Trafik kazası sonucu taksirle adam öldürme
Nisan 2006 tarihinde bir trafik kazası geçirdim, 5 yaşında bir çocuk karayolunda önüme atladı çarptım. Hemen hastneye götürdüm ama vefat etti.. Bilirkişi beni 100 de 100 kusurlu bulmuş tutuksuz yargılanıyorum...
Ailesi hakkımda 46 milyar maddi 108 milyar manevi tazminat davası da açmış.
Çocugun yanında ebeveyni yoktu, başıboş karayolunun ortasındaydı..
Eğer suçlu bulunursam bu tazminat değerleri çok yüksek değilmi.. Bir memura bu kadar yüksek ceza verilebilir mi? Yanıtlarınızı bekliyorum
Re: Trafik kazası sonucu taksirle adam öldürme
merhabalar.12.08.2007 tarihinde karedeşimin kullandığı motorsiklet le yayaya çarparak ölümüne sebep olduk.kardeşim şu an tutuklu.üç şeritli tek yönlü yolun iki şeridini araçlar park ederek kapatmıştı.biz sol şeritten ilerlerken araçların arasından yaya yola çıktı ve çarptık yaya vefat etti ben ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldım. yaya üst geçitine 24.5 metre mesafede yaya geçidi trafik ışığı yok orada. yaya 73 yaşında.yaya 8/6 kusurlu bulundu.kardeşim ne kadar ceza alır.birde kan bedeli veya tazminat parası tahmini ne kadar tutar.yaya kadın hiç evlenmemmiş bir tane erkek kardeşi var 72 yaşında.birde yayanın yeğeninin kocası savcı bunun bizim aleyhimizde herhangi bir etkisi olabilirmi.cevabınız için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar
Alıntı:
agartha rumuzlu üyeden alıntı
Nisan 2006 tarihinde bir trafik kazası geçirdim, 5 yaşında bir çocuk karayolunda önüme atladı çarptım. Hemen hastneye götürdüm ama vefat etti.. Bilirkişi beni 100 de 100 kusurlu bulmuş tutuksuz yargılanıyorum...
Ailesi hakkımda 46 milyar maddi 108 milyar manevi tazminat davası da açmış.
Çocugun yanında ebeveyni yoktu, başıboş karayolunun ortasındaydı..
Eğer suçlu bulunursam bu tazminat değerleri çok yüksek değilmi.. Bir memura bu kadar yüksek ceza verilebilir mi? Yanıtlarınızı bekliyorum
Kardeşim asker ve izne geldiğinde Pazar yerinde kaza yapıyor. Alkolsüz ve ehliyetli abisinin arabası ile yolda süratli iken 50-70 km gibi giderken (tam bilemiyorum) pazar yerinden çıkan bir kişi poşetini düşüren bir kişi geri almak için caddenin ortasına geliyor. Yanda bulunan araç sahibi direksiyon kırarak adama çarpmıyor. Aynı şekilde kardeşimde direksiyon kırarak cadde ortasında bulunan kişiye çarpmyor fakat direksiyon hakimiyetini kaybederek refüje çarparak oradan karşı caddeye kadar araba dönerek gidiyor. O arabadan şükür sağsalim çıktığında refüjde bekleyen 14-15 yaşlarındaki bir çoçuğu arabanın altında olduğunu görüyor fakat refüje çarptığında o çocuğu o psikoloji ile fark etmiyor. Çocuğu kucaklayarak yakınlardaki hastaneye götürürken yoldan ambulans alıyor. Ameliyat sonucunda çocuk hayatını kaybediyor. Trafik raporunda 8/8 suçlu bulunuyor. Nöbetçi mahkemeye çıkarılıyor.Şu an askeri cezaevinde ve psikolojisi berbat. Nöbetçi avukat tutuksuz yargılanması için itiraz dilekçesi gönderiyor fakat red edildi,Biz ailecek yıkılmış durumdayız önce vefat eden çocuğun ailesi adına sonra kardeşim için. Çok Avukat baktık ama kafamız allak bullak durumda. Karşı ailenin tarafın tutunu kestiremiyoruz ve bu bekleyiş bizi dahada yıpratıyor ama acılarını hafifletemesekte taksirli suç nedeni olduğu için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu durumda kardeşim ne kadar ceza alır? Ne kadar süre cezaevinde kalır? Para cezasına çevrilirse ne kadar tutar? Maddi manevi tazminat davası açılırsa ne kadar ödemek zorunda kalabiliriz? Kardeşim yüksekokulu bitirir bitirmez askere gittiği için geliri yok ve üzerimizde aile olarak bir mal varlığımızda yok.
Bilinçsiz olarak kaynaklanan bu ölümden dolayı çok üzgün ve çaresisiz
Lütfen bana yardımcı olur bilgilendirirseniz çok çok sevinirim. İyi günler
Lütfen Avukat arkadaşlar yukarıda anlattığım kardeşimin başına gelen taksirli suç ile ölüme sebebiyetle sonuçlanan trafik cezası için beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Ve alacağı ceza siciline işler, kamu dairesinde çalışması için engel olurmu? Teşekkür ederim şimdiden yardımcı olan arkadaşlara.