Cevap: Uzun Dönem Oturma İzni
Genellikle bu bilgileri web'de aradığınızda, bazen bir hata alır ve düzgün görüntülenmez.
Alıntı:
erio rumuzlu üyeden alıntı
Genellikle bu bilgileri web'de aradığınızda, bazen bir hata alır ve düzgün görüntülenmez.
Güncellemeyi gördünüz mü? Veya danışma merkezini arayabilirsiniz.
https://e-ikamet.goc.gov.tr/Ikamet/D...enBasvuruGiris adresinden baktığımda herhangi bir güncelleme görünmüyor.
Bilgileri doldurduktan sonra
"Başvurunuz henüz değerlendirme aşamasındadır. Başvurunuzun detayını görmek için daha sonra tekrar deneyiniz."
Ben kendim başvurdum, herhangi bir danışmanlık firmasıyla görüşmedim. zaten istenen evrakların hepsi belliydi gerek duymadım açıkçası.
Öğrenci dönemi tam mi sayiliyor ya da yarısı mi
Benimki kaç ay sonra 8 yil olacak, ama 5 yil ogrenciydim.
Başvuru hakkıni kazandim mi acaba ?
Bugün 22 Eylül 2023 itibariyle halen değerlendirme aşamasında diye görünüyor.
Göç idaresine gittiğimde beklemem gerektiğini söyleyip en fazla 1 ay içerisinde sonuçlanır diye yanıt verdiler.
normalde evrakları teslim ettikten sonra en fazla 6 ay içerisinde sonuçlanması gerekirken 7. ayın sonuna yaklaşıyorum ve hala beklemedeyim.
Alıntı:
alisch rumuzlu üyeden alıntı
Bugün 22 Eylül 2023 itibariyle halen değerlendirme aşamasında diye görünüyor.
Göç idaresine gittiğimde beklemem gerektiğini söyleyip en fazla 1 ay içerisinde sonuçlanır diye yanıt verdiler.
normalde evrakları teslim ettikten sonra en fazla 6 ay içerisinde sonuçlanması gerekirken 7. ayın sonuna yaklaşıyorum ve hala beklemedeyim.
207 nolu odaya gittiniz mi inlar bakiyor olumlu mesaj geldi mi geldiyse ne zaman geldi
beim bildigim kadariyla 3 asamadan geciyor 1 asama gun sayimi gun sayimi olumlu olursa 3 ay icinde olumlu/olumsuz mesaj gelir geldikten sonra kendi ulkende adil sicil kaydi evrak isteyecekler 3 asamada 3 ay icinde kartin ptt ye geliyor
gün sayımı başvuru tarihinden itibaren 2 ay sürdü. olumlu mesajı yaklaşık 4 ay önce geldi, son 207 nolu odaya gittiğimde hala değerlendirme aşamasında olduğunu söylediler. fakat yaklaşık geçen hafta mesaj değişti: 90 gün içerisinde sonuçlancaktır diye. başvuru tarihinden itibaren 1 yıl olması için zaten 3 ay kaldı, o güne kadar da vatandaşlık belki sonuçlanır, oturuma hiç gerek kalmaz.
Alıntı:
gün sayımı başvuru tarihinden itibaren 2 ay sürdü. olumlu mesajı yaklaşık 4 ay önce geldi, son 207 nolu odaya gittiğimde hala değerlendirme aşamasında olduğunu söylediler. fakat yaklaşık geçen hafta mesaj değişti: 90 gün içerisinde sonuçlancaktır diye. başvuru tarihinden itibaren 1 yıl olması için zaten 3 ay kaldı, o güne kadar da vatandaşlık belki sonuçlanır, oturuma hiç gerek kalmaz.
merhaba senle ayni durumda yasiyorum yaklasik 5 ay gecti hala kart gelmedi vatandaslik basvurum da devam ediyor olumlu mesaj geldikten sonra en fazla 3 ay surmesi gerekti yakinda gelir umarim geldiginde bizede haberdar eder misin
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Jawad rumuzlu üyeden alıntı
Öğrenci dönemi tam mi sayiliyor ya da yarısı mi
Benimki kaç ay sonra 8 yil olacak, ama 5 yil ogrenciydim.
Başvuru hakkıni kazandim mi acaba ?
merhaba Jawaad ogrenci yillar yarim sayiliyor 5 yil ogrenciligin 2.5 yil oluyor
maalesef
bugün itibariyle kart basım aşamasına geçmiş durumda.
Başvuru tarihi: Şubat
Sonuçlanması: Ekim
Muğlak durumdan mütevellit bu süre zarfında kaybettiğim şeyler:
- iyi bir iş teklifini kaçırdım
- 2 yıllık Schengen vizesini alabiliyordum ama alamadım sadece 1 aylık verdiler (önceki oturumun süresi kısa olduğu için)
- yaşadığım stres cabası
amma-velakin gelişmeye geliştirmeye devam, artık uzun dönem oturum iznim var, bugüne kadar zor günler atlattık bundan sonrası daha kolay olacak.
herkese başarılar dilerim.
Güncelleme:
Kart elime ulaştı.
İlginç bişey var; uzun dönem olmasına rağmen "Belge Bitiş Tarihi" yazıyor 5 yıllık fakat izin bitiş tarihin yeri boş duruyor.
5 yıl sonra (tabi vatandaşlığa başvurunuz yoksa) nasıl yeni kart alınacak belirsiz, dilekçe ile belki başvurulabilir.
Alanlara hayırlı uğurlu olsun.
Alıntı:
Güncelleme:
Kart elime ulaştı.
İlginç bişey var; uzun dönem olmasına rağmen "Belge Bitiş Tarihi" yazıyor 5 yıllık fakat izin bitiş tarihin yeri boş duruyor.
5 yıl sonra (tabi vatandaşlığa başvurunuz yoksa) nasıl yeni kart alınacak belirsiz, dilekçe ile belki başvurulabilir.
Alanlara hayırlı uğurlu olsun.
merhaba hayirli olsun darisa basimiza benimki daha sonuclanmadi bekliyorum hala umaraim yakinda cikar benimde bitis tarihi ile ilgili 5 yilde bir yenileyeceksin sadece dilekce fln gerek yok bildigim kadariyla ehliyet gibi dusun 10 yilde bir yeniliyor oda oyle yada pasaport gibi 5 yil kadar kullamazsn zaten yakinda vatandas olacaksin gerek kalmayacak uzun donem ikamet tekrar hayirli olsun
2 gün önce bi arkadaşımın vatandaşlığı onaylandı ve duyuru belgesi sms olarak kendisine gönderildi.
benimki ise ağustostan bu yana "araştırma değerlendirme devam" aşamasında :(
Merhaba ben aile oturum iznimi 5 ay bekledim vatandaşlık basvurusunda eksik belge diye istediler teslim ettim aradtirma değerlendirmeye geçti sonra tekrar eksik belge diye çıktı müdürlüğü aradığımda kontrol sağladılar ve eksik belge benden değil müdürlükten isteniyor dediler aynı durumu yaşayan var mı
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
2 gün önce bi arkadaşımın vatandaşlığı onaylandı ve duyuru belgesi sms olarak kendisine gönderildi.
benimki ise ağustostan bu yana "araştırma değerlendirme devam" aşamasında :(
Bence sizin süreç normal işliyor eksik belgeyi görmediğiniz sürece bir problem olduğunu sanmıyorum ama beklemekte çok zor inaniyorum aynısını ben yaşıyorum
mrb . ben uzun donem ikamet ve vatandaslik basvuru sizinle yardim istiyorum .
“Sitenizde hem uzun süreli oturma izni hem de vatandaşlık aldığınızı gördüm ve bana çok yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum. Gerçekten rehberliğinize ihtiyacım var.
Eğer WhatsApp numaranız varsa, bana verebilir misiniz?