-
Tecavüz ve alıkoyma suçu
olay:A şahsı 17 yaşındaki bir kızı zorla kaçırıp üç ay boyunca alıkoyarak defalarca tecavüz ediyor.
Üç ay sonra kız kaçıyor ve adam yakalanıyor. adam sadece üç ay cezaevinde kalıyor daha sonra cezaevinden çıktıktan 8 ay sonra kızla evleniyor.
soru:1- böyle bi durumda şikayetçi olunduğu halde adam 3 ay gibi kısa bir zaman içinde cezaevinden çıkabilir mi?
soru 2 -olayda birden çok tecavüz ve 3 ay boyunca alıkoyma var. her tecavüz için ayrı ayrı ceza istenebilir mi ve alıkoyma suçundan dava açılabilir mi?
soru 3 -sizce olay nasıl gelişmiş olabilir?
-
Kim şikayetçi oluyor kız neden evleniyor o zaman ?
Aile şikayetçi olmuş adam hapse girmiştir kız 18 yaşına 3 ay sonra girince evlilik kapsamında serbest bırakılmış ve evlenmiştir. Yada aile evlilik şartı ile feragat etmiştir...
-
olay tarihinde kızın yaşı 16 dır. olay bana bu şekilde anlatıldı ancak dediğiniz gibi anlayamadığım kısımlar olduğundan bu konuyu paylaşma gereği duydum. ailenin feragat edeceğine ihitimal vermiyorum. olayda sadece ırza geçme suçundan dava açılıyor. ancak alıkoyma suçundan dava açılmıyor. görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.
-
Değerli arkadaşlarım öncelikle size dosyla ile dedikoninun farklı olduğunu söyleyerek yorumuma başlamak istiyorum. Genelde bu tür suçlarda ve ididalarda kız ve ailesi zorla olduğunu söylerler ama %99 zorla değil rızayla olduğu ortaya çıkar bu işin. Burada da böyle bir durum var sanırım.5237 sayılı TCK da evlenme ile(01.06.2005 tarihinden itibarın) artık dava düşmemekte. Ama eğer kız 15 yaşını doldurmuşsa ve şikayet yoksa dava düşer.Bu olayda da böyle durum olmalı. Ayrıca yeni düzenlemede eskisi gibi birden çok ırza geçme varsa ya da yeni deyimle cinsel istismar varsa her eylem için ayrı ceza verilmez ve ancak aynı suç işleme kararıyla yapılmışsa ceza 1/4 ile 3/4 oranında artırılır. olayın vahametine göre artırım oranı belirlenir. saygılarımla
-
Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum eğer 15 yaşını doldurmuş birey kendi rızasıyla alıkonulmuşsa yeni düzenlemede suç oluşmuyor. eskiden bu suç aileye karşı suç babında düzenlenmişti. Şimdi ise böyle ayrı bir suç yok . Bu tür olaylar hürriyeti sınırlama suçunda düzenlenmiştir. bu durumda rıza varsa hürriyeti tahdit suçu da oluşmayacaktır. saygılarımla
-
ok. cevabınız için teşekkürler.. ancak olayda kesin olan bişey sadece ırza geçme davası açılmış burada alıkoymadan niçin dava açılmamış gibi bir soru oluşuyor.
-
Cumhuriyet Savcısı alıkonulma fiilinin işlenmediğine kanaat getirmiş olabilir.
-
hmm yani eldeki sonuçlara bakınca olayın zorla deil de gönül rızasıyla meydana geldiği sonucu çıkıyor. ilginiz için teşekkürler..
-
A şahsı ile kız birbirlerini seviyorlardı. BU arada kızın babası olan G şahsı evlenmelerine rıza göztermemiştir. Bunlar da kaçmıştır. Kızın babası G şikayet etmiştir. A cezaevinden çıkınca kızla evlenmiştir. Ama G nin G... lığı tutup yeteri kadar avanta alamadığı için kızıyordur
-
nutenöz:A şahsı ile kız birbirlerini seviyorlardı. BU arada kızın babası olan G şahsı evlenmelerine rıza göztermemiştir. Bunlar da kaçmıştır. Kızın babası G şikayet etmiştir. A cezaevinden çıkınca kızla evlenmiştir. Ama G nin G... lığı tutup yeteri kadar avanta alamadığı için kızıyordur
BİLİYORSANIZ KONUŞUN ÖĞRENELİM BİLMİYORSANIZ DA SUSUN DA ADAM SANALIM.. YORUMLARINIZI HAKARET BOYUTUNA DÖNÜŞTÜRMENİZ SİZİN NE KADAR G... OLDUĞUNU GÖSTERMEYE YETTİ DE ARTTI BİLE ALLAH AŞKINA HUKUK SİTESİNDE NE İŞİNİZ VAR BU MANTIKLA?
-
sayın, ismi rakamlardan oluşan kişi
siz, defalarca tecavüz olduğunu nerden biliyorsunuz. Alıkoyma olduğunu nerden biliyorsunuz, belki kız kendi rızsıyla gitti değil mi?
Mahkemesi süren bi olayda suçluyonuz. Kız ya da erkek sizin neyiniz oluyor?
bak ben büyük harfla yazmıyom. Önce saygıyı öğren
-
3 ay süren bir alıkoyma süresi varsa kız da zorla kaçırıldığını iddia ediyorsa defalarca da tecavüz vardır.. kız ya da erkekin benim neyim olduğunu bilmeniz neyi değiştirir? bu lüzumsuz bir soru ikincisi SAYGI BÜYÜK-KÜÇÜK HARFLE OLMAZ!..
SİZ ÖNCELİKLE SAYGI NEDİR BUNU ÖĞRENİN.. SAYGININ SÖZLÜK ANLAMI NEDİR BUNU Bİ OKUYUN DERİM BEN SİZE
-
Saygılı kişi saygısızlık adlettiği olayada saygı gösterebilendir...
Yorumlar kırıcıda olsa saygılı olmak lazım hakaret olmasın..
Kaldıki Nurten hanım babası hakkında yorum yapmış siz neden feveran ettiniz ki?