Dersane kayэt senedi iptali iзin
Biliюim sistem uzmanlэрэ kursuna eylьl ayэnda kayэt oldum kayэt olurken 2000 ytl bono imzaladэm ..6 aylэk kursun (300 saat) 2 hafta 24 saatlik kэsmэna devam ettim. Цnceliklikle il dэюэna taюэnmak zorunda kaldэрэm iзin diрer taraftan kursu gereksiz gцrmem sebebiyle devam etmedim (baюka sektцrde gayet gьzel bir iюim oldu) юuan 300ytl ilk 3 aylэk taksiti muntazaman цdedim .. Эl dэюэna yerleюtiрimi devam etmeyeceрimi kursa dilekзe ile bildirip kayэt iptali istememe raрmen kayэdэmэ iptal edemeyeceрimi mahkeme kararэyla bu paranэn benden alэnabileceрini sцylediler ..kayэt iptali yerine kaydэmэ nisana kadar dondurup beklememi o zamanda devam edemezsem yerime gьvendiрim baюka birini kayэt ettirmem gerektiрini sцylediler... bu senedin iptali mьmkьn mь ben devam etmeyeceрim bir kursa para yatэrmak zorundamэyэm bu iюin hukuki boyutu nedir... mahkeme aзэlsa sonuз ne olur.....
Re: Dershane kayэt senedi iptali iзin...
Ben gittiрim dershaneden ayrэldэm ve baюka bir kuruma geзtim, bunun ьzerine imzaladэрэmэz senetler orda kaldэ ve bize geri vermediler, normalde(baюka dershanelerin yaptэklarэ) geriye kalan senetleri iptal ediyorlar ve цdediрin ьcretden gцrdьрьn ders sayэsэnэ зэkarэp parayэda iade ediyorlar ve yukardaki maddenin 'a' юэkkэda diyorki ''Црrencinin il iзinde veya il dэюэnda baюka bir kuruma naklolmasэ''. Юimdi benim baюka bir kuruma geзiю yapmam bu юэkkэ doрruluyormu? Eрer цyleyse paranэn iadesi ve senetlerin iptali gerзekleюmek zorunda. Benim sormak istediрim de bu.
Teюekkьrler...
Aynэ konu http://hukuki.net/forum/showthread.php?t=31459 konusunda da gьndeme gelmiюti. fakat net bir sonuз da bulamadэm acэkcasэ. belki bir цrnek durum vardэr ьmidiyle ve arkadasэmэza destek de olmasэ amacэyla bu konuya da kendi sorunumu ekliyorum. ben de biliюim sektцrьnde faaliyet gцsteren bir kurumda network eрitimine kayэt olmuюtum fakat hiз eрitim almadэрэm halde юehir deрiюtirdiрim iзin yaptэрэm iptal talebime tazminat isteрiyle karюэlэk verildi. bu durum sцzleюmede de belirtiliyor fakat цnceden kestirilemeyen bir durum olduрundan bu halde kanunlar beni korumuyor mu?
aslэnda sorulacak soru юu sanэrэm;
her kurumun sцzleюmelere eklediрi doрal afet vb. mьcbir durumlar, sцzleюmenin muhatabэ olan tьketici iзin de geзerli olmuyor mu? buna benzer davalar nasэl sonuзlanэyor? almadэрэm bir eрitim iзin sцzleюmeyi imzaladэm diye tazminat цdemem ne derece doрru? ya da imzalanan bir sцzleюmenin maddeleri benim hakkэmэ gasp ediyorsa yasalar bunu engelleyemiyor mu?
merhaba benim юikayetim kayэt yaptэrdэрэm dershaneden sцzleюme iptali iзin dilekзe yazdэm zaten kurs henьz baslamэstэ ve kabul ettiler ama benden 75 ytl kэrtasiye masrafэ altэnda bir ьcretleri var bu ьcret цdenmezse senetleri geri alma gibi bir hakkэm olamэycaрэnэ sцylediler.
ben зok цnemli biюey sormak istiyorum
ben bi dersaneye kaydoldum цdemeside kredi kartэna taksit halinde yapэldэ ama daha 2 ayэ цdendi ve bn hiз ders gцrmedim ama ben dersaneden kaydэmэ geri almak istiyorum зьnkь baюka bir dersaneye yazэlmak istiyorum ama dersanedeki yetkililer dersane ьcretinin ancak yarэsэnэ geri цdeyebiliceklerini sцylediler gerзekten bцyle bi юey var mэ??
Dersane kayэt senedi iptali iзin
7 Nisan 2010 tarihinde baюlayacak olan kpss kursu iзin sцzleюme imzaladэm,ancak kursa gitmekten vazgeзtim. Herhangi bir цdeme planэ yazэlmadэ. Bu durumda dershane ьcretini цdemek zorundamэyэm? Hizmet alэnmadan ьcret talep edilebilir mi? Lьtfen зok acil !!!
Go Here ASIA GLOBAL AVIATION MAINTENANCE
прогнозы на хоккей сегодня
прогнозы на хоккей сегодня
прогноз на хоккей сегодня от профессионалов бесплатно http://prognozy-na-khokkej-segodnya.ru .