Alıntı:
yani sonucta avukatlık asgari ucret tarifesine gore almamız gereken ucretin odenmemis olması emeğe yapılan saygısızlık olmakla birlikte dogrudan terbiyesizlik olarak biloe nitelendirilebilir
yargı sonucunda mahkemenin hukmettigi vekalet ucretinin alınmasını icra yolu ile saglanabildigini herkes biliyor ancak sizin soylediginiz gibi sozlesme olmamasına ragmen yine de avukatlık hukukundan dogan bu dogal hakkın yani avukatlık asgari ucret tarifesinde emeğimizin asgari tutarının bize odenmemis olmasının da mutlaka bir yaptırımı olmalıdır diye dusunuyorum
sizin sozlesme yapmamıs olmanızda bir eksiklik olabilir ama bu da guvenle alakalı bir durum olsa gerek yani buromuza gelen her muvekkile de sen sonra parayı odemezsen su sozlesmeyi bir imzalada acıkta kalmayalım diyerek sozlesme imzalatmak gerekecek bu gidisle
Aykut Bey bu iletinizden avukat olduğunuz sonucu çıkarken, diğer forum ve iletilerinizde öyle olmadığınız sonucu çıkıyor? Burada avukatları savunurken, bir başka forumda;
Alıntı:
dava acıldıktan sonra 10 gun icinde davadan vazgecme yolu ile davanın dusurulmesi sonucunda avukatın yaptıgı dava acmaktan baska bir sey olmamasına ragmen nasıl avukatlık ucretinin tamamına hak kazanır???? yani kanun Dava, dolayısıyla vekalet ilişkisi tarafınızdan sona erdirildiği için; avukat, tüm ücrete hak kazanmış bulunmaktadır diyor???? gercekten kanun boyle diyor mu yani yazdıgınız bu cumlenin yerini bulup beni de bilgilendirirseniz sevinirim
kaldı ki kazanır demisse bile bir avukatın sadece dava acmak icin avukatlık asgari ucret tarifesine dayanarak kendisine pesin olarak odenen parayı geri vermemesi ve bunu da sizin soylediginiz gibi ben bu paranın tümüne hak kazandım gibi bir gerekce ileri surerek yapması bence etik degil
diyerek avukatların sadece dilekçe yazmadıklarını, dava açmadan önce konu ile ilgili araştırma yaptığını, çalıştığını, çok değerli zamanlarını ayırdığını göz ardı ediyor ve tutarsız davranıyorsunuz. Ayrıca etik kurallarımızı bilmediğiniz izlenimi de yaratıyorsunuz?