Cevap: Sayın Gümrük Müşaviri
Alıntı:
M-Luck rumuzlu üyeden alıntı
Mesajınızda sorduğunuz soruyu veb Sayın Duygu TEKAY hanımefendi gibi kaçak yollarda değil de daha ahlaki bir yolla yanıtlamak istiyorum
Bahsini ettiğiniz emlakçının aracılığı olmasa siz bahsini ettiğiniz binayı yada müteahhidi yahut mahalleyi sokağı görmeyecektiniz.
Size 4. katı gösterse de evi bulan beğendiren ve muteahhitle tanıştıran o arkadaş,
normal şartlarda bir hukuk devletinde emlakçının hukuki haklılıkları ile hakkını alabilmesi ancak,
Hukuk devletinde yol gösterecek sayın avukatlarımız Sayın Teaky gibi işin kaçak yollarını, gayri ahlaki yollarını kendince açıklamaya çalışmak yerine doğru ve ahlaki olan yönlendirmeler yapsalar idi size de böyle bir pozisyonda kaçak güreşmek hakkı, talebi,haddi doğmaz idi
ancak başta hukukçu olarak güzel ahlaklı olmasını beklediğimiz insanların beklediğimizden farklı tavırlar göstermesi, gerekse de alacak oldukları evde insanların hakkını yemeden çoluk - çocukları ile ağız tadıyla sağlık ve mutlulukla oturmayı hayal edecek potansiyel müşterilerin bu tavırları sergilemeye çalışması insanlara olan güvenin ve genel ahlak anlayışının henüz oturmamış olduğunu göstermektedir.
şimdi asıl sorunuzun yanıtına geleyim, 4. kata baktım 7. katı aldım emlakçıya para vermemeliyim değilmi sorunuzun fiilen olmasa da manen cevabı
o evde oturacak olduğunuz ailenizle birilerinin rızkı ve hakkı ile oynayarak oturmak size ağız tadıyla oturmanızı engelleyici bir hal doğurur, rızkı yenen her kim olursa olsun sizden yada yakın çevrenizden çıkar aheste aheste...
Saygılarımla...
EMLAKÇI DUANA AMİN.BAKIYORUM SENİN HAKSIZ VE EMEKSİZ PARA YEME HIRSIN DAHA FAZLAYMIŞ.