İşten çıkış, ihbar tazminatı
İşveren fesih bildiriminden sonra ihbar tazminatına ait ücreti işçiye peşin vermek zorundamıdır.?Yada işçiden ihbar süresi kadar çalışması isteniyorsa bu sürede maaş+ihbar tazminatımı alacaktir.?Yoksa sadece ihbar mı?alacaktır.İşten Çıkışta işverenden talep edebileceğimiz belgeler neler olmalıdır.?
Teşekkurler,
Selin.
Re: İşten çıkış, ihbar tazminatı
ben şu anda çalıştığım hastanede 1 yılımı doldurmuş bulunmaktayım.daha sözleşmemin bitmesine daha 5 ay var.şu anda bir özel hastanede yoğun bakımda çalışıyorum.sormak istediğim ben şu an çalıştığım yerde çok yoğun olduğumuzdan istifa etmek istiyorum.ama tazmimat ödeyeceksin diyorlar.ama artık yoğun bakımda çalışacak ne psikolojim kaldı nede bedensel olarak gücüm kaldı.bu işin yasalı nedir?gerçekten benden maaşımın 8 katını alabilirlermi merak ediyorum ve yoğun bakımlarda yasal olarak çalışma şekli nedir kaynak bulamıyorum çünkü biz,hemşire açığı olduğundan 3 pediatri hastasına tek hemşire bakıyoruz ne yapcağımı şaşırdım bana bir yol gösterirseniz sevinirim teşekkürler
Eğer sözleşmenizde sözleşme süresi dolmadan ayrılmanız durumunda uygulanacak bir cezai şart varsa,ödemeniz gerekir.
İşten çıkan biri ihbar süresi kadar işyerinde işverenin istemesi ile kalınmak zorunda kalınmak istenmiyorsa ihbar süresi kadar olan meblağı banka yolu ile çalıştığı firmaya göndermek zorunda, işten çıkartılan biri ise işveren işçinin çalışmasını ister veya istemez istemesse ihbar tazminatını verir gönderir çalışmasını ister ise işci çalıştığı süre kadar maaşını alır
Alıntı:
senderot rumuzlu üyeden alıntı
...kalınmak istenmiyorsa ihbar süresi kadar olan meblağı banka yolu ile çalıştığı firmaya göndermek zorunda.
Nerede yazıyor bu şekilde?
İhbar tazminatı ile ilgili benim de merak ettiğim bir şey var.
İş sözleşmesinde yazan, görev yeri değişikliği ile ilgili maddeye uymadığı için ve yeni iş yerine 3 gün üst üste gitmeyen işçinin sözleşmesini haklı olarak fesh eden işveren, işçiye ihbar tazminatı ödemek zorunda mıdır?
Alıntı:
Selinn rumuzlu üyeden alıntı
İşveren fesih bildiriminden sonra ihbar tazminatına ait ücreti işçiye peşin vermek zorundamıdır.?Yada işçiden ihbar süresi kadar çalışması isteniyorsa bu sürede maaş+ihbar tazminatımı alacaktir.?Yoksa sadece ihbar mı?alacaktır.İşten Çıkışta işverenden talep edebileceğimiz belgeler neler olmalıdır.?
Teşekkurler,
Selin.
İşveren fesih bildirimini yaptığı zaman ihbar süresini çalışmanızı ister veya istemez ihbar sürenizi çalıştırmaz ise ihbar tazminatını 1 hafta içinde vermek zorundasınız. çalışmış oldunuz gün sayısı kadar maaş+ihbar ödemesini yapmak zorundadır.işten ayrılma bildirgesi ve yeni bir işe girecekseniz eger vergi matrahını gösteren bir yazı istersiniz.
İşveren tarafından sözleşmenin feshi durumunda ihbar süresi kadar önceden bildirim yapılmazsa,ihbar süresine karşılık gelen ücret işveren tarafından çalışana ödenir.
İşveren feshinde ihbar süresi kullandırılmamışsa çalışan niye ihbar tazminatı ödesin ki???