Office kullanıyorsanız Word'u açın ve içine =rand(200,99)yazın enter'a basın çıkan şeye şaşıracaksınız.... sayfa sayısına dikkat
Soru sormayın ne bu diye ...
Printable View
Office kullanıyorsanız Word'u açın ve içine =rand(200,99)yazın enter'a basın çıkan şeye şaşıracaksınız.... sayfa sayısına dikkat
Soru sormayın ne bu diye ...
Hakikaten ne bu yaaaa, 211 sayfa ''Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.'' yazıyor. Birdirbir mi oynuyorlarmış ki? :D
tilkinin gözü bozuktur
enteresan...bende de 229 sayfa görünüyo.program yazılımcıları bilebilir mi bu durumu[V][B)]
yada yazılımcı arkadasa hocası ceza vermistir.otur 229 sf yaz aynı şeyi diye[}:)]
Yazılımcıları bilmemde ben biliyorum neden öyle olduğunu..
Tek şaşırdığım Sayın av.Dilek Kuzulu Yüksel in 211. sayfayı nasıl keşfettiği :))) 229 doğrudur :))
Valla billa 211 sayfa çıktı, hatta 211. sayfa yarım, yani aslında 210.5 sayfa... :)
ee neymis peki sayın commodore1tr site ahalisi sizden bir açıklama bekliyor:Dbiliyorum dediniz..bizide aydınlatırmısınız lütfen..
Bu font (yani yazı tipi ayarlamada kullanılan bir komuttur)
Bu komutu yazdığınızda Türkçe kullandığınız için herhangi bir anlam göremezsiniz tilki ve köpek nedir deyip düşünürsünüz ancak ingilizcesi
the quick brown fox jumps over the lazy dog
Dikkat ederseniz alfabedeki tüm harfleri barındırıyor. Bu nedenle kullanmış olduğunuz fontun tüm kelimelerde nasıl görülebileceğini test etmiş oluyorsunuz.
Gelelim herkesde kaç sayfa göründüğü sorununa 229 sayfa görünenlerin yazı kararkteri times new roman 12 puntodur. Dilek hanımın ise değişik olduğuna bahse girerim :) çıkan sayfa sayısındaki değişimde bundna kaynaklanır.
Evet farklıymış, 12 punto Times New Roman da 229 sayfa... :D
Hemen bir açıklama daha
=rand(200,99)
ilk rakam paragraf sayısını ikinci rakam o paragrafta tekrar edecek cümle sayısını verir. Yani komutu
=rand(2,19)
şeklinde de yazabilirsiniz.
Bende hemen komplocuları harekete geçirecek ilginç ve şaşırtıcı bir bilgi paylaşmak istiyorum
Önce wordü açın ve yazı boyutunu 95 falan yapın bilmeyenler 72 yapabilir
Ardından BÜYÜK HARFLE ikizkulelere çarpan uçağın sefer numarasını yazın
Q33NY
ve yazı karakterini windings olarak ayarlayın. Şaşırtıcı değil mi.
Usame bin ladin bunu da ayarlamış olmalı.
Bu arada bunu daha sonra yazacaktım ama birileri çıkıp da saçmalama insanları yanlış yönlendirme demesinler diye eklemeye karar verdim.
Q33NY diye bir sefer sayısı yok bu bir şehir efsanesi sefer sayıları
ikiz kulelere çarpan 11 sefer sayılı american airlines'a ait uçağın uçuş kodu: aa011, kuyruk numarası ise n334aa'dır..
ikiz kulelere çarpam 175 sefer sayılı united airlines'a ait, ikinci uçağın, uçuş kodu: ual175, kuyruk numarası ise n612ua'dır..
pentagona çarpan 77 sefer sayılı american airlines'a ait uçağın, uçuş kodu: aa077, kuyruk numarası ise n644aadır..
Somerset'e düşen 93 sefer sayılı united ailrlines'a ait dördüncü uçağın uçuş kodu: ual093, kuyruk numarası ise n591uadır..
Fazla kopya vermek sağlığa zararlıdır ali bey kardeşim...
bende 208 sayfa gözüküyor[?]
Bende de 223 sayfa..??
211