Durusma bitti dava uzadı inşalah ispatlanacak suçsuz oldugum.
Printable View
Durusma bitti dava uzadı inşalah ispatlanacak suçsuz oldugum.
anladıgım kadarıyla senin makinaya sadece o mailler adres olarak gönderilmiş.yani senin makinadan acılmamıs ve işlem yapılmamıs.ayrıca yaptıgın sitede(senin pc nde) o maiiller yazılmış.walla arkadaslık dereceni bilmiyorum ma komplo olabilir gunde binlerce mail gidiyor neden bu kadar uzerinde durulmus bunun anlamadım.ayrıca böle bişe olmasa bile arkadasın seni ifade verilirken satıgından dolayı dolaylı bi komplo olmus.yapabilecegin en ii sey su olabilir: o calınan maillerin calındıgı zaman -illaki arkadasın calmıstır ve bi kendi kullandıgı makinadandır- o makinayı tespit etmen.davalık durumdasın,savcıdan bunun isteyebilirsin herhangi bi xmail serverinden kanuni yoldan bu bilgi talep edilir.zaten davan var,bu hakkın.google bile kullanıcıların ne aradıgını kendi serverlarda tutuyor.bu yolla gecenlerde karısını öldürüp sigortadan para alan adam tutuklandı.google da 3-4 ay öncesinde sigorta ve öldürme ile ilgili seyler aradıgı öğrenildi.sende dısardansa eğere servis saglayıcısı,turkiye serverlarından bu bilgiyi talep edersin yada dısardan ,aarkadasının maile ne zaman saldırdıgı bulunabilir.ha nasıl olur?bu da kişisel bi bilgi olarak ,maili alcak olan ona ki defalarca girme denemeleri de yapar.her mail hackleme yolunda illaki maile cok girilir.bu serverda tutulur.anca öyle yaparsın gibi.kolay gelsin ...
Tesekkurler Cem Karaca cevap yazdıgın için.
Aslında arkadasım hiç bilgisayardan anlayan birisi değil. Bilirsiniz trojanları başkasının pc ye gönderiyor, onun şifreleri bunun mailine geliyordu. Yani bu şekilde çalıyordu.
Sizin için kesin şüphe sonucuna anladığım kadarıyla ulaşılamamış. Eğer söze konu olan adreste suç oluşturacak nitelikte yazılar mevcutsa birincil olarak sorumlu olursunuz. Belge ve dökümanları tümüyle görmeden yorum yapılamaz, yapılırsa yanlış olur. İyi günler dilerim.
Konunun ciddiyetinden ötürü, en yakın zamanda bir avukat arkadaştan profesyonel yardım almanız gerektiğini düşünüyorum. Tüm delillerin gözden geçirilmesi ve şüphenin boyutunu gerçek hayatta ele almanın gerektiği açıktır.
Tesekkurler arayacagım ama avukatlar analamıyorki bilişimden :(
Nereden biliyorsunuz anlamadıklarını ?
(stj. avukatım) Anlayanların olduğu açık ve nettir.
Avukatlar, adam öldürmekten de, hırsızlıktan da, gasp tan da vs. Anlamazlar. Avukatların işi savunma yapmaktır. Yoksa ceza kanunlardaki bütün suçlardan anlasalar, avukat olmazlardı zaten
Yanlış anlaşıldım sanırım, yaşadıgım yerde gittiğim bir kaç avukat dediler ki bu yasalar yeni girdi yürürlüğe biz pek anlamıyoruz.
Ayrıca savcı bile anlamıyordu daha ne diyim. Savcı hacker yazdırmayı bilmiyor, hekır yazıyorlardı [B)]
Yoo soruşturma evrakınızda "hack" yazması gereken her yerde hack yazıyor.
Ben sizin yerinize olsam söylenenleri dikkatle okur ciddiye alırdım. Cumhuriyet savcısı hacker ı hekır yazdırması sizi kurtarmaz
hekır heykır meykır okır bukır derken sonunda iki sene hapis i de iki sen yazarlar bu seferde sene yazmadını bilmiyorlar diye diye volta atarsınız...
Bu güne kadar imla hatasından bozulan dava yok. Olsa tüm davalar bozulur oda ayrı ama gelin siz vazgeçin hacker hekır yazılımından kendinizin hack hıck lamadığını ispat edebilecek bir avukatla görüşün...
Avukatın ille hack öğrenmesini istiyorsanızda arkadaşınıza yollayın kurs alsın...
Bu arada bu siteyi kimler işleyitor sanırsınız ???? Net ten anlamayan bazı avukatlar ? Ama site iyi değil mi???
Çok saf ve temiz ifadelerle anlatılan bu olayda "nrLLhz" rumuzlu arkadaşımızın gözünden kaçan çok önemli bir durum var:
"Ben hacklamadım" diyorsunuz...tamam... ben şahsen size inandım.
Ancak, kendi ifadelerinizi tekrar okuyun ve iyi düşünün:
1-Arkadaşınızın size ait olan bir email adresi kullandığını [u]biliyordunuz.</u> (bu arada ne yaptığınıda...)
2- "masaüstünde de "hacking" diye bir dosya yer alıyordu ve içeriğinde arkadasımın bana yolladıgı mailler listeleniyordu" diyorsunuz...
3-"Al sana yeni hacklediklerimi yolluyorum falan demiş". !!!!
4-" benden web sitesi yapmamı rica etmişti hacklediklerinin maillerini o siteye yazmam için..."
Tüm bunlara hukuk dilinde birşey diyorlar ama...ben hukukçu değilim...
İyi bir Avukata ihtiyacınız olduğu kesin...
Bol Şanslar...
hukukçular ve uygulayıcıları yasalar ve işleyişindeki prosedür yönünden bilgi sahibi ve sorumludurlar..Bilişim ve özellikle teknik konularda o konunun uzmanı yada bilir kişilerin verdikleri bilgi belge ve raporlar doğrultusunda işlemin gereği için çalışmaktadırlar..Teknolojiyi ve teknik konuları o işi yapan uzmanlar hukukuda hukukçular daha iyi bileceklerdir..şikayet ve mağdurluk durumundada her iki uygulayıcının konsültasyon yapması şart..
Aslında Türkiyede ihtisas mahkemelerinin kurulması zamanı geldide geçiyor bile..
neden herkes bu kadar tepki göstermiş arkadaşa anlamadım.infaz hukukunun en önemli işlevlerinden biride meslek edindirme,topluma kazandırma,sucun tekerrürünü engellemek deilmidir?avukatlar için kötü bişey sölemek istememiş gercekten derdini anlatabileceği,onu anlayabilecek avukat bulamamışki sizlere yazmış.önceden bilişim sucumu vardı o yüzden her konuda bilgili deneyimli kıdemli avukatların bu konuda yeterli bilgiye sahip olmamasını doğal karsılamak gerekiyor.ayrıca bi konuda da haklı.avukatlar,savcılar türkçemizi güzel kullansınlar.bence herkes hatasını kabul etmeli.benim bu yaptığımıda ukalalık olarak algılayanlar lütfen öyle anlamasınlar,bana okulda öğretilen doğru düşündüğümü savunmam...
helal azra20 sana ama hep dokuz köyden kovulursun..[:p] Keşke herkes biribirini anlayabilse..
dryan'ın tespitlerine katılıyorum. Bende de fiilden ve failden haberdar olduğunuz gibi bir izlenim bıraktınız . Burada suçu sizin üzerinize atan arkadaşınızın pc sine ulaşmak şart gibi görünüyor. Ama o arkadaşınız bu işleri internet cafe gibi yerlerde bulunan farklı pc lerden yapmış ise ispatlamanız mümkün olmayacaktır. Suç aleti olarak sadece sizin pc nizin incelenmiş olması düşündürücü. Neyse; arkadaşınızın sabit bilgisayarı varsa bunun incelemeye alınmasını isteyebilirsiniz. Diğer yandan gerçekten sizin bu fiile iştirakiniz varsa (ki anlattıklarınızdan bana var gibi geldi) birlikte müteselsilen ve müşterek sorumlu olursunuz. Ama bunun için arkadaşınız hakkında somut veriler olmalı.
Ayrıca sizin avukatlar anlamıyor derken kastınızın; avukatların bilişim alanındaki teknik bilgilerinin yetersiz olduğunu anlatmaya çalıştığınızı umuyorum. Biz hukukçularıdan ister bilişim olsun isterse başka bir alan olsun; teknik bilgilere sahip olmamız gerekmez/beklenemez. Dava yürürken gerektiğinde konunun uzmanı olan kişiler ( ehl-i vukuf müessesini oluşturan bilirkişiler) konu hakkında incelemelerini yaparlar. Ayrıca; bizim teknik bilmememiz; bilişim alanında yürürlükte olan mevzuatı araştırma ve uygulama yetimizin olmadığı anlamını taşımaz. Her hukukçu olaylar karşısında sahip olduğu hukuk nosyonu sayesinde savunmasını yapabilecektir. En kısa zamanda profesyonel yardım almanızı öneririm.
Bu arada mevzuatta bilişim suçlarıyla ilgili yapılan düzenlemelerde, hacker' lardan yardım alındığını biliyor muydunuz?
Sevgiler.
"Bu arada mevzuatta bilişim suçlarıyla ilgili yapılan düzenlemelerde, hacker' lardan yardım alındığını biliyor muydunuz?" denilmiş... Bu cümleyi açıklayabilir misiniz? 765 sayılı TCK'dan çok büyük farklılıklar mı gelmiş ki, 6.6.1991 tarihli hükümlerden kopulamamış?
Yahu yapmayın etmeyin Allah aşkına.
Siz okumuş, bilgili, kültürlü insanlarsınız. Anlaması kıt insanlar olsaydınız zaten sizlerden destek istemek için buraya gelip bu kadar yazı yazmazdım değil mi?
İyi niyetle yazdığım konuyu ne kadar ters olarak algılamışsınız.
Avukatlara ben kötü dedim mi? Anlamıyordan kastım bilişim suçlarını bilmiyorlar, ben adama diyorum ki "domaine whois look up çekilmiş oradan adresim alınmış" hadi bu lafı Sivasta internetten anlamayan hangi avukat anlayacak? Bunun başka bir tarifi yoktur bilişim de.
Zaten ben avukatlara yada sizlere kötü deseydim buraya üye olur muydum biraz mantıklı düşünün lütfen. Benim stresim zaten bana yetiyor, o kadar hackerim diye dolanan adam varken benim evimi basıyor polisler sonra Türkiye'de Adalet diye ortaya cıkıyorlar. Ben hackten ne anlarım.
Şurda güzel güzel derdimi anlatmaya calısıyorum derdimi bırakmışsınız kendinizi övüyorsunuz. Yardıma ihtiyacım var diyorum, bana avukatlara kötü dediğimi ima ediyorsunuz, hoş ben sizlere kötü desem bu siteye niye gireyim ki???
Neyse...
dryan, azra20, Emrah Yavuzcan, esti ve ismi gözümden kaçtıysa bu konuda beni doğru anlayan arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.
Diğer bana yardım edeceği yerde kendini öven arkadaşları da kınıyorum.
Ben burada olabildiğince yumuşak mesaj yazdım her hangi birine yanlış söz söylemedim, tartışma polemik de yaratmak istemedim.
Ancak konuyu dağıtmışsınız yardım istediğimi unutup bildiğinizi söylüyorsunuz.
Off neyse kusura bakmayın sert mesaj oldu biraz ama ben yardım isterken bunların tartısılması moralimi bozdu.
Tekrar tesekkurler yardımcı olan arkadaslara.
Bilgisayarınız incelendiğinde sizinIP numaranızdan ne yapıp yapmadğınız belli olmuştur diye tahmin ediyorum.Polisler 2 ay boyunca bilgisayarınızı incelemişler,hack yapmak ayrı bir olay,hack yapılan adresler için web yapmak ayrı bir olay ,kim hack yaptıysa onu bulacaklarından şüphem yok,teknoloji bu kadar gelişmiş ve polis ve devlet için bu kadar çok çalışan hacker var iken böle kurban olmanız ya da seçilmiş olmanız mı diyeyim ilginç dogrusu.
Dün gittim dosyaların suretini aldım,
arkadasımın savcılıga verdiği ifadeyi okudum.
Çocuk utanmasa beni tanımadıgını söyleyecekmiş, yani siz siz olun insanlara pek güvenmeyin.
Bunu öğrenmem daha iyi oldu cünkü sahitlerim var, yalan ifade vermekten ve bana suç atmaktan daha fazla başı yanabilir.
...
Hak yolunu bulacaktır inşallah.
Arkadaşım birincisi yazından anlamadım bu çalınan mailler webmasterlığını senin yaptığın sitede yayınlandımı yayınlanmadımı?
İkincisi arkadaşım benim mail adresimi kullanıyordu demişsin.Senin mail adresine kendi bilgisayarından giriş yaptımı? Eğer yaptı ise giriş yaptığı saatte kullandığı ip adresinden zaten senin değil onun yaptığı anlaşılır.Arkadaşın akıllıysa proxy server kullanmış olabilir bu işi zorlaştırır ama yinede onun yaptığını ortaya çıkarma şansın var yada işini internet cafeden halletmiş olabilir.Ama eğer bunları yapmamışsa zaten gönderdiği maillerden alınan ip aderesinin ona ait olduğu ortaya çıkar.Çıkmazsa senin üzerine kalabilirde kalmayabilirde çünkü mailin senin üzerine olması senin yaptığını kanıtlamaz.Bu bir kanıt olamaz.Seninde mailinde hacklenmiş olabilir.Mail adresi imza gibi bişey değil ama yok senin bilgisayarındanda bu maili kullandıysa o zaman yandın demektir.Bunu açıklayamazsın.Ben yapmadım arkadaşım yaptı desen nasıl inandıracaksın? MSN chat kayıtları hiçbir şekilde kanıt olamaz.Çünkü istenildiği gibi editlenebilir her türlü değiştirilir.
Kanıt olabilecek iki şey var burada birincisi senin mail adresin kullanılarak atılan maillerdeki ip adresi ikincisi senin webmasterlığını yaptığın sitede çalınan mail adreslerinin verilmesi.Bunun dışında hiç birşey kanıt olamaz.Senin mail adresinin kullanılması tek başına birşey ifade etmez.Mailini hackleyen biride yapmış olabilir bu işi.Yani kendini mağdur gösterme durumun var.
Benim şahsi görüşüm ise bu arkadaşına baştan hayır deme şansın varken demeliydin.Hack gibi bir suç için senin web alanını kullanmak istemiş sende izin vermişsin.Suç ortağısın en hafifinden.Arkadaşının yaptığı anlaşılsa bile senin bilgisayarını kullanmış bazı işleri için yaptığı şeyin büyüklüğü yada küçüklüğü önemli değil bu seni ona ortak yapar.
Kısaca zor bir durum.Hakimlerinde teknik konulardan pek anlamadıkları kesin.Ama ip adresi yada senin web alanın gibi çok açık dedliller varsa yandın.ama bu iki delil yoksa sıyrılma ihtimalin çok yüksek.
Olayın hukuki boyutundan çok ciddi bir hatayı düzeltmek lazım. En son sayın collossus da yazınca bu farz oldu artık...
Savcıların hakimlerin vede avukatların teknik konulardan çok anlamadıkları kesin üzerine mantık yürütmek doğruyu bulma yolunda engeldir.
Bir çok hakim savcı ve avukat Kaptanlığıda pilotluğuda bilmez ama gerek bir denizde çatma olayında gerekse bir uçak kazasında olaya mahkemeler hakimler savcılar ve avukatlar dahil olur. Hiç birisinin de pilotluk bilgisi sorgulanmaz. Hukuk bilgisi önemlidir bu kişilerde hukukçudur.
Bilişim hukukunda da bazı diğer konularda olduğu gibi ''bilirkişilik ' vardır. Polisin bilişim bölümleri vardır. Hiç olmadı özel bilgisayar şirketleri vardır. Hakim de gerek gördüğünde bunlardan yararlanır, görülen lüzum üzerine cumhuriyet savcısı yada avukatta bunu talep edebilir....
Çok meşhur bir örnekleme yapmamız gerekirse Gamze Özçelik olayını anımsarsanız bu olaya bakan hakim Cumhuriyet Savcısı ve de avukatlar GSM operatörü olmadığı gibi bilgisayar uzmanıda değillerdi. Ancak kare kare santim santim olayın detayları çözüldü. Kim kime göndermiş ilk kim yayınlamış Telefondan ilk aktarılan bilgisayar a kadar her şey tespit edildi... Bunu hukuk bilirkişileri kullanarak sağladı ve ondan sonra ortada kalan somut bir hukuk olayı oldu.
Bu olayda da bilgisayarlar incelenecek gerekirse hacklenen bir iki bilgisayar incelenerek hangi bilgisayarın hacklediği ortaya çıkacaktır. Suçluların telaşında olmanın bir anlamı yoktur. Ancak somut olayda en azından anlatımdan anlaşılan bir yardım işbirliği olduğudur. Bunun iyi niyet kuralıyla değerlendirilip değerlendirilemeyeceği taktiri mahkemenindir.
Çalınan bir e mail in hangi bilgisayardan çalındığının tespiti günümü<zde çok kolaydır. Dolayısı ile olay sanıldığı kadar karışık içinden çıkılmaz çözümsüz değildir. Burada nrLLhz ye düşen görev en dürüst şekilde olayı yetkili mercilere ve avukatına anlatmak olacaktır.
Bu arada bir bu eksikti Sabah Gazetesi beni haber yapmış. Hem de fotograflarımla falan.
:(
Arkadaşlarının mailini kırarak internette yayınlayan iki arkadaş yargı önünde...
Şifrelerini kırdıkları arkadaşlarının e-maillerini internet sitesinde yayınlayan ve şikâyet üzerine yakayı elen veren Sivaslı iki arkadaşın 3 yıl hapsi isteniyor.
Arkadaşlarının özel iletilerini ve e-posta şifrelerini yayınlayan Sivaslı iki kafadarın "şakayla" başlayan oyunları adliyelik oldu. İki arkadaş 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Sivas'ta üniversiteye hazırlanan N.O. (19) ve bir arkadaşı, tanıdıklarının e-posta adreslerini tespit etti ve e-posta şifrelerini kırarak, arkadaşlarının iletilerini okumaya başladı. Oyunu daha da ileri götüren N.O. ve arkadaşı, internet sitesi kurarak, arkadaşlarının eposta adreslerini ve özel iletilerini yayınladılar. Sitenin altına da "ulaşanların e-mailleri geri verilecektir" şeklinde not düştüler. Ancak e-postalarını açamayan bir öğrenci, arkadaşlarının haber vermesiyle özel iletilerinin internet sitesinde yayınlandığını öğrendi ve web sayfasında domain sorgulaması (whois) yaparak, N.O.'nun ev adresini tespit etti. Soluğu poliste alan öğrenci, özel iletilerinin yayınlandığı gerekçesiyle şikâyette bulundu.
Sadece Webmaster'im
N.O.'nun evine baskın düzenleyen polis el koyduğu iki bilgisayarda e-posta şifreleri kırılan kişilerin adresleri ve isimlerine ulaştı. N.O. kendisinin suçsuz olduğunu sadece webmasterlik yaptığını savunarak, "Hack işini ben değil arkadaşım yapıyordu. Benden sadece web sitesi yapmamı rica etmişti. Hacklediklerimin maillerini polisin bulduğu 'hack' dosyasına kaydediyordum. Web sitesinde bir domainin e-posta adresi kullanılıyor, iletişim adresi olarak da bu mail veriliyordu" dedi.
Chat'ler de Delil Oldu
Sivas Cumhuriyet Savcılığı'nın iddianamesinde, N.O.'nun "hack'lık yaparak başkalarının şifrelerini çaldığı ve değiştirdiği, kişilerin bilişim sistemlerinde yer alan verilerine girmelerine engel olduğu" belirtildi. İki arkadaşın "zarahackteam" adresini kullanarak başkalarının şifrelerini çaldığı da kaydedilen iddianamede chat yazışmaları delil gösterildi. Savcı, 2 arkadaşın 3 yıl hapisle yargılanmasını istedi. Davaya ocakta başlanacak.
Sabah / Sibel Hürtaş
Geri kalan kısmı işin ehli kişiler çözecek.
Bu iş ciddiye bindi.
Yardımda bulunan herkese tesekkurlerimi sunarım
Yönetim: Uygunsuz yerler silinmiştir, lütfen kuralları okuyunuz ve kurallara riayet ediniz.
Tek bir soru sonra yardım ...
Gazetedeki haber ne kadar doğru ?
Benim anladığım kadarıyla, iki arkadaş bütün bu iddia edilen işleri yapmış ve bayağı bir eğlenmişler. Zaten Sayın nrLLhz'nin açıklamaları da aksine işaret etmiyor. Her ne kadar bu işi arkadaşının yaptığını,kendisinin sadece web sitesini hazırladığını ve içeriğini düzenlediğini iddia etse de,hiçbir şeyden haberi olmaması,arkadaşının ne yaptığının ve arkadaşına ne konuda yardım ettiğinin farkında olmaması mümkün değildir. Ayrıca bilgisayarındaki veriler de çok önemli kanıtlardır. Şunu da akla getirmekte fayda vardır ki, " kanunu bilmemek mazeret sayılmaz." Bilmeden de olsa bir suç işlemiş olabilirsiniz.
Teknolojinin hayatımızda önemli derecede yer ettiği günümüzde ,bunu kullanırken çok dikkat etmeli, "altı üstü bir mail şifresi çaldım,n'olacak" dememeli, yaptığımız işlerin sorumluluğunu ve sonuçlarını düşünmeliyiz.
Benim de başımdan (mağdur olarak) böyle bir olay geçtiği için (fakat kişi faal nedamet göstererek şifremi geri verdiğinden hukuki yollara başvurmadım,gerekli verileri kısmen elde ettiğimiz halde) biraz tepkiliyim.
Gazetedeki haberin gerçekle olan hiç bir bağı yoktur.
Resmen uydurmuslar herşeyi.
Gazetedeki tek doğru benim evimin polislerce basılması ve bu olayda bnm adresimin whois den bulunması. Başlangıçta yazdığım gibi.
Hakkımı sonuna kadar arayacağım.
Yineliyorum hak yolunu bulacaktır....
Yönetim: İleti düzenlenmiştir. Lütfen başka bir uyarıya daha mahal vermeden uyarıları dikkate alınız, yazdıklarınıza dikkat ediniz aksi takdirde üyeliğiniz askıya alınacaktır.
Sayın nrLLhz,
Lütfen, uyarıları dikkate alınız ve profesyonel yardım için bir avukata vekalet veriniz. (Hala vermedi iseniz.) Başak Hanım'ın ve diğer üyelerimizin belirttiği üzere olay gerçekten ciddi ve "Bilmiyordum, haberim yoktu, ben yapmadım..." gibi savunmalar inanın yetersiz kalacaktır. Belirtmek isterim ki olayı anlatırken çok tutarsızsınız. (Haberi de bu sebeple ekledim.) Olay yargıya intikal ettiği, basına yansıdığı ve de yargılama henüz sonuçlanmadığı için ayrıntıya girmiyorum.
Saygılarımla...
Teşekkür ediyorum Dilek Hanım, evet dün hemen bir avukata başvurdum ancak dediğim gibi oldu ve ben bilişim sucundan anlamıyorum dedi.
Ben size başta yalan konusmamıstım, gittiğim avukatta bunu söyledi. Şimdi bana tanıdığı avukatlardan bu işden anlayan birisini bulacak ve ilk duruşmaya avukat ile gireceğim.
:) Bir avukat aracılığı ile takip etmeniz sevinirici bir husus. Hack kavramının açık ve net olarak açıklanmasını; kesinlikle ün kazanmak için suçu kabullenmemeniz gerektiğini söylemem gerekir. Ayrıca usul olarak, sizin bilgisayarınıza el konulması için CMK 134 deki hakim kararı olup olmadığının incelenmesini isteyin. İyi günler dilerim.
Avukatımın yanından geliyorum suan. Yazarım ayrıntıları, sabah gazetesindeki hayali haber yazan yazara da kapak olur.
Arkadaslar tesekkurler yardımlarınız için.
@commodore1tr doğru diyorsunuz bilir kişiler var tabiki.Benim aklıma gelmedi yazıyı yazarken.
Durusma bitti dava ileri bir tarihe atıldı.
Burada sizlere anlattıgımı onlarada anlattım tabii ki delilleriyle birlikte gösterdim ve istediğim gibi savunmamı yaptım.
Dediğim gibi oldu hep ben konustum avukatım ve hakim - savcı beyler dinledi cünkü konu hep teknik terimlerle alakalıydı :)
Hakkımda yalan yanlış gazeteye yazı yazan kişi ve gazete hakkında ise tazminat davası açtım :)
Madde bilmem kaç, yüzde yüz deliller olmadan daha durusmaya bile girmemiş bir genci rencide edici yalan haber yazmak :P
Neşem de yerinde he, hak yolunu bulacaktır demiştim :)
Neşenizin yerinde olmasına sevindim Allah daim etsin...
Ama bir müsade buyurun mahkeme bitsin... İlk duruşmada genelde ifade alınır sizin konuşmanız normal Zaten hakim cumhuriyet savcısı ve avukatta konuşsaydı olmazdı değil mi...
Gazeteye karşı dava açmanız normal o konuda sizin haklı olduğunuzu sanıyorum olayda suçluda olsanız suçsuzda olsanız...