Meditasyon kelimesi hayatınızın bir parçası mı.?
Selin
Printable View
Meditasyon kelimesi hayatınızın bir parçası mı.?
Selin
Hayır. :)
Meditasyon, dostu olmayan insanların, yalnızlığını hekim ya da bu işi yaptığını iddia eden insanlarla, para vererek paylaşmasıdır.
Dostlarıyla sohbet edebilen, dertlerini paylaşan insanların meditasyona ihtyacı olma bana göre
Meditasyon la mutasyon arasında ki farkla erik le kiraz arasında ki fark aynımıdır ?
Buda öyle oturmaktan kangren olmuş olabilir mi? Yoksa öyle uyuyup kaldı mı?
Meditasyon yaparken sigara içen neden evi yakar ?
Bir zamanlar üyesi olduğum dağcılık kulübunun bir gezisinde ,tanıştığım bir kız arkadaş,burdan kulakları çınlasın...meditasyona gittiğini anlatmıştı bana.Uzun zamandır devam ettiğini ,istersem benide götürebileceğini söylemişti.Ölede kalmışti...aradan 2 sene geçmişti.
Sakıncalı mı?Neden.?
Meditasyon yaparken sigara içen neden evi yakar ?Bende merak ettim neden.?
Selin.
Meditasyon, dostu olmayan insanların, yalnızlığını hekim ya da bu işi yaptığını iddia eden insanlarla, para vererek paylaşmasıdır.
(Bu kısım psikolog işi olabilir.)
Dostlarıyla sohbet edebilen, dertlerini paylaşan insanların meditasyona ihtyacı olma bana göre
(Meditasyon yapan kişilerin dostu yok mudur o zaman.?)
Selin.
Reklam kokan hareketler bunlar bence.
Tamam hadi yapalım o zaman... :)
Nasıl yapıcaz?
reklam mı meditasyon mu?
Reklamı yapan yaptı sanırım, sıra geldi meditasyona...
Gerçi "mediation" ı tartışsak daha yerinde olur diye düşünmekteyim.
mediation birde mod mu vardı
Diğeri de arbitation... :)
...neyin meditasyonu millet ekmek bulamıyor evine götürsün...;)
...Bir arkadaşım vardı 5 yıl içinde inanılmaz işleri yolunda gitti ve zengin oldu ve iyi kariyer yaptı (tabiiki dr değil). Son iki üç aydır hasta olduğuna inanıyor elverdiğince araştırdık bir problemi yoktu anatomik ve fonksiyonel eksiği yoktu.... Sonra ben ondaki teşhisi koydum adamın sorunu sorunu olmamasıydı. Neyse sonra ona sorun bulup işi çözdük o da meditasyon yapıyım mı abi gibi şeyler söylediydi. Bende ona ortadan giden şeylerden yapma dediydim. yanlış bir yatırım yaptı ve hiç bir sorunu kalmadı.
...
Tai chi yi önerebilirim.
Neden,bende anlamadım,burası reklam almıyor zaten.
Sevgiler,Selin.
Öncelikle evimizin içerisindeki bütün çöpleri toparladık.Kapının önüne koyduk.Sonra evimiz temizlendi mi.?Hayır.
Kapının önüne koyduğumuz çöpleri aldık ,aşagiya indirdik ve binanın dışına attık.
Bugün ;kafamız içerisindeki bütün çöpleri bir bir toparlayalım bakalım ne kadar çöp çıkacak,ne kadar gereksiz düşünce,duygu,kırıntılar,üzüntüler,affetmemeler,,, ,,bakalım neler bulacağız, ve bunları çöpe kadar götürebilecek miyiz.Sağa sola kaçışanlarıda bırakmayın sakın.
Paylaşalım.Tesk.
Selin.
Ohoooo... Belediyeyi eve çağırmak lazım o zaman... Ama bugün düşüneceğim, ne kadar gereksiz bilgi varmış diye.
Belediyeyi meclise göndermek lazım... Meditasyona filan gerek kalmaz...
Genelde hımmmmmm diye bir ses çıkardıklarından ve gözlerini kapalı tutarak ruhlarını bir şey yaptıklarına inandıklarından meditasyon yaparken sigara içersen genelde sonuç ruhun bedenden ayrılması olarak tezahür eder. Arada başkalarınında ruh arınmasını sağlamış olursunuz... Böylece sigara içerek meditasyon yapanlar ruhlarını çok çabuk özgür bırakma eğilimindedirler...
Bazı meditasyoncular bu sayede sosyal çevre oluştururlar nacak yerde bağdaş kurmuş aval aval gökyüzüne yada yere bakan bazen gözleri kapalı bir sosyal topluluk ne işe yarar o da yarı bir konu tabiiki...
Ben şahsım olarak Selin hanımın meditasyon reankarnasyon gibi sonu yon la biten eylemlerden uzak durduğuna inanıyorum... Çünkü meditasyona çok inanan yapan ''meditasyon kelimesi hayatınızın bir parçası mı.?'' demez. ( Bu arada Selin hanım soru işareti attığınız cümlede öncesinde noktaya gerek yoktur... editasyon hatası....) Olsa olsa '' Hayatımızın ayrılmaz parçası meditasyon '' der. Meditasyon yapan hiç kimse meditasyonu bir kelime kabul etmez yaşam felsefesi gibi görür. Burada ki yonlardan bir tek istasyonu yaşam parçası görense istasyon şefidir...
Sayın drcimi olaya sosyal boyut katmış ama meditasyon yapanın genelde acıkmadığını unutmuş... Meditasyon süresince eve ekmek parası bulabilecekseniz asla meditasyon filan yapmayın derim ben... Yok zaten Kalfa kıvamında boş gezene yarenlik ediyorsanız bir değişiklik olabilir hayatınızda deneyin...
hayır
Yaşam benim için küçük bir mum değil.O elimde tuttuğum muhteşem bir meşale gibi ve onu gelecek nesillere geçirmeden önce olabildiğince çok ışık saçmasını istiyorum.
George Bernerd Shaw
------------------------------
Geleceğe yönelik gerçek cömertlik, şu an mevcut olan her şeyden vazgeçmeyi içerir.
Albert Camus
'Düşüneni izlemek'yerine siz ayrıca dikkatinizi Şimdiye yönelterek de düşünce akışında bir kesinti ,bir boşluk yaratabilirsiniz.Sadece içinde bulunduğunuz anın yoğun bir şekilde bilincinde olun.Bu derin doyum veren bir şeydir.
Bu yolla bilincinizi zihinsel faaliyetten uzaklaştırıp,son derece uyanık ve farkında olduğunuz ,ama düşünmediğiniz bir düşüncesiz-lik boşluğu yaratırsınız.Bu Meditasyonun özüdür.
Alıntı,
Şimdinin Gücü
Eckhart Tolle
kendi açımdan söyleyecek olursam ;
sokakta baktığım bir kaç kedi var onlara sadece sabah yemek desteği oluyorum, onlardan biri pardon en güzeli siyah tombalak olanında dün gövde sağ alt yarısında tüy kaybıyla seyreden 6*5 cm lik bir cilt lezyonu gördüm. Normalde insan hani besliyorsunda biraz da sağlığıylada ilgilenmekde gerekir galiba, alıp veterinere götürmesi gerekir. tembelliğim için çok üzgünüm kedi, hatta içimdeki arkadaşlar şöyle dedi. Elinde bir sürü eşya var eve çık, veterinere dün 79 ytl verdin şimdi bir 50 daha gider oysaki o parayı yarın otoparka verirsin, hem pusetinde yok muhtemel mantar enf. sanada geçer vs vs.
Şimdi ben meditasyon değil tibet ten x meni getirsem ne yaparsam yapayım üzüntümü görevimi ihmali telafi edemez.
tembelim ben.
Sn.Drcimi Merhaba,
hmmm,üzülmekte haklısınız sokakta ve sokaklarda bir sürü kediler var,geneli bir sürü kedi ,köpek bakıma muhtaç ve aç.Hepsi için birşeyler yapabiliyor olmak iyi olurdu.Kendinizi suçlamıssınız ama telafisi zor değil,sadece bir deneyim olarak bakabilirseniz üzülmek ve suçluluk duymak yerine bir daha ki davranışı düşünmek kanımca daha iyi olurdu .
Umarım içiniz biraz rahat olur.
Sevgiler.
Ne yazıkki dışarıda hem hayvanlar aç ,hemde insanlar ...
Allah dışarıda olanların yardımcısı olsun biraz belediyeler biraz insanlarda yardım etse keşke... işte keşkelerle olmuyor ,birşeyler yapmak lazım, insan huzursuz oluyor .. mendil,kalem satanlardan herzaman birşeyler alın çünkü enazından onlar kötü şeyler yapmıyor onlar kazanç sağlayamayınca bu sefer kapkaçcı oluyorlar onlarda bizlere zarar veriyor...
Bravoo konunun seyri açısından; özellikle hanımları tebrik ediyorum
Drcimi vicdanen bir rahatsızlık belirtiyor, O kediyi o şekilde bıraktım Ferrariyi satan bilge olsam ne olur....
Konunun yakalandığı ifade ".....Tibetten X Men..."" uzak doğu çin hindistan dolayları yakalmış:))
Selin Hanım; hmmm bir daha ki sefere bu hatayı yapma diyerek hafifce akıl veriyor. Deneyimler önemlidir felsefesi.
Konunun Yakalandığı yer"....Kendinizi suçlamıssınız ama telafisi zor değil,sadece bir deneyim olarak bakabilirseniz üzülmek ve suçluluk duymak ...."Bir nevi ne düşünürsen tecrüben olur..
Asumanselin Hanım ise; her sokak hayvanları ileilgili sohbetin feri unsuru olan ama aç insanlarda var argümanını işliyor..
Konunun yakalanıpta can evinden vurulduğu yer;
"....mendil,kalem satanlardan herzaman birşeyler alın çünkü enazından onlar kötü şeyler yapmıyor onlar kazanç sağlayamayınca bu sefer kapkaçcı oluyorlar..."" yani neymiş meditasyon yapmayan kapkaççı olur.
Gerçekler acıdır biberde acıdır o halde gerçekler biberdir
Bende soruyorum NE ALAKASI VAR bu yazduklarınızın meditasyon ile
ajştasyon ile, atraksiyon ile aksiyon ile ve son olarakta fermantasyon ileeeee..
Ne alakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
AKIL AKIL GEL PEŞİME TAKIL.
:D :)
Sevgili Duygu,
Akıl Oyunlarını yazan ve yöneten gerçekten güzel bir film senaryosu ve film ortaya çıkarmış. Bu filmden anyalacağın sonucu sen baştan idrak ettiğin için seyrettiysende yinede söylüyorum gerçekten hayat felsefesini baştan kapmış bir insansın. :D Kedilere senden iyi bakanını görmedim. Yaşın kadar kedi baktığına eminim.
Ayrıca meditasyonla ilgi kuruşuna hayranım. Yukarıda bahsettiğim filmin adı gibi meditasyonda akıl oyunlarından biri olup insanların kendilerini kandırma hayata soft bakış açısı yakalama adına saatlerce yerde oturmaları sonucu popolarının acımasına yol açmalarından başka bir şey değildir.[:w2]
Yorumlar için bakınız sayın commadore1tr ve ragıp abi! Sizinde benimle aynı fikri paylaşmanız vücudunuza ne kadar değer verdiğiniz anlamına geliyor. Esas meditasyon, atraksiyon ve fermantasyon budur. İstasyon ise kendi arasında çerşitle alt sınıflara ayrılır; örn: otobüs istasyonu, tren istasyonu, renault station (steyşın) bakım istasyonu..... falannnn filannnn ayrıca ciddi olsun vs.
sevgiler.
kedi dostları telaşlanacak bişi yok, kedi meğer kısırlaştırma öncesi cilt temizliği kolaylaşsın diye tüyleri kesilmiş. :)))))))))))))))
Her zaman derim iyi olmak haklı olmakdan daha önemlidir diye. Şimdi meditasyon la ne ilgisi var diyeceksiniz, pardon önceden demişsiniz...
tüm inisiyatik öğretilerin temeli terke dayanır (Gürciyef yeni bir metod üzerinde çalışmışsada temelinde terk etmek ayan beyan vardır). Meditasyon denilen alet bu uğraşıların önemlilerinden biridir. Amaç yükselmeyi hedeflemektir. Bende diyorum ki yükselmeyi daha olumlu bakabilmeyi yapabilmek için kişilerin abc sorumluluklarını yerine önce getirmelilerdir. Bağlantı zayıf olabilir ama böyle bir bağlantı kurdum duygu hn.
Pınar hn. konuya bakış açınıza sempati gösteremiycem bk. 2. paragraf.
Tamam meditasyon yapamıyorum ama yapanlarada nafile uğraş yapıyorlar diyemem. Herkesin iç dinamikleri ihtiyaçları farklı olabiliyor. Bize zarar olmayacaksa, zihnimizi okuyup bize ayar yapmayacaklarsa varsın yapsın gençler.
duygu hanım gerçekler kümesinin tamamı acı olmadığından üstüste binme durumu mümkünsüzdür, değil çift çizgi çift ok çift çizgi tek ok bile olamaz. Ama kabul ediyorum çok güçlü yazıyorsunuz. Pes ettim. 0:1
Sn.Drcimi ,bize üzüldüğü bir olayı anlatmıştı ne iyi yapmış da bizimle paylaşmış,Meditasyona evet diyenleride hayır diyenleride ,bileni bilmeyenide ,burada ağırlamaktan mutluyuz.Hayatta bilmeyerek yaptğımız öyle çok meditasyon var ki,dağlarda ,bayırlarda dolaşmaktan
çok sevdiğimiz bir müziği dinlemekten,dans etmekten daha güzel meditasyon olur mu?Bakın Hz.Mevlana ne demiş;
-Yol düzgün ama altında tuzaklar var. Yazının tarzı hoş ama içinde manâ kıt... Sözler, yazılar; tuzaklara benzer. Tatlı sözler bizim ömrümüzün kumudur. İçinde su kaynayan kum pek az bulunur; yürü, onu ara!
Kim kimi ağırlıyor?
Arkadaşlar;
Meditasyondan başlayan konunun kaynar suya kadar uzanması ne kadar hoş. Kaynar su hem faydalı hemde tehlikelidir. Dokunanı haşlar. Mazallah birde dokunmaktan öte insanın üstüne dökülmeye görsün cayır cayır cayır yakar.
Sevgili ve değerli düşünürümüz Mevlananın sözünde ki anlam; yazıları güçlü ve de dolu olanlar zaten kumdan kaynar su çıkarmışlar hatta meditasyon olayını aşmışlardır.
Sayın Drcimi; sizde doktor olmasaydınız yukarıda bahsettiğim statü içinde yer alacak birisiniz. Zannımca medeitasyon sizin için alternatif tıp olayıdır.
Ayrıca; biz burda yönetim tarafından son derece güzel bir şekilde ağırlanıyoruz. Bu sitenin ev sahibi yönetim işini ve ev sahipliğini son derece güzel yapmakla kendileri için bakınız ekli liste.(1) Ağırlanma konusunda sıkıntı yaşayan varsa bu ailenenin reisi Admin'e ulaşabilir.
dipnot:
1- https://www.hukuki.net/about.asp?sectionid=2
Yaşama dair aklınıza gelebilecek her konuda ( spor, sağlık, aşk, evlilik, magazin, bilim, teknoloji vs. ) sohbet edebilir siniz diyor ve bizde açılan başlığın dışında bir konuda fikir söylemişiz...
(Bravoo konunun seyri açısından; özellikle hanımları tebrik ediyorum)[V] diye tepki vermişsiniz ve sizin konuda uzamış gitmiş...
Hukuki.net sitesini zevkle takip ediyorum ve bilgim dahilindeki konulara katılıyorum.
Laf Lafı açar...
Asuman hanım;
Aslında tebrik etmem gereken kişi sadece ve sadece kısırlaştırılmak için traş edilmiş kediyi bir trajedi unsuru olarak foruma arz eden drcimidir.:D:D:D:D:D:D:D
Laf lafı da bu kadar açmaz ki! Meditasyon dandır.
Laf lafıda açar kalbide :D önemli olan zaman ve mekan meselesi....
Mekansız bir kedinin tırmık hikayesi bu, trajedi traşsız kedilerin hali. Meditasyon onlar için mevcut değilken biz onları ve olanları ortaya doğru koyabildik mi ki?
Filozof olacak insanım, meditasyon sonucu kazara avukat oldum. :D:D:D:D
Meditasyon öyle gizemli bir şeydir ki, hiç aykırılık olmaksızın bir bilim,bir sanat,bir hüner diye adlandırılabilir.
Yapılması gereken açık ve seçik bir teknik olduğundan bir bakıma bilimdir.İstisnaları yoktur ,hemen hemen bilimsel bir yasadır.Ama farklı bir görüş açısından ,onun bir sanat olduğu da söylenebilir.Bilim,aklın genişletilmesidir-matematik,mantıktır,ussaldır.
Meditasyon ,akla değil kalbe aittir.Mantık değildir,sevgiye daha yakındır.Öteki bilimsel etkinliklere değil,daha çok şiire müziğe,resme,dansa benzer;bundan dolayı ,bir sanat denilebilir ona.
Ama Meditasyon öyle gizemdir ki,bilim ve sanat adı verilmesi onu tüketmez.O bir hünerdir,o hüneri ya kazanırsınız ya da kazanamazsınız.Hüner bilim değildir;öğretilemez.Hüner bir sanat değildir,Hüner insan kavrayışının en gizemli unsurudur.
Alıntı(Meditasyon,ilk ve Son Özgürlük)
hoca camide vaaz veriyormuş
"Bizi yaratan ulu rabbimiz, gökte değildir, yerede değildir. O heryerdedir. Büyük değildir küçük değildir. İnsan ölçüleriyle ölçülmez. vs vs. Vaaz uzadıkça bektaşi yerinden kalkıp
"Hocam sen şuna allah yok diyeceksin de dilin varmıyor" demiş.
Demek ki meditasyon neymiş. Bilim gibiymiş bilim değilmiş, Sanatoalabilirse de, sevgiye yakımış. Ama gizemliymiş.
Hıncal Uluç yazmıştı. Yaş bakla kansere (yoksa alzheimere miydi) iyi geliyormuş
Sn.Rağıp Atay,
Mutlaka yollar bir yerde kesişiyor,herkesin yolu farklıdır,seçimi farklıdır,ama ulaşılan yada ulaşılmaya çalışılan Bir'dir.
Sevgiler,
Meditasyon yapmak için önce meditasyon yapılacak bir ortam olmalı bu ortam nasıl olmalı var mı? Yok Kısmi trans halidir meditasyon bir yerde bu bağlamda da düşünürsek ulus olarak her daim meditasyon yaptığımızdan birde özellikle yapmamıza gerek yok....
Meditasyondan çıkacak bir şey bulmak lazım bence... Bu ulus hiç bu kadar aşağılanıp bu kadar kötü tönetilmemişti... Değerler hiç bu kadar yerle bir olmamıştı... Ama tık var mı yok neden yok ulusça meditasyondayız ya ondan yok... uyanınca ne olacak aaaaa bir de bakmışız koca vatan yok....
sayın commodore
bu kadar karamsar olmayın karatmayın içimizi biz ne badireler atlatmış toplumuz bişey olmaz bize unutunuzmu biz çılgın türkleriz.
Çılgınlık birlik midir, dirlik midir? Meditasyon yarı trans ise vay halimize... Bilim olan olmayana ne kafa tutar, sanat paha biçilmezdir ama kişye göre değerlendirilir ve çeşitli kolları vardır. Statik olan bir olguya dayanmak insanı yüceltir mi? Mazallahhh