-
Marka Kanunu hakkında
Ankara'da özel bir oto tamir servisi işletiyorum. Doğal olarak servis tabelasında tamir edilen aracın ismi ve amblemi var (özel servis olduğu da belirtiliyor tabelada)- ki takdir edersinizki
sanayi bölgesinde bütün tamircilerin tabelaları bu şekilde-
Birkaç hafta kadar önce söz konusu araç firmasının Türkiye temsilcisi servisimize polis eşliğinde gelip tutanak tutmuştur. Yanlız bu tutanak tutma olayından önce söz konusu firma hiçbirşekilde servisimize markanın kendine ait olduğuna, kullanmamamız gerektiğine dair bir ihtarname çekmemiştir. Doğal olarak bizim böyle birşeyden haberimiz olması, markayı tabelaya dahi yazma hakkımızın olmadığı gibi bir bilgiye sahip olmamız söz konusu değildir. Bu durumda ne yapmam gerekir yardım ederseniz sevinirim
-
Öcelikle kanunu bilmemek mazeret değildir. Bu konuda netleşelim ve buradan başlayalım.
ÇAlıştıgınız servis, tespit yaptıran otomobil firmasının kendi yetkili servisi midir?
Firmanın size ihtarname çekme zorunluluğu yoktur. Çünkü siz bu firmanın adını izinsiz olarak kullanıyorsunuzuz.
Sanayi bölgesinde tüm tamirhanelerde firma isimlerinin tabelada yazılı olması , o tamirhane sahiplerinin doğru yaptığı anlamına gelmemektedir.
NE yapmanız gerekir, vakit kaybetmeden firma isimlerini tabelanızdan çıkarın ve durumu firma avukatına ve yetkililerini noter aracılığ ile bildirin. Bildirinizde kötü niyetli olmadığınızı ve firmanın yasal takibe geçtiğini öğrenir öğrenmez tabeladan isimlerini sildirdiğiniz belirtiniz.
-
Cevabınız için teşekkürler,
Servisimiz yetkili servis değil, özel servis olduğunu da belirtiyoruz. Tabelamızda Temsilci ismine ünvanına dair bir atıf söz konusu değil yanlızca tamir edilen aracın markası ve logosu yer almaktadır.
Tutanak tutulduğu gün arac marka ve logosu bulunan tabela, kart vb metaryeli imha ettik ve durumu firma avukatına belgeleriyle noter onaylı gönderdik. Bundan sonrası için ne yapmamız gerekir mahkeme de ceza almamız söz konusumudur? Tahmini ne kadarlık bir ceza sözkonusu olabilir? Mahkemeye gitmeden firmayla anlaşmaya varılırsa firmadan ne tür bir belge almamız gerekiyor firmanın tekrar bize mahkeme açmaması için? teşekkürler
-
Sizin aleyhinize açılmış herhangi bir dava var mı?
Marka hakkına tecavüz yada konusu başka olan bir dava.
-
Şu an için böyle bir mahkeme celbi bize gelmedi ama firma böyle bir dava açmış, geçen hafta savcılıkta ifade verdik bu konuda. Dava açıldığı kesin diyebiliriz.
saygılar
-
vakit kaybetmeden bünyesinde avulkat bulunduran bir marka patent ofisi ike bağlantı kurun
-
slmmm
merhaba benim çok önemli bi sorum olucak ben elektrik piyasında toptan alış veriş yapan bir insanım geçen günlerde bi arama yapıldı ve şirletimde ismini vermek istemediğim firmaya ait sahte olduğu öne sürülen bir ürün ortaya çıktı bu firma bize karşı dava açtı fakat ben bu kadr yıldır iş yapıyorum bu kadr malzeme içinde hangisinin sahte olup olmadğını bilmiyorum sizce bu davada benim durumum ne olur gerçekten buna kısa zamnda cevap verirseniz sevinirm
-
Re: slmmm
Size açılan dava ne davası.
Tazminat mı ceza mı?
-
açılan dava ceza davası ama uzlaşma falan yapabilrsinz dedi savcı fakat ne kadr bir ceza geliceğini bilnediğm için kabul etmedim nasıl bir yol izlemeliym sizce
-
Hemen marka hukukunu bilen bri avukat bulunuz.
Uzlaşmaz iseniz ve yasal ihlal yaptıgınzı tespit edilirse yuklü miktarda ceza ödeyeceksiniz.
-
slmm
ama ben ticaret yapıyorum ve bu ürünün bayiliğini falan yapmıyorum ayriyeten bu ürün orjinale çok benziyoo hiçç farkı yok gibi bişeyy 200 yt lik bir ürün hapis cezası faln olbailrmii :(