Reşit olmayanla cinsel ilişki
iyigünler ben 1989 dogumlu bir gencim başımdan çok büyük bir olay geçti bundan 1 ay önce kız arkadaşımla dolaşmaya çıktık ve ogünde annesigil antepe gitmişti beni evine davet etti...ve bende hemen kabul ettim ogün cinsel ilişki yaşadık benim kafam çok güzeldi ve alkol almıştım o gün kız arkadaşım da adet geçiyorudu olaydan iki gün sonra kızın annesi ögreniyo ve jandarmaya gidiyor şikayet ediyor ve geri şikayetini alıyo bende kızın ailesiyle birlikte 20 gün birlikte kaldım..adet geçirdigi için kızlık zarının ne durumda oldugunu anlayamadım ve 21 gün ben kaçtım eger tekrar şikayetci olurlarsa benim durumum ne olur
ben 1989 dogumluyum
kız 1991 dogumlu
bana bi yardımcı olurmusunuz lütfen
Re: Reşit olmayanla cinsel ilişki
Senın olayın 103 e gırmez 104 e gırer ama kız dersekı benimle zorla ilişkiye girdi o zaman iş kotu 103 e girerki vah başına
[QUOTE=network2;15334]iyigünler ben 1989 dogumlu bir gencim başımdan çok büyük bir olay geçti bundan 1 ay önce kız arkadaşımla dolaşmaya çıktık ve ogünde annesigil antepe gitmişti beni evine davet etti...ve bende hemen kabul ettim ogün cinsel ilişki yaşadık benim kafam çok güzeldi ve alkol almıştım o gün kız arkadaşım da adet geçiyorudu olaydan iki gün sonra kızın annesi ögreniyo ve jandarmaya gidiyor şikayet ediyor ve geri şikayetini alıyo bende kızın ailesiyle birlikte 20 gün birlikte kaldım..adet geçirdigi için kızlık zarının ne durumda oldugunu anlayamadım ve 21 gün ben kaçtım eger tekrar şikayetci olurlarsa benim durumum ne olur
ben 1989 dogumluyum
kız 1991 dogumlu
bana bi yardımcı olurmusunuz lütfen
SELAMLAR.
Sizinde başlıkdabelirtiginiz gibi suc REŞİT OLMAYANLA CİNSEL İLİŞKİ sucudur Türk ceza kanununa göre;Madde 104/1 fıkrada
cebir,tehdit ve hile olmaksızın,on beş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilşkide bulunan kişi,şikayet üzerine,altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
maddede açıkca görüldügü gibi suç takibi şikayete bağlı bir suçtur ve mağdurun şikayeti üzerine soruşturma başlatılır ve açılan dava da yetkili mahkeme delilleri inceleyerek kanaat verir.
iyi günler.
Sayın TATLIBİRÇOCUK,
Reşit olmayanla cinsel ilişki
MADDE 104. - (1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Önerim şu,kız arkadaşınızın 18 yaşını tamamlamasına kısa bir süre kalmış.Kız arkadaşınız ve siz olayın,bir ceza davasına konu olmasını istemiyorsanız aileyi durumdan daha sonra da haberdar edebilirsiniz.
bende bişey sorabilirmiyim ben 1991 dogumluyum kız arkadasım 1993 dogumlu nisan ayınca ılıskıye gırdık temmuz da 18 olcam kız arkadasımda bende ısteyerek cınsel ılıskıye gırdık bakıreydı ben kız arkadasımdan ayrılmak ısteyınce aılesıne anlatmıs sıkayetcı olcaz dıyorlar ceza alırmıyım alırsam ne kadar nasıl bı ceza alırım para cezasımı hapıs cezasımı alırım
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuda bilginiz dahilinde olan başka kaynak varsa, bunları da bu foruma eklemenizi rica edeceğim.
5237 Sayı ve 26.9. 2004 Tarihli Türk Ceza Kanununda Beşeri Cinsellik
Yeni Türk Ceza Kanunu beşeri cinselliğin ırzına geçmiştir.
Kanun, çocukların “ evlenmek maksadı “ ve “ kendi rızaları “ ile kaçmaları fiilini suç olmaktan çıkarmıştır. Gerçekten, kıyas yapılmadığı taktirde, çocukların evlenme maksadıyla karşılıklı rıza göstererek kaçmaları fiili 109. maddesinin 5. fıkrasındaki suça vücut vermemektedir. Çünkü, hükümde yer alan “ cinsel amaç “ terimi ile “ evlenme maksadı “ terimi eş anlamlı terimler değildirler. Cinsel amaç olsa olsa “ şehvet hissi “ terimini karşılar ama, “ evlenme maksadı “ terimini karşılamaz. Evlenme maksadını cinsel amaç terimi içine sokmaya çalışmak kanunun 2. maddesinin 3. fıkrasının ihlali olur. Uygulamada günü kurtarmak için böyle bir yola gidilirse, bu hakimin kanunu düzeltmesi olur ki, hakimlerin kanunları düzeltme erki bulunmamaktadır. Öte yandan, kanunun düzenlemesinde, çocukların evlenme maksadı ile birlikte kaçmaları fiili, Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunun basit şekline de vücut vermemektedir. Ayrıca, bu fiilin, kanunun 234. maddesinde öngörülmüş olan Çocuğun kaçırılması ve alıkonması suçu ile de her hangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Böyle olunca, Kanunun suçun “ cinsel amaçla işlenmesi “ halini ağırlaştırıcı neden olarak değerlendirirken, suçun “evlenme amacı ile işlenmesi “ halini ağırlaştırıcı neden olarak görmemesi, dolayısıyla söz konusu fiili suç olmaktan çıkarması ciddi bir çelişkidir.
Kanun beşeri cinselliğin “bireysel tezahürlerini” ve “toplumsal tezahürlerini” ayırt etme gereksinimini duymuş ve bunları farklı biçimlerde düzenlemiştir. Gerçekten kanun, beşeri cinselliğin hukuka aykırı bireysel tezahürlerini “ Cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar “ başlığı altında “ Kişilere karşı suçlar “ kategorisi içinde düzenlemiş, beşeri cinselliğin hukuka aykırı toplumsal tezahürlerini “ Genel ahlaka karşı suçlar “ başlığı altında “ Topluma karşı suçlar “ kategorisi içinde düzenlemiştir. Kanun koyucu böyle bir ayırıma niçin gittiğini kanunun gerekçesinde açıklama gereksinimi duymamıştır. Ayrıca, Kanun, az sonra değinileceği üzere, yorumla düzeltilmesi olanaksız olan ciddi yanlışlar içermektedir.
Tabiidir ki kanun koyucu böyle bir tercihte bulunabilir. İCK., yapılan bir değişiklikle, eski düzenlemesinden farklı olarak, beşeri cinselliğin hukuka aykırı bireysel tezahürlerini, kişiye karşı suçlar arasında düzenlemiştir. Değişikliğin gerekçesini göstermiştir. Üstelik düzenlemeyi de doğru yapmıştır.
Öte yandan, kanun koyucu, “ Genel adap “ teriminin yerine “ Genel ahlak “ terimini kullanmıştır. Türk Dil Kurumunun Türkçe Sözlük’ üne itibar edersek, edep ile ahlakın aynı şey olmadığını, yani birinin ötekinin sinonimi olmadığını görürüz. Gerçekten, beşeri cinselliğin hukuka aykırı toplumsal tezahürleri edep alanına mı, yoksa ahlak alanına mi girmektedir ? Kanun koyucunun bu konuda ciddi bir bilincinin olduğu söylenemez. Biz, beşeri cinselliğin hukuka aykırı beşeri tezahürlerinin “ahlak” ile değil ama, daha çok “edep” ile ilgili olduğunu düşünüyoruz.
Kanun, kumarı ve dilenciliği beşeri cinselliğin hukuka aykırı toplumsal tezahürleri arasında düzenlemiştir. Bunun isabetli bir düzenleme olduğunu sanmıyoruz. Madde gerekçelerinde tercihin nedenini açıklayan inandırıcı bir bilgi bulunmamaktadır.
Saygılar.
Alıntı:
mtolga06 rumuzlu üyeden alıntı
bende bişey sorabilirmiyim ben 1991 dogumluyum kız arkadasım 1993 dogumlu nisan ayınca ılıskıye gırdık temmuz da 18 olcam kız arkadasımda bende ısteyerek cınsel ılıskıye gırdık bakıreydı ben kız arkadasımdan ayrılmak ısteyınce aılesıne anlatmıs sıkayetcı olcaz dıyorlar ceza alırmıyım alırsam ne kadar nasıl bı ceza alırım para cezasımı hapıs cezasımı alırım
Karşı taraf harbi kaşarlanmışsa çetrefilli bi ifade werirse ceza alma olasılığın yüksektir.Şikayetçi olunduysa iyi bir awukat tutmanı tawsiye ederim ki hiç şakası yok bu olayın.Ceza alıp almayacağını sadece mahkemene giren hakim we o anki psikolojisi bilebilir bunu.
arkadaşalar bugünlerde benim başımda da benzer bi olay var
benim olayımda kız 16 erkek 15 yaşında erkeğin savcılıktaki ifadesinde şikayetçi olup olmadığı sorulmamış ve de erkek hakkında kızın şikayetinden dolayı 104. maddeden dava açılmış bende kızı da şikayetten vazgeçirebilmek ve yahut kızında ceza alması için kız hakkında şikayette bulundum. bakalım önümüzdeki zaman zarfı içinde dava açılacak mı. eğer açılmazsa mutlaka takipsizilik kararına karşı itiraz edecek dolayısı ile elimde emsal bir karar olacak ama bence de bu suç iki taraflı bir suçtur. eğer her iki tarafta 15 - 18 yaş arasında ve de şikayet varsa müşteki - şüpheli olurlar. saygılar
Öncelikle Herkese Iyi Geceler Dilerim :)
Benim bir sorum olacakti. Ben 1992 dogumluyum. Sevgilim 1982 dogumlu. Kendi istegimle iliskiye girsem bu onun icin büyük bir suc olur mu ?
Simdiden Tesekkür Ederim. :)
Alıntı:
xxSevdimSenixx rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle Herkese Iyi Geceler Dilerim :)
Benim bir sorum olacakti. Ben 1992 dogumluyum. Sevgilim 1982 dogumlu. Kendi istegimle iliskiye girsem bu onun icin büyük bir suc olur mu ?
Simdiden Tesekkür Ederim. :)
Siz veya aileniz şikayetçi olursanız evet.
REŞİT OLMAYANLA CİNSEL İLİŞKİ
Madde 104 - (1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) (İptal fıkra: Anayasa Mah.2005/103, 2005/89 K. ve 23.11.2005 tarihli iptal kararı ile)
Günaydin öncelikle ve tesekkür ederim tekrar :)
Alıntı:
xxSevdimSenixx rumuzlu üyeden alıntı
Günaydin öncelikle ve tesekkür ederim tekrar :)
Rica ederim, iyi günler.
Cevap: Reşit olmayanla cinsel ilişki
Burada benim de bir sorum olacak. Reşit olmayanla ilişki sonucunda hamilelik durumu ortaya çıkarsa veya reşit olmayanla ilişki patronu veya öğretmeni veya aile içi nüfuz sahibi biriyle olursa ve ortada şikayet yoksa durum ne olur?
merhabalar , benim erkek arkadaşımla ilgili sormak istediğim bir soru var , nasıl anlatacağım bilmiyorum ama elimden geldiği kadar anlatmaya çalışacağım .
erkek arkadaşımında içinde bulunduğu bir grup , 2 tane yurtta kalan kıza tecavüz ettikleri iddası ile şikayet ediliyo , kızlardan biri 18 biri 16 yaşında . kızlar olaydan sonra ayrılıyorlar , ikisi farklı şehirlerde şikayetçi oluyor , ifadelerinde birkaç tane net çelişki var . sadece 4 kişinin adını veriyorlar fakat grup yaklaşık 7 kişi , sadece erkek arkadaşım ve yakın arkadaşı 19 yaşında olduğu için diğer kişiler çocuk şubeden serbest bırakılıyor . erkek arkadaşım ve arkadaşı şuan cezaevindeler , mahkemenin ne zaman olacağı henüz belli değil ama içeri gireli tam 1 ay oldu . erkek arkadaşımın verdiği ifadede kendisinin olay yerinde bulunduğu fakat kızlardan herhangi biriyle cinsel ilişkiye girmediği yazıyor , kızlardan sadece biri erkek arkadaşımdan şikayetçi (18 yaşında olan) , çok sorduk fakat erkek arkadaşım kesinlikle yapmadığını söylüyor . birkaç avukatla görüşüldü fakat kesin bir sonuç yok . kızlar şikayetini alırlarsa veya mahkemeye gelmezlerse dava düşer mi ? kız rapor çıkartılmasına razı olmuş , daha önceden de yakın akrabaları tecavüz ettiği için ikiside koruma altına alınmış yani bozma yok . ilişkiye girildiyse böyle bir suçun cezası ne kadar olur? girilmediyse olay kamu davasına dönüşürmü?
lütfen yardım edin .
REŞİT OLMAYANLA CİNSEL İLİŞKİ
Madde 104 - (1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Maalesef benim görüşüm böyle karar verilmediği yönünde:
Annesi velayeti kendinde olmayaraktan, oğlunun, o zaman 6 yaşında, kendisini ziyaretinde, kendi evinde öz oğlu ile 4 senelik cinsel ilişki kurmuş (Cocuğun Polise verdiği ifade) ve eğer bunu herhangi bir kimseye söylersen seni kendi elimle öldürürüm diye de ölüm tehditleri savurmuş, ama gel gelelim, annenin poliste sorgusunda her şeyin babası bunları oğluna öğretmiştir, demesiyle kurtulmuş herhangi bir cezai işlem olmadan. Daha ötesi, şimdi kadın cocugun babası hakkında dava acmayı tasarlamakta, siz ne buyurursunuz böyle bir durumda?
İlgi konu ve davalar için mahkeme huzurunda gizlilik esası ile muhakeme söz konusudur. Dinleyici alınmaz ilgisizler asla duruşmalarda bulunmazlar. Hatta savcının bile çıkması gereken durumlar vardır. Hal böyle iken böylesi aleni bir ortamda eksik tek yanlı anlatımlar ile neyin mütalaası bekleniyor?
Bu ve benzer konulara son derece temkinli yaklaşılması gerektiği kanaatindeyim. Hatta kanaatimce bu gibi konularda herkes herşeyi yazamamalı.