Uyumadan önce müzik dinlermisiniz.?[|)]
Selin
Printable View
Uyumadan önce müzik dinlermisiniz.?[|)]
Selin
bir arkadaşım vardı ne zaman evine gitsek televizyonu, müzik setlerini (2 ayrı) açardı çok yüksek sesli değil ancak. O halde biz konuşur yemek yerdik hatta çalışırdık, kitap okurduk bir yerde okumuş ne kadar çok uyaran o kadar çok verim.
Ben se eve girince kapıyı kapatmadan adsl ve bilgisayarı açarım malum 1 dakika alıyor açılması. Müziği sadece arabada dinlerim yatarken yastığımın altında 2 tane kitap olur birisi okumaktan zevk aldığım kitap diğeri uykum kaçmışsa uykum gelsin diye okuduğum mesleki kitap [8D]
Ben tahmin ediyorum, anatomi atlası olsa gerek ikinci kitap. :D
ben müziksiz yapamam..sabah evden cıkmadan önce,sirkete gelir gelmez,yolda,eve gelince,izlemem gereken bir film yoksa hemen müzik ve net.te tavla oynamaya kosarım bu esnada da tavla oynarken müzik esliginde tabi ki[^]diyorum ki müzik ruhun gıdası ama benimki biraz abartımı yani bir tedavi görmem mi gerekiyor:D[:p]
Merhaba,
Bu konu müzik dinlerken aklıma geldi,Yatmadan önce mutlaka olmassa olmazlarım vardır.Pavarotti,Vivaldi,Emma Shapplin,Fazıl Say,Mercan Dede'den tutun yoğa ve meditasyon müzikleri... (su ,yağmur,davul,güneş,fırtına,flüt,ney,piano..)sesle ri kolayca ,düşüncesiz bir şekilde relax modda uykuya dalmamı kolaylaştırıyor,müzikle iç içe olduğumuzda güçlü ses ve yorumlardan alınan haz ,evrensel arayışlarla devam ediyor.Dünyada hangi müzikler yapılıyor,kim neyi çalıyor kim neyi söylüyor hayatınızın bir kısmı haline geliveriyor,duyduğunuz her güzel ses kulakta tatlı bir melodiye dönüşebiliyor.
Dinlediğiniz ,ve tavsiye edebileceğiniz kaliteli ,kulağa hoş gelen müzikler , sanatçılar konusunda önerileriniz varsa ,lütfen bizimle de paylaşın.Teşekkürler.
Sevgilerimle,
Selin
Ben de uyumadan önce müzik dinlemeden yapamam. Yatmadan 6 saat önce muhakkak müzik dinlerim.
Sayın Selin, değişik tür müzik dinlemek isterseniz, Kalan Müzik arşivine gözatmanızı öneririm. Unutulmak üzere olan Türk müziğinden, Dünya müziklerine kadar geniş bir arşiv göreceksiniz
ya tavsiye ederim ben bakın uyumadan önce,gün içinde vs vs her daim çok başarılı iranlı bi keman virtüözünün şarkılarını.. farid farjad.. kemanı konuşturur mu insan..tellere can mı verir.. insanı alıp götüren,bunalımla mutluluk arası bi yerlerde gezintiye çıkaran şarkıları var bu ulu kişiliğin..bu bunalımla mutluluk arası yerleri sormayın çünkü ben de tan anlayamıyorum :D:D ama yine de tavsiye ediyorum muhakkak dinleyin..
bide yatmadan önce murat çelik'in seyyah albümü ile I'm sam filminin soundtrack şarkıları çok iyi gidiyo.şiddetle tavsiye ederim..böle sakin sakin müziğimi dinler uyurum.hatta bazen müziği açık bırakırım..
müzik de ne önemli yere sahip hayatımısda deil mi ama yaa..[:ap]
Zeki ve Metin'in oyunlarının bir zamanlar kasetleri vardı . Bende uyumadan once onları dinler gülerek uykuya gecerdim.
O nedenle de 5 oyunlarının tum repliklerini ezebere bilirim.
Şimdi siz şarkı türkü müzik diyorsunuz. Ben de sorun mu var acaba?
Uyumadan önce müzik mi? Bayılmadan önce mi desek?... [|)]
O da ayrı mevzu tabi kiii.
Önce Barış Mançodan Rüya ..
Arkasından Şehrazat...
Gerçi ondan sonra da ben uyumuyorum ama olsun bu ikili çok iyi geliyor bana... Sonra Ah barış abi ah diye başlıyorum... Geçmişten...
çıt çıt twist do the twist... diye gidiyor... Sonra bakıyorum daha doğrusu duyuyorum ki sabah ezanı ... Millet uyanırken ben daha uyuyacağım diye içimden geçiriyorum... Sonra uyumamak için çok ilginç şarkılar türküler...
Ama gece slow müzik iyi oluyor... Romantik olmaması tercih nedeni benim için yoksa düşünceye tekrar dalıyorum .... sonra uyku mu oda ne ???
99 Yeşil şişe sallanıyor... sallanıyor...
Biri düştü 98 yeşil şişe sallanıyor sallanıyor...
Bugün size Ferzan Özpetek yapımı Karşı Pencere (La Finestra Di Fronte)nin filminin müziklerini önereceğim.Andrea Guerra'nın müzikleri kulağa yakın geliyor nedense..hatta filmi izledikten sonra müzik beni oturduğum koltuğa çakmişti...hiç unutmam,filmini sölemeye gerek yook tabii Ferzan Hanım bizi İtalyada öle güzel temsil etti ,bu filmle,onur duyduk,baya bir ses getirip ödülleri toplamişti.Con Los Tres Aseshistoria De Un Amor parçasını)dinlemekle başlayın gerisi gelecek zaten:)
Bu arada Gamzearkadaşımızın bahsettiği İranlı keman ustası Farid Farjed'i demedi demeyin tanıdık bi hisse kapılıyorsunuz , cdleri An Roozha 1,2,3,4 diye gidiyor...ben bugün tanıştım kendisiyle,çok mutlu oldum..Sıra sizde.:)haydi.
Sevgilerimle,
Selin.
Evlemeden önce eve girer girmez müzik açardım gece uyuyana kadar dinlerdim müziksiz uyuyamazdım .Evlenin iyi geliyor ben artık gece uyurken müzik dinlemiyorum[:p]
Yani miss gibi müzik dinlemek varken müzik dinlemeden uyumak için evlenecem ha bakın hele...
Ben boşanır müziğimi dinlerim 17 kasım bostancı gösteri merkezi Ajda Pekkan...
Yılın Şarkısı Ajda'dan
İçime attım ne varsa
Anlamaya çalıştım herkesi
Aşkı da sevdim kavgayı da
Anlatamadım ki
Hiç korkmadım çelişkiden
Onaylanmayan ilişkiden
Ne çoğaldım övgüden
Ne azaldım yergiden
Hiç korkamdım yasaklardan
Korunmadım tuzaklardan
Koptum güvenli kucaklardan
Hep denedim
Bilerek göstermedim
Kendimi sakladım görmeyi bilenlere
Vitrinime değil, iklimime gelenlere
Deliyim aslında allah'ına kadar deliyim
Kalbimi vereceğim aslımı görenlere
Ajdar'ın Çikitasını dinlemediniz sanırım, yılın şarkısı o bence... :D
Konsere gelin buluşalım toplantı yapalım sinerji oluşturalım v.s v.s
Commodore1tr bey hepimiz masraflı olmayalım;)
Pamuk eller cebeee hanımlar beylerrr
Ne o dava mı kaybettin ? Müvekkilin ödememi yapmadı ? Biletixten biletleri al bana yolla :)))
Güzel konser ama A B C parter 70 ytl...
Bana mı didiniz bunu :)))
Halbuse benim cevabımda muhatap siz değildiniz:))
Duygu hanım Commodore1tr Bey ödemeye razıydı;)
Olsun Sevgili Commodore alicenap bir kişilik ama biz ona yük olmak istemeyiz dimi :D
Bu arada Commodore Bey; biletixte biletler tükenmiş. Oyle diyolarlar.
Yok yav ben aldım bile...
Bu arada nightmare on the elm street in müziğinide tavsiye ederim... Dinleyin uykunuz kaçsın siteye gelin akşamda coşalım
Aşk'ın müziği ...?diye sordum kendime...
The Gathering - Alone
Kişiden kişiye değişir tabi...
Hatırlatma: Grubun Kasım ayı sonunda Türkiye'de konserleri var.
Bolero yu dinleyin bolero yu...
James Blunt'ı tavsiye ederim...
Argento nun suspirasını bilmeyen yoktur (korku filmi meraklıları bilir).
suspira soundtracki süpermiş, şiddetle tavsiye ederim. Yanlız biraz yüksek sesle ve oda loş iken insanın hakikatten haleti ruhiyesini değiştiriyor.
Halbuse
Yves Montand veya Dalida'da La Vie En rose veyahut
Edith Piah Chanson D'amour
veyaaaa
Les Roses Blanches
öneririm.
Dinlemek isteyipte imkanı olmayanlar bana km atın yardımcı olabilirm.
Halbuseee
Hallowen Songs 'u (Theme of nightmare on the elm street ) (ışıkları açıp dinleminizi tavsiye ederim ,pek bir romantik..!!
Dario Argento'nun Suspiria 'sı kulaklara şenlik..The Gathering - Alone'sini bulamadim :(-,diğer parçalarını dinledim hoşuma gitti:)
Yves Montand,Dalida ve Edit Paff,James Blunt,bunlar ortak zevkler sanırım benim açımdan..
:))TesekkÜrler,
Santana f Rob Thomas smooth şarkısı yalnış hatırlamadıysam
yalnız bu gece uyumadan önce deil gece adrenalin yükseltmek için dinlenilir[:pt][:ppl]
Eskilerden' Düş Sokağı Sakinleri'
En sevilesi parçaları, tavsiye edeceklerim,
Sevdan Bir Ateş Oldu Bende,
Al Beni Yar,
Hüzün Kovan Kuşu,
Düş Maviyle Uyandı,
Gitmem Gerek Bu Şehirden,
Ayrılık,
Hoşcakal,
Çiçeklerin Şarkısı,
Gecenin Rengi.
Uyumadan önce sakin bir şeyler dinlemek iyi gelir, Apocalyptica mesela...
Bu arada, şu anda bir TV kanalında Leman Sam konseri var, uyumadan önce... ;)
Merhaba,
Ney ,bendir,perküsyon,elektronik ses severlere Mercan Dedenin 'Su 'albümünü önereceğim.
Sevgiler.
Hafiften Hafiften, vazgeçemediğim...
Luciano Pavarotti,CARUSO....vazgeçemediğim...
Anlaşılan kimse müzik dinlemiyor,yoksa müziği sevmiyormusunuz?
Müzik ruhun gıdasıdır.:):)
Ravi Shankar;)
Geçen gün bütün mütevaziliği ile ekrandaydı,dinlemeye doyamadım.
Kim bilmez ki 'Eylülde Gel'i.Alpay'ı...
Eylülde Gel
Tatil geldiği zaman
Ağlarım ben inan
Gidiyorsun işte
Arkana bakmadan
Nasıl geçer bu yaz
Ne olur bana yaz
Sen sen sen
Sen bir ömre bedel
Yok yok yok
Gitme gitme gel