Re: Eski yasa geçerli mi?
Lehe olan yasanın uyğulanmasında,iki yasa hem cezaların miktarı hem de diğer konularda( erteleme ,paraya çevirme,infaz rejimi...v.s)farklı düzenlemeler getiriyorsa;iki yasa olayın bütününe uygulanır,sonuç itibariyle hangisi daha lehe ise o uygulanır.Yeni ceza kanununun getirdiğin düzenlemeler dikkate alındığı zaman,eski kanundan daha lehe olduğu görülür.Bu yüzden sizin görülmekte olan davanızda yeni yasa uygulanacaktır.....
Alıntı:
kandemir85 rumuzlu üyeden alıntı
Lehe olan yasanın uyğulanmasında,iki yasa hem cezaların miktarı hem de diğer konularda( erteleme ,paraya çevirme,infaz rejimi...v.s)farklı düzenlemeler getiriyorsa;iki yasa olayın bütününe uygulanır,sonuç itibariyle hangisi daha lehe ise o uygulanır.Yeni ceza kanununun getirdiğin düzenlemeler dikkate alındığı zaman,eski kanundan daha lehe olduğu görülür.Bu yüzden sizin görülmekte olan davanızda yeni yasa uygulanacaktır.....
Sayın ; kandemir85 öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ... " ...düzenlemeler dikkate alındığı zaman,eski kanundan daha lehe olduğu görülür" demişsiniz fakat eski yasa benim daha çok lehime görünüyor ... eski yasada 2 aydan 6 aya kadar hapis veya ağır para cesa öngörülmekteydi , yeni yasada bir yıldan altı yıla kadar hapis cezası öngörülüyor ...
Bu durumda eski yasa daha lehimize olmuyor mu ?
Bundan önce cevap veren herkes eski yasa uygulanır demiş sizin yeni yasa demenizi pek anlayamadım ...
Birde sizin görüünüze göre dava nasıl sonuçlanır :!:
Sizin yada bu konu ile bilgisi olan isnsanların cevaplarını bekliyorum ... Saygılar ..
Yeni yasada ki bizi ilgilendiren düzenlemeler hakkında biraz daha geniş bilgi verebilir misiniz ?? Bilgisi olan herkezden cevap bekliyorum ... Saygılar .. !
Sayır artr
size pek çok açıklama yapılmış. Ancak tatmin olmamışsınız. Yasadaki düzenlemeleri burada anlatmak mümkün değil. Mrvzuat kısmında makalelerde açıklamalar var. Forumlarda ön bilgi verilmektedir. Yoksa bir kanunun açılımını burada yapmak mümkün değil.
Diğer sorularınız için dosyayı görmek gerekir. Ancak zamanaşımına uğrayan dosya, mahkemece derhal işlemden kaldırılır