Hukukçular şoför bile olamadı
Adalet Bakanlığı'nın 20 şoför alacağı ve hukuk fakültesi mezunlarına öncelik vereceğini duyurmasından sonra 2500 başvuru olduğu ve bunlardan 5 tanesinin yüksek lisans mezunu olduğu ortaya çıktı.
Bu ilanın ardından, bakanlığa 2500 başvuru yapıldı. İstenilen puanı tutturan 100 kişi ise ilk elemeyi geçti.
Adalet Bakanlığı'nın açtığı şoförlük sınavına hukuk fakültesi mezunu iki kişi başvurdu. Ancak bu iki aday da ön eleme olan yazılı bilgi sınavını geçemedi. Yani, hukuk fakültesi diploması da şoför olmalarına yetmedi.
Sınava katılan 2500 kişiden 5'i ise, Yüksek Lisans sahibi. Diğer adayların çoğunluğunu Meslek Lisesi ve "düz lise" mezunları oluşturdu.
Ön elemeyi geçen 100 kişi, 26 Kasım'da yapılacak olan mülakatı bekliyor. Ön sınavı geçen 100 kişinin işi daha da zor. Çünkü, mülakatı geçmeyi başaran sadece 20 kişi Adalet Bakanlığı'nda şoför olma "şansını" yakalayabilecek.
Kaynak: Haber7 23.11.2006
--------
Adalet bakanlığı şoförlük sınavını kazananlar ve başvurusu reddolunanlara ait liste aşağıdaki linklerdedir :
Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu 2006 Yılı Şoförlük Sınavına Başvuran Adayların Puan Sırasını Gösterir Liste :
Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu 2006 Yılı Şoförlük Sınavı Gerekli Şartları Taşımadığından Başvurusu Red Olanlara Ait Liste
Mülakat sınavı: Şoförlük sözlü sınavı listesinde ilk 100 (yüz) kişi 26.11.2006 Pazar günü saat 09:00#8217;da Ankara Adliyesi 2.Kat kütüphanede hazır bulunacaklardır.
Re: Hukukçular şoför bile olamadı şimdi sıra gardiyan olamamada..
ANKARA - Adalet Bakanlığı, suç artışı ve cezaların
ağırlaştırılması nedeniyle dolan cezaevlerine 130'u bayan olmak üzere 1010 infaz ve koruma memuru almak için sınav açtı. Şoför ve aşçılık için de 32 kişilik kadro ayrılan sınavda, daha önce olduğu gibi hukuk mezunlarına öncelik tanınacak.
Ankara Adliyesi'ne şoför alımı için geçen yıl açılan sınavda Hukuk Fakültesi ile Adalet Meslek Yüksekokulu mezunlarına öncelik tanınacağı duyurulmuş, bu da tartışmalara yol açmıştı. Sınava başvuran beş üniversite mezunundan ikisi hukuk mezunu olurken, hukukçular yazılı sınavı geçememişti. Adalet Bakanlığı, cezaevlerine alınacak infaz koruma memurluğu sınavında da hukuk fakültesi mezunlarına öncelik tanıyacak.
KPSS'den 70 ve üstü puan şartı var
Taşra cezaevlerinde görevlendirilmek üzere 1042 infaz ve koruma memuru alınacak. Bu kadroların 880'ine erkek, 130'una bayan adaylar atanacak. İnfaz ve koruma memuru olmak için açılacak sınava KPSS'de 70 ve üstü puan alanlar başvurabilecek. Sınava, yüksek puandan başlamak üzere alınacak kadro sayısının 10 katı (11 bin 420) kişi çağrılacak. Adaylar için sözlü sınav tarihi 24 Nisan.
Radikal
Şahsi yorumum ise Rahmetli Aziz Nesin'in bir sorusu. DU BAKALİ NE OLCAK?
Re: Hukukçular şoför bile olamadı
Devlet üniv. bitirdim ve bitirdiğimde hiçbir sey bilmiyordum öss sıralamsında fakültem 5.ydi.Şimdi bu beni değersiz mi kıldı?
Diplomamı haketmediğim anlamına geliyor?
Ben avukatlık sınavından yanayım ama bu sınav tum avukatlara uygulanmalı bakalım levhada kayıtlı avukatlarımız mesleki yeterliliğe ne kadar sahip.
Bakalım bunu başarabilecekmisiniz ? Benim umudum yok...
Ne diyeyim buraya müracaat eden hukukçulara....
Müracaat eden hukuk fakültesi mezunlarına hiç bir şey söyleyemeyeceğim.Söylenecek söz bu kadar çok hukuk fakültesi açanlara...
Adalet Bakanlığı, suç artışı ve cezaların ağırlaştırılması nedeniyle dolan cezaevlerine 130'u bayan olmak üzere 1010 infaz ve koruma memuru almak için sınav açtı. Şoför ve aşçılık için de 32 kişilik kadro ayrılan sınavda, daha önce olduğu gibi hukuk mezunlarına öncelik tanınacak.
Ankara Adliyesi'ne şoför alımı için geçen yıl açılan sınavda Hukuk Fakültesi ile Adalet Meslek Yüksekokulu mezunlarına öncelik tanınacağı duyurulmuş, bu da tartışmalara yol açmıştı. Sınava başvuran beş üniversite mezunundan ikisi hukuk mezunu olurken, hukukçular yazılı sınavı geçememişti. Adalet Bakanlığı, cezaevlerine alınacak infaz koruma memurluğu sınavında da hukuk fakültesi mezunlarına öncelik tanıyacak.
KPSS'den 70 ve üstü puan şartı var
Taşra cezaevlerinde görevlendirilmek üzere 1042 infaz ve koruma memuru alınacak. Bu kadroların 880'ine erkek, 130'una bayan adaylar atanacak. İnfaz ve koruma memuru olmak için açılacak sınava KPSS'de 70 ve üstü puan alanlar başvurabilecek. Sınava, yüksek puandan başlamak üzere alınacak kadro sayısının 10 katı (11 bin 420) kişi çağrılacak. Adaylar için sözlü sınav tarihi 24 Nisan.
RADİKAL
Bayan hukukçu olduğuma göre şansım az gibi...