Yoktur yarin imanı
Altından köşk yaptırdım
Gümüşten merdivanı
Bu candan ben bu candan
Ben usandım bu candan
Al hançeri vur sineme
Ben usandım bu candan
Bu derenin geveni
Geven sarmış geveni
Paşadan emir gelmiş
Seven alsın seveni
-
Re: Sigaraya ağır ceza geliyor
Yazılanları okudum..Okurkende çaresini buldummmmmm...Sayın böyüğümüzün zahmete girmesine gerek yok..Uyuşturucu maddeler kanununun sonuna kısaca
"Tütün ve Alkol ürünleri" Bu kanun kapsamında dır diye bir madde eklenmesi kafi...Size sigara ile ilgili birde şiir...
SİGARA(CİGARA)
Sitres sıkıntıdan düşersen dara.
Tiryakiysen hemen yakarsın sigara.
Aklına bile gelmez sıhhat para.
Sağlık sıhhati bitirir sigara.
Kimi zevten kimi üzüntüden içer.
İki fırt çektimi kendinden geçer.
İradesi zayıfsa onunla göçer.
Bir servetide götürür sigara.
Tiryakilik bağımlılıktır insanda.
Nasıl olsa öleceğiz aman sende.
Çok tahribat yapar bedende.
Öldürmeden süründürür sigara.
Hay bunu icat edenin.
Bel kemiği ekonomi sermayenin.
Birde çatışması içenle içmeyenin.
İçsende içmesende derttir sigara.
Kurban sende bir tiryakisin.
Bırak sigarayı aklın başına gelsin.
Tiryaki bağımlısını Allah islah etsin.
Hem sağlığa Hem cebe zarar sigara.
-
Sayın kurban,
Yukarıda yazdığınız yazıya başladığınızda veya bitirdiğinizde bir sigara yaktığınızdan adım gibi eminim.
Sigara, tiryakilerin, Bismillah ve Amin'i gibi birşeydir.
Birşeye başlarken "Dur önce bir sigara yakayım...",
Birşeyi bitirirken "Dur şu sigara bitsin de..."
-
"Benim için yanıp tutuşan bir o var" der bir dostum sigara için...
-
Sigaranin Kimligi
Adı: Tütün
Soyadı: Sigara
Baba adı:Kök
Ana adı: Yaprak
Cinsi: Nikotin
Görevi: Kanser
Adresi: İnsan
Durağı:Dudak
Sokağı: Gırtlak
Caddesi: Bağırsak
Mahellesi: Akciğer
Kenti: Ölüm (erken)
Eşi: Azrail
Sonu: Mezar
SAKIN İÇME
-
Şu son cigaramı da yakayım söz içmeyecem..
-
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
Sayın kurban,
Yukarıda yazdığınız yazıya başladığınızda veya bitirdiğinizde bir sigara yaktığınızdan adım gibi eminim.
Sigara, tiryakilerin, Bismillah ve Amin'i gibi birşeydir.
Birşeye başlarken "Dur önce bir sigara yakayım...",
Birşeyi bitirirken "Dur şu sigara bitsin de..."
allah allah kapı pencere web cam da kapılı idi ama hayret nasıl gördünüz sigara içtiğimi... Şaka şaka..
-
Alıntı:
deniz02 rumuzlu üyeden alıntı
Sigaranin Kimligi
Adı: Tütün
Soyadı: Sigara
Baba adı:Kök
Ana adı: Yaprak
Cinsi: Nikotin
Görevi: Kanser
Adresi: İnsan
Durağı:Dudak
Sokağı: Gırtlak
Caddesi: Bağırsak
Mahellesi: Akciğer
Kenti: Ölüm (erken)
Eşi: Azrail
Sonu: Mezar
SAKIN İÇME
evvelde tiryakiler baş düşmanını can dostu olarak görüyorlar..Kimbilir onda ne sırlar saklıdır...
Tevekkeli tiryakilerin bırakamadığı kadar varmış..
-
"Sigara kullanmak kan hücrelerinin dolaylı olarak çoğalmasını sağlıyor" desem inandırıcı gelmez ama doğru:)
Sigara kullanımı nedeni ile kan kirleniyor, kirlenen kan hücrelere yeterli oksijen taşıyamıyor, bu durumu vücut yapımız kan yetmezliği olarak algılıyor ve kan hücresi üretimine hız veriyormuş. Geçen hafta sebebini bilmediğim kaşıntı nedeni ile tabibe başvurdum. Kan tahlili istedi ve tabiki sonuç kan düzeyi üst sınırda. Hekimin ilk sorduğu şey "günlük kaç paket sigara içiyorsun?" oldu:)
-
Ben sigara konusunda dengesizim.Günde 10taneyi geçmem.hamilelik ve emzirme döneminde kullanmadım. Evimde sigara içilmez kızım olduğundan.eğer açsam içmem,çay ve kahveyle içmeyi severim.duman altını sevmem.hatta yolda giderken önümdeki bir kişinin malteme ,samsun sigara dumanını bana yedirmesinden nefret ederim. birini yakıp birini söndüren kişilerede sinir olurum.
Ben başta söyledim var bende bu konuda bir dengesizlik....
-
Sigara ve alkolun yararı vardır ; Tespit edilen hiç bir RESMİ sorunu yok... Yok arttırır yok azdırır... Sigara içmezler patır patır giderken tersi ha bire dolanıyor buradan da belli bakınız....
Aslında çok siddi bir yararı daha var seyrederken belgeselleri aklıma geliyordu... Geçen gün bir arkadaşımda anımsatma yapınca dedim evet..... Doğrudur...
Doğa belgesellerinin hayvanlar alemi ile ilgili olanlarını çoğunuz seyretmişsinizdir...
Ceylan sürüsü olsun bizon sürüsü olsun bu geyik karaca ne olursa olsun sürünün hızı hasta yaşlı sakat manyak kafadan kontaklara göre ayarlanır bunlarda genelde en arkadan ağır ağır gelirler... Aslan kaplan gibi yırtıcı hayvanlarda bir bakışta bunları görürler ve bunlara odaklanırlar... Sonra saldırı başladımı genç sağlıklı ceylan salaklık yapıp yolunu şaşırıp aslanın yanına bile gelse aslan onunn yanından geçer gider dokunmaz o hasta yaşlı sakat kafadan kontaktan birisini hak ile yeksan eder... Böylece sürü hızlanır aslan bir daha ki sefere daha hızlı koşmak zorunda kalır....
Alkol le sigarada aynı aslan gibidir... Beyin hücrelerinin hızıda aynı sistemdedir yaşlı yorgun hasta beyin hücreleri ağır hareket eder diğerleride buna uyar... Alkol le sigara işte bunları öldürür ve böyulece beyin hücrelerinin dolayısı ile beyinin hızlı çalışmasını sağlar... Demekki neymiş Rakı roka kalamar sigaradan bir tomar...
-
Sigara her acidan ZARARLIDIR.
Bakiniz:
Türkiye’de 17 milyon tiryaki var
Sağlık Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan ortak araştırma, Türkiye’nin "vahim" sigara bilançosunu ortaya koydu. Araştırmaya göre Türkiye’de 17 milyon sigara tiryakisi bulunuyor.
5 KİŞİDEN 2’Sİ Rapora göre, Türkiye’de 15 yaşın üzerindeki kişiler arasında sigara içenlerin oranı, yüzde 40 olarak belirlendi. Yani her 5 kişiden 2’si sigara içiyor. Bu oran erkeklerde yüzde 50-60, kadınlarda ise 20-25 olarak tespit edildi.
25 MİLYAR YTL Türkiye’de sigara tiryakilerinin günde bir paket kullandığı varsayıldığında, sigara satın almak için harcanan para yılda yaklaşık 25 milyar YTL’yi buluyor.
ERKEK TİRYAKİ Raporda, Türkiye’de sigara içme alışkanlığının, erkeklerde, kadınlara oranla daha fazla olduğu belirtildi.
KENTTE FAZLA Kırsal bölgelerde kadınlar arasında sigara alışkanlığı düşük kalmasına karşın, kentlerde yaşayan ve çalışan kadınlar arasında sigara alışkanlığı artış gösteriyor.
İÇME YAŞI DÜŞTÜ Türkiye’de sigaraya başlama yaşı giderek küçülüyor. Çoğunlukla askerlik döneminde sigaraya başlanan bir ülke olan Türkiye’de günümüzde bunun 13.5 yaşa doğru gerilediğini gösteriyor. Raporda, "Ülkemizde 13 yaşındaki erkek çocukların yarısı, 16 yaşındakilerin de yüzde 80’i sigarayı en az bir defa denemişlerdir" tespitine de yer veriliyor.
Hürriyet
-
Sanıyorum ki bu sigaraya ceza dedikleri zırt pırt yaptıkları zam olsa gerek...
-
Sıgaraya ağır ceza geliyor da.... Sigara içenlere ceza yok mu?
-
Alıntı:
Sigara içenlere ceza yok mu?
Var...
isin ilginc yani da, kisinin kendi kendini cezalandirdigidir.
http://img134.imageshack.us/img134/5033/sgaraxl3ul4.png
-
Zirt pirt gelen zamlar da cabasidir.
-
-
Sigara üretiminin durdurulması talebi...
23 Mart 2007 13:18
Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği (TÜBİDER), sigara üretiminin, ithalatının ve satışının durdurularak tütün ürünlerinin toplatılması istemiyle, İstanbul Tüketici Mahkemesine dava açtı.
TÜBİDER Başkanı Fuat Engin tarafından Tüketici Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, başta sigara olmak üzere tütün ve tütün mamullerinin, tüketicilerin sağlık ve güvenliğini tehdit ederek, çevresel tehlikeler oluşturduğu anlatıldı.
Dilekçede, tütün ve tütün mamullerinin, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun (TKHK) 1, 4. ve 24. maddeleri uyarınca "ayıplı seri mal" kapsamına girdiği ileri sürülerek, yapılan araştırmalarda, sigaranın yol açtığı fizyolojik ve psikolojik hastalıklara dikkat çekildi.
Sigaranın içinde bulunduğu öne sürülen 4 bini aşkın zararlı maddeden 81'inin kansere neden olduğu ifade edilen dilekçede, sigara bağımlığının Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilaç ve madde bağımlılığına benzer bir hastalık olarak kabul edildiği bildirildi.
Dilekçede, sigaranın içinde bulunan nikotinin yarattığı bağımlılığın tıbbi açıdan eroin, kokain ve esrar bağımlılığına eşdeğer sayılması gerektiği vurgulanarak, nikotinin akciğer kanserinden kol ve bacak damarlarının tıkanması sonucunda oluşan kangrenlere kadar pek çok sağlık sorununa, hastalık ve ölümlere yol açtığı ifade edildi.
TEKEL A.Ş ile Philip Morris Sabancı'nın davalı olarak gösterildiği dilekçede, davalılar tarafından üretilen, ithal edilen ve satılan değişik isim altındaki sigaraların üretiminin, ithalatının ve satışının durdurularak toplatılması talep edildi.
ANADOLU AJANSI
-
Sigara, cildi yaşlandırıyor
ABD’de ‘’Dermatoloji Arşivleri’’ dergisinde yayımlanan bir araştırma, sigara içenlerin, ciltlerini güneşten korusalar bile vücutlarında kırışıklıkların oluşmasına ve cilt renginin sararmasına engel olamadıklarını ortaya koydu. Çalışmayı yürüten Michigan Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Yolanda Helfrich, araştırma sonuncunda, bir günde içilen sigara sayısıyla kişinin sigara içtiği yıl sayısının ciltte görülen zararlarla doğrudan bağlantılı olduğunun belirlendiğini söyledi. Çalışmada, 65 yaş üstü sigara içenlerin içmeyenlere göre daha derin kırışıklıklara sahip oldukları sonucuna varıldı.
DIŞ HABERLER
AKŞAM
-
Cezaevlerinde Sigarayla Savaş Başlatıldı
Adalet Bakanlığı'na bağlı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile Badminton Federasyonu tarafından ülke genelinde bulunan 40 ayrı cezaevinde düzenlenen Badminton Turnuvaları amacına ulaştı. Turnuvaların esas amacının tutuklu ve hükümlüler tarafından daha fazla kullanılan sigara ile savaşmak olduğunu belirten Badminton Milli Takım Antrenörü Metin Sürücü, Badminton Federasyonu olarak "Cezaevlerinde Badminton Eğitimi" projesini de Avrupa Birliği'ne sunacaklarını kaydetti...Devamı>>>
-
Sigara paketi hafif... Badminton raketi ile paketleri birbirlerine atmak için bu spora gönül vermiş olmasınlar sakın:o
-
Uyuşturucu içene ceza yok, satana var.
Sigara yasaklandı, uyuşturucu ilkokullara kadar girdi. Sektör kavgası mı ne?
Bu konuda kuvvetli şüphelerim var.
-
Mardin Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, dünyada her yıl 3 milyonun üstünde insanın, sigaranın yol açtığı hastalıklar yüzünden hayatını kaybettiğini söyledi.
'Dünya Sigarasız Gün' dolayısıyla düzenlediği basın açıklamasında sigaranın zararları hakkında bilgi veren Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, her yıl bir çok insanın sigaranın yol açtığı hastalıklardan öldüğünü, bu ölümlerin dörtte birinin kalp hastalıklarından, üçte birinin ise kanserden kaynaklandığını ifade ederek, sigaranın kalp hastalığı riskini 20 kat arttırdığına dikkat çekti.
Türkiye'de 17 milyona yakın vatandaşın sigara içtiğini belirten Dr. Avar, sigaranın kalbe birçok açıdan zarar verdiğini belirterek, "Bunlardan biri, damarların içinde plakların birikmesine yardımcı olmasıdır. Nikotin, kalpte ritim bozukluğuna ve kalbe giden damarlarda büzüşmeye yol açar. Sigaranın HDL (iyi kolesterol) düzeyini düşürdüğü de bilinmektedir. Sigara içenler, diyetlerindeki yağ miktarını azaltsalar bile HDL yükselmemekte, ancak sigara kesilince yükselmeye başlamaktadır.
Sigara içilen evlerde büyüyen çocuklarda da HDL düşüklüğü gözlenmiştir. Bu çocukların damarları, ne yazık ki, diğer akranlarına oranla daha yüksek bir hızla tıkanmaktadır. Sigara içme, kişilerin beslenmesini ve metabolizmasını da etkilemektedir. A ve C vitaminleri ve beta-karoten düzeyleri düşük çıkan tiryakiler, kanser ve kalp hastalıklarından korunmada etkili olan bu vitaminlerden yeterli derecede yararlanamamaktadır. Sigara, genellikle alkolle beraber tüketilir ve alkolün de bazı hastalıklar açısından risk faktörü olduğu bilinmektedir" dedi.
Aşırı alkol tüketiminin kalp ve damarlar üzerinde kötü etkileri olduğunu vurgulayan Dr. Avar, "Bunlar kalp ritminin bozulması, tansiyonun yükselmesi, kalp kasının genişlemesi ve zayıflamasıdır. Ayrıca şişmanlamaya da etkisi vardır. Çağımızda teknolojik ilerlemelerle, artık her yere arabayla gidilir olması, binalarda asansör kullanımı, yaşam kolaylaştıran otomatik makinelerin yaygınlaşması, boş zamanlarımızı daha çok TV veya bilgisayar başında geçiriyor olmamız gibi nedenlerle fiziksel aktivitelerimiz bir
hayli azaldı. Hele ki, aktivite azlığımız, aşırı yeme ya da yağlı ve şekerli gıdaları fazla tüketme alışkanlığıyla birleşince kalp, şeker ve kanser gibi hastalıkların artması da kaçınılmaz oldu. Özellikle büyük kentlerde hareketsizliğin neden olduğu hastalıklara yakalananların sayısı artmaktadır" diye konuştu.
Çağdaş yaşamın birçok kolaylığı beraberinde getirerek insanları tembelliğe sürüklediğine de işaret eden Dr. Avar, bu zararlardan kurtulmanın tek yolunun ise spor yapmaktan geçtiğinin altını çizdi. Sporun en önemli etkisinin sigaranın zarar verdiği kalp ve damarlar üzerinde olduğunu anlatan Dr. Avar, "Spor, kalp kasını güçlendirir, kan dolaşımını kolaylaştırır, kilo vermeyi sağlar, iyi kolesterolü yükseltir, stresle savaşmaya yardım eder. Kalp sağlığı için mutlaka futbol, basket, koşu gibi sporlar yapmak
gerekmez. Yürüyüş veya bisiklete binme, belki de en idealidir. Her gün bir saat yürümek, vücudu dinç tutmaya yeter. Bunu yapamayanlar için en azından haftada 3 gün, tempolu bir yarım saatlik yürüyüş çok büyük fayda sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
Memurlar. Net (İHA)
-
uygulanabilecek mi acaba cezalar.eski yaptırımlarda sonuc vermemişti...
-
Türkiye’de 20 milyon kişi sigara tiryakisi. İçenler yüzünden içmeyenler de sürekli zehirli hava soluyor. Batı ülkeleri, kapalı alanlarda sigara içimini sert yasalarla yasaklıyor.
Türkiye’de ise etkin yaptırımlar yok. Tempo Dergisi olarak yasa koyuculara sesleniyoruz: Bir an önce harekete geçin, ciğerlerimizin nefes almasını sağlayın
Dünyada 1 milyar kişinin, Türkiye’de ise erkek nüfusunun yaklaşık yüzde 60’ının, kadın nüfusunun yaklaşık yüzde 25’inin, yani ergenlik çağındaki çocuklarla birlikte yaklaşık 20 milyon kişinin sigara içtiğini biliyor muydunuz?
Peki, her yıl dünyada 4.5 milyon, Türkiye’de ise 100 bin kişinin sigaraya bağlı hastalıklardan öldüğünü?
Ülkemizde her yıl, yaklaşık 100 bin yeni kanser vakası ortaya çıkıyor. Her yıl yaklaşık 200 bin kişi, diğer deyişle her 5 dakikada bir kişi, kalp hastalıklarına bağlı nedenlerle ölüyor.
Sigarayı bırakmanın püf noktaları
-
Sigarayı Bıraktıran Oda
http://www.teknomag.com/resimler/mesajlar/2548.jpg
Hindistan'da bulunan bir bilgi teknolojisi firması, çalışanları için düzenlediği sigara odasının tavanına çok ilginç bir fotoğraf kaplatmış.
Anlatmaktan ziyade ilgili kare, herşeyi daha net gösterecektir.
www.teknomag.com